Šteta, Lakerse su malo koštale povrede (sinoć je Davis malo načeo rame, zbog čega opet nije bio 100% funkcionalan u zadnjem periodu), ne u smislu da li bi dobili Denver u seriji ili ne, više u smislu da bi bili (sa zdravim Vandom, Vincentom, Reddishom, u zadnje vrijeme i Woodom) hladno top 3-4 na zapadu i da ne bi sa tim istim Denverom igrali prvoj rundi, ako bi se ikako i susreli.
Meni je (a pominjao sam to i ranije) najkritičniji bio Šunka. Fali njemu još minimum 5 godina trenerskog iskustva. A i nije mi materijal za top trenera, Austin sinoć igra, koliko 33-34 minute, Spencer od kako je došao, nije mu "uspio" pronaći ulogu. Sama činjenica da je imao "galamu" sa Jamesom (ne opravdavam Jamesa nikako, ružno je to) govori da dosta toga nije štimalo. Jbga, ako vodiš 70% vremena od 240 minuta (koliko traje 5 tekmi), i izgubiš 4:1, ima nešto i do trenera, nije samo do igrača. Navodno je Šunka pred pedalom.
Ostalo zavisi (a možda i ne) od Jamesa. Osim njega, jedino Obrva (31), Prince (30) i Spencer (30) imaju preko 30 godina, znači nisu stari. Austina ne dirati, ni pod razno, Russell može i ići.
Pelinku sam znao nahvaliti, ali im sad na naplatu dolazi trade, ali ne onaj za Obrvu (taj se isplatio titulom, a potrefili su što su se riješili Lonza, koji ne igra zadnje 2,5 godine), već onaj za Ciglu kad su dali Kuzmu i KCPa, a onda se i riješili Carusa.
Čak i da im ostane ovaj roster, kada su svi zdravi imaju ogromnu širinu od čak 12 igrača. Kao što rekoh, trebali bi promijeniti trenera.
Porzingis se povrijedio. Koliko je ozbiljno, hmmm? Lik je ionako kritičan sa povredama. Njegovo odsustvo bi moglo koštati Kelte. Vjerujem da će proći Miami, ali dalje je već upitno. Ne zanemarujući učinak Tatuma i Browna, mislim da je Porzingis taj koji je dao širinu napadu Kelta i dao gornjoj dvojici još više prostora.
Wolvesi - Nuggetsi - finale prije finala. Edwards je životinja, Gobert defanzivno jak, tu je i KAT, s druge strane Jokara će uvijek isporučiti svoje, Murray (kad se upali) rješava tekme (valjda bude zdrav), Porter odličan. Wolvesi imaju jaču klupu, tekmu manje, plus što ih Sunsi nisu namučili ni blizu kao Lakersi Nuggetse.
Sunsi - totalno razočarenje. Trio fantastikus skroz podbacio, Nurkić (koji jedini pokušava igrati odbranu) također podbacio (još mu Vogel skresao i minute - i to protiv Goberta i KATa ??)
Daigneault iz OKCa zasluženo trener godine
https://www.nba.com/news/coach-of-the-year-2023-24
Finalisti u ostalim izborima
https://www.nba.com/news/nba-names-2023 ... -finalists
Predviđam Wembya za najrookijea i DPOY, Maxeya kao MIP, Naz Reida kao najboljeg s klupe.
Što se tiče MVPa, svaka čast Dončiću i Jokiću na brojkama, ali moj glas ide za SGA.
A ni njegove brojke nisu za bacit, naprotiv.
Čovjek ima prosjek preko 30 poena, drugi je strijelac (u totalu, iza Dončića), najviše (sa Foxom) steela (Fox ima tekmu manje, pa stoga i nijansu bolji prosjek), dodatno, bio je u konkurenciji za "Clutch player of the year" (bezveze nagrada, ali eto, uzeo Steph), a najviše me fascinira procenat šuta iz igre (za beka, fenomenalnih 53,5%). Nije na odmet ni činjenica da je bio glavni kotačić u pohodu OKCa na prvo mjesto na zapadu, koje su ostvarili sa 17 pobjeda više u odnosu na prošlu sezonu.