VN Saudijske Arabije 17.-19. ožujka 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
[tweet][/tweet]

:rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Oni su dali pehar Alonsu ...Uzeli pa dali Russellu.. Uzeli od njega i vratili Alonsu.. Ova prva dva su bila pred kamerama...Da li je i ovaj povratak snimljen ?
Fino Alla Fine

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Nevjerojatna je ta povezanost Vettela i Alonsa. Cak i kada je Seb u penziji, spekulira se o tome kako bi postigao iste rezultate, ako ne i bolje.

Alonso je prvu kaznu dobio opravdano i to zbog poteza za kojeg ne vjerujem da je bio slucajan, ali eto nije proslo.

Onda dobije drugu kaznu na kraju utrke, koja se ispostavi da je neopravdana (i imho prekasno dodijeljena) i iz mirovine izlazi slavni Seb, lik koji je 4 godine karijere dominirao, a 2 u bolidu bez konkurencije. I nakon toga nije nis napravil, osim sto nas je zabavljao svojim rotacijama u manje ili vise vaznim trenutcima.

Alonso u medjuvremenu osvoji La Manche i skoro Indy 500 da Honda nije prdeknula.

Eto odmah karme Alonsove, neka je dobio dvije kazne, pa se spominje bolid koji je ovaj razvijao jednu stanku i sezonu, a Alonso drugu stanku (a zapravo je kopija RBR) i Vettel bi to bolje.

Dajte najte Vettelasi, uzalud vam trud...
Merc je dobar motor, kopija RBR se dobro drzi na stazi i dok se radi pomanjkanja love sve ne pocne kvariti, pustite nas da uzivamo gledajuci nekad ogromnog, danas velikog vozaca da pjeva svoj labudji pjev...

Poslano sa mog SM-A526B koristeći Tapatalk

"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iskreno nemam neku volju pratiti ovu sezonu. Stvarno mi se više ne da gledati ovakve diletante kakve mi imamo. Katastrofa.

Ja ću opet reći da nije Red Bull sada napravio TOLIKO čudo od bolida koliko su sjebali u Mercedesu i ponajviše Ferrariju. Oni su naprosto SPORIJI nego prošle godine. U kvalama i race paceu. Red Bull je brži, ali ne toliko.

Aston je napravio neočekivani skok, ali u regularnom scenariju oni su oko sekundu iza u utrci, dok bi Merc i Ferrari trebali biti tu unutar pola sekunde (da nisu sjebali mašine).

Aston bi bio u "no mans land" kao i Alpine, ali sada vidimo RBR ---- no mans land (Aston, Merc, Ferrari)---no mans land (Alpine) ------ svi ostali.

Ne znam šta su ove velike ekipe radile preko zime, ali moje mišljenje je da ih je malo stisnuo budget cap jer je ovo prva PRAVA godina budget capa gdje se ništa nije prelilo iz 2021 i ono iz 2022 + R&D koji su mogli raditi dok je budžet bio neograničen pa su u Ferrariju primjerice mogli isprobati milijun i jedan koncept.

Sada više toga nema i neučinkovite ekipe izlaze na vidjelo. Ekipa iz Silverstonea (Aston) je uvijek bila učinkovita i njih se na ovu generaciju budget capa i najviše pikiralo kao ekipu koja može jako profitirati i možda se to sada i događa. Čisto sumnjam da je jedan Ferrari učinkovit sa svojim resursima, a bogami i Mercedes. Red Bull je uvijek bio dobro podmazana mašina + uvijek san i mislio da će se oni sjajno snaći u ovom pravilniku s obzirom na njihovo znanje oko podnice kroz čitavu njihovu povijest.

Uglavnom, stvarno nemam volje da ovo pratim niti približno kao prijašnjih godina te se uopće ni ne nerviram. Jedino mi je drago eto zbog Astona i donekle čak i Alonsa koji je dobio dobar bolid u ruke i za njih navijam s obzirom da moji konji ništa ne mogu niti će napraviti.

Ejj, da ja navijam za Alonsa u 2023...a šta ću kad mi je Seb otišao (nažalost, on bi bio fenomenalan u ovom bolidu) i nema Riccija. Nažalost Leclerc se neće previše usrećiti kao ni Ferrari.

Adio.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
pero iz bukurešta je napisao/la: 20.03.2023., 15:35 slika

Eto sto znaci biti covjek.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nemam ni ja neku volju....da ne dijelim F1tv tražio bi povrat novaca
Ugl. da. I meni je Alonso jedini mali motiv da gledam utrku.

Sere mi se od svega. Cijele F1 i Ferrarija. Mercedesa koji plače.
RB će sigurno dominirati još neko vrijeme, AM će biti tu negdje. Možda kao Ferrari iza Mercedesa 2017.
Ovi ostali su jednostavno nesposobni. Kratko i jasno.
Zaista ne vidim trenutno ništa dobro, a onda i kada bude nekih pomaka i malo se ekipe približe znam da će F1 doći na briljantnu ideju i promijeniti pravilnik. Pa ćemo se čuditit, kako imamo dominaciju jedne ekipe već ne znam koliko godina.

Živa je sreća što se F1 uvukla u ruke amera, jer da nije tog Netflixa i dobre reklame, ne znam na temelju čega bi F1 imala puno gledatelja. Na temelju prokleto dugih dominacija i dosadnih utrka?

Isto kao što ne vidim svoj Ferrari kao pobjedničku ekipu dugi niz godina, tako ne očekujem niti od F1 išta.
Dobar dio prošle sezone nisam gledao, a vjerojatno će tako biti i ove.
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Skoro svakog vikenda trebali bismo imati duele Aston Martina, Ferrarija i Mercedesa, a vama sezona nije dobra? Pa jedino bolje od ovog bilo bi da je Hamilton u Ferrariju pa da imamo još veći meltdown nego što je trenutno! Dva vikenda sezone su prošla i već imamo toliko kmečanja iz Mercedesa, zamislite što će biti nakon 10 utrka ili nakon još 3 ovakve sezone? Palmer ima dobru riječ za to :kokice:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.03.2023., 23:22 .....
Mislim da ne bi mogao, pogotovo jer je Hamilton bio ispred na M gumama.
I ja sam u tom krugu kad je Leclerc bio u DRS i približio se na 3 desetinke zaostatka (ako se ne varam), pomislio da bi bilo suludo da ih puste da se utrkuju za poziciju. Ali odmah nakon tog je Leclerc pao preko sekunde i nešto zaostatka i bila je neka stabilna razlika od 1.8-1.2 sekunde u idućih nekoliko krugova do one Leclercove greške.
U tom svemu je najveća kvaka što Ferrari nema prvog i drugog vozača. Mislim da nisu toliko izgorili po glavi da Leclercu ne daju nikakvu prednost, ali ovo je bila danas situacija gdje nije bilo dovoljno da mu se dadne. Da je zadržao zaostatak ispod sekunde do drugog dijela sljedećeg kruga, mislim da bi dobio tu pozicija.
.....
Postavili su vremena krugova na mclaren-f1.
https://en.mclarenf-1.com/2023/gp/s9088 ... s/825-833/
Od 22. kruga, kada je Hamdo uzeo Sainza, do 32. kruga i greške Leca, njegov najveći zaostatak, na kraju kruga je bio 1,525s.
Najniži je bio 0,567s (1 krug nakon što je Sainz izgubio poziciju).
Većinom se razlika motala tu negdje oko 1,2-1,3-1,4s, kao što sam i pisao (2 kruga malo iznad 1,5s).
Sve to je potrajalo čitavih 10 krugova.
3 kruga prije greške Lec je smanjivao zaostatak, a to se čak spustilo ispod 1,2 (to se ne vidi na uporedbi krugova, ali se može vidjeti na snimku trke).
S obzirom da mu je 10 krugova visio na zaostatku do 1,5s, meni je sasvim opravdan "zahtjev" Leca da ga se pusti i DA PROBA uhvatiti Mečke. Da li bi uspio u tome, drugi je par opanaka. Ako ne, vrati poziciju i tjt.
Ono što znamo sigurno je da ih Sainz definitivno nije mogao uhvatiti.
Što se tiče one radio poruke, nju smo čuli u 34. krugu.
Moguće je da je poruka bila izrečena prije greške (to ne znamo, dok se ne dobije full transkript).
Opet možda je bila rečena i nakon greške, što bi bilo nekakvo bezvezno opravdanje Leca za grešku.
senna66 je napisao/la: 21.03.2023., 09:37 ....
Sere mi se od svega. Cijele F1 i Ferrarija. Mercedesa koji plače.
RB će sigurno dominirati još neko vrijeme, AM će biti tu negdje. Možda kao Ferrari iza Mercedesa 2017.
Ovi ostali su jednostavno nesposobni. Kratko i jasno.
Zaista ne vidim trenutno ništa dobro, a onda i kada bude nekih pomaka i malo se ekipe približe znam da će F1 doći na briljantnu ideju i promijeniti pravilnik. Pa ćemo se čuditit, kako imamo dominaciju jedne ekipe već ne znam koliko godina.
....
:rofl: :rofl: za bold
Možda se Audi "pretplatio" na dominaciju od 2026.? :neznam: :misli: :mrgreen:
avetma je napisao/la: 21.03.2023., 09:56 Skoro svakog vikenda trebali bismo imati duele Aston Martina, Ferrarija i Mercedesa, a vama sezona nije dobra? Pa jedino bolje od ovog bilo bi da je Hamilton u Ferrariju pa da imamo još veći meltdown nego što je trenutno! Dva vikenda sezone su prošla i već imamo toliko kmečanja iz Mercedesa, zamislite što će biti nakon 10 utrka ili nakon još 3 ovakve sezone? Palmer ima dobru riječ za to :kokice:
U slučaju još nekoliko ovakvih sezona odbor glavešina u Stuttgartu jednostavno izglasava povlačenje ekipe iz F1, uz eventualno snabdijevanje customer ekipa pogonskim jedinicama (kao što su radili i do 2010., kada se ekipa "vratila" u F1).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Realista je napisao/la: 21.03.2023., 09:33

Ne znam što taj tip opće radi u garaži svaki vikend. I još nije u ulozi gledatelja nego tamo s Hornerom, Markom i ostalim....
Možda najmrža persona u svijetu F1

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 21.03.2023., 10:49
U slučaju još nekoliko ovakvih sezona odbor glavešina u Stuttgartu jednostavno izglasava povlačenje ekipe iz F1, uz eventualno snabdijevanje customer ekipa pogonskim jedinicama (kao što su radili i do 2010., kada se ekipa "vratila" u F1).
Ma da... Još bi moglo ispasti da je James Allison bio u pravu. Postoji li netko kome ovakav meltdown nije zabavan? :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Gleda sam sve utrke prosle sezone a gledat cu sve i ove... Izvjesno ne sve live ali obicno kroz dan, dva ako bas neamam vremena.
Mozda nece bit vatre za naslov ali da ce bit dosadno nece sigurno..
Zabavljat ce nas AM, Merc i vjerojatno najvise Ferrari sto predstavama na stazi, sto izvan nje..
I iscekujem bodove Logana, Williams moze dok McLaren izgleda ne moze.
Fino Alla Fine

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Vama kojima je već dosadna sezona gledate to previše iz navijačkog konteksta. Mercovi i Ferrari fanovi razočarani pa kao sezona propala. Je baš. Prvak će biti iz Redbulla, ali ostalo je sve otvoreno. Biti će tu još svega i svačega. :gandalf:

Frantic
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 21.03.2023., 11:00
Frantic je napisao/la: 21.03.2023., 10:49
Ma da... Još bi moglo ispasti da je James Allison bio u pravu. Postoji li netko kome ovakav meltdown nije zabavan? :mrgreen:
`Ta ka`e brat James: "Nismo samo naletili na PU formulu, nismo samo imali sreće...."?
Pa naravno da niste. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ibarac00 je napisao/la: 21.03.2023., 10:51
Realista je napisao/la: 21.03.2023., 09:33

Ne znam što taj tip opće radi u garaži svaki vikend. I još nije u ulozi gledatelja nego tamo s Hornerom, Markom i ostalim....
Možda najmrža persona u svijetu F1
Stvarno ne znam šta bi trebao skakati po Perezu?
Mislim stvarno ljudi su bolesni na društvenim mrežama.

[tweet][/tweet]

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
piastri. :shock:

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Piastri ga je malo rastego :D.

P.S.
Ako ja kao McLaren fan mogu nastaviti pratiti ovu sezonu , onda moze apsolutno svatko.
Nikome nije teze nego navijacima McLarena ove sezone , tako da dosta kukanja :zubo:
slikaslika slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Smucilo mi se cim sam cuo, kad moram tako reci, debilne komentare da ce Red Bull osvojiti svaku utrku, da je to najdominantniji bolid ikada i da je sezona najdosadnija….Jesu ti ljudi od 2014. pod kamenom zivjeli ili? Pa Mercedes koji je bio daleko najdominantniji bolid svih vremena nije uspio pobjediti svaku utrku sezone, a ne Red Bull u kojem vladaju unutarnomcadske prepirke, tehnicki problemi na drugoj utrci sezone i kojem slijedi osjetna kazna zbog prekoracenja budzeta…

Zar se tako brzo zaboravila primjerice Spa 2014. i Rosbergov pole position 2.2 sekunde brzi od treceplasiranog Vettela? Zar se tako brzo zaboravila ona ubitacno dosadna 2015. i sezona 2016. gdje je Mercedes mogao pobjediti komotno sve utrke sezone (Spanjolska sudar obojice i Malezija Hamiltonov kvar i Rosbergov sudar u prvom krugu)? Skroz mi je shvatljiv bijes Ferrarijevaca zbog katastrofalno odradenog posla preko zime u Maranellu ili hrpu novih Mercedesovih navijaca koji su navikli gledati nevidenu dominaciju i stvorili percepciju da je Mercedes bozanstvo Formule 1, ali da se nakon 2 utrke govori o gotovoj sezoni…glupost.

Neki ce reci da zbog statusa Alonsovca nisam relevantna osoba za komentirati ovu situaciju, ali cega smo se mi sve nagledali u zadnjih 10 godina ne treba ni pojasnjavati. Upravo su mi zbog tog neka kmecanja i zaista smijesna.

Slozit cu se da je u ovome trenutku Red Bull malo prebrz za ostatak grida, ali mislim da u Aston Martinu ima brzine za drzati “prihvatljiv” prikljucak. Drugi stint u Jeddahu sam uvjeren da je Alonso vozio rezervirano znajuci da protiv Red Bullova nema sanse (uostalom najbrzi mu je krug utrke odvezen takoder u 50. i samo 3 desetinke sporiji od Maxovog). S obzirom na financije i momentum ocekujem izrazito jak Aston do kraja sezone, a u 2024. takozvani “zadnji ples”!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
:rofl: :rofl: za bold
Možda se Audi "pretplatio" na dominaciju od 2026.? :neznam: :misli: :mrgreen:
Tada bi zaista počeo sumnjati u "pretplate" :zubo: :rofl:
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Koje su ovo gluposti sa usporedbom reakcije oceva. Bas nisko. I ljudi na osnovu ovoga kreiraju misljenje. :bang:
No!

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
zekohonda je napisao/la: 21.03.2023., 13:40 piastri. :shock:

Opasan je mali, čini mi se da će se Lando pomučiti sa malim :kokice:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡