Jedan i dalje doslovno gazi sve pred sobom a ovaj donji nas je rijesio mozda i jedine zanimljvosti vozackih postava za sljedecu sezonu.
2015e sam na dalekom sjeveru Europe upozna covjeka iz Monze koji ne zna nista o F1, reka sam mu da nije talijan i uvrijedio se
Verstappen dolazi u Monzu po svoju desetu pobjedu u nizu cime bi se odvojio od Vettela i Ascarija i sam drzao ovaj rekord.
Williams nakon dvostrukog pojavljivanja u Q3 na prosloj utrci ocekuje jos jedan jak nastup u kvalifikacijama.
Ferrari uvijek nesto sprema u svojoj garazi, cekamo nedjelju da vidimo da li su nasli novi nacin da razocaraju svoje navijace ili ce se okusati sa necim provjerenim we are checking
MS ima najvise pobjeda na ovoj stazi. Kada je uzeo prvu pobjedu i sa kojom momcadi?
Monza je ugostila svaku VN Italije osim jedne. Koje godine i koja staza je ugostila tu utrku?
Koliko je trenutnih pobjednika VN Italije na gridu?
Alonso je srusio rekord MSa o najduzem vremenskom periodu (7399 dana) izmedju prvog i zadnjeg podija osvojivsi podij u Zandvoortu. Kada i gdje je Alonso uzeo prvi podij?
AT su ove sezone vozila 4 vozaca. Kada se to zadnji put ponovilo u F1 i koja ekipa je to odradila?
Williams je na prosloj utrci imao oba vozaca u Q3. Kada se to zadnji put dogodilo i tko je bio vatreni duo?
Tko od navedenih sa Ferrarijem nije pobjedio u Monzi? Rubens, Fernando, Sebastian ili Gerhard
Jedna nepopularna : Da nema Maxa, sezona bi bila bombasticna premda je i ovako iza njegovih ledja veliki show, nadam se da ce tako biti i u Monzi.
Hvala na otvaranju
1996. Ferrari
1980 Imola
5 (Ricci je 6.)
Malezija 2003.
4 vozača - morao bi guglat, a možda i nije tako daleko u nazad, jbga
Bottas i Massa??
Vettel
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Moglo bi biti nekoliko “iznenadenja” u Monzi ove godine. Ocekuju se se nikad jaci Red Bull i slabiji Mercedes i Aston (zbog prirode staze), ali ja nekako ne odbacujem i reprizu Kanade zboog sikana i zona trakcije na kojima su Mercedes i Aston jaki.
Ferrari bi se trebao vratiti na standardne pozicije, ali ne odbacujem i mogucnost problema s gumama zbog visokih temperatura.
Williams bi mogao ponoviti dvostruki Q3 ako se karte dobro posloze. Ne znam hoce li biti jaki kao prosle godine pogotovo sada nakon pvakve predstave u Zandvoortu koji im konfiguracijski nije trebao odgovarati, ali po nekom pravilu Monza bi im trebala biti najbolja prilika ove sezone.
Mclaren trenutno najveca nepoznanica. Visoke temperature im nisu najbolja podloga kao ni dugacke ravnice, ali cini se da su barem malo rijesili taj problem preko ljeta. U pravilu bi im ovo trebala biti najgora staza sezone (nema brzih zavoja kao u Silverstoneu, visoke temperature, low drag), ali ih uopce ne iskljucujem. Dovoljno puta su me ove sezone demantirali.
Od Haasa, Alfe, Alpinea i Alphe ne ocekujem nikakva iznenadenja. Pokoji bljesak ove sezone, ali niti kod jednih nisam vidio da im vrsta staze odgovara specijalno (kao npr. Williamsu Monza prosle sezone ili Mclarenu Silverstone). Tko ce ih znati... Nebi me cudio Hulkenberg unutar pola sekunde, Tsunoda u top 10 ili iznenadenje Alpinea koji je mozda uhvatio neki blagi momentum.
Na kraju ipak se ovdje prica o legendarnoj Monzi i tijekom godina je ovdje bilo svega i svacega. Ne treba iskljuciti ni kaos u kvalifikacijama, zapaljene motore ili nesrece na startu. Svakako favoriti su jasni samo je pitanje jesmo li u pravu.
Neam bas nikakva ocekivanja od Monze, osim Maxa na vrhu.
AM, Merc, Ferrari, McLaren - neam pojma di ih stavit. A ni Alpine i Williams.
Steta sto Max unistava, bila bi ovo odlicna sezona.
F12000 je napisao/la: 01.09.2023., 00:10
Od Ferrarija ne očekujem ništa dobro, tako da jedino što priželjkujem je zanimljivu utrku na legendarnoj stazi i Alfu da se vrati u bodove.
Znas pnu reklamu sa Schumijem kad zaustave lika na benzinskoj, pregledaju mu auto, gume.... i lik se odveze sav sokiran.
Dns bi taj lik sa benzinske izasa pjeske, isto sokiran, jer bi ovi nes ujebali.
CrashOverride je napisao/la: 31.08.2023., 21:45
Neam bas nikakva ocekivanja od Monze, osim Maxa na vrhu.
AM, Merc, Ferrari, McLaren - neam pojma di ih stavit. A ni Alpine i Williams.
Steta sto Max unistava, bila bi ovo odlicna sezona.
Wlliams sa svojim low drag bolidom bi mogao biti jako konkurentan.
Ako ovako nastavi, Max ce slomit onih 198 bodova razlike izmedu Vettela i Webbera na kraju 2013. sezone…9 utrka do kraja i 138 bodova razlike, Alonso na 33 boda iza (da ne pricam i o jednakom broju postolja) i poprilicna kolicina stete vecinu vikenda. Nekim cudom stvari izgledaju i puno bolje nego sto jesu s obzirom da se Perez i dalje drzi na ovom drugom mjestu u prvenstvu.
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.