Budućnost F1 na Bliskom Istoku

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Glede moguće eskalacije na Bliskom Istoku gledamo li ove godine zadnje urtke iz toga dijela svijeta?

Šta mislite hoće li se održati VN ABU DHABIJA?

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Mislim da hoće, prevelik se novac tu vrti da se tek tako odustane, u Emiratima i S.Arabiji se trenutno ne ratuje tako da nema razloga da se ne održe utrke. Azerbajdžan je napao Armeniju i njih nitko ne spominje kao ni utrku u Baku dogodine (17. utrka u kalendaru za 2024). Nadajmo se da će se situacija oko Izraela smiriti u sljedećih desetak dana. Peace.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Uopšte ne sumnjam da će se trke održati.
I održavaće se i u buduće, sve dok ima "interesa", tj. dok je naftnih dolara.
BTW, Abu Dhabi je od Gaze udaljen 2100 km, Lusail 1800, Sakhir 1700 (koliko npr. i Baku), Jeddah, "samo" 1200 km.
Najbliža staza, barem od staza na kojima se održavaju ili na kojima su se održavale trke je Istanbul Park (1100 km).
A Gazi je bliža Tuzla (2000 km) nego Abu Dhabi.
Pričam, naravno, o pravolinijskim udaljenostima.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Vozilo se prošle godine u jeddah dok su okolo padale rakete i Dronovi. Ne brinem se za navedene utrke.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

The Simpsons
Karting
Karting
Optimistični ste, to je dobro.
Ja sam manje optimističan.
Kada to mislim ne mislim na domet raketa, dronova, kilometre udaljenosti i sl.
Mislim na to da će se sukob na Bliskom I. rasplamsati jer nekim igračima odgovaraju pizdarije upravo tu i kidanje relativno dobrih, ili bolje reći stabilnih odnosa i veza država domaćica sadašnjih arapskih GP sa Zapadom.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ako si otvorio temu da pises o politici, slobodni ju zatvori jer nece ic na dobro.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Pa uvijek je u tom dijelu Bliskog istoka (Izrael, Gaza, Zapadna obala, Liban, Jordan, Sirija, Irak) bilo 3.14zdarija.
Dakle, ratova, bombaških napada, uvijek su tu neke tenzije.
A južnije (u onom, bogatijem dijelu Arapskog poluotoka) se uredno održavaju trke od 2004. (Bahrain), a kasnije se to proširilo za još 3 trke.
Eto, kao što napisa @zeko, prošle godine u Jeddah se vozilo (a još ta situacija ima veze sa Jemenom), tako da nemam nikakvu sumnju da će se trke tamo nastaviti održavati.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Moja dva centa:
Za budući razvoj događaja imam dva odgovora: onaj iskreni - "učini me vidovitim pa ću te učiniti bogatim", tj. nitko nema kristalnu kuglu da može točno predvidjeti budućnost, te onaj cinični - prije će zbog eskalacije na Bliskom Istoku biti ukinuta neka europska utrka jer si organizatori neče moči priuštiti povećane troškove osiguranja zbog mogućeg terorističkog napada.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Sve je to još dobro........ referiram se na izjavu Ante Vetma u podcastu 16:

https://f1.pulsmedia.hr/74077/tribina-f ... odcast-16/

Ne citiram, nego po sjećanju: A.V. ; dobro je ako F1 bude u 2030.-im. Ja to vidim, ako bude uopće svijeta, a kamoli F1. Nisam optimističan - kratko i jasno.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

The Simpsons
Karting
Karting
CrashOverride je napisao/la: 20.10.2023., 08:45 Ako si otvorio temu da pises o politici, slobodni ju zatvori jer nece ic na dobro.
Tema ima svoj naslov.
Da sam htio pisati o nečemu drugom naslov bi bio drukčiji.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡