VN Las Vegasa 17. - 19. studenog 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari je imao bolid za pobjedu. Nije sigurno bio sporiji od Red Bulla, ali 2v1 situacija je otišla u njihovu korist. Max je imao vrhunski pace u onih 6-7 krugova gdje je napravio razliku. Leclerc je vozio odličnu utrku, ona greška je...Leclerc. Jebiga.

Nisu mu gume otišle ili nešto treće. Jednostavno je krivo procjenio/pritisak i došla je pogreška. Mislim da se moglo dobiti danas, ali ovom Baksuzu se uvijek nešto dogodi.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Trka je ispala čak i dobra, s obzirom na konfiguraciju, temperature, itd....
Uz malu pomoć SCa
Nisam ni primijetio da su Russella prebacili nazad.
Znači, nije odslužio kaznu za vrijeme boxa? :neznam:
Mislim, rekoše mu na TR da je u igri za 4. mjesto, a ako nije odradio kaznu, kako je mogao biti u igri za 4. mjesto (a tada je bio 6.-7., sa nekih 3-4 sec iza)
Ili je popio još neku kaznu?? :neznam: :misli:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Vetma "slučajno" si zaboravio i dobro tempirani SC

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Scuderia je napisao/la: 19.11.2023., 09:16 Vetma "slučajno" si zaboravio i dobro tempirani SC
Nisam, ali nije SC poklonio pobjedu Red Bullu ni natjerao Leclerca na pogrešku. Neće se valjda sad taj SC provlačiti kao odlučujući faktor?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Russell: Just another massively missed opportunity. The incident with Max, I didn't see him. It was totally my mistake. I didn't expect him to overtake there because of the long straight after. We recovered to P4 but then the penalty.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da je Ferrari imao bolid za pobjedu (tek-tako, ono 'ladno, što bi rekli) Čarli bi odmakao Checu nakon Safeta na sigurnu udaljenost i Max ga ne bi ni vidio.
Max bi dogurao do drugog mjesta i možda bi na Stripu vidio crvenu mrlju u daljini.
Čarli i bez greške nije mogao dobiti trku, sa greškom pogotovo.
I po meni nije kvaka u 2v1 (svi boxovi su bili gotovi) već u jebenim hard gumama.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
avetma je napisao/la: 19.11.2023., 09:12 Čini mi se da je poučak da se nakon greške ne bi trebalo kritizirati, ali nakon poteza koji je ispravio grešku dobiješ salvu pohvala i titulu vozača dana. :gandalf:

Samo Tifosi mogu P1 -> P2 proglasiti dobrim danom. Usprkos dobrom tempu Ferrarija, kazni za Verstappena, oštećenom bolidu Red Bulla i greškom poklonjenoj poziciji mlakom Perezu.
A to je jasno vecini.
Zato Checa mozemo pljuvat, ima 4 dobra poteza u sezoni i 20 losijih 🤪

A to o steti i koliko tocno koja smeta mozemo raspravljat.

Nakon SCa je bila utrka dva RB i Leclerca i ostat izmedju njih je dobro. Odakle god gledas.
Fino Alla Fine

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
avetma je napisao/la: 19.11.2023., 09:18
Scuderia je napisao/la: 19.11.2023., 09:16 Vetma "slučajno" si zaboravio i dobro tempirani SC
Nisam, ali nije SC poklonio pobjedu Red Bullu ni natjerao Leclerca na pogrešku. Neće se valjda sad taj SC provlačiti kao odlučujući faktor?
Pa naravno da je odlučujući faktor, nevjerojatno mi je da to netko može negirati. Greška leclerca bi bila presudna za p2 da nije uspio proći pereza, a p1 je u tom trenutku već bio izgubljen. Ne kažem da bi sigurno pobijedio leclerc bez SCa , ali imao bi vrlo ozbiljne šanse jer je imao nekoliko krugova svježije gume od maxa i nekoliko sekundi prednosti i jednog vozača između sebe i maxa. Ovako je nakon SCa dobio maxa na repu sa 5 krugova svježijim gumama. Ako ti tu ne vidiš SC kao ključni faktor ja ti ne mogu pomoći.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nije ni pogreska Leclerca bila odlucujuci faktor 🫤
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Jel se zna dali je Norris stvarno napravio gresku (iako bi bila cudna greska na tom dijelu staze ) ili je nesto na bolidu proslo?

I dal Piastri stvarno nije mogao izgurat jos tih par krugova do kraja?
Ako su vec morali mjenjati , nisu to mogli ranije da jos vise osjeti prednost novih guma ?

Steta za ovaj vikend. Nakon onakvih kvala , cinilo se da ipak u utrci izgledaju puno bolje i moglo se lijepih bodova ubrat.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
5 krugova mlađe hard gume su bile odlučujući faktor.
A do toga je došlo (posljedično) zbog SCa.
Mada....., i generalno hard gume, i da nije bilo SCa i da nisu bile kod RBa 5 godina mlađe.

Da li bi Čarli pobijedio ili ne, hebeš ga sad.
Ovako sam znao da neće biti ništa od pobjede.
Samo što sam u jednom momentu smatrao da će to Checo uzeti, kad je pretekao Čarlija. Mislio sam da će odmagliti.
Ali, eto, opet se ispostavilo da je podkapacitiran i prosječan (čak je izgubio oštrinu i u odbrani).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la: 19.11.2023., 09:29
Nije ni pogreska Leclerca bila odlucujuci faktor 🫤
To i kažem, nećemo zbog SC reci da je pobjeda "ukradena", ali ne čini mi se ni da uz sve ove stvari koje sam nabrojao možemo reći da je Leclercova utrka bila sjajna.

Ali opet, manje bitno, na kraju je na Tifosima da se vesele onome što ih veseli. 🤷

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Max T1 je primjer kako se ne treba ponašati i zatvarati. Opet, ono s Russellom je smiješno da netko pomisli da je Max kriv. U najblažem slučaju trkači incident, a realno je Russell skrenuo u prostor gdje je bio bolid, kao da ga nema. Po meni 100% kriv.

A utrka... Ne znam. Umjetna kao i Vegas kao i sve u zadnje vrijeme. Bilo je par muških preticanja bez DRSa lijepih, a ostalo je znam. Nisam impresioniran i više me vesele drugačije borbe.

Mislim da Ferrari nije mogao do pobjede, ali da je mogao bolje.
"What a little star." May 26, 2012.

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Frantic je napisao/la: 19.11.2023., 09:43 5 krugova mlađe hard gume su bile odlučujući faktor.
A do toga je došlo (posljedično) zbog SCa.
Mada....., i generalno hard gume, i da nije bilo SCa i da nisu bile kod RBa 5 godina mlađe.

Da li bi Čarli pobijedio ili ne, hebeš ga sad.
Ovako sam znao da neće biti ništa od pobjede.
Samo što sam u jednom momentu smatrao da će to Checo uzeti, kad je pretekao Čarlija. Mislio sam da će odmagliti.
Ali, eto, opet se ispostavilo da je podkapacitiran i prosječan (čak je izgubio oštrinu i u odbrani).
Pobijedio bi da... Jer je Max bio debelo iza sa starijim gumama. Perez bi morao ici u boks po nove i vratio bi se isto dalje iza nego pod SC. Ali Perez ni ovako nije uspio zavrsit ispred Leclerca pa to nije ni bitno. Bitno je da je Max dobio nove gume i zbijeni poredak izlaskom SC.

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Ajde malo pogledaj gdje je Verstappen bio prije izlaska SC.. koliko sekundi je bio iza Leclerca i koliko je zapeo u prometu? Plus imao je starije gume od Leclerca...

I onda bubnes da SC nije faktor... Znam da imas jos rane od onda kad je Leclerc razbucao mit o tvom mezimcu, ali malo realnosti....

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 19.11.2023., 09:43
To i kažem, nećemo zbog SC reci da je pobjeda "ukradena", ali ne čini mi se ni da uz sve ove stvari koje sam nabrojao možemo reći da je Leclercova utrka sjajna
A to svakako. Ne znam tko je napisa da je ukradena, nisam vidio. SC je bio dobra odluka.
SC je pomoga, da li bi izgubio bez toga, ne znam niti bi prognozira. Gume su bile tricky faktor u Vegasu.

Meni je bila dobra utrka za Leclerca, jedna od pozitivnijih ove sezone, sjajna nije. Zavrsila je u pozitivnom tonu pa je mozda taj detalj ponio da netko napise da je bila sjajna plus eto sto se smanjio zaostatak za Mercom.

Jbg, bijes bitke koje mozes.
Fino Alla Fine

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
avetma je napisao/la: 19.11.2023., 09:43 Ali opet, manje bitno, na kraju je na Tifosima da se vesele onome što ih veseli. 🤷
Utješilo bi me (nas) +5 bodova više u odnosu na Mečku u Čabi Dabiju :cheer:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
AlkY je napisao/la: 19.11.2023., 09:41 Jel se zna dali je Norris stvarno napravio gresku (iako bi bila cudna greska na tom dijelu staze ) ili je nesto na bolidu proslo?

I dal Piastri stvarno nije mogao izgurat jos tih par krugova do kraja?
Ako su vec morali mjenjati , nisu to mogli ranije da jos vise osjeti prednost novih guma ?

Steta za ovaj vikend. Nakon onakvih kvala , cinilo se da ipak u utrci izgledaju puno bolje i moglo se lijepih bodova ubrat.
Nije mogao izdržati jer je prva dva stinta vozio na hard gumama, tako da je morao mijenjati komponentu.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Ferrari je zapravo izgubio još u kvalifikacijama, kada su potrošili set medium guma više u odnosu na Maxa. Da su imali još jedan set, Leclerc je mogao u boks pod SC i komotno biti brži od RB, na hardu to naprosto nije išlo.

Moram na kraju utrke najviše pohvaliti najantipatičnije mi vozače... I Ocon i Stroll su samo uzeli ono što su im ponudili na pladnju, no to su odradili vrhunski. Ja sam glasao za Ocona kao vozača utrke i uistinu mi nije jasno kako je moguće da nije završio ni u top 3 tog glasanja...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Izgubili su nakon kazne Sainza
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡