VN AZERBAJDŽANA 28.04.2023. - 30.04.2023.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Ljubitelji F1, urednici i korisnici f1puls foruma itd...
Nema odavno vise ni Senne, Scumija, Prosta, Hakinena, Laude, Bergera... tu su neki novi klinci koji su talentovani i odlicni vozači... e drugo je sad što je show drugačiji. Sve se mijenja, kao u ostalom i mnogi drugi sportovi!
Urednice Vetma, šta se desilo s tobom zadnjih godina? Ne ocekujes valjda da Ferrari i Leclerc poprave svoje stanje preko noci i da pokore F1 i projekat RB, Verstappen!?
novi Schumi je tu, u vidu mladjanog nizozemca...
Sjećam se Monce 2019. i tvog texsta poslije trke... koliko se sjećam texsta, tada je Leclerc bio najbolji vozač, skolovao šampion, samo mu dajte makinu...
I sad smo dosli do toga da se ovaj vanserijski vozač u ovoj "kanti" od vozila koja nosi grb najprestiznijeg Brenda trkackih automobila, omalovazava! I ako je dokazao do sada bezbroj puta da je u jednom krugu bez prema! A nismo još vidjeli kada bi imao bolid koji "cuva gume"... ili možda jesmo u Bahrainu, Australiji, Austriji...?
Samo malo realnost... nije na odmet!

Urednice Vetma, šta se desilo s tobom zadnjih godina? Ne ocekujes valjda da Ferrari i Leclerc poprave svoje stanje preko noci i da pokore F1 i projekat RB, Verstappen!?

Sjećam se Monce 2019. i tvog texsta poslije trke... koliko se sjećam texsta, tada je Leclerc bio najbolji vozač, skolovao šampion, samo mu dajte makinu...

Samo malo realnost... nije na odmet!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
Potpis, s tim da ja smatram da je senna najbolji ikad u jednom krugu, on je rastura u kvalama jednu veličinu kakva je prost.Frantic je napisao/la: 29.04.2023., 11:26Da li je baš najbolji ikad u kvalama, ne znam, jbga (Clark je vjerovatno najbolji ikad, Senna.....), ja to nikad nisam ni rekao.
Ali da je jedan od najboljih ikad u kvalama, to definitivno.
I definitivno najbolji na trenutnom gridu.
Greške se dešavaju.
Uostalom, ipak je prvi.
Evo dobio je kačket kao nagradu![]()
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Ja mislio da Vetma piše o Hamiltonu 

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
Alison1981
- Karting
- S nama već: 2 god 1 mj
- Navija za: Mercedes
Lecler u zidu, Sainz otpada na startu. Kraj kvala Max Checo Luis 

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Kako misliš preko noći? Hoćemo svake godine ponavljati da su mlada ekipa i da je potrebno vrijeme za rekonstrukciju?nelinjo je napisao/la: 29.04.2023., 13:51 Urednice Vetma, šta se desilo s tobom zadnjih godina? Ne ocekujes valjda da Ferrari i Leclerc poprave svoje stanje preko noci i da pokore F1 i projekat RB, Verstappen!?novi Schumi je tu, u vidu mladjanog nizozemca...
Ne sjećam se svog teksta nakon Monze, ali pamtim da mu je to bila jedna od impresivnijih utrka u karijeri, s naglaskom na ogroman pritisak. Ne zvuči mi to "najbolji vozač, školovao šampiona " i sl. kao nešto što bih napisao. Za ovo ostalo - daleko od toga da omalovažavam Leclerca, mislim da je jedan od najjačih trenutno na gridu što se tiče kvalifikacija. Pričati o tome da je najbolji svih vremena, a on unutar 24 sata od te tvrdnje rokne u zid - to je smiješno.nelinjo je napisao/la: 29.04.2023., 13:51 Sjećam se Monce 2019. i tvog texsta poslije trke... koliko se sjećam texsta, tada je Leclerc bio najbolji vozač, skolovao šampion, samo mu dajte makinu...I sad smo dosli do toga da se ovaj vanserijski vozač u ovoj "kanti" od vozila koja nosi grb najprestiznijeg Brenda trkackih automobila, omalovazava! I ako je dokazao do sada bezbroj puta da je u jednom krugu bez prema! A nismo još vidjeli kada bi imao bolid koji "cuva gume"... ili možda jesmo u Bahrainu, Australiji, Austriji...?
![]()

Realista se malo istrčao jučer nakon glavnih kvalifikacija.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Ma Prost uopšte nije bio fokusiran na kvale. Ruku na srce, vjerovatno nije ni imao sirove brzine za taj jedan krug, kao npr. Senna (ili Mansell, ili Arnoux koji je uzeo više PPa od Prosta u vrijeme dok su zajedno vozili Renaulte, i sl.). Tako da ti Prost nije neko mjerilo za brzinu u jednom krugu.Scuderia je napisao/la: 29.04.2023., 14:01Potpis, s tim da ja smatram da je senna najbolji ikad u jednom krugu, on je rastura u kvalama jednu veličinu kakva je prost.Frantic je napisao/la: 29.04.2023., 11:26Da li je baš najbolji ikad u kvalama, ne znam, jbga (Clark je vjerovatno najbolji ikad, Senna.....), ja to nikad nisam ni rekao.
Ali da je jedan od najboljih ikad u kvalama, to definitivno.
I definitivno najbolji na trenutnom gridu.
Greške se dešavaju.
Uostalom, ipak je prvi.
Evo dobio je kačket kao nagradu![]()
Zato je lik doktorirao tih 50-60 nedjeljnih kugova u svakom pogledu (set up, taktika , strategija, čuvanje guma i ostalih komponenti, da ne govorim koliko je puta znao nekoga prtiskati, pa onda popustit na razmak od 2,5 sekunde, pa opet u roku 3-4 preteći tog kojeg je ganjao....).
I nije džaba dobio nadimak Profesor.

Naravno, kad je imao dominantan bolid, a bez Senne ili npr. Mansella u ekipi (pričam o Williamsu FW15C), odnosno još uvijek "zelenog" Hilla (ne po godinama, već po stažu u F1), uzeo je 13 PPa od 16 trka.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- blown diffuser
- Formula 1
Tsunoda & Pirelli

- blown diffuser
- Formula 1
Bravo specijalci, nakon 3 kruga pod virtual safety car-om shvatili da krhotine neće biti moguće pokupiti. 

- Azavi
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari, Raikkonen
- Kontakt:
Netko je dobrano plačen da donosi vrlo debilne odluke
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kakav debilni format vikenda, nemam vise ni blazih rijeci za opisat