VN Japana 05.04.-07.04.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Taman počeo pisati da bi Piastri-u vožnja u DRS-u mogla spasiti poziciju i njemu i Alonsu, kad izgubi tu poziciju :zubo:

Bravo za Maxa i Red Bull, vratili se u stilu :thumbs:
Bravo i za Sainza, izvukao je postolje, s lošim strategijama danas :)

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Svakako su zakasnili s Karlom, mogao je bit bliže Checu, možda čak i borba za P2

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Vettel-Ferrari je napisao/la: 07.04.2024., 09:00 Taman počeo pisati da bi Piastri-u vožnja u DRS-u mogla spasiti poziciju i njemu i Alonsu, kad izgubi tu poziciju :zubo:

Sainz je imao normalnu strategiju i zavrsio tamo gdje treba.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
@Realista Ako je loša/lošija strategija normalna za Ferrari, onda da imao je normalnu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Mislim da su ipak prerano usli u box sa Landom. Nakon 14 mislim krugova na hardu , pa Alonso je duze na softu isao. Ali sta je tu je.

Dok Osar jos 2 dana u DRSu iza Alonsa nebi prosao , strasno. Dali je problem u njemu ili bolid jednostavno nema nikakvu brzinu na pravcu , bit ce ovo prvo
slikaslika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Ferrari dobar! Jasno broj 2. Daleko je Imola za taj novi korak... treba gutati do tad ovo 3-4.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Realista je napisao/la: 07.04.2024., 09:01
Vettel-Ferrari je napisao/la: 07.04.2024., 09:00 Taman počeo pisati da bi Piastri-u vožnja u DRS-u mogla spasiti poziciju i njemu i Alonsu, kad izgubi tu poziciju :zubo:

Sainz je imao normalnu strategiju i zavrsio tamo gdje treba.
Ne znam da li je rijec normlano bas za ovo, vise onako sigurica.. Normalno je da napadas ispred sebe a ne gledat iza.. Nisu htjeli ic agresivnije.. Sad jer nisu vjerovali da mogu nesto sa Checom ili standard kao do sad nisu u stanju optimalno vodit oba vozaca tokom utrke.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Opet na staro. :neznam:
RB ispred, Ferkan izgleda sigurno drugi, Mcl iza, Benz još više, Aston tu negdje
Maksimum za Ferrari danas, na žalost, to su trenutno 3. i 4. mjesto.
Možda je Karlito mogao izazvati Checa, ali teško.
Za razliku od Australije nije ovdje mogao niko čak ni protiv drugog Red Bulla.
Uglavnom, od 3 trke što je vozio 3 podija za Karlita, uz FL danas.
Rekli bi "Godi mu otkazni rok"..... :(
Čarli takođe napravio odličan posao sa razvlačenjem stinta, pa ušićario 3 pozicije.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
AlkY je napisao/la: 07.04.2024., 09:04 Mislim da su ipak prerano usli u box sa Landom. Nakon 14 mislim krugova na hardu , pa Alonso je duze na softu isao. Ali sta je tu je.

Dok Osar jos 2 dana u DRSu iza Alonsa nebi prosao , strasno. Dali je problem u njemu ili bolid jednostavno nema nikakvu brzinu na pravcu , bit ce ovo prvo

Jos jedan Alonsov obrambeni masterclass. Bas dolazi do izrazaja zadnjih nekoliko sezona ta taktika u kojoj drzi bolide iza na razmaku od oko 1 sekundu iako ima vise brzine u njemu. Zbrojimo li tu i Mclarenovu slabiju brzinu na pravcu, jace trosenje guma i malo neiskustva to je bio relativno lagan posao za vozaca kao sto je Alonso. Od njega sam navikao gledati ovakve borbe (bolje reci obrane) pa i nije cudno, ali malotko moze tako kontrolirat utrke i imati tu razinu konzistencije.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 07.04.2024., 09:04 @Realista Ako je loša/lošija strategija normalna za Ferrari, onda da imao je normalnu.
Usput, ne mislim da je postolje sa vanserijskom sposobnosti uzeo Sainz, zašto je tu prepisijem više razlici između Ferrarija i McLarena u utrci.
Ali moglo se izbjeći borbe s Mercedesima i biti uz Pereza danas, boljom strategijom.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 07.04.2024., 09:08 Uglavnom, od 3 trke što je vozio 3 podija za Karlita, uz FL danas.
Čarli takođe napravio odličan posao sa razvlačenjem stinta, pa ušićario 3 pozicije.
FL je uzeo Max ako sam dobro vidio :trep:

Leclerc skroz dobar danas, osim onog izgleda prije ulaska u box. Kako je reka Carlos, kako je krenula utrka nije tako izgledalo ali one stopper se cinio brzim nakon nekog vremena.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 07.04.2024., 09:19
Frantic je napisao/la: 07.04.2024., 09:08 Uglavnom, od 3 trke što je vozio 3 podija za Karlita, uz FL danas.
FL je uzeo Max ako sam dobro vidio :trep:

Leclerc skroz dobar danas, osim onog izgleda prije ulaska u box. Kako je reka Carlos, kako je krenula utrka nije tako izgledalo ali one stopper se cinio brzim nakon nekog vremena.
Da, Max je uzeo FL.
Do mene, promaklo mi :bonk:

Svaka čast i Ferrariju na tom odabiru one-stoppera, te Leclercu na razvlačenju mediuma skoro do pola trke.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Generalno, ako ništa Ferrari je dokazao da je ovaj bolid jaaako nježan prema gumama, čak bi se usudio reći i bolji od RB-a (RB još nije pokazao ovakve alternativne strategije, voze zasad na standardnim). Po meni je Lecrec trebao možda 1-2 kruga kraće, ušičario bi par s....iako jasno su se htjeli osigurati da ne padne u zadnjem krugu kad će možda trebati protiv Merca i McLarena.
Rb standard....što rade s tim hlađenjem, to je čudo. Doslovce imaju 3 rupice na svakoj strani, i rade upravo što se pretpostavljalo, standardne usisnike maksimalno široko a visinu smanjuju..tim je Ferrari davno krenuo pa se u kopiranju očito pogubili i vraćaju na kockaste, biti će red vraćati se.
Sva Merc grupa katastrofa, gdje je Mercedesu nestala snaga...oni su debelo iza RB i Ferrarija po brzini na pravcu, nemoguće da su svi takvi zbog aerodinamike...tolko čak da i jednu druge teško prestižu s DRS-om. Merc posebno jadan, a Hamilton izgubljen, bez volje...nudi da prepusti poziciju Russelu.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
gjoko-mkd je napisao/la: 06.04.2024., 11:41
nelinjo je napisao/la: 06.04.2024., 10:23 Ono sto mene brine najvise je sto Ferrari opet kasni sa unapredjenjima (tek u Imoli)... opet spavaju, jos uvijek nista nisu naucili od šampiona! Jedino opravdanje ce biti, ako tim nadogradnjama dobiju sekundu po krugu, sto je po meni nemoguce! A RB jos jednom pokazuje kakav su tim!
Ima špekulacije(u koje ja lično ne verujem) da će Ferari u Imoli doneti nešto što će ostali gledati sa otvorenim očima... :party:

Ili svi ostali varaju sa novcem a Ferari nezna kako da prikrije vičak potrošenog novca ili stvarno u ferariju neznaju kako da ubrzaju donošenje novih djelova. Sećam se danima Alonsa u ferariju kada su na svaku trku donosili nove delove(istina nisu radili zbog netačnih kolrelacija u zračnom tunelu)....toga sada nema. Neznam šta rade...ali su spori u pravljenju novih djelova
Gledali su svi i u Mercedes tim očima 2022. pa znamo sta je bilo... :lolz: sto se tice Ferrarija, priznajem im rad samo ako se budu borili za pobjede. Sve ostalo je neuspjeh, pa drugi i mogu buljiti oči, nista ne mijenja. RB je novim unapredjenjima ocigledno napredovao i sad treba trpjeti 1-2 jos naredne 2 trke! A mozda se, sto je vrlo vjerovatno, to 1-2 i ne promijeni.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Odlična trka, iako je bilo malo preticanja. Strateški odlična. Max nedodirljiv ali treba uzeti u obzir da danas on jedini nije bio u gužvi tako da bi razlika bila manja...i manja je u odnosu na prošlu godinu. Ferrari je definitivno rešio problem sa gumama, rak rana koju su vukli godinama. Uzeli su maksimum, odmah iza RB koji je bolja mašina. Karlos odličan, Lec isto uprkos greški ali to treba pripisati istrošenim gumama. Što se tiče stanja u Ferrariju, polako liče na onu ekipu sa početka ovog veka...Fred ih je koliko mi se čini uštrojio tako da su i sa strateške strane sasvim ok ove sezone. Da li je greška što su Karlosa otpustili...mislim da je bila greška. Trebali su da nastave sa ovom postavom kakva je...deluje mi da su vozači poprilično izjednačeni iako potpuno drugačiji...pogotovu što je Karlos kroz sezone dizao svoju formu. Ovo sa Ham je čist marketing koju je donelo rukovodstvo zbog jebe pohlepe. Naravno Ham je daleko od lošeg vozača, ali on je slaba perspektiva pogotovo što su lepo stali na noge. Dobar i Mclarean i naravno stari lisac ponovo pokazuje klasu. Prosto je neverovatno da taj čovek nema više titula....KARMA

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Baš bi volio da je došao Rusel u priliku na Alonsa i ovaj ga opet izvoza u zadnjoj šikani i ovaj se izvrti.... :prcnjau:

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Realista je napisao/la:
pero iz bukurešta je napisao/la: 07.04.2024., 08:46 Zašto su Sainzu dali otkaz majku im paštarsku!
Zato jer je Leclerc bolji, a dolazi Hamilton.
Bolji je, ali u boćanju možda. A dobro ne krivi te niko što si delulu, mora da je soba puna postera sa brojem 16.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

Još jedan super inteligentni navijač Čarlija.
Kakav vozač takvi i navijači.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Uspio odgledati utrku na autoputu koliko je napeta bila.

Ipak, jasno je jako tko je gdje i Princeza se nije slupala u zadnjem krugu.

Riccia ni stranačka iskaznica nebi spasila više.
"What a little star." May 26, 2012.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Dobra utrka sa strateškim borbama.
Alpina još u kvalama i nije toliko loša, u utrci opet bezobrazni spori.
Opet moram prokomentirati Landa Norrisa i manjak žara u njemu. Nevjerojatno mi je da se tako talentiran momak uopće ne trudi u duelima. Uz obavezni komentar Sky ekipe kako to nisu njegove borbe. Ne znam hoće li do kraja karijere dočekati tu svoju borbu. A kolega je još manje žara prikazao. Iako McLaren nije baš izgledao bajno, ostaje dojam da se moglo dosta bolje.
George nakon gluposti u Australiji vrlo dobro odvozio, lijep napad na Piastrija.
Hamilton izgleda vrlo bezvoljno, sezona je tek krenula, a on jedva čeka da završi
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡