MotoGP 2023.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
MotoGP se vraća ovog vikenda, na Silverstoneu se vozi deveta od 20 rundi. Danas je objavljena vozačka promjena u Yamahi za 2024. - Alex Rins preuzet će mjesto Franca Morbidellija koji bi mogao nastaviti karijeru na nekom satelitskom Ducatiju. Rinsa ovog vikenda nema, mijenja ga Iker Lecuona koji je već nekoliko puta uskakao za Hondu i koji je jedan od glavnih kandidata za Rinsovog nasljednika u LCR-u. Na Twitteru sam nedavno vidio i opciju da Augusto Fernandez prijeđe u LCR jer KTM mora dati mjesto u MotoGP-u Pedru Acosti.
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Je, baš se dosta vozačkih kombinacija za sljedeću sezonu spominjalo u ovoj pauzi.
Iskreno, što se tiče današnje vijesti, volio bih i dalje vidjeti Morbidellija na gridu. Logičan bi bio prelazak u VR46 momčad, no to ovisi o tome gdje će Bezzechi voziti dogodine. Rins će se, mislim, bolje snaći na Yamahi, koliko god i oni ove sezone bili loši. Honda će ipak dok god je Marc Marquez u ekipi biti potpuno fokusirana na njega.
Nešto se pričalo i o mogućem prelasku LCR-a na KTM-ove motore, ali od toga ne bi trebalo biti ništa barem prije sljedeće godine. Uglavnom, KTM radi na tome da što prije imaju tri momčadi u MotoGP-u.
I još jedna zanimljiva vijest na koju sam bio naišao nedavno jest da bismo u budućnosti mogli vidjeti MV Agustu na gridu. I to ima veze s KTM-om s obzirom da imaju neki udio u vlasničkoj strukturi. Kako, šta - puno me pitate.
Iskreno, što se tiče današnje vijesti, volio bih i dalje vidjeti Morbidellija na gridu. Logičan bi bio prelazak u VR46 momčad, no to ovisi o tome gdje će Bezzechi voziti dogodine. Rins će se, mislim, bolje snaći na Yamahi, koliko god i oni ove sezone bili loši. Honda će ipak dok god je Marc Marquez u ekipi biti potpuno fokusirana na njega.
Nešto se pričalo i o mogućem prelasku LCR-a na KTM-ove motore, ali od toga ne bi trebalo biti ništa barem prije sljedeće godine. Uglavnom, KTM radi na tome da što prije imaju tri momčadi u MotoGP-u.
I još jedna zanimljiva vijest na koju sam bio naišao nedavno jest da bismo u budućnosti mogli vidjeti MV Agustu na gridu. I to ima veze s KTM-om s obzirom da imaju neki udio u vlasničkoj strukturi. Kako, šta - puno me pitate.

Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Marquez mlađi uzeo prvu prvu pobjedu u MotoGP
Pa makar i u sprintu
Bezec i Maverick na podiju
Pecco propo k'o kauč, sa 4. a 14. mjesto, čak je i Beštija prvi puta ove sezone završio ispred njega
Pa makar i u sprintu
Bezec i Maverick na podiju
Pecco propo k'o kauč, sa 4. a 14. mjesto, čak je i Beštija prvi puta ove sezone završio ispred njega
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Da, Cecchinello je ako se ne varam rekao da mu nije u planu raskinuti ugovor s Hondom prije isteka. Bilo je svakakvih kombinacija, najviše se spominjalo dodavanje Husqvarne (isto KTM-ove marke), ali Ezpeleta ne želi dodavati ništa osim tvorničke momčadi, što mi je bezveze. Netko će očito morati ispasti iz GasGasa.Osella je napisao/la: 02.08.2023., 22:17 Nešto se pričalo i o mogućem prelasku LCR-a na KTM-ove motore, ali od toga ne bi trebalo biti ništa barem prije sljedeće godine. Uglavnom, KTM radi na tome da što prije imaju tri momčadi u MotoGP-u.
I još jedna zanimljiva vijest na koju sam bio naišao nedavno jest da bismo u budućnosti mogli vidjeti MV Agustu na gridu. I to ima veze s KTM-om s obzirom da imaju neki udio u vlasničkoj strukturi. Kako, šta - puno me pitate.![]()
Utrka nakon uzbudljivih prvih par krugova poprilično dosadna, svi su ušli u svoj ritam i razdvojili se. Brat dominantno, a prvaci svi podbacili, doduše, teško je zamjeriti ovima koji nisu na Ducatiju. Svi su završili utrku, ne znam jesam li to samo danas primijetio ili se stvarno ne događa često

- Frantic
- Formula 1
Dobro si primijetio @croatiče (to da su svi završili trku).
Moja opaska za Pecca stoji za današnji sprint, ali i ovo za Japance, stoji, generalno, već duži period.

Moja opaska za Pecca stoji za današnji sprint, ali i ovo za Japance, stoji, generalno, već duži period.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
Pogledah snimku.
Jbga, nisam upratio da je Moto GP bila u 14:00 po našem.
Dobra trka, bravo za Aleixa, mada sam u jednom momentu mislio da će ovo uzeti Binder ili Oliveira.
Bezec (većim dijelom) i Jorgovan (manjim dijelom) olakšali za Pecca gubitak vodstva u zadnjem krugu.
U Ducatiju vjerovatno nisu najsretniji što im je Aprilia "ukrala" pobjedu.
Kao i jučer (reče Branimir Štulić), ni danas nijednog japanskog bajka u prvih 10.
Jbga, nisam upratio da je Moto GP bila u 14:00 po našem.

Dobra trka, bravo za Aleixa, mada sam u jednom momentu mislio da će ovo uzeti Binder ili Oliveira.
Bezec (većim dijelom) i Jorgovan (manjim dijelom) olakšali za Pecca gubitak vodstva u zadnjem krugu.
U Ducatiju vjerovatno nisu najsretniji što im je Aprilia "ukrala" pobjedu.
Kao i jučer (reče Branimir Štulić), ni danas nijednog japanskog bajka u prvih 10.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Bravo za Aleša, zgrabio je jedinu priliku koju je imao protiv Pecca, uletio all-in u Maggots i do kraja uspio zadržati poziciju
Kao što kaže @Frantic, Peccu je s obzirom na konkurente za naslov lakše pao poraz i zato nije ništa forsirao u preostalim zavojima. Kiša je fino začinila kraj utrke, Oliveira se tu odlično snašao i zamalo stigao do podija. Šteta za prvenstvo što je Bez pao, mogao je možda dodatno smanjiti Peccovu prednost, a ovako je Pecco odmaglio na +41 ispred Martina koji je odmah na startu ispao iz današnje konkurencije i +47 ispred Beza.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ma to je do njih, Honda je šampionski bajk, tako kažu eksperti sa foruma 

- croatic f1
- F1puls suradnik
Aktualni prvak i uvjerljivo vodeći u ovogodišnjem prvenstvu WSBK-a Alvaro Bautista vratit će se u MotoGP kao Ducatijev wildcard u Maleziji!
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... /10506494/
Zanimljiv podatak o Aleixovoj pobjedi u Britaniji: do nje je stigao s najniže startne pozicije (P12) po suhom još od Marca Melandrija koji je 2006. u Turskoj slavio s P14
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... /10506494/
Zanimljiv podatak o Aleixovoj pobjedi u Britaniji: do nje je stigao s najniže startne pozicije (P12) po suhom još od Marca Melandrija koji je 2006. u Turskoj slavio s P14

- Osella
- GP3
Pecco danas uvjerljivo došao do pobjede u sprint utrci u Austriji.
Veliki sudar na početku utrke, izletjelo je nekoliko vozača... Samo mi nije jasno kako Martin nije dobio nikakvu kaznu tijekom utrke.
Inače, navodno bi uskoro trebalo biti objavljeno kako Zarco od sljedeće sezone prelazi u LCR Hondu. Ne zna se još tko će na njegovo mjesto, no ono će najvjerojatnije biti ponuđeno Bezzechiju.
Bez je ranije govorio da želi ostati u VR46, no Pramac će sljedeće sezone imati najnoviju generaciju Ducatijeve mašine, za razliku od onoga što bi imao u Rossijevoj ekipi...
Veliki sudar na početku utrke, izletjelo je nekoliko vozača... Samo mi nije jasno kako Martin nije dobio nikakvu kaznu tijekom utrke.
Inače, navodno bi uskoro trebalo biti objavljeno kako Zarco od sljedeće sezone prelazi u LCR Hondu. Ne zna se još tko će na njegovo mjesto, no ono će najvjerojatnije biti ponuđeno Bezzechiju.
Bez je ranije govorio da želi ostati u VR46, no Pramac će sljedeće sezone imati najnoviju generaciju Ducatijeve mašine, za razliku od onoga što bi imao u Rossijevoj ekipi...
Lasciatemi guidare...
- Frantic
- Formula 1
Opet Clockwork Pecco i Desmosedici GP23, poput Maxa i RB19
5,5s ispred Bindera, što je ogromna razlika za MotoGP
Mislim da je imao max. učinak (PP i FL u glavnoj trci, pobjede i u sprintu i u glavnoj trci, danas vodio od početka do kraja, ne znam za jučer, nisam gledao).
Trka malo dosadna, tek pred kraj bilo malo borbe između Marqueza mlađeg i Rosijevih momčića
Bez uzeo treće mjesto.
5,5s ispred Bindera, što je ogromna razlika za MotoGP
Mislim da je imao max. učinak (PP i FL u glavnoj trci, pobjede i u sprintu i u glavnoj trci, danas vodio od početka do kraja, ne znam za jučer, nisam gledao).
Trka malo dosadna, tek pred kraj bilo malo borbe između Marqueza mlađeg i Rosijevih momčića
Bez uzeo treće mjesto.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Obje utrke poprilično dosadnjikave, Pecco jednostavno izdominirao, a Binder opet klasa za sebe iza njega (inače, ovog vikenda mu je produžen ugovor do 2026.). Nadao sam se da bi možda pred kraj Peccu mogle otići gume pa da bi se ponovio scenarij iz Moto2 gdje je Acostu nakon dominacije pri kraju prošao Vietti, ali vraga, samo je još jače potegnuo
Martin je jučer kamikaza pristupom stigao do P3, ali danas s LLP nije mogao dalje od P7. Bez je jučer bio jedna od Martinovih žrtava, a danas je odradio odličan posao, tako da je barem borba za ukupni P2 živa. Vinales i danas i jučer odradio svoju specijalku na startu, danas u malo manjoj mjeri, ali nije imao toliko dobar tempo kao jučer. Miller užasan, Fabio solidan, a Marc ostvario svoj prvi i Repsol Hondin drugi ovosezonski kraj utrke
Edit: Sad vidim da je ovo sa Zarcom potvrđeno, potpisao je dvogodišnji ugovor s LCR-om.

Martin je jučer kamikaza pristupom stigao do P3, ali danas s LLP nije mogao dalje od P7. Bez je jučer bio jedna od Martinovih žrtava, a danas je odradio odličan posao, tako da je barem borba za ukupni P2 živa. Vinales i danas i jučer odradio svoju specijalku na startu, danas u malo manjoj mjeri, ali nije imao toliko dobar tempo kao jučer. Miller užasan, Fabio solidan, a Marc ostvario svoj prvi i Repsol Hondin drugi ovosezonski kraj utrke

Definitivno bih radije vidio Beza na najnovijem Ducatiju, Franco neka pokušava spasiti karijeru sa starijim modelom... Mene najviše zanima kako će KTM riješiti situaciju s Acostom, izgleda će jedan od trenutnih vozača GasGasa morati otpasti.Osella je napisao/la: 19.08.2023., 17:09 Inače, navodno bi uskoro trebalo biti objavljeno kako Zarco od sljedeće sezone prelazi u LCR Hondu. Ne zna se još tko će na njegovo mjesto, no ono će najvjerojatnije biti ponuđeno Bezzechiju.
Edit: Sad vidim da je ovo sa Zarcom potvrđeno, potpisao je dvogodišnji ugovor s LCR-om.
- Osella
- GP3
Aprilia leti na ovoj stazi. Aleix je danas odvozio fantastično, a odlična borba je bila pred kraj između Mavericka i Pecca. Sve u svemu, sudeći po današnjem sprintu, sutra nas očekuje zanimljiva utrka.
Lasciatemi guidare...