Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 10.10.2023., 19:56 Njegova porodica više manje tuga, ali in-laws su mu dobri :)
Misliš na "ekipu" Piquet?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ma. Jos je bio truba u F1. Nelson je bio prvak - to je jedino na što sam mislio. Ništa drugo niti ne znam osim toga.

wapi Verified
GP3
GP3
pigmalion je napisao/la: 11.10.2023., 10:17
wapi je napisao/la: 10.10.2023., 19:56 Njegova porodica više manje tuga, ali in-laws su mu dobri :)
Misliš na "ekipu" Piquet?
Ma da, Iako bio je tu je jedan ne baš spektakularni Nelsinho....
Mislio sam prvenstveno na 3x Piqueta i niš korist Josa.... kojeg se nitko ne bi sjećao da se nije vužgao u boksu kod dolijevanja goriva.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 11.10.2023., 19:01 Ma. Jos je bio truba u F1. Nelson je bio prvak - to je jedino na što sam mislio. Ništa drugo niti ne znam osim toga.
Ja ga pamtim po ovome:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Max Verstappen hopes to buy Michael Schumacher's Ferrari F2004

"I would like to have in my garage all the Red Bull cars with which I have won a title in, and also Schumacher's Ferrari F2004, it's an incredible car — but I just have no idea how to buy it…

"This is an appeal to John Elkann, I hope he reads this interview and maybe calls me!"

Max Verstappen speaks about a possible future at Ferrari

"Ferrari has an incredible history in this sport and is a formidable opponent to compete against. Future at Ferrari? When my current contract expires, I will be 31, and I think I can still do well."

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
50- ta je u džepu.
Nije izgledalo da će se to danas desiti.
Još jedna do Prosta. A za očekivati je da se postavi na 3 mjesto svih vremena do kraja sezone.

Uz to izjednačenje svoga rekorda od 15 pobjeda u sezoni i najveći postotak pobjeda u sezoni svih vremena.
Šteta onog nesretnog Singapura…

Apsolutna je čast svjedočiti karijeri Maxa.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Napisah u temi za trku.
Ovo je pobjeda, po mom guštu.
Kad se lavovski naradi za pobjedu.
I vozač (pa i strateg), a bolid nije "onakav kakav bi Max volio da je" (grbava staza, kočnice??, Adrian prestao sa nadogradnjama i prebacio fokus na 2024?), plus 6. mjesto na startu. I zadnji stint na "lošijim" gumama.
Imao je malu pomoć Benzovih stratega.
Jedino mi je bezveze ono komečanje na TR "Ne uznemiravaj me na kočenju!"
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Navija za: Sve driven by Verstappen
https://twitter.com/LukeSmithF1/status/1720885535592309062 Glas razuma :gandalf:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Stigao je Seba, a na zadnjij trci ga i prestiže.
Često su se pominjale Hamiltonove "statistike", s obzirom na dominantnost njegovih bolida, trajnost komponenti i broj trka (pogotovo u sezonama kad je vozio dominantne bolide), pa sve to ispada malo, ne znam kako bi se izrazio...., "malo vještački".....
Šta reći za Maxovu statistiku?
Prost se naradio 10-11 godina za svoju 51 pobjedu i imao ih je max. 7 u jednoj sezoni (3x, i to čak 2x nije uzeo titulu), a Max za praktično 3 sezone prelazi Prosta za 2 (za 3 ako uzme i Abu Dhabi) pobjede.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Uz sve to je vezao 6 pobjeda nakon užasnog Singapura. Sto ga postavlja na 6 mjesto svih vremena sa MS. Max je bio blizu da ima 17 vezanih sa ovom danas.

A ove 43 pobjede u tri nepune sezone su zastrašujuće.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Zastrašujuće, da.
I pomalo "vještačke", jel. :chill:
Barem u zadnje 2 sezone (minus nekoliko prvih trka prošle sezone). Nije u 2021.
Jbga, pričalo se tako pomalo za MSa, pa onda za Vettela još više, pa za Hamiltona najviše, a ovo će, ako bi potrajalo još 2 godine prevazići i priče o Hamiltonovoj "vještačkoj" statistici.
I na kraju bi Max ostao upamćen samo po odlično odvezenoj sezoni 2021., koju će mu dosta ljudi nabijati na nos, jer Hamilton "pokraden", iako je, sve bilo u okvirima pravilnika.
Mada, vjerujem da ga za to zaboli ona stvarka.
I mene bi.....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Pomalo gledam sezonu 2007, završio 2006 na f1tv. Iz perspektive pouzdanosti bolida naravno da je sada dosta lakše postići ovakve rezultate.

Ali svejedno, statistika mu je impresivna. Čitava ekipa radi na jako visokom nivou. Još Vettela da predaje sljedeći vikend i onda tko zna.
Možda to treće mjesto svih vremena i ostane nakon povlačenja. Jer, tko bi rekao da Lewis neće imati pobjedu dvije godine a 15 sezona je pobjeđivao.

Ja se nadam da će 2029 preci u Ferrari. I donijeti im vozački naslov nakon 22 godine :lolz:

2021 je bila u kojoj je dokazao da je velikan sporta i još je jedino ostalo uzeti titulu u drugoj ekipi.
No!

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
za svu ovu impresivnu statistiku najveci krivac je Red Bull Raceing team! i tu se sva ta bajka zavrsava! ovakva dominacija jednog tima se ne pamti!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
nelinjo je napisao/la:za svu ovu impresivnu statistiku najveci krivac je Red Bull Raceing team! i tu se sva ta bajka zavrsava! ovakva dominacija jednog tima se ne pamti!
Pišeš gluposti.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Maksa ne volim kao vozača Red Bulla, ali mi se sviđa njegov stil. Gladijator... Miriše na Schumachera. Uvijek laktari, rempla i nema milosti. Kod njega nema neizrečenih pravila ili gospodskog načina... Ide po pobjedu, riskira, sili. Pravi trkač, a opet nije glup ko Montoya koji je imao isti still, ali nije znao sebe dozirati.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
nelinjo je napisao/la: 19.11.2023., 14:52 za svu ovu impresivnu statistiku najveci krivac je Red Bull Raceing team! i tu se sva ta bajka zavrsava! ovakva dominacija jednog tima se ne pamti!
Red Bull, Adrian Newey i Jos Verstappen.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
nelinjo je napisao/la: 19.11.2023., 14:52 za svu ovu impresivnu statistiku najveci krivac je Red Bull Raceing team! i tu se sva ta bajka zavrsava! ovakva dominacija jednog tima se ne pamti!
Ovakva dominacija jednog vozaca se ne pamti, ne vidim da Perez dominira.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Max se bezveze istresao tokom vikenda. Jako loše je uticao na atmosferu. Čitam na Redditu, ljudi koji su bili tamo su mahom zadovoljni, dobro se proveli.

Max priča da se osjeća kao klaun a pravog klauna ga pravi RB sa svojim promocijama. Npr. utrkivanje sa mašinama za pranje podova ili ono sto je bilo sa perijem i ljepilom prije par godina. Itd. Bas tupave stvari za široke mase.

Bas se isprosipao u ovih par dana.
No!

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Povukao se malo sa izjavama danas. Čak mu je i Jos rekao da se smiri.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Pqmćenje ko u zlatne ribice.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡