Cini se da u Alpineu ozbiljno razmatraju opciju da Ocon ne vozi u Kanadi. Prvi cu dici ruku i reci da je opasno dobar vozac, rekao bih i mrvicu podcijenjen ponajvise zbog kaosa kojeg je prouzrocio s Alonsom. Brzine ima, konstantu je imao jos i na pocetku karijere, ali ovo sto radi s unutarmomcadskim duelima je katastrofa i za gledat. Nije mi drag nikako nakon one 2022., jedno je imati sampionski mentalitet i postavit se u timu (pokusat se izborit za svoje mjesto pored jednog Alonsa, Pereza i Gaslya), ali u njegovom slucaju totalno nepostivanje prema ekipi, zestoki dueli samo s momcadskim kolegama i vrtoglavo velik broj kontakta s kolegama za tako relativno kratku karijeru. Koliko god ga pljuju moji Alonsovci priznat se mora da je “namucio” dobrano Alonsa dok se ovaj privikavao na sport. Osobno mislim da nije materijal za prvaka (barem ne jos), a uskoro bi mogao biti i potraceni talent. Navodno ga se povezuje s Haasom za iducu sezonu, a to je vrlo daleko od one 2019. kada je zbog financijski jaceg Strolla sjedio u tada dominantnom Mercedesu i cekao svoju priliku.
Totalni raspad sistema u Alpineu. Vec se tjednima provlaci da su im vozacke opcije Mick i Doohan sto nagovijestava da bi mogli ostat bez oba trenutna vozaca (koja su po mojem misljenju poprilicno jak dvojac za trenutno stanje tima). Izgubili Piastrija koji je po svemu sudeci zaista generacijski talent, izgubili Fernanda Alonsa, izgubili Prosta i veci dio tima koji je tek poceo gradit momcad oko sebe. O gubitku Alonsa se ne mora ni spominjat vise od toga da je glavni razlog upravo bilo favoriziranje Ocona. Kaos nevidenih razmjera. Od jednog povijesnog Renaulta potrebno je samo saka nekompetentnih i sebicnih ljudi koji svojim odlukama dovedu tim pred propast u sportu. Ambicije nula, vodstvo nula, a o odlukama da i ne pricamo. Hvala bogu pa su sada Alpine i ne kaljaju vece ime. Sve u svemu, Ocon mi nece falit iako ga smatram potracenim talentom ako ode, ali unatoc svemu ne zelim odlazak Alpinea. Time bi opet ostali na istom broju tvornickih momcadi i dobili nekoga tipa Andretti, kojeg iako prizeljkujem, tesko da ce opstati u sportu ako ne ode putem ovih midfield timova i prikrpa se vecem imenu. Daleko su vremena 2009. i Brawn price. Poznavajuci moje predikcije (kao i za Mclaren), od iduce sezone Alpine je top 3 momcad, a Andretti ulazi i pobjeduje prvih 6 utrka.