Za razliku od prošle trke, Ferarijev motor malo posustaje pri kraju ravnicama. Pošto je zadnje krilo skoro isto(sa manje draga zbog jednog držača), očito je da su malo smanjili snagu motora. na ovoj razini ferarijev motor nije jači od Hondinog
verovatno ima razloga zbog promene MGU-h kod Leklerovog bolida
Pa smanjili su snagu motora jer bi u suprotnom morali svaku trku novi motor! Šteta po ko zna koji put! Naročito šteta za Charlesa! Ne znam do kada će biti ovako! Mozda i rijese pouzdanost, pa konačno vidimo taj motor u punoj snazi! Ali sigurno je da zbog problema s pouzdanosti koncentracija cijeloj tima nije na nivou! Nevjerovatno los osjećaj kad shvatiš da će ovo biti jos jedna razocaravajuca sezona za ferrariste, a i za F1!
senna66 je napisao/la: 18.03.2023., 18:33
Sutra možda imamo odličnu utrku.
Da, dobre borbe pri vrhu, uz probijanje Maxa i vrlo moguću pobjedu, s obzirom na karakteristike staze.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Frantic je napisao/la: 18.03.2023., 19:09
Čarli je ubjedljivo najbolji vozač u jednom krugu trenutno.
I jedan od najboljih svih vremena.
Samo još jednom da podvučem.
Da. Ja bi cak rekao da je najbolji svih vremena, bez onog "jedan od."
Steta sto ce ga Ferrari unistit
Dobro, imaju Senna, Clark.....
Ima vremena da ga se proglasi najboljim all-time kvali vozačem.
Mada ne sumnjam da bi on to vrlo rado mijenjao za koju titulu WDC.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Dajte ba ljudi kakvih je krugova Leclerc imao ovo je skroz osrednji krug, na dosta krivina je oklijevao sa skretanjem i na izlazima nije imao samopouzdanja dat gas i ici do zida, krug nista posebno
Krug mu je onako...po meni ima i boljih ali s obzirom da vjerojatno još ne vjeruje tom bolidu je super.
Po ovim grafovima, ispada da su nešto brži od RB u zavoju. Samo je čudno da primjetno smanjuje zaostatak na ispucavanju iz zavoja, a onda do kraja pravci RB ispada puno brži. S obzirom da puno puta Charles koristi brzinu više od Pereza, može se zaključiti da imaju očito malo (pre)kraće brzine. Generalno to je opet hendikep (već par godina), jer kad nemaš najbrži bolid moraš imati mogućnost biti brži na pravcu da te teže prestignu a ti druge možeš prestići. Ovak možeš voziti ako osvajaš PP i onda uspijevaš kroz prva 2 kruga i zavoje pobjeći van DRS zone. Baš je neki čudan omjer snaga, RB ispada uvjerljivo brži a na dosta polja ih Ferrari dobiva...i onda na kraju kruga 0,5 S. Bio bi zanimljiviji graf uz Q1 gdje je i Verstapen vozio, koji vozi drugačijim stilom nego Perez
Ma kažu ovdje manja potrošnja, ali zato će ići samo jednom u box. Ferrari će opet morati paziti na gume, dok će Max moći pritiskati cijelu utrku. U box će samo zato što moraju po pravilima...
Ali čudno mi je, ako je tako mala potrošnja ovdje, zašto Pirelli nije donio C3, C4, C5, umjesto C2, C3, C4?
Zanima me kakav će Aston Martin imati tempo u čistom zraku. I dalje mislim da se Perez može pobijediti. Pogotovo ako izgubi prvu poziciju na startu.
senna66 je napisao/la: 18.03.2023., 09:00
Bože, čim ne ide odmah stvara neprijatelje.
Baš se čudim.........
Tipični, vječno nevini čovjek; L.H.
......ne mogu, ali hoću...... .....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can. A gentleman will walk, but never run