F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Sainza smatram kvalitetnijim vozačem pa mi je zato ovo veći downgrade i od Vettela u Aston iz Ferrarija

Sent from my iPhone using Tapatalk
slikaslika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
A mozda se Williams digne , pa budu bitke kao u dobra stara vremena McL-Ferrari-Williams , a ovi ostali malo padnu da se ne mjesaju :D
slikaslika slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
LH44 je napisao/la: 29.07.2024., 22:32 Sainza smatram kvalitetnijim vozačem pa mi je zato ovo veći downgrade i od Vettela u Aston iz Ferrarija

A kuda da ide? Merc je tu bio izgledan a očito ga ne žele. Ovo je bilo jedino ili ide van F1.

Žalosno da takav vozač, koji ipak nije top talent, ali spada u trenutno 5-6 najboljih na gridu ide u ekipu na začelju, i da ne može birati...uze neke Strollove, Sargente, Tcunode, Riciarde, Pereze...koji voze daleko od forme i to iz utrke u utrku, iz sezone u sezonu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
renato2107 je napisao/la: 30.07.2024., 09:09
LH44 je napisao/la: 29.07.2024., 22:32 Sainza smatram kvalitetnijim vozačem pa mi je zato ovo veći downgrade i od Vettela u Aston iz Ferrarija

A kuda da ide? Merc je tu bio izgledan a očito ga ne žele. Ovo je bilo jedino ili ide van F1.

Žalosno da takav vozač, koji ipak nije top talent, ali spada u trenutno 5-6 najboljih na gridu ide u ekipu na začelju, i da ne može birati...uze neke Strollove, Sargente, Tcunode, Riciarde, Pereze...koji voze daleko od forme i to iz utrke u utrku, iz sezone u sezonu.

Nadajmo se, da Carlos Sainz junior ima inside info, da Adrian Newey dolazi ( vraća se ) u Williams.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
slika
Fino Alla Fine

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Belgija je također imala najviše F1 pobjednika u jednoj utrci još od VN Italije 1980., kada ih je isto bilo 13. Ne znam je li to rekord, ovo je objavio Autosport na društvenim mrežama, možda netko od naših povjesničara poput @Frantica ili @dmj-a zna :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
croatic f1 je napisao/la: 31.07.2024., 08:44 Belgija je također imala najviše F1 pobjednika u jednoj utrci još od VN Italije 1980., kada ih je isto bilo 13. Ne znam je li to rekord, ovo je objavio Autosport na društvenim mrežama, možda netko od naših povjesničara poput @Frantica ili @dmj-a zna :)
Šanija 1978. i (opet) Belgija iste godine imale po 15 pobjednika.
Sa 14 pobjednika je bilo 8 trka, a sa 13 ih je bilo 29.
SVE navedene trke (izuzev ove od prije 3 dana) su se desile u periodu 1976.-1980.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sve u detalj, manje nisam ni očekivao :) :pivo:

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda

Novo lice na gridu sljedeće sezone, čini se.

Nadao sam se da bi možda Mick Schumacher mogao dobiti priliku jer sam na više mjesta čitao da je na testovima Alpinea ostvarivao najbolja vremena. Nadam se da će nekim čudom biti dio grida dogodine... Možda Sauber? Ili Mercedes? :prcnjau:
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
After Adrian Newey, another big name, and veteran, who will leave Red Bull after this season. Sporting director Jonathan Wheatley - active at Red Bull since 2006 - is leaving for Audi to become team principal there.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Sarma je napisao/la: 01.08.2024., 14:00
After Adrian Newey, another big name, and veteran, who will leave Red Bull after this season. Sporting director Jonathan Wheatley - active at Red Bull since 2006 - is leaving for Audi to become team principal there.
Raspad sistema, Horner će ostati sam tamo. :rofl:

Nije vezano za ovo ali glasine govore da će Kimi Antonelli biti potvrđen za Mercedes za vrijeme utrke u Monzi.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Preozbiljan potez Audija
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Vidim da su se bacili u renovaciju Madarske. Paddock i glavna tribina su sruseni dok ce za nagodinu biti spremno sve novo. Ono sto me iznenaduje je kolicina negativnih komentara na stazu i kako je steta sto ju nisu cijelu srusili.

O ukusima se ne raspravlja pa makar se tu radilo i o novoj generaciji fanova o kojoj nemam pretjerano puno pozitivnih komentara, ali osobno smatram da je Madarska jedna od rijetkih staza s takvom konfiguracijom koja nam je kroz godine pruzila lijepo utrkivanje. Sastavni dio sporta je zapeti iza drugog bolida ma koliko god frustrirajuce bilo. Od vozaca ovakva staza uvijek zahtjeva 100%-tni fokus i upravljanje svim segemntima bolida. Apsolutno svaki krug tijekom vikenda je vazan i relativno zahtjevan. Apsurdno je suditi stazu prema razini zanimljivosti utrka koje smo imali priliku gledati. Prema tome bi Vegas bio u top 5 staza, a primjerice Monza medu zadnjima na popisu. Tim vise me cudi jer je Hungaroring pruzio zaista dobrih utrka (2006., 2014., 2015. koje mi prve padaju na pamet). Puno toga se mora poklopiti osim konfiguracije staze da bi jedna utrka bila legendarna sto danas svatko ocekuje. Brzo se zaboravlja i da se nekad nije lako obilazilo pa niti na onom starom Hockenheimu, a kamoli na Hungaroringu. Za one koji su odlucili sport i vozace suditi i pratiti preko drustvenih mreza bilo bi dobro da promjene svoje kriterije ocjenjivanja. Imola 2005., Francuska 2021. i slicne utrke (unatoc manjku kaosa i krucijalnih obilazaka) i dalje su odlicne utrke na koje se grickaju nokti kao i kad nas posreci Hockenheim 2019.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Meni je madjarska sasvim ok staza i za gledati i za voziti.

Nije bas da nema pretjecanja. Da je tesko pretjecati, je ali da se moze, moze se.

Draga mi je i zbog povijesti. Jedna od rijetkih staza na kojoj su se neki od najvecih velikana sporta utrkivali kotac uz kotac. Samo fali Fangio :)

Sto se mene tice, madjarska itekako ima mjesto u kalendaru.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
autosprint piše kako newey ide u aston.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
An intriguing change made on the technical side has been to Article 11.1.2, related to braking systems.

“The brake system must be designed so that within each circuit, the forces applied to the brake pads are the same magnitude and act as opposing pairs on a given brake disc,” says the unchanged text before the new wording is confirmed with the following sentence: “Any system or mechanism which can produce systematically or intentionally, asymmetric braking torques for a given axle is forbidden.”
Ovo je interesantno ...
Možda je onaj smijeh od Lobata bio u pravu.
Prošle godine u SPA, Max je imao u odnosu na Hamiltona skoro minutu prednosti na kraju utrke. Ove godine čak ni sa novim motorom nije napravio razliku u odnosu na konkurenciju. A u Belgiji novi motor donosi finu prednost.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
zekohonda je napisao/la: 06.08.2024., 11:02 autosprint piše kako newey ide u aston.

https://twitter.com/RBR_Daily/status/1820787810292383846 Navodno imaju u planu dovesti Maxa za 2026. :aww:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Da ovo su vec malo ozbiljnije vijesti iako nakon Hamiltona u Ferrari nicemu ne vjerujem dok sluzbena potvrda ne stigne. Previse je nagadanja bilo u zadnje vrijeme, a ovo je jedan od tih transfera koji mogu otici na bilo koju stranu. Nije mi samo jasno ovo nagadanje da love Verstappena za 2026. Potpuno bi mi bilo jasno da su zainteresirani za 2027. nakon sto Alonso ode u zasluzenu mirovinu, ali njih dvojicu u istom bolidu ne vidim ni u kojem scenariju. Cak i da izuzmemo iz racunice rizik od toga da se pokolju i naprave reprizu 2007., kakvog smisla ima placati tolike novce na 2 svjetska prvaka u timu koji po prvi puta (potencijalno) ima pobjednicki bolid. Ne drzi mi to nista vodu, a ja unatoc talijanskim medijima i dalje nisam otpisao niti Ferrari niti drugu konkurenciju.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 06.08.2024., 11:51 A u Belgiji novi motor donosi finu prednost.
Naletio sam na tweet da je ovo sto si ti izvuka bas vezano za RB al ga sad vise nemrem nac.

Nitko ne vara dok ih se ne uhvati 😃
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡