Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ali u tom cirkusu Alonso je bio jedini pravi kandidat za naslov u kramama od Ferrarija.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
2010. je imao vrlo konkurentan bolid. Konkurentniji nego li je bio Vettelov bolid iz 2017. Dakle, daleko od krame.
2012., realno 3-4 bolid po race tempu (tu negdje sa Lotusom), a u jednom krugu je čak i Benz bio ispred.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ja i dalje smatram da je veliki dio Sebovoj zajeba potekao iz toga sto je bolid morao gurati do samog ruba kako bi imao ikakve sanse protiv Mercedesa.

Sjećam se onboarda iz tih godina. Slivno vrijeme kruga, Mercedes kao na tračnicama, a Seb u Ferrariju svaki zavoj preživljava. Kimija nigdje, nije spor vozač.

Što se tiče Sebove borbenosti, ratnickog mentaliteta... Multi 21, wheel to wheel sa Alonsom na Silverstoneu, Brazil, spin u prvom krugu pa bez trecine bolida do cilja i naslova prvaka... Jeben je Seb u svom vrhuncu bio.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja i dalje smatram da je veliki dio Sebovoj zajeba potekao iz toga sto je bolid morao gurati do samog ruba kako bi imao ikakve sanse protiv Mercedesa.
Ja (i mnogi drugi) sam isto pisao.
Međutim, ja (ali i ne toliko mnogo drugih) sam pisao to i za Čarlija.
Npr. Francuska prošle godine i sl.
Poslije već nije ni bilo šansi za borbu sa Red Bullom, bar ne sa Maxom. Tada se već fokusirao na borbu sa Checom.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 02.07.2023., 21:42
Poslije već nije ni bilo šansi za borbu sa Red Bullom, bar ne sa Maxom. Tada se već fokusirao na borbu sa Checom.
Meni Leclerc nikad nije bio toliko uvjerljiv koliko ga se predstavljalo i koliko su ga ljudi hvalili. Plus mislim da je onaj mega ugovor s Ferrarijem kakav ni Schumacher nije imao dobio prerano.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ne znam, meni su Seb i Alonso isti rang vozača iako gledam Alonsa kao boljeg. Vettel je imao ono što Alonso nije imao i obratno. U vrhuncima su vjerojatno bili podjednaki.

Da tako sam i ja govorio za Vettela, ali nekako mijenjam mišljenje. Ne da krivim Vettela, nikako. Ferrari je nakupina debila i stvarno trebaš biti mentalno jak složiti normalnu izjavu nakon njihovih cirkusarija i ne opsovati im javno sve po spisku, ali svoje greške ipak je on napravio sam. Svjesno prelazeći limit, kao što to radi i Leclerc sada.
Kažem....nisu oni krivi za to što nisu osvojili naslove u Ferrariju i razumijem to stiskanje i pogreške kada nemaš dobar tim i bolid, ali opet vjerujem da treba svejedno biti što konstantniji. Odradiš svoj posao maksimalno i boli te briga. Neka se oni pravdaju zašto su sjebali strategiju ili pitstop....a ne da budale imaju povoda od vlastitog vozača napraviti žrtveno janje. Što nije ništa novo za njih.
To se pogotovo odnosi na Leclerca jer već sad je na glasu kao vozač koji je odličan samo u jednom krugu. Dodajmo i to da je on za razliku od Alonsa i Vettela još uvijek bez naslova. Dodatni pritisak, ali treba se sabrati i odraditi posao svaki vikend.
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 02.07.2023., 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
U suštini, Ferrari je zadnjih 10+ godina imao top 5 vozače, osim Masse poslije povrede i Kimija.
Tim, strategija i bolid su najveći problem, već evo preko 10 sezona.
Ne mogu se od vozača očekivati čuda, jer i kada imaju iole konkurentan bolid strategija ili nešto drugo ih uyebe.
Danas umjesto da se u prvom stintu Karlo propusti, jer je realno brži cijeli vikend, a i u utrci oni nešto palamude i onda tokom trke gube gotovo garantovan dupli podijum.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Eto sad je 2. i 4. mjesto preraslo u 2. i 6. mjesto
Suđenje, komedija
Svaka čast ekipi AMa
Samo mi nije jasno kako su Checo i Lando čisti??
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 02.07.2023., 22:26 Samo mi nije jasno kako su Checo i Lando čisti??
Jos mi cudnije za Checa ako uzmemo u obzir koje je probleme ima s tim prije utrke :?
Fino Alla Fine

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
MSC je napisao/la: 02.07.2023., 21:50
Meni Leclerc nikad nije bio toliko uvjerljiv koliko ga se predstavljalo i koliko su ga ljudi hvalili. Plus mislim da je onaj mega ugovor s Ferrarijem kakav ni Schumacher nije imao dobio prerano.
Koji mega ugovor?

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Scuderia je napisao/la: 03.07.2023., 10:28
Koji mega ugovor?
Na puno godina.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Scuderia je napisao/la: 03.07.2023., 10:28
Koji mega ugovor?
Nije li on dobio ugovor od 5 godina? To nije ni MSC nikad imao u Ferrariju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Unwoken European je napisao/la: 02.07.2023., 19:13 Ali u tom cirkusu Alonso je bio jedini pravi kandidat za naslov u kramama od Ferrarija.

Točno. :vozi:
Ne podcjenjujem Vettela - niti kao vozača, a pogotovo ne kao ( ljudsku ) osobu,....... samo sam ( navijački ) subjektivan: Alonso je za mene bolji vozač od Vettela.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Aha pretpostavio sam da mislite na plaću. Obično kad se spominju mega ugovori riječ je o novcu. Lik zarađuje malo više nego norris u mclarenu i dosta manje od maxa i hama. Nije ni čudo što su ga odmah željeli osigurati na više godina jer ćeš teško dobiti vrhunskog vozača za manje novaca. Seb je recimo imao, ako se ne varam, dvostruko veći ugovor od ovog leclercovog.

Unwoken European
Karting
Karting
Dobio je on ugovor na 5 godina, ali mislim da je to na nekih 9 ili 10 milijuna po sezoni. Schumacher je imao 50+ milijuna dolara po sezoni.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Scuderia je napisao/la: 03.07.2023., 13:15 Aha pretpostavio sam da mislite na plaću. Obično kad se spominju mega ugovori riječ je o novcu. Lik zarađuje malo više nego norris u mclarenu i dosta manje od maxa i hama. Nije ni čudo što su ga odmah željeli osigurati na više godina jer ćeš teško dobiti vrhunskog vozača za manje novaca. Seb je recimo imao, ako se ne varam, dvostruko veći ugovor od ovog leclercovog.
Naravno da je imao veću plaću jer je imao i 4 titule. Svaka titula ti je automatski 10 milja u ugovoru.

Leclerc nije imao ništa osim potencijala, a kada ti Ferrari pruži takvo povjerenje od 5 god, onda to govori dosta. Ali eto.
slika slika

Unwoken European
Karting
Karting
Ferrari je znao da će dobiti talent na 5 godina. Neovisno je li materijal za naslov ili za super drugog vozača. A Leclerc je bio zadovoljan što će dobiti sigurnu gažu na 5 godina.
Vjerujem da po isteku toga vremena depresivni LEC će već imati nekoliko timova u razmatranju pa i ako ostaje u Ferrariju to će biti cca 30 milja na godinu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Unwoken European je napisao/la: 03.07.2023., 17:46 Ferrari je znao da će dobiti talent na 5 godina. Neovisno je li materijal za naslov ili za super drugog vozača. A Leclerc je bio zadovoljan što će dobiti sigurnu gažu na 5 godina.
Vjerujem da po isteku toga vremena depresivni LEC će već imati nekoliko timova u razmatranju pa i ako ostaje u Ferrariju to će biti cca 30 milja na godinu.
Mislim...nema nikakve teorije da mu Ferrari ponudi 30 milijuna ili slične cifre. Pa nije ništa ni približno napravio da mu se takvo nešto ponudi. Ima 5 pobjeda u karijeri i 25 podija...od toga je većina došla u 2019.

To bi bilo suludo. Može ići jedino u Mercedes koji je toplo - hladno, ili u Aston umjesto Alonsa.

Red Bull nije opcija.
slika slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Prošle godine je imao 11 postolja, a 2019. 10

Meni nije jasno o čemu tu raspravljate i koji bi vozač s trenutnog grida napravio bolji posao od Leclerca i bio dobar zalog za budućnost. Ima prostora za napredak ali ovakvom Red Bullu nitko ne može prići. Može bilo koji vozač tu doći i na glavu se okrenuti ali dok se ekipa iznutra ne posloži i ne napravi bolid sposoban za borbu ništa od toga. A ovogodišnji sigurno nije ni blizu. Na momente je tek drugi najbolji.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
FernandoMclaren je napisao/la: 03.07.2023., 22:10 Prošle godine je imao 11 postolja, a 2019. 10

Meni nije jasno o čemu tu raspravljate i koji bi vozač s trenutnog grida napravio bolji posao od Leclerca i bio dobar zalog za budućnost. Ima prostora za napredak ali ovakvom Red Bullu nitko ne može prići. Može bilo koji vozač tu doći i na glavu se okrenuti ali dok se ekipa iznutra ne posloži i ne napravi bolid sposoban za borbu ništa od toga. A ovogodišnji sigurno nije ni blizu. Na momente je tek drugi najbolji.
Pa...to je moja poanta. Taj bolid iz 2019. je usporedno bio značajno lošiji od onoga iz 2022.

Na kraju krajeva to su arbitrarne brojke, ima 5 pobjeda od valjda 20 PP-ova i to nikako nije dobra statistika.

Može li itko pouzdano kazati da je Leclerc od 2019. napredovao do danas?
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡