Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma i ogranicavanje budzeta je upitno.

Ja bih to uveoeventualno samo za prvu sezonu promjene pravila ili cak ukinuo.

Problem je to sto, kako sada stici rbr sa ogranicenim budzetom.

Ljudi imaju mozda i sekundu prednosti naspram sljedeceg najbrzegi sa ogranicenim budzetom cini mi se kao gotovo nemoguca misija, pogotovo za 3. ili 4. momcad.

Netko pogodi sa konceptom i odmagli naprijed a ostali imaju ogranicen budzet za razvoj i mogucnost da ih dostignu.

Sa ovim ogranicenjem je bitnije nego ikada prije zagaziti u nova pravila sa velikom prednosti jer protivnioci nemaju bas dovoljno sredstava za razvoj, testiranja i nadoknadu zaostatka.

Problem je sa budget cap-om sto dok ga nije bilo, momcadi izvan top4 nisu imale sanse ali tako je oduvijek, a vidjeli smo i da se isti moze i prekrsiti kako bi se uzeo naslov a kazna naknadno odradila, zadrzavajuci naslov/e.
Ne kazem da je rbr sad iskljucivo zbog toga uzeo naslov vec spominjem onako, prekoraci se i to ako treba.

Danas ipak imamo po meni hrpu ekipa koja je novcano konkurentna. Ipak su tu veliki brendovi kao mclaren, AM, ferr, merc, rbr pa i Alpine/Renault. Sve prizvodjaci izuzev RBR-a koji je cak i jaci od nekih navedenih.

Malo smo u off-u ali sta sad :/

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Netko pogodi sa konceptom i odmagli naprijed a ostali imaju ogranicen budzet za razvoj i mogucnost da ih dostignu.
Hmmm, što me nešto podsjeti na 2014. :chill:
Samo što tada nije bilo ograničenja bužeta, ali su bili tokeni.
Pa dok su drugi stigli na Benzovu nultu poziciju (a neki nikad i nisu) po pitanju motora, oni su se igrali sa drugim sitnicama.
A tome da li je Benz pogodio ili "pogodio" ;) sa motorom, to je posebna tema. (moj stav po tom pitanju znaš).
NE PONOVILO SE!!

Što se tiče novih pravila, nije bilo nikakve sumnje da će Adrian doći na svoje, jer ovo (naglasak na aero stvsri, podnicu i tako to) je njegov teren. Mene je čak malo i iznenadilo koliko je dobar bio Ferrari početkom prošle godine.
Sve dok se u RB nisu posložile kockice do kraja, uz nadaleko poznatu Ferrarijevu pouzdanost, strategije i razvoj bolida kroz sezonu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
da, zaboravio sam na tokene. takodjer ne bas dobra ideja.

bez obzira tko i kako stekao prednost, trebalo bi se drugima omoguciti da im je zaostatak lakse nadoknaditi.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
zelot je napisao/la: 09.03.2023., 08:24 da, zaboravio sam na tokene. takodjer ne bas dobra ideja.

bez obzira tko i kako stekao prednost, trebalo bi se drugima omoguciti da im je zaostatak lakse nadoknaditi.
Točno.
Ovako, mogla bi se ponoviti 2014.-2021.
Sada bi imali RB, od 2022. do 2025. Nova situacija od 2026.
Dobra, stara F1.

Ali dajmo ovoj sezoni šanse do ovog ljeta. Sve je moguće, nikad se ne zna. Budimo realisti sa nadom. :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ma super je sezona, Merc nastavlja sa svojom filozofijom, RB sa svojom. Ubiti osim AM svi gone svoju i to je ok.
Tokeni su bili gori od ograničenja budžeta.
Jedino mi žao što Alison nije došao u RB već se vratio u Merc....po pričama
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Alonso1983
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari/Alonso
Pozdrav! Imam jedna upit ne vezan za temu. Gdje mogu naći stranicu na kojoj se vide usporedbe vozača na svakoj utrci krug po krug sa zaostacima? Netko je jednom dao link na portalu u moj komentar no to sada nigdje ne mogu naći. Hvala

Frantic
Formula 1
Formula 1
Alonso1983 je napisao/la: 09.03.2023., 10:45 Pozdrav! Imam jedna upit ne vezan za temu. Gdje mogu naći stranicu na kojoj se vide usporedbe vozača na svakoj utrci krug po krug sa zaostacima? Netko je jednom dao link na portalu u moj komentar no to sada nigdje ne mogu naći. Hvala
F1 puls > baza podataka > klik na trku > u padajućem meniju odabrati Head2Head
Evo link, sa odabirom Maxa i Checa, pa dalje šaltaj
https://f1.pulsmedia.hr/statistika-h2h/?utrka=1098

A evo i drugi
Ovdje sam odabrao Ferrarijev dvojac, a ti opet dalje šaltaj
https://en.mclarenf-1.com/2023/gp/s9083 ... s/833-825/
Ovdje ima i više podataka
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Alonso1983
Karting
Karting
Navija za: Ferrari/Alonso
Frantic hvala!

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Tokeni su ionako brzo ukinuti na cviljenje drugih proizvođača, pogotovo renaulta. Problem cost capa je igranje sa cateringom i slične gluposti koje ti daju prednost uoči promjene pravila.
slika

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Je da, tih 400k funti je omogućilo da mehaničari Red Bulla cijele sezone uz čaj imaju i kolačiće pa ne samo da su mijenjali gume brže od Mercedesovih 2021, što im je donjelo vozački naslov, nego su od toga ojačali i mijenjat će gume brže do 2026 pa ih nitko neće moći ugroziti.

Nego da nije možda kod Mercedesa nakon 8 godina dominacije radi najboljeg motora, sada kada su se motori izjednačili problem ona Ferrarijeva 'aerodinamilka je za ljude koji neznaju napraviti motor'?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
da su ostali tokeni svaka sezona bi bila ko prve tri u pu eri = negledljiva.
naravno da su ih makli kad su razlike između pu suprotno očekivanjima bile ogromne i nenadoknadive.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Danasnji F1 fanovi vecinom funkcioniraju na nacin "sto je babi milo, to joj se i snilo", ali uvijek i za sve na svijetu postoje cinjenice, pa tako i za famozne tokene.
Tko zeli znati a nije uspio do sada saznati neka procita i informira se sto je to i kako je funkciiniralo.
https://www.autosport.com/f1/news/analy ... 0/4994430/

Sto se tice sadasnje forme i situcije u kojoj se nalazimo, kako ekipa, tako i fanovi ekipe ili vozaca, dogodilo nam se neizbjezno postupnim odlaskom strucnog kadra i adekvatnim izostankom nasljednika. Kako brojem, tako i idejama. Svima se to u proslosti dogadjalo i normalno je, ali boli, boli puno.
Pitanje je opet nakon prvog GP vikenda i stoperice valja li korelacija CFD, tunel, staza.
Trenutno smo na koljenima i cipelare nas kako hoce, ali nece do kada hoce.
Vjerujem da su razumjeli sto trebaju napraviti i kako to trebaju napraviti, to je najbitnije.
Tijek ove sezone puno ce pokazati o ljudima odgovornima za razvoj bolida, jesu li ili nisu sposobni za vrh.

Michael Schumacher
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj

Poprilicno nepovjerenje prema bolidu koje pokazuje Hamilton je uzrok ovako velikom zaostatku za Russellom, dok sam Russell ima još dosta prostora da poboljša svoje performanse i poboljša svoja vremene u budučnosti. Ovaj koncepr bolida definitivno više ide na ruku Russellu nego Hamiltonu.
slika

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
https://the-race.com/formula-1/hamilton ... ever-seen/

Pa je li moguće biti ovoliko besraman?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Ma klaun, još kaže da je imao postavke Russella, napravio bi više od njega, a ovaj ga oduvao 4 desetinke jučer...

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Oprat će ga George ove sezone, i baš se veselim tome

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa dobro, u jednu ruku je u pravu.
To možda i jeste najdominantniji bolid kojeg je VIDIO.
W05, W06, W07, W10, W11 i MP4/4 je VOZIO.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Zavjera:

Merc se pokušava riješiti Lewisa.
Čovjek je toksična osoba sa strašnom armijom istomišljenika. (ne svi, naravno)

Cisto mu dati otkaz (ne produžiti ugovor) ne mogu, jer znaju kako bi on kontrirao uz podršku svojih ulizica tipa Ted. I kakva bi to bila steta za brend.

Čovjek izjavljuje da je na prvi pogled znao da bolid nije dobar. Ne treba vise dokaza od toga da se zna o kakvom je čovjeku riječ. Ili ti nečovjeku.
No!

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
https://www.planetf1.com/news/toto-wolf ... l-sticker/
“I’m looking optimistic in the future because we just need to put it in a different window. We’re changing the bodywork of the car, how the floor works, all of these things mechanically."
Čini se da je Lewis ipak bio u pravu.😉
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Blago vama navijačima Ferrarija, kad je vama u ovakvoj sezoni najveći problem izjava Hamiltona.
Bit će da su neki kompleksni žestoko nabijeni u prošlosti :chill:

Meni bi bilo totalno ne bitno da li je ovaj RB brži od konkurencije 2 sec ili 2,5 sec po krugu. Sjećam se koliko ste žuči prosipali kad se saznalo da je Mercedes 2014. zavrtao motore da sakrije kolika je prednost u utrci, međutim kad je RB to isto uradio u Bahreinu, muk i tišina. Sem toga, zadnji krug Maxa u prethodnoj utrci najbolje pokazuje gdje se nalaze u poretku.

Što se mene tiče, sve ostaje isto, čekam nadogradnje. Možda čak i na Baku vidimo po prvi put izgled W14. Mislim da je Mercedes u utrci 3. ekipa u poretku i nadam se da ćemo od Imole biti uvjerljivo drugi i puno bliži RB nego što se očekuje. Australija bi mogla biti nezgodna utrka za nas.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡