VN Japana 05.04.-07.04.2024.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Jedan od najboljih kvalifikacijskih vozača svih vremena solidan na P8. 

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ti si samo ljubomoran i ti si hejter jer je on otresao tvog miljenika.avetma je napisao/la:Jedan od najboljih kvalifikacijskih vozača svih vremena solidan na P8.
Broj pobjeda dovoljno govori za sebe

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Čarli slab (BTW, smarate više sa njim, ali eto, ako vam pričinjava zadovoljstvo.....).
Ni Karlo puno bolji, BTW, u drugom pokušaju u Q3 sva 3 sektora su mu bila žuta....
Generalno, očekivao sam oba Ferrarija u Top 4, jbga
Hamdo će ostati vrlo razočaran, ako su kvale u Japanu najbolje od Benza ove sezone, po ponašanju bolida.
Max isto "slab" (samo 0,066s ispred Pereza).....
Stroll, šta reći za tog lika
I valjda bude kazne za Jorgea
Ni Karlo puno bolji, BTW, u drugom pokušaju u Q3 sva 3 sektora su mu bila žuta....
Generalno, očekivao sam oba Ferrarija u Top 4, jbga
Hamdo će ostati vrlo razočaran, ako su kvale u Japanu najbolje od Benza ove sezone, po ponašanju bolida.
Max isto "slab" (samo 0,066s ispred Pereza).....
Stroll, šta reći za tog lika

I valjda bude kazne za Jorgea
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Da RB nije donio nadogradnje McL bi odnio pole
. Zračni tunel u Wokingu se zagrijava, rijeke downforce-a dolaze! 

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Netko je negdi na Twiteru okacio race pace.Gilles je napisao/la: 06.04.2024., 10:08 Ja nemam drugo objasnjeje osim da su podesili bolid za kisu...pa se nadaju nekom potopu i haoticnoj trci...jer je forma Ferrarija bila losa ceo vikend.
Ne bi baš Ferrari otpisao za podije.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
Ono sto mene brine najvise je sto Ferrari opet kasni sa unapredjenjima (tek u Imoli)... opet spavaju, jos uvijek nista nisu naucili od šampiona! Jedino opravdanje ce biti, ako tim nadogradnjama dobiju sekundu po krugu, sto je po meni nemoguce! A RB jos jednom pokazuje kakav su tim!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Ne kasne nego nadogradnje idu po planu ako dođu u Imoli.nelinjo je napisao/la: 06.04.2024., 10:23 Ono sto mene brine najvise je sto Ferrari opet kasni sa unapredjenjima (tek u Imoli)... opet spavaju, jos uvijek nista nisu naucili od šampiona! Jedino opravdanje ce biti, ako tim nadogradnjama dobiju sekundu po krugu, sto je po meni nemoguce! A RB jos jednom pokazuje kakav su tim!
Ne vidim mjesta za dramu jer nitko se ne bori protiv Red Bulla trenutno. Bolje pametno nego srljati.

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
Ima špekulacije(u koje ja lično ne verujem) da će Ferari u Imoli doneti nešto što će ostali gledati sa otvorenim očima...nelinjo je napisao/la: 06.04.2024., 10:23 Ono sto mene brine najvise je sto Ferrari opet kasni sa unapredjenjima (tek u Imoli)... opet spavaju, jos uvijek nista nisu naucili od šampiona! Jedino opravdanje ce biti, ako tim nadogradnjama dobiju sekundu po krugu, sto je po meni nemoguce! A RB jos jednom pokazuje kakav su tim!

Ili svi ostali varaju sa novcem a Ferari nezna kako da prikrije vičak potrošenog novca ili stvarno u ferariju neznaju kako da ubrzaju donošenje novih djelova. Sećam se danima Alonsa u ferariju kada su na svaku trku donosili nove delove(istina nisu radili zbog netačnih kolrelacija u zračnom tunelu)....toga sada nema. Neznam šta rade...ali su spori u pravljenju novih djelova
- blown diffuser
- Formula 1

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Javio se još jedan "ekspert".
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Eh. Utvarao sam si da bolje razumiješ sport koji profesionalno pratiš.avetma je napisao/la: 06.04.2024., 09:01 Jedan od najboljih kvalifikacijskih vozača svih vremena solidan na P8.![]()
Niti jedan njegov pole nije bio u bolidu koji je osvojio naslov (WCC ili WDC), za razliku od recimo Maxovih ili Vettelovih da se zadržimo na tvojim miljenicima.
Recimo Max ima samo 3 pp-a iz silnih sezona kad nije bio prvak.
U svojoj drugoj sezoni u F1 Max ima jednu pobjedu, a Lec 2 pobjede i 7 pp-a.
Pa to njegove PPove čini solidnim podvizima.
Dakle, frajer ima skill. Neki drugi skillovi mu još uvijek nedostaju pa možda nikad neće postati ništa više od majstora za kvallifikacije, ali mislim da je u kvalifikacijama trenutno najveći majstor na gridu.
Misterija mi je zašto misliš da bi trebao na svakoj utrci biti najbolji ili još općenitije u svakoj sezoni. Sviraš li ti jednako dobro na svakom koncertu? Da li je Janica osvojila svaku utrku u kojoj je nastupila ili Đoković ili Carlsen turnire. Osvojili su puno, zato i jesu najbolji u svojem vremenu, ali daleko od toga da je bilo uvijek i sve.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Da ne raščlanjujem, i ti dakle tvrdiš da je Leclerc jedan od najboljih vozača kvalifikacija svih vremena? I podpitanje - ako ga Sainz zna pobijediti recimo jednom od tri slučaja, čini li to Sainza također jednim od najboljih vozača kvalifikacija svih vremena?wapi je napisao/la: 06.04.2024., 18:44
Eh. Utvarao sam si da bolje razumiješ sport koji profesionalno pratiš.
Niti jedan njegov pole nije bio u bolidu koji je osvojio naslov (WCC ili WDC), za razliku od recimo Maxovih ili Vettelovih da se zadržimo na tvojim miljenicima.
Recimo Max ima samo 3 pp-a iz silnih sezona kad nije bio prvak.
U svojoj drugoj sezoni u F1 Max ima jednu pobjedu, a Lec 2 pobjede i 7 pp-a.
Pa to njegove PPove čini solidnim podvizima.
Dakle, frajer ima skill. Neki drugi skillovi mu još uvijek nedostaju pa možda nikad neće postati ništa više od majstora za kvallifikacije, ali mislim da je u kvalifikacijama trenutno najveći majstor na gridu.
Misterija mi je zašto misliš da bi trebao na svakoj utrci biti najbolji ili još općenitije u svakoj sezoni. Sviraš li ti jednako dobro na svakom koncertu? Da li je Janica osvojila svaku utrku u kojoj je nastupila ili Đoković ili Carlsen turnire. Osvojili su puno, zato i jesu najbolji u svojem vremenu, ali daleko od toga da je bilo uvijek i sve.
Nije riječ o iznimci da se omakne triput u sezoni nego recimo 15:7 ili 10:6 omjer. Bubam omjer jer sam na mobitelu pa mi se ne da provjeravati na više izvora, ali sigurno nije puno gore od toga za Sainza.
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Ma prica oko Leclerca je totalno uzaludna i kontraproduktivna za njegov boravak u Ferrariju. Iznimno talentiran vozac koji je od prvog dana briljirao svojim performansama i oko kojeg se stvorio veliki hype. Zbog tog hypa i fantasticnih performansi na samom pocetku karijere (pogotovo nakon deklasiranja Vettela 2020.) od njega se ocekuje da svakog kolegu razvali kao sto to radi Max zadnjih nekoliko godina. Ljudi zaboravljaju da pored njega vozi Carlos Sainz ili jednostavno osporavaju velicinu njegovog talenta i brzine.
Valjalo bi prouciti je li od te 2022. (ako ju uzmemo kao referentnu tocku) Sainz napravio osjetan napredak u voznji (i sto se bolje ukomponirao u tim) ili je Leclerc dozivio pad performansi. Pocetak je sezone i ovako minimalne razlike ne znace gotovo nista. Velika buka oko ove situacije je iskljucivo zbog izbacivanja Sainza iz Ferrarija. Obojica su vrlo blizu po performansama i neupitno jedni od najboljih vozaca na gridu. Leclerca ceka jako tezak teret od iduce sezone i vazno je da uhvati dobar momentum i ne gubi glavu. To sto je 90% ljudi ocekivalo da ce biti osjetno bolji od Sainza pocetkom sezone i hvataju se za svaku sitnicu nema nikakvog smisla. Nekada, sad vec davno, nepobjedivi Max je gubio od Ricciarda koji bi mogao letiti i prije polusezone iz sporta.
Valjalo bi prouciti je li od te 2022. (ako ju uzmemo kao referentnu tocku) Sainz napravio osjetan napredak u voznji (i sto se bolje ukomponirao u tim) ili je Leclerc dozivio pad performansi. Pocetak je sezone i ovako minimalne razlike ne znace gotovo nista. Velika buka oko ove situacije je iskljucivo zbog izbacivanja Sainza iz Ferrarija. Obojica su vrlo blizu po performansama i neupitno jedni od najboljih vozaca na gridu. Leclerca ceka jako tezak teret od iduce sezone i vazno je da uhvati dobar momentum i ne gubi glavu. To sto je 90% ljudi ocekivalo da ce biti osjetno bolji od Sainza pocetkom sezone i hvataju se za svaku sitnicu nema nikakvog smisla. Nekada, sad vec davno, nepobjedivi Max je gubio od Ricciarda koji bi mogao letiti i prije polusezone iz sporta.
- blown diffuser
- Formula 1
Brzo neka se Albon prebaci u Loganov bolid.