VN Singapura 15.-17. rujna 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Ovi iz Haasa su top 5 GOAT sudeći po onome što su prikazali na kvalifikacijama. :mrgreen:
Čestitke Carlosu. :pivo:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Imam flashback dominacije Merca. Kad oni zakazu ocekujes Ferrari na topu ali nekako su nerijetko uspjeli zapet iza RB. Sutra bi moga Merc imat bolji pace.
Cekam start. Napet.
Fino Alla Fine

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ne znam jesam li jedini koji uopce ne vjeruje da je tehnicka direktiva gadno lupila Red Bull. Minimalni zaostatci medu bolidima danas i ne prvi puta u povijesti da dominantni tim ne funkcionira u Singapuru (Mercedes 2015. - 2017.). Ferrari je u Singapuru oduvijek bio medu jacim momcadima (cak i kad su se 2013. kvalificirali 6.-7. Alonso dogurao do P2). Cak i 2019. kada su ocekivali los vikend su uzeli 1-2 u utrci i kvalifikcijama ako se ne varam. Lijepo je vidjeti manje zaostatke, ali Red Bull je vjerojatno i danas mogao biti u Q3. Obojica su imali greske u Q2 tako da su si dijelom i sami krivi za ovo ispadanje. U Japanu ce biti pravi pokazatelj tko je gdje nakon ove direktive, a nekako naginjem da se Red Bull vraca u vodstvo.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Nevjerojatno kakav raspad sistema u RB-u. U stilu Njemačke 2019.

Očekujem sutra start iz boksa za Maxa jer nema šanse da ne dobije minimalno jednu kaznu. Osim naravno ako Tsunoda odjednom promijeni priču :mrgreen:
Zadnja izmjena: DaveGilmour, dana/u 16.09.2023., 16:57, ukupno mijenjano 1 put.

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
Bravo Carlose :cheer: :party:

Koliko puta je samo prošle godine zbog malih zaostataka imao lošiju statrtnu poziciju. Sada 2 utrke zaredom to je napokon na njegovoj strani. :cheer:

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Alonso king je napisao/la: 16.09.2023., 16:53 Lijepo je vidjeti manje zaostatke, ali Red Bull je vjerojatno i danas mogao biti u Q3. Obojica su imali greske u Q2 tako da su si dijelom i sami krivi za ovo ispadanje. U Japanu ce biti pravi pokazatelj tko je gdje nakon ove direktive, a nekako naginjem da se Red Bull vraca u vodstvo.
Da se Stroll nije razbio neznam bi li ušli u q2 uopće, bolid im se ponaša kao po ledu (jučer nova podnica, danas stara ista podnica koja je u Monacu držala bolid kao da ide po šinama). Slažem se za Japan ako tamo i još dvije tri trke budu loši to je to došao vrag po svoje. Još jedan kojeg je ova direktiva (možda) došla glave je čini mi se Albon, nigdje ga nije bilo danas.
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
ma jasno je da je direktiva kriva za ovakvo stanje RBa! oni i Mečka su bili poznati po "lepršavim krilcima"! pa nije realno da se ovako zbližio grid i da su neki sa začelja poletjeli! e sad koliko ih je usporila direktiva, vidjecemo u narednim trkama! garantujem da su iz FIAe znali za ovu prednost i tek sad su spičili direktive!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Navija za: Diversity
Negdje sam čuo da se spominju neka krilca, rubovi, vortex generatori na podnici RB-a koja su navodno morala bit uklonjena i to mi se čini logičnim jer vjerojatno smanjuje downforce i čini bolid nestabilnim, ali o tom potom. Uočit će ostali te razlike pa propričat za javnost :-)
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
nelinjo je napisao/la: 16.09.2023., 17:08 ma jasno je da je direktiva kriva za ovakvo stanje RBa! oni i Mečka su bili poznati po "lepršavim krilcima"! pa nije realno da se ovako zbližio grid i da su neki sa začelja poletjeli! e sad koliko ih je usporila direktiva, vidjecemo u narednim trkama! garantujem da su iz FIAe znali za ovu prednost i tek sad su spičili direktive!
Nisu htjeli utjecati na prvenstvo, zamisli cirkus da se ovo dogodilo na pola sezone i da Max popuši naslov....
Ovako je bolje praviti se blesav i donijeti direktivu onda kada je sigurno.

Ako je uopće do direktive..... možda samo loš vikend.
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Pozvan kod suca, 3 prekršaja. https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1703067407034794177
slika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Navija za: Diversity
senna66 je napisao/la: 16.09.2023., 17:25 Ako je uopće do direktive..... možda samo loš vikend.
Malo je indikativno što baš kad je TD na snazi da im se to događa, ali kao što kažeš: možda je samo jedan Ferrari like vikend. Vidjet ćemo sutra ponašanje u utrci, pa onda u Suzuki :-)
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

nelinjo
Formula 2
Formula 2
senna66 je napisao/la: 16.09.2023., 17:25
nelinjo je napisao/la: 16.09.2023., 17:08 ma jasno je da je direktiva kriva za ovakvo stanje RBa! oni i Mečka su bili poznati po "lepršavim krilcima"! pa nije realno da se ovako zbližio grid i da su neki sa začelja poletjeli! e sad koliko ih je usporila direktiva, vidjecemo u narednim trkama! garantujem da su iz FIAe znali za ovu prednost i tek sad su spičili direktive!
Nisu htjeli utjecati na prvenstvo, zamisli cirkus da se ovo dogodilo na pola sezone i da Max popuši naslov....
Ovako je bolje praviti se blesav i donijeti direktivu onda kada je sigurno.

Ako je uopće do direktive..... možda samo loš vikend.
Nije ovdje rijec o Ferrariju i Mercu koji su ih spičili, nego i do Haasa, McLarena, Alpinea itd... jednostavno mi nije realno da se oni mogu trviti s njima, pa makar i u kvalama! Mozda budu bolji na brzim stazama, ali mislim da siguno nece dominirati kao do Monze.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Ništa od kazne. :rofl: https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1703090142901100641
slika

Matek14
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Max bez kazne.. smijeh.. nikad mi to nece biti jasno zakaj nisu isti kriteriji za sve..
Fernando is faster than all of you :jupije:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pogledao reprizu kvala sad...

Bravo za Carlosa, drugi PP u nizu :thumbs: Nadam se da ovo sutra pretvaramo i u pobjedu, Sainz ili Leclerc, svejedno :D

Ma da, to će vjerujem biti sve osim lako, jer je Mercedes uglavnom bolji u utrci, a i Singapur rijerko kad ne bude bez incidenata i SC.

Tako da, bit će teško, ali glavu gore crveni, nadam se da Ferrari bude taj koji prekida RB niz :klopa:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Jel realno da nema kazne? :bang: :facepalm: :rofl:
Pa lik će biti prvak, dobio on kaznu za sutrašnju trku ili ne, mislim stvaaaarno.....
Umjesto da mu zalijepe (zasluženu) kaznu, i da ja (i meni slični) ne larpdaju naokolo kako mu se gleda kroz prste., ali ne, a-a
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Stvarno je bila idealna prilika da mu zalijepe kaznu. Isti vrag P11 ili P14. Nisi mu uzeo PP pa da ćeš razmisliti dva puta. Ovo je još tijekom prijenosa trebalo dati +3, em si zadržao "konzistentnost" em mi nećemo sada s*ati o dvostrukim mjerilima ....

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Smijesno kako prodje bez kazne. Valjda ovi iz Alpha Taurija se nisu pojavili na saslusanju. U tom slucaju se ne kaznjava ako nema niko da se zali ili??

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Sveta krava se nemože kažnjavati....

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 16.09.2023., 19:42 i da ja (i meni slični) ne larpdaju naokolo kako mu se gleda kroz prste., ali ne, a-a
Cemo da laprdamo i dalje izgleda.

Nekad mi je bilo jasno zasto ostave za poslije eventa da dijele kazne kao u doba Merca jer mogu birat kazne i tocan utjecaj na rezultat ali ovo je 2much.

Moguce da se AT nije zalio, jednom je negdje bilo da se netko mora zalit da bude posljedica. Mozda samo nagadjanja, nisam nikad istrazio.

Komentari na clanke su u sve vecoj mjeri :facepalm:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡