Auuu, pa nismo ništa napisao oovdje 25 dana
Elem
Opet cirkus od prepiske na temu Leclerc - Sainz, i to od načelno, "navijača" Ferrarija, uz ponekog uljeza, "hejtera" jednog od dvojice vozača (više ima Leclercovih "hejtera").
Zanimljivo je kako su jedni za dovođenje Hamiltona (s čim se ne slažem), a drugi izmigolje kad Sainz završi ispred Leclerca, pa makar i 2s, a nema ih nigdje kad se izvće po stazi k`o Massa u Silverstoneu 2008. (čitaj - prošla trka).
TRENUTNI Sainz mi je bolja opcija od TRENUTNOG Hamiltona.
Ne vidim nešto baš toliko loše u malo Carlosovog "bezobrazluka". Bilo bi za svaku osudu, da nisu maksimizirani bodovi, a pošto jesu, Ok. Ili da je Charles u nekim matematičkim šansama za WDC. Odmah se moglo primijetiti da Carlos "namjerno" daje DRS Maxu, ne bi li Charles imao otežano preticanje maxa, plus malo potrošio gume, što je nas par i napisalo ovdje (@pero iz bukurešta, moja malenkost,....). Čovjek je ganjao i svoj podij, Ferrari bi ionako uzeo 3-4 i tjt.
Naravno, nisam za neki "revanšizam" ekipi (na stazi) zbog zayeba kod prvog boxa. To nije profesionalno. I nadam se da i nije to u pitanju. Možda napušta ekipu, ali bilo bi lijepo imati u CVu da je bio član ekipe koja je uzela WCC (mada čisto sumnjam).
Charles - ok, pohabao je gume, 2 kruga je napadao Russella, jednom je bio baš blizu, ali onakav drop u performansama guma nisam dugo vidio. Mada je i Lando, koji se vozikao u tom momentu na 6. mjestu otišao u box kad i Leclerc, a i svi ostali u naredni krug-dva. Odlično je startao, za razliku od Carlosa.
Vidim da neki "pro Carlos / contra Charles" forumaši kritikuju ekipu kako je Carlosa koštala boljeg plasmana, a recimo ne pominju start i čisto gubljenje pozicije od kolege, bez ikakvog naguravanja. Mada, mislim da mu je bolje ispalo ovako, da je ostao iza Russella, onako bi Leclerc možda zavšio treći.
Benz je bio prejak i smatram da bi Hamilton dogurao do drugog mjesta i da je Sainz ostao nakon prvog zavoja drugi.
E sad, što se tiče motora kod Charlesa, i to se pominjalo ovdje. Izdržao je.
Ako bude zamjena u Qataru, ne znam, teško će Ferrari do titule, a -24 boda to definitivno ne olakšava posao. Ako se već bude mijenjalo, definitivno se mora uzeti PP, pa da se starta kao 11.
Ne znam kakva je situacija kod Carlosa.
Samo da ne bude kvarova, glupih taktika i poteza sa pit walla (srećom danas nije napravljena nikakva šteta).