IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Moj sustav detekcije adblocka je pametniji od Googleovog :mrgreen: Oni spijuniraju jer mogu, ja smislim pametno rješenje jer moram :zubo:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Ionako neki adblockovi rade još uvijek čak i na Chromeu. Tako da to njihovo zastrašivanje nema pokrića.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Honor Magic 6 Lite nakon mjesec dana korištenja.

Jako dobar mob za prosječnog korisnika.
Najviše mi se svidio display koji je mi se čini kao da je od flagshipa.
Baterija dobra, ali ne onakva kakvu ju reklamiraju. Traje dan i pol jačeg korištenja.
Kamera stražnja vrlo dobra.
Prednja nešto lošija.
Navodno ima i neki certifikat za izdržljivost pri padu. Pao mi je jednom sa poprilične visine i nije mu apsolutno ništa. Svejedno imam masku i zaštitno staklo.

Nema zaštekavanja, sve fluidno.
Po meni je cijena nešto viša nego što bi trebala biti i vjerujem da se za te novce nađe jači Xiaomi, ali njih mi je pun k zbog sustava i loših nadogradnji. Sve u svemu zadovoljan i za prosječnog korisnika jako dobar mob.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Čekaj jel to onaj Huawei sub-brand? Zanima me jer kontam mijenjati dotrajali Redmi Note 11 Pro

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
ja danas narucio motorolu edge 30 za 175 eura.

redmi 10 mi se nije bas pokazao. bolje me sluzio redmi 6 i to puno bolje, sve dok mu nakon 3+ godine ekran touch screen nije poceo povremeno stekati.

uzeo istu motorolu zeni prije dva mjeseca, ne zali se nista oa reko budem i sebi.

nisam zahtjevan korisnik tako da manje vise uvijek kupujem mob za do 200 eura. koristim ga dokle god radi normalno pa ispocetka.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 04.03.2024., 22:51 Čekaj jel to onaj Huawei sub-brand? Zanima me jer kontam mijenjati dotrajali Redmi Note 11 Pro

Je.

@Zelot javi kakva je. Ja sam požalio sa Motorolom Moto G5, no to je već davno bilo.
Čujem da su se jako popravili.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
I ja sam gledao recenzije motorola i dobre su sve fakat imaju snapdragon čip i dosta memorije, jedino što sam naletio da ljudi pišu kako nemaju često update sistema pa zna prestat bit fluidan pri korištenju.

slikaslika

zelot
Formula 1
Formula 1
Zna li netko od vas bolje upucenih, kakve opasnosti od hakiranja ako se mobitel root-a?

Tipa, je li ok koristiti mobilno bankarstvo i slicne, bitne aplikacije na rootanom mobitelu?

Iskreno, ako sigurnost nije problem, rootao bih mobitel jer me opasno zivciraju sve one nametnute aplikacije koje se ne daju izbrisati.

Danas svaki mob ima u startu 430-40 aplikacija od kojih koristim valjda 5 i jos 10ak si skinem koje inace koristim i to je to.

Zauzimaju bezveze memoriju, traze azuriranja i iritantne su do bola jer svaki proizvodjac zeli da se njihova koristi. MIUI je tu uzasan sa onim MI Video i slicnim stvarima.

EDIT: Lako za gubitak garancije. Godinu dvije svaki izdrzi. Ako bi bio root-an vjerujem da bi i nakon 4 godine bio fluidan.

Jel netko radio vec root?

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Root ti je apsolutno nepotreban u današnje vrijeme.
Izgubit ćeš i sigurnosne zakrpe vjerojatno, iako nakon 3 godine većina mobitela se više niti ne updatea.

Imas sa Xiaomi Debloater programe koji brišu bloatware aplikacije samo tako.
Sve ti je objašnjeno ovdje.
https://github.com/kirthandev/MIUI-Debloater-official
Daleko lakše od rootanja i nepotrebnog gubljenja garancije na mob.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Dodajmo tome i da svaki android uređaj u postavkama aplikacija ima opcije da "ubije" aplikacije koje ne želiš da rade u pozadini ako ih ne koristiš u tom trenutku. Isto tako možeš neke spriječiti da se podižu zajedno sa sustavom prilikom paljenja uređaja itd....vrlo korisno.
slika

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
senna66 je napisao/la: 05.03.2024., 12:24 Root ti je apsolutno nepotreban u današnje vrijeme.
Izgubit ćeš i sigurnosne zakrpe vjerojatno, iako nakon 3 godine većina mobitela se više niti ne updatea.

Imas sa Xiaomi Debloater programe koji brišu bloatware aplikacije samo tako.
Sve ti je objašnjeno ovdje.
https://github.com/kirthandev/MIUI-Debloater-official
Daleko lakše od rootanja i nepotrebnog gubljenja garancije na mob.
Radi i s Harmony OS?
#DankeSeb

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
postoji universal android debloater, ne znam točan naziv, ali vjerujem da ćeš uz malo guglanja brzo pronaći.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Hvala, cim dodje novi mob, bacam se na posao :)

zelot
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 05.03.2024., 08:22
LH44 je napisao/la: 04.03.2024., 22:51 Čekaj jel to onaj Huawei sub-brand? Zanima me jer kontam mijenjati dotrajali Redmi Note 11 Pro

Je.

@Zelot javi kakva je. Ja sam požalio sa Motorolom Moto G5, no to je već davno bilo.
Čujem da su se jako popravili.
evo nakon dva-tri tjedna sto mogu reci.

Baterija se dosta brzo trosi naspram redmi note 10. moram svaki dan puniti ali pozitivno je sto se brzo napuni. jako brzo.

ne radi opcija milti volume control. pojave se dva slajda ali kada pimicem onaj za odredjenu aplikaciju, pomice se i drugi pa nije moguce postaviti jednu jacinu za YT, drugu za FB itd... navodno je do zadnjeg updatea te ako se downgrade-a onda valjda radi.

Paljenje bljeskalice ide tako da se mob protrese i sa power button se ne moze upravljati lampicom a na xiaomiu je moglo i bilo je puno prakticnije.

Takodjer, xiamo je imao bolje rijesen citac otiska prtsa ugradjen u power button dok je na motoroli u dnu ekrana. Bolja je prva opcija jer kada uzmem mob u ruku palac automatski sjedne na power button.

Kamera po meni sasvim ok. Meni je ionako kamera manje bitna stavka. Ima 144mhz osvjezavanje ekrana i to je ok, za sada radi dosta glatko i nemam zapravo vecih zamjerki. za 175 eura tj 180 sa postarinom, ja zadovoljan.

takodjer, nema onaj mutavi MIUI i ne forsira mi XI aplikacije itd... sve u svemu, onako. Mob ko mob. Za malo zahtjevnije korisnike preporucio bih ipak nesto bolje. Ipak je ovo low budget mob trenutno ali za te novce je ok.

Vise od ovoga ne mogu reci jer ga koristim kratko vrijeme.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
kako mi fali ta opcija shake za bljeskalicu, najgenijalnija stvar kod Motorole. I čitač na power gumbu bi volio imati sa svog starog Mi 11 lite.

Ja osobno sa Motorolom imam loša iskustva sa njihovim nadogradnjama i manjku istih. Od tada je prošlo puno godina i izgleda da su sada ozbiljniji. Novi mobiteli su im koliko čujem vrlo hvaljeni tako da eto....

Svaki mobitel ima svoje neke prednosti i mane, a mnogo toga ovisi i o samom korisniku. Pogotovo baterija, nekom traje 1 dan nekome 2-3. Sve ovisi koliko se jako koristi i što se koristi.
Ono što sam kroz godine iskustva sa mobitelima naučio je to da mobitel treba puniti pametno. Puniti ga do nekih 85% , a ne preko noći ostavljati na punjaču da 6-7 ili više sati stoji na 100%. Ne prazniti ga do ibera itd. Evo baš na Honoru imam opciju da prestane puniti na 85% i da mi nikada ne puni na stvarnih 100% kako bi se očuvao životni vijek baterije. Dodajmo tome i redovite nadogradnje sustava kao što to radi npr. Samsung i imaš mobitel koji traje 4 godine bez problema i koji se ne čini kao da previše zaostaje za novim modelima.
Zbog nadogradnji sam napustio i Motorolu i Xiaomi. Xiaomiju posebno zamjeram jer su obećali nadogradnje, a na kraju ništa. I ne bi bio problem da mobitel nema bugova i da je fluidan. Vidjet ćemo sa Honorom kakva je situacija, ali već sada imam dvije manje nadogradnje.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
morah vratiti motorolu
sjebo mi se utor za punjenje tan par dana prije isteka prava na povrat novca pa sam ga zamjenio sa poco x5 pro 256/8.

iako je miui, ima barem neke stvari koje su mi bolje nego na motoroli.

otisak na power gumbu, bljeskalica na istom, multi volume radi i super brzo se puni, bas jako brzo tako da eto ipak sam se vratio na kineza, iako je i motorola u biti kineska koliko sam vidio.

za sada sam stvarno jako zadovoljan. morao sam izdvojiti malo vise novca nego sto to inace cinim pa me kostao 290e ali neka je ajde.

Poslano sa mog 22101320G koristeći Tapatalk

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 17.04.2024., 20:18 morah vratiti motorolu
sjebo mi se utor za punjenje tan par dana prije isteka prava na povrat novca pa sam ga zamjenio sa poco x5 pro 256/8.
Neka bude više sreće sa Pocom. :thumbs:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡