Ohrabrujuća izjava, u Mađarskoj pole 100%
https://twitter.com/Pedro_Gomez_F1/status/1677745204814544898
I jedna Mikina izjava od prije dvadeset dana, prije vn Austrije, prije nadogradnji:
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Nisam uzeo za ozbiljno Mikinu izjavu, ali covjek se izgleda nije zahebavao, da nije odobren DRS u Q3 Lando bi uzeo pol, a mozda bi i Piastri zavrsio ispred Maxa pa bi bili u prvom redu. Nadam se dobrom startu i da cemo imati tempo u utrci da ne padnemo iza Ferrarija i Mercedesa ili ne daj boze Astona to bi bio debakl nakon ovakvih kvala.
Top speed nije velik ali očekujem Landa u top 5 ako bude podij još bolje, a Piastri neka završi u top 10 opet dobro.
https://twitter.com/FDataAnalysis/status/1677729256795967490
LH44 je napisao/la: 17.07.2023., 15:10
U Belgiji bi mogao biti McLarenov prvi red s obzirom da tamo nema sporih krivina osim bus stop. Jedva čekam iduće utrke, pravo obećavajuće djeluje
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk
McLaren je unazad 4-5 godina uvijek bio dobar u Mađarskoj neka se tradicija nastavi.
Mclaren tradicionalno jak na Hungaroringu, ali to je zadnjih sezona bilo vise potaknuto jacom aerodinamikom i slabijim motorima kojima su staze poput Spa i Monze bile teske muke. S druge strane, ocekuje se iznimno jak Aston u Madarskoj zbog konfiguracije staze i njihovih snaga na bolidu (trakcija, spori zavoji, sikane i slicno). Malo se to kod njih sve kosi s obzirom da su na pocetku sezone imali pouzdanja u staze s brzim zavojima i dobre performanse u njima u Saudijskoj Arabiji pa bih ja jos malo pricekao s prognozama kako za Aston tako i za Mclaren.
Mclaren je bio iznimno jak i u Spanjolskoj sto sam ja tada pripisao hladnijim temperaturama i zagrijavanju guma, ali kazu da je mozda vise zbog konfiguracije staze. Austrija i Silverstone su takoder imali hladnije uvjete pa sam, barem ja osobno, i dalje u dilemi oko toga gdje je Mclaren jak. Ukoliko ovaj vikend budu ispred Astona i Mercedesa onda sa sigurnoscu mozemo reci da su napravili cudo nevideno s nadogradnjama. Tim vise se veselim iducoj utrci ne samo zbog tih nepoznanica vec i zbog cinjenice da je Red Bull zadnje dvije sezone imao odredenih problema na ovoj stazi (nalik onom sto je Mercedes prozivljavao u Singapuru 2015-2017) pa bi ovo mozda bila prva prava prilika da im netko oduzme i pobjedu. Kao navijac zna se koga ja prizeljkujem, ali ako je Mclaren napravio zaista ogroman napredak mogli bi vidjeti i Mclaren na vrhu.