Zašto te ne čudi? I samo da budemo jasni - napisao si "koga je udario" pretpostavljam da si mislio "tko ga je udario", ne pametujem, samo ne želim pogrešno shvatiti.HeatBlast44 je napisao/la:pa koga je udario ne cudi me da podrzavas.
Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
VN Bahreina (Sakhir circuit) 1. - 3- travnja 2016.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Scuderia Ferrari
Sisu (fin.)
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
jednostavno, Hamiltona je udario pa ne cudi zasto podrzavas Bottasa. Da nacrtam ?

-
mzf1
- F1puls vozački prvak
- S nama već: 10 god 3 mj
"Lewis nije ni mogao prije da skrene, jer bi tako Rosbergu probusio gumu" evo sad si odredija i uzrok cile situacije oko promjene putanje. Ali to ga svejedno niti malo ne rješava krivnje za promjenu putanje. " ali ne toliko koliko je ovaj kasno kocio" kako možemo kvantificirati skretanje, koliko bi bilo dovoljno da bude kriv s obzirom da je Bottas bija maksimalno desno, Hamilton je ima cilu stazu slobodnu livo, a sudar se ipak dogodija. I još jedna stvar,glede kasnog kočenja, ako pogledaš ponovo snimku vidi ćeš da je Bottas uspija odraditi rotaciju bolida prije zavoja, čak prije Hamiltona, i u tom trenutku između njih je bilo metar prostora. Znači ne možemo pričati o nekom kamikaza ulićanju kad je uspija odraditi rotaciju i pogoditi apeks. Problem je bija što je Hamilton miseleći da nema nikog kraj njega nastavija s rotacijom, a Bottas nije ima di.HeatBlast44 je napisao/la:dosad sam inace od Ferrarijevaca cuo da nije za kazne i da je trkaci incident dok su drugi inace govorili da je preambiciozno isao i da je kazna ko vrata, kuca, zgrada... interesantno
kuštelaar nisi uopste neke stvari uocio, tako da ti je objasnjenje ravno 0. Trke se ne dobijaju u prvoj krivini.
btw. da li je neko uspio naci onboard start od Buttona ? msm da je u prvom krugu pretekao 3 bolida na kriticnom kocenju u 9 i 10, bas bih volio vidjeti tu majstoriju
također msm da bi uspio doci do 6 mjesta, jer msm da bi Button imao bolji tempo, preiskusan je da bi ga ovaj dobio, kvale ne treba uzimati u obzir, jer ih Button po obicaju ne odveze kako treba.
mzf1 jeste Lewis naglo skrenuo, ali ne toliko koliko je ovaj kasno kocio i agresivno isao. Lewis nije ni mogao prije da skrene, jer bi tako Rosbergu probusio gumu. Ne znam zasto opravdavate i branite Bottasa kad je zasluzio kaznu, ni sam se nije bunio za kaznu, znaci da zna da je mogao to na drugi nacin uraditi, a ne odmah i sebi i drugome hendikepirati trku.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Scuderia Ferrari
Ne ne moraš ništa crtati, ali mogao bi pravilno napisati.HeatBlast44 je napisao/la:jednostavno, Hamiltona je udario pa ne cudi zasto podrzavas Bottasa. Da nacrtam ?
Što se tiče ove izjave gore nema veze s onime što sam napisao. Nisam napisao da podržavam Bottasa nego da podržavam Hamiltona da učini isto u sljedećoj utrci. Ako smatra da je njegova linija bila u redu neka ju odveze i idući put, a ako ga netko opali naravno da mi ga neće biti žao - zato jer mislim da dio krivice snosi i on, a isto sam to mišljenje imao kada je Bottas odvalio stražnji kraj Kimija u Meksiku. Usprkos pravilu da prednji bira liniju, mišljnja sam da se onome iza uvijek mora ostaviti dovoljno mjesta.
Sisu (fin.)
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Točno to. Ako si dopustio da ti vozač iza uđe u tvoj prostor, onda nije sportski udariti ga.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- HeatBlast44
- Baniran
mzf1 Bottas nije sa namjerom uradio rotaciju, kako ti kažeš, već je jednostavno izgubio kontrolu, uzrok je naravno kočenje i prenaglo downshiftanje, a dokaz da je izgubio bolid u krivini je oversteer, kojim je se i spuco u Hamiltona. Druga stvar, kažeš da je Lewis imao cjelu stazu lijevo, a on je skrenuo desno. Dobro znamo da staza nije jedna krivina, pa zato i imamo specificne putanje, a tu je specificna putanja, koci kasno, ali ne prekasno da ne odes siroko, nego da uzmeš liniju što više desno, da imaš dobar izlaz na pravac prema krivini 4. Odatle i to naglo skretanje Lewisa... (odmah je sljedeća krivina, naglo se skreće i ne želiš ići široko i gubiti kontrolu tu, primjer opet Bottas, kad je jednom tu izgubio kontrolu iz tog razloga, pa ga je Max prošao ko raketa) ...da ima što bolji izlaz prema 4 da napadne Nicu. Kakogod, nepromišljen i preagresivan je to potez da bi bio izvodljiv, jer je stvarno bio daleko, još je na startu i kritičnoj krivini, a u te 2 situacije oprez, a ne ići pa šta Bog da.

-
mzf1
- F1puls vozački prvak
"da ne odes siroko, nego da uzmeš liniju što više desno, da imaš dobar izlaz na pravac prema krivini 4" to vridi kad si sam na stazi, a ne u prvom krugu, pogotovo kad imaš kraj sebe bolid. Da svi voze tako kako ti kažes hvatajući savršenu putanju nikadn nebi više od 3 bolida izišla iz prvog zavoja. Nema specifičnih i savršenih putanja u prvom zavoju nego se postavljaš tamo di imaš prazan prostor isprid sebe da možeš prije drugih početi ubrzavati.
Slažem se za ovo što si reka za Bottasa da ne može ići pa što Bog da, ali isto tako to rridi i za Hamiltona. Jer i on se tu ponaša ko da je jedini na stazi. Bottasu je pobiga zadnji kraj trenutak prije sudara a Hamilton je minja putanju i prisika Bottasa pa bi ja zaključija da je ovo trkaći incident.
Slažem se za ovo što si reka za Bottasa da ne može ići pa što Bog da, ali isto tako to rridi i za Hamiltona. Jer i on se tu ponaša ko da je jedini na stazi. Bottasu je pobiga zadnji kraj trenutak prije sudara a Hamilton je minja putanju i prisika Bottasa pa bi ja zaključija da je ovo trkaći incident.
- HeatBlast44
- Baniran
ja bi to u postotcima zaključio, 70% krivica Bottasa jer je kasno kočio i izgubio kontrolu čime je izazvao sudar, dok je Lewis tu kriv 30% jer se nije baš obazirao na retrovizore, mada nije imao kad gledajući hoćel probit Rosbergu gumu 

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
meni krivnja kod bottasa 100 %, lewisa 0 %.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
- HeatBlast44
- Baniran
po obicaju prezestoki haha najzesce scene ono kad Bottasa naprase Kimi i Lewis haha jos ono kad Roscoe krene u akciju ili halucinacije Pereza/Hulka hahaha

- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Malo TRa
http://www.f1fanatic.co.uk/2016/04/06/2 ... ranscript/
I još malo
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... __Rosberg/
http://www.f1fanatic.co.uk/2016/04/06/2 ... ranscript/
I još malo
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... __Rosberg/
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Vezano za sudar Hamilton-Bottas:
“Whoever was on the inside was in my blind spot so I didn’t see them,” said Hamilton afterwards. “It was a racing incident,” he added charitably, “those kind of things happen.” The stewards did not agree – Bottas was given a drive-through penalty and points on his licence.
“Whoever was on the inside was in my blind spot so I didn’t see them,” said Hamilton afterwards. “It was a racing incident,” he added charitably, “those kind of things happen.” The stewards did not agree – Bottas was given a drive-through penalty and points on his licence.