Bravo Kanada
Jest da se "neće moć' živit' od Brooksa".
Vjerovatno ni on sam ne zna kad je pucao trice ovako dobro.
I zabio 39.
To što je trica pola metra manja nego u NBA, ne mijenja poentu gornje rečenice.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Kakav cirkus
Ne mogu da vjerujem da su danas slavili Nijemci i Kanađani.
Schroder
Treća je bila prelomna.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Frantic je napisao/la: 10.09.2023., 16:51
Kakav cirkus
??
U smislu da su danas pobijedile Kanada i Njemačka.
Ali, zasluženo i jedni i drugi.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Aha.
Mislio sam da je nes bilo na tekmi. Nisam cijelu gleda, uletilo mi nes.
Ono malo sto sam vidio su mi suci bili ok. Mozda bolje da ne sude oni najbolji
Steta za Srbiju. Velika sansa ali i DE potpuno zasluzeno. Bez poraza, dobili SAD i evo sad Srbe.
65 game rule u NBA ligi i hrpa pravila o pracenju istog.
Zanimljivo iz vise razloga, nije bilo za ocekivat da ce se smanjit broj utakmica zbog bandjamina ali ovo bi moglo poprilicno promijesat stvari oko dodjele nagrada jer se i tu na kraju radi o bendjaminima.
Pa i jesu ko 3.14čkice danas, generalno (kao i F1 vozači).
Load management i sranja
Wilt je prije 60 godina odigrao sezonu sa prosjekom minutaže PREKO 48 minuta (imao je tekmi sa produžecima, jel), i to svih 82 tekme, plus PO.
OK, bio je dominantan (osim kad naleti na Russella ili Petita), ali je priprema bila slabija, medicina da ne govorim, a što se tiče odbrane, pa nije bila slabija od ove danas.
Ali ostavimo Wilta da mi ne bi neko replicirao sa "ne možeš poredit košarku od prije 60 godina i danas).
Magic, Bird, Jordan, Hakeem, Ewing, Barkley,...., svi su oni uredno igrali po 82 tekme (čak i pod blažim povredama, pod temoeraturom, pod nekakvim injekcijama i blokatorima....). Ako nisu igrali to je bila baš teža povreda, eventualno smrtni slučaj u porodici ili rođenje djeteta).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Money money. I ovo NBA eado zbog para. Ne bi se toliko trudili da ne izostaju top igraci iz tekmi koje su na nacionalnoj televiziji.
Meni se svidja onaj dio ne mozes trazit super max ako nisi izabran za sve te neke nagrade i izbore koje dijele na kraju sezone, mora bi se dobro zamislit da nabrojim sve.
Imaju iznimke za all star igrace koji su stariji Ima dosta teksta oko toga.
Ali da se slozim da mi je bas sramotno to odmaranje igraca svaki trecu, cetvrtu tekmu (ko ovi nasi i hnlu kad odgode tekme cetvrtog kola zbog umora!!) i jos jednom da smatram da je previse tekmi u NBAu.
Ma jeste puno 82 tekme, ali izuzev prvih nekoliko godina, kada ih je bilo (samo) malo manje, zadnjih 60 i kusur godina se igraju 82 tekme i jbga.
Ovi danas (kao i u dosta drugih stvari) glume neke princeze i primadone.
Bilo je slučajeva da su neki igrači odigrali po 83 (na znam za 84) tekme, jer su bili mijenjani u toku sezone, a bili su mijenjani u klub koji je odigrano utakmicu manje, pa im je zato broj tekmi bio veći od 82.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Sve redom placipicke, zaradjuju nikad vise a toliko i kukaju.
Treba to smanjit za 15 ak tekmi sigurno.
Nije zanimljivo toliko. Svi cekaju PO.
Sa manjim brojem tekmi vjerujem da ne bi ni bilo toliko frke sa "odmaranjem"
Ali onda bi se smanjio revenue za NBA a znamo kako to ode, moras uvijek ici naprijed.
Ma zbog para, lakše će bit za tv prava i sve zvijezde zbog kojih ljudi kupuju karte i plaćaju prijenos će 100% igrat jer nema šanse da sad propuštaju utakmicu jer im je doktor rekao da im treba oporavak, ali biće toga idalje uvjeren sam
Denver riješio tekmu pred kraj prvog perioda i poslije samo čuvao prednost.
Sunsi (bez Beala) dobili GSW (bez Grena) u gostima, u zanimljivoj završnici.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”