VN Singapura 15.-17. rujna 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
slika
slika

Po završetku europskog dijela sezone, F1 se vraća u Singapur.
Staza je poznata kao fizički najzahtjevnija u kalendaru. Često ovdje viđamo zanimljive kvalifikacije, te sjajne pole positione, kao na primjer Hamilton iz 2018. ili Vettel sa samo jednim pokušajem u Q3 iz 2013.
Nakon dvije sezone izbivanja iz kalendara, Singapur se lani vratio sa neobičnom kišnom utrkom koju pamtimo po odličnoj vožnji Pereza, te
nekarakteristično lošim izdanjima Verstappena i Hamiltona.
Red Bull već ovdje može osigurati konstruktorski naslov, što dovoljno govori o stanju u prvenstvu. Max je trenutno na 10 pobjeda zaredom, a Helmut je izjavio da im je ovo vjerojatno najveći izazov od preostalih utrka.
Treba izdvojiti promjenu u konfiguraciji staze. Maknuto je nekoliko zavoja u trećem sektoru, tako da bolidi neće prolaziti ispod tribine kao inače. Taj dio staze je nedostupan zbog građevinskih radova koji bi trebali biti gotovi do sljedeće VN Singapura, pa je plan da se već nagodinu vrati stara konfiguracija. Zbog skraćene staze, broj krugova u utrci je povećan sa 61 na 63.
Valja napomenuti i da Lawson i dalje mijenja Ricciarda koji je doputovao s momčadi, ali još nije spreman za vožnju.

slika
slika

Verstappenov lock up iz 2022:

Hamilton u barijerama:

Zhou vs Latifi:

Pirelli očekivano donosi najmekše komponente.
slika

Ponovno moguća kiša:
slika

Plan i program:
Petak
  • Prvi trening - 11:30
  • Drugi trening - 15:00
Subota
  • Treći trening - 11:30
  • Kvalifikacije - 15:00
Nedjelja
  • Utrka - 14:00

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Živ i zdrav bio! :pivo: :mrgreen:
Šteta što ova konfiguracija neće ostati za stalno. :neznam:
Barem da malo popravi moj stav prema ovoj stazi.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Živio @jenson :pivo:

Da je Aston Martin u formi s početka sezone možda bi mogli zaprijetiti kao u Monaku, ali sad teško. Meni će bit iznenađenje ako i Perez bude nešto konkrentno mogao pokušati

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari

Ovaj video u meni probudio više emocija nego cijele zadnje dvije sezone, jebemti taj mrtvi Singapur 2017. :( :( :(

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
hvala na temi

ja lajkam singapur jer meni nikad nije dosadan. traje dugo, sc gotovo siguran. i da se nista ne dogodi, iscekivanje necega mi je uvijek izrazeno na ovoj stazi tako da svake sekunde ocekujem nesto, i najcesce bude necega. meni je ok full.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Meni se ne svidja sto su uklonili treci sektor, onaj kompleks krivina na kraju mi je najjaci dio staze, pogotovo na f1 igrama kad ubodes zadnji sektor prejak osjecaj, sad je tu samo pravac. Opet nije lose ubrzava stazu i daje priliku za preticanja.
slikaslika

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
LH44 je napisao/la: 15.09.2023., 09:40 Meni se ne svidja sto su uklonili treci sektor, onaj kompleks krivina na kraju mi je najjaci dio staze, pogotovo na f1 igrama kad ubodes zadnji sektor prejak osjecaj, sad je tu samo pravac. Opet nije lose ubrzava stazu i daje priliku za preticanja.
To je i onako samo privremeno ove godine. Organizatori su već rekli da se iduće godine vraća kompleks krivina.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
McLaren nadogradnje, tko zna možda opet iznenade kao u Silverstonu. :pivo:
slika https://twitter.com/tgruener/status/1702607132342816799
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
slika

:D team radio
Engine mode 11!
Position 5!

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Sainz brži, očekujem nepromišljen potez Leclerca odmah sutra.
"What a little star." May 26, 2012.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Staza mi je meh. Jedino sto mi ke napeto su zidovi koji su uz stazu pa se eto netko moze da ga pregleda malo iz blizega.
Ovo sa FP pocinje licit na Ferrari/Merc dvoboj. Crveni naprijed i dodje utrka i RB ih sve otpuse.
Fino Alla Fine

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Singapur rijetko kad razočara. Nego, ide li Massa s odvjetnicima na utrku, zna li se?
"What a little star." May 26, 2012.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Alonso poprilicno brz u dugim stintovima na mediumu, bit ce zanimljivo u nedjelju. Vjerojatno posljednja prilika da Ferrari ove sezone uzme pobjedu (ovdje su i tradicionalno vrlo jaki), a isto vrijedi i za Aston. Mercedes, kao i prosle sezone, jak ovdje i vrlo vjerojatno ce biti u borbi do kraja. Ipak, kakvi god da su, Red Bull ce biti u borbi za pole i pobjedu, a i Mclaren bi se mogao ugurati izmedu. U svakom slucaju tko sutra ne slozi dobar krug ceka ga domaca zadaca u nedjelju. Strolla ne zelim ni komentirati. Koliko nema ni srece ove godine toliko nema ni brzine.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ne sjećam se kad je RB bio ovako van balansa. Mislim da je pole van dosega. P3 uhvatljiv vjerojatno. Napraviti će oni skok preko noći, ali i ostali će. Race pace izgleda bolje, ali pozicija na stazi je ovdje kralj.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Alonso king je napisao/la: 15.09.2023., 16:29 Alonso poprilicno brz u dugim stintovima na mediumu, bit ce zanimljivo u nedjelju. Vjerojatno posljednja prilika da Ferrari ove sezone uzme pobjedu (ovdje su i tradicionalno vrlo jaki), a isto vrijedi i za Aston. Mercedes, kao i prosle sezone, jak ovdje i vrlo vjerojatno ce biti u borbi do kraja. Ipak, kakvi god da su, Red Bull ce biti u borbi za pole i pobjedu, a i Mclaren bi se mogao ugurati izmedu. U svakom slucaju tko sutra ne slozi dobar krug ceka ga domaca zadaca u nedjelju. Strolla ne zelim ni komentirati. Koliko nema ni srece ove godine toliko nema ni brzine.
Alonso kandidat za pobjedu, bez obzira imao pole ili ne.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Lecler le imao strašan S2 i dobar S1, ali je imao grešku i gužvu u S3. U jednom momentu Lecler je imao više od pola sekunde prednostu u odnosu na Sainca

volio bih da su ove rezultate proizvod novih pravila kada se očekuje da neki timovi izgube na performansama.

Kod Ferarija se ne očekuje gubitak, je je mišlenje da su nakon afere sa motorom iz 2019-te sada plašljivi da idu u rizik(tako piše po internetima)

slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Čemu uvođenje tehničkih pravila sada, u ovom dijelu sezone?
Da budemo sretni i gledamo F1, koja nije Maxova prčija? Da budemo sretni, iako ovo uvođenje nove tehnicke direktive TD018 izgleda kao "namještaljka". Umjetno. :facepalm:

:facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Max ovdje jos nije pobjedio a nekako mi ide na to da bi niz nakon novog rekorda mogao stati.. Ako ovdje uspije dobit onda ce da ganja sve do kraja, ima motiva sigurno..

Sto se tice SCa, prognoza je na 100% :zubo:
Fino Alla Fine

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Ja se kladim da će ovde pobjediti ,,konji komunalni nesedlani ,,..... :prcnjau:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡