Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Haha...
Navijaci Lakersa imaju najvise poz stvari u ovom porazu :zubo:

Sad jos jedna stranica povijesti, kao 8th seed, uzet naslov :)
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Stari moto Lakersa " bilo tko , samo ne Boston" :D.

Jest da im se Tatum kao nesto ozljedio u prvom napadu tekme , ali mislim da nije to neka odlucujuca stvar koja je rijesila tekmu.

A za finale mi je tako svejedno. Neutralan sam. Ali u takvim situacijama sam uvijek za "slabije" , ali s druge strane je Joka. Za kojeg bi isto da uzme prsten.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
AlkY je napisao/la: 30.05.2023., 08:15 Stari moto Lakersa " bilo tko , samo ne Boston" :D.
Vrijedi i obrnuto.
Za Pierca sam ubijeđen da bi odvalio nešto slično što sam napisao.
Ne bi on to propustio, ubijeđen sam.
Ja sam najobičniji fan, on je ipak javna ličnost.
AlkY je napisao/la: 30.05.2023., 08:15 Jest da im se Tatum kao nesto ozljedio u prvom napadu tekme , ali mislim da nije to neka odlucujuca stvar koja je rijesila tekmu.
Što ga nije spriječilo da odigra skoro 42 minute.
Da nije igrao nikako, pa hajd`, ali ovako....
BTW, mnogi veliki igrači (Jabbar, Magic, Jordan, Pippen, itd....) su odigrali "pod povredom/pod injekcijama/i sl.", pa su bili bitan faktor na odlučujućim tekmama.
AlkY je napisao/la: 30.05.2023., 08:15 A za finale mi je tako svejedno. Neutralan sam. Ali u takvim situacijama sam uvijek za "slabije" , ali s druge strane je Joka. Za kojeg bi isto da uzme prsten.
Takođe sam nekako neutralan.
Ne bi imao ništa protiv ni da se Jokić okiti titulom, da ne bude da je samo MVP u regularnom dijelu.
S druge strane, ne bi bilo nezasluženo (a bio bi i red) ni da Jimmy uzme taj prsten, pogotovo što su sa 8. mjesta ušli u PO (i to nakon što su izgubili od Hawksa prvu play-in tekmu).

Elem, Jokić, a i Murray, sada moraju pokazati "od čega su napravljeni".
Za Jimmya znamo od čega je napravljen, ali mora i on odraditi taj završni korak.
Denver je imao pauzu/odmor, Miami se umorio, što ne mora ništa da znači.
To što su igrali dodatne 3 tekme može biti i nedostatak (umor, jel) a može biti i prednost (na optimalnoj su radnoj temperaturi, a Denver se malo "ohladio").
Plus, sad su "jaki u glavama" jer su vodili 3:0, pa spušili tu prednost, pa su dominantno uzeli sedmu u gostima.
Što se tiče trenera, prednost dajem Ericu, vodio je finala, neka je dobio, neka gubio...., ali ima to iskustvo, spram Malonea, ima pozitivan PO skor i skoro 4x više PO tekmi od Malonea.

Jokić je imao sjajne cifre protiv Lakersa (tripe double prosjek).
Međutim, osim prve tekme u kojoj je bio odličan, u ostale tri su bitniji faktor su bili Murray, te ovi role playeri (Porter, Brown, KCP....).
Daleko od toga da je bio loš, da se razumijemo, ali kako ga je preuzeo čuvati Japaner, nivo igre mu je ipak malo splasnuo.
Uostalom, i Jamesa je su 2 skoka dijelila od triple double prosjeka, pa su pometeni (Davis nije bio 100%, o Russellu neću da pričam).
Opet, možda Jokara sad bukne u finalu, vidjećemo.
Vjerujem da je Spoelstra to dobro iskautirao, Miami je radnička ekipa, a Imaju dobre opcije za pokriti Jokića i Murraya.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Davao sam prednost Bostonu ali na kraju mi je draže sto je Heat prošao. Boston se mora riješiti prvo trenera, i mislim da je ova ekipa dostigla neki maximum, pa bi tako i Brown trebao ici na trade listu i ekipu graditi oko Tatuma. Jer sljedece godine ce Brown zahtjevati supermax a nije ni blizu toga. Mislim da mu je vrijednost dosta pala nakon ovoga PO. Sta reci za Miami i genijalce Spoelstru i Rileya. To je ta dokazana Heat kultura nesto slično kao SAS. Ljudi su od ne draftovanih igrača napravili prave ratnike, plus sto im fale dva bitna igrača u Herrou i Oladipu sto ovaj podvig čini jos vecim, a izbacili su prvi i drugi seed sa istoka.
Denver imao jako fin odmor sad da li ce im to biti prednost ili ne tesko je reći. Po mom mišljenju su veliki favoriti za prsten i iskreno ne vidim kako ih Miami moze dobiti na duže staze.
4-1 ili 4-2 za Denver jer mislim da im je ovo zlatna prilika za prsten i da to neće tek tako izgubiti. Prva utakmica bi trebala biti ključna za komplet finale. Dosada je Miami forsirao tu zonsku odbranu, ali koliko ce to biti moguće protiv takvog igrača kao sto je Jokic je pitanje. Mislim da Denver ima bolje opcije za čuvati protivničke igrače nego Miami.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Frantic
Formula 1
Formula 1
Denver jako kod kuće.
Joker opet t-d. Murray i ostaki kao i protiv LA.
Miami je dobro i prošao s obzirom na ispod polovičnog Jimmya (samo 13 poena).
Strus, Martin i Robinson zajedno dali čitavih 6 poena uz šut 2-23 (2-16 za tri). :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Najavili su iz Miamia da ce iskljuciti klimu u dvorani , da se Nuggetsi "dinstaju" :rofl:
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 02.06.2023., 08:42 Najavili su iz Miamia da ce iskljuciti klimu u dvorani , da se Nuggetsi "dinstaju" :rofl:
K`o Celticsi onomad.
Doduše, Boston Garden nije ni imao klima sistem, ali su isključili ventilaciju, a još dodatno, tog dana, kada su igrali protiv Lakersa, s obzirom da je bio 08.06., bilo je izuzetno toplo i sparno.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Bila je i priča da su Spursi 2014-te isključili klimu protiv Miamia

Frantic
Formula 1
Formula 1
SebastianFerrari je napisao/la: 02.06.2023., 13:29 Bila je i priča da su Spursi 2014-te isključili klimu protiv Miamia
Da.
Službeno, bio je kvar. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Herro se mozda vraca za G2 za Heat..
Mozda su zato izgubili 3 tekme protiv Bostona, cekali Tylera :zubo:
Fino Alla Fine

alonso5
Formula 1
Formula 1
SebastianFerrari je napisao/la: 02.06.2023., 13:29 Bila je i priča da su Spursi 2014-te isključili klimu protiv Miamia
Ma Miamiu u toj seriji ne bi pomoglo ni da su igrali sa 6 igrača, koliko je taj San Antonio bio jak i kakvu su atomsku košarku igrali. Ono tko nije gledao ne zna šta je košarka. Ono finale je rekordna razlika izmedju dvi ekipe a tako uništiti onakav Heat kad su svi bili u primeu samo govori koliko je zapravo San Antonio bio jak.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Alonso, odvadi makar malo, živ bio (sa Spursima) :chill:
Pa čak ih nisu ni pomeli.
Šta reći za play off Lakersa u sezoni 2000/2001 (sa jednim glupom porazom)?
Ili kompletnu sezonu Bullsa 1995/96?
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 03.06.2023., 18:44 @Alonso, odvadi makar malo, živ bio (sa Spursima) :chill:
Pa čak ih nisu ni pomeli.
Šta reći za play off Lakersa u sezoni 2000/2001 (sa jednim glupom porazom)?
Ili kompletnu sezonu Bullsa 1995/96?
Šta imam odvadit točno? O Spursima jako malo pišem, nije bila metla ali je bilo tesko uništavanje tada moćnog Miami Heata. Ako ono nije ljepota košarke onda ne znam šta je.
Ne znam sta je bilo sa Lakersima te sezone ali znam sta je bilo protiv Kingsa godinu ili dvije poslije. I ja ne govorim o komplet PO nego samo o finalnoj seriji.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Bilo je 15:1 u PO (tada su bile 3 tekme u prvom krugu), dakle, uz samo jedan, vrlo glup poraz u LA u prvoj tekmi finala protiv Sixersa (ispuštena prednost i poraz u produžecima). Prije toga su Blazersi poraženi sa +15 u prosjeku, pa Kingsi sa +10 u prosjeku, pa u finalu zapada Spursi sa najboljim skorom lige sa preko 20 poena razlike u prosjeku (3. i 4. u LA su završene su +40 i +30 za Lakerse). Nakon poraza od Phile, uslijedila je dominacija naredne 4 tekme (3 u Philadephiji).
Chicago protiv Lakersa, prva titula Bullsa. Bilo u Chicagu 1:1, Lakersi govorili, ne vraćamo se više u Chicago. I nisu se vratili, ali zbog toga što su Bullsi dobili sve 3 u LA. :mrgreen:
Ima toga još....
GSW 2016-2017, 16:1 u PO (tada je i u onako jake Warriorse došao Durant.....), prejako i predominantno, ubijali su sve sa po 15-20 razlike, do finala sve pomeli, zatim poderali Cavse 4:1 u finalu (ako već pričamo o finalima), Phila 1982-1983 12:1 (tada su bila ukupno 3 kruga), 12:1 skor. pomeli Lakerse u finalu.....
Chicago je 1995-96 imao 72-10 i 15:3 u PO, ali eto, to finale im je bilo i "najtanje" te sezone, 4:2 protiv Sonicsa, ali su 'ladno poveli sa 3:0.
Cavsi i njihovo vraćanje nakon vodstva GSWa 3:1 (nije dominacija, ali je povratak).

Protiv Kingsa, u finalu zapada 2002. se desilo da su Kingsi prosuli +20 sa poluvremena u 4. tekmi (vodili su u seriji 2:1), te, na njihovu žalost, desio im se i Robert Horry, čovjek (mislim) sa najviše pogođenih clutch trojki, s obzirom na minutažu i čovjek koji ima više ttula od Kareema, Mikea, Magica, .... (7).
Poslije toga nije bilo teorije da dobiju seriju, iako je otišla u 7. tekmu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Opa :shock:
Nije sve izgubljeno za Denver (naprotiv), ali ipak opa.....
Miami udarnički, kao složna braća, opet su pobijedili nakon što su u nekom momentu tekme bili više od 10p u zaostatku
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Povukli ih Vincent i Robinson na pocetku cetvrte a nastavili Adebayo i Butler.
Kako bi rekli "the heat is on"
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kako popušiti prednost od 16p te izgubiti sa pola koša, za 2min i 20sek :prcnjau: :rofl: :facepalm: https://twitter.com/FIBA/status/1664590559065911299
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Prije 30 godina poginuo je Dražen
RIP
Yeah, it's on purpose!