Svjetsko prvenstvo - Katar 2022.

⚽ Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ako ništa drago mi je zbog Di Marije. Čovjek na klupi od stresa ostario deset godina. Što se tiče famozne GOAT rasprave, ne znam nisam gledao Maradonu kako je igrao pa ga ne mogu niti rangirati.

Od onih igrača koje sam ja imao čast gledati,
Messi>Ronaldo>CR7.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Kakvi su ovo voditelji na dočeku uši mi krvare. Cringe teški.
slika

Yilla
Karting
Karting
S nama već: 5 god 3 mj

Ronaldo trenutačno :rofl: Nevjerojatno mi je drago radi Argentine i Messija, svaka im čast, pogotovo nakon što su dva puta prokockali prednost a da nisu pali, kapa dolje. I ona Martinezova obrana u 122 minuti potez prvenstva. :klanjam:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
HRT prekida Qataru da bi gledali Massima u Areni :prcnjau:

Argentini :klanjam: Imali su misiju i uspjeli, na svoj nacin...Scaloni je mijesa sastav dok nije nasa ono sta je odgovaralo...
Fernandez i MacAllister :thumbs:
Fino Alla Fine

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Azuuuu pa jel mogu biti pokvareniji :prcnjau: :bonk:

dali Zlatnu Rukavicu Martinezu :shock: :shock: :shock: - uz ovakvi Statistiku - pa kako ih nije sramota ???

slika
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A pokaza je opet koliki je primitivac kad je primio zlatnu rukavicu :facepalm:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Mr.Spaceguy je napisao/la: 18.12.2022., 19:55 Ako ništa drago mi je zbog Di Marije. Čovjek na klupi od stresa ostario deset godina. Što se tiče famozne GOAT rasprave, ne znam nisam gledao Maradonu kako je igrao pa ga ne mogu niti rangirati.

Od onih igrača koje sam ja imao čast gledati,
Messi>Ronaldo>CR7.
Nije Leo ni najbolji Argentinac.

Fakat ovaj golman Argentine ispade seljačina.

Sad gledam ponovo penale.
Pogodite, ko je prvi dotrčao do Montiela, nakon što je ovaj uvalio pobjednički penal?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Lautaro 🫣
Fino Alla Fine

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
zjurina je napisao/la: 18.12.2022., 19:02 A šta reči - bila Argentuna bolja i to je to.

ajd barem je Mbape maznuo Zlatnu Loptu Messiju :cheer:
Isprika, ne Zlatnu Loptu, nego Zlatnu Kopačku - najviše postignutih golova. :chill:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 18.12.2022., 21:04 Lautaro 🫣
:thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Bravo za doček, dečki su zaslužili, nismo se nadali nekom rezultatu, ali mislim da su otišli iznad svojih limita i zato im svaka čast :klanjam:

Čestitke Argentini, bili su bolji, Francuza nije bilo 75 min.

@Frantic ne razumijem ove stvari za Messija, Maradonu je u najmanju ruku izjednačio, osvojio Copu, Sp, igrao finale sp šta bi još trebao. A klupska karijera mislim da je daleko bolja. I još kad se sjetim ruke u polufinalu što se smatra legendarnim, a zapravo je prevara i to kakva.
Nisam gledao Maradonu osim u isječcima i sigurno je bio najbolji svog doba, ali različite ere i razinu profesionalnosti koja se promijenila od Peleovog vremena do danas je nemoguće usporediti.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
slika

Gotovo jos jedno prvenstvo... Nogomet sto vise napreduje to vise repova ima nakon zadnjeg zvizduka.
Odlican rezultat Hrvatske, dosli neki novi decki..
Srbija me razocarala, sto igrom, sto ostalim stvarima..Mislio sam da su iznad tih stvari ali je to daaaaleko.
Osim Francuske Europa je imala slabe predstavnike, van forme, nespremni za ovo natjecanje..
Ugodno iznenadjenje Maroko, doduse ima tu odlicnih igraca, nije da ih je mazio zdrijeb ili nesto takvo.. Zao bude covjeku sto nisu uzeli broncu ali posto su igrali protiv nasih, brzo me prodje..
Messi je uzeo i ovaj pehar..Fenomenalan igrac, nikad mi nije bio drag i dosao je na svoje..
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Cestitke Argenitni , cestitke i Francuzima na vracanju u utakmicu i na napetom finalu.

Debata oko najboljeg svih vremena nikada nece prestati , to je tako u svakom sportu i to je normalno. U rijetko kojem sportu ce se bas svi sloziti da je netko najbolji ikad. Naravno ima ih , dosta njih ja niti ne pratim pa nemogu reci. Mozda sah i Magnus , neznam :D. Iako individualni sportovi se nemogu oko toga usporedivat sa timskim.

Neki su govorili da Messi nikada nece postati najveci dok ne uzme trofej sa repkom. Uzeo je COPU , pa su rekli da je to smjesan trofej. Pa je sad uzeo svjetsko , i opet ce mu nesto naci. To tako ide. Onaj tko ga nevoli ga nikada nece smatrati najboljim.
Meni je osobno sada najveci. Jer gledam samo igrace koje sam mogao svjesno pratiti dok sam ziv. O igracima koji su igrali prije moga zivota ili koji su igrali dok sam imao 5 godina nemogu reci nista jer se neznam kako su igrali.

Ali da ponovim , ta rasprava je rasprava bez kraja i ne vrijedi ne niti voditi :D.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Nando

Pazi, što se tiče reprezentativnih trofeja, ok, Leo se izjednačio sa Diegom.
Ali i za Copu mu je trebalo 6 pokušaja da je osvoji.
A praktično trebaju samo pobijediti Brazil.
Ok, nije ni Brazil osvojio 5 "preostalih" Copa (od 6 o kojima pričam), ali pričamo o Argentini i Mesiju, ne o Brazilu.

Klupske ne možeš porediti iz prostog razloga što je Diego bio u Barci kada Barca nije bila ni blizu današnje Barce.
A možeš li zamisliti da je Mesi sa svoje 24 godine prešao u tim poput Napolija (tadašnji Napoli = recimo današnji Fulham) i da je donio Napoliju jedine dvije titule prvaka Italije, pored Milana, Intera i Juventusa, te prvi (i jedini) Euro trofej (Kup UEFA).
Ja ne mogu.
Odnosno mogu, ali da su mu igrali iza njega Xavi i Iniesta. ;)
Ja sam oduvijek potencirao ulogu Xavija i Inieste.
Mislim da smo prošlo prvenstvo vodili diskusiju zašto Messi nema uspjeha sa reprezentacijom, kao sa Barcom. Upravo zbog nedostatka pozadine u odnosu na onu koju je imao u Barci.
I jučer je "glavni" lik na terenu, po meni, dok nije zamijenjen, bio Di Maria.

Dalje, iako sam u finalu navijao za Argentinu, ne mogu se oteti dojmu da se malo "šiljilo" da Leo i Argentina uzmu titulu. Dao je 7 golova, 4 iz penala, 1 penal je fulao. Jučer je tekma "otčepila" sa onim smiješnim penalom.
Prisjetićemo se i zlatnog doba "UEFAlone".
Messi je, BTW, izgubio loptu kod drugog gola Francuske, Coman mu je oduzeo kao da sam ja bio u duelu umjesto Messija.
Ako ćemo se doticati Diegove "Božije ruke" (bila je u 1/4 finalu), jbga, imaš milijardu komentara da se na ovom prvenstvu pretjeralo sa penalima za Argentinu.
Da nije suđen penal nad Di Mariom, pitanje u kojem smjeru bi otišla tekma.

Jedne prilike, Fergusona su pitali u vezi Ronalda (ne znam da li je imalo veze i sa Leom) pa je ovaj ispalio da je Kikica "trenutno jedini koji može u bilo kojoj ekipi SAM uvaliti 3 gola drugoj ekipi i riješiti tekmu".
Dobro, pretpostavljam da Sir nije imao baš na umu da on to može uraditi u dresu FK Sloboda Tuzla protiv Bayerna. Možda Sir i nije bio objektivan, jer ga je trenirao (već je bio napustio United).
Ne bih sad da se ovo pretvori u raspravu Messi vs. Ronaldo, mislim, zaboli me. Na kraju krajeva ova titula stavlja Messija iznad Ronalda.

Meni je vrlo žao što su Ronalda (Luisa Nazaria de Limu Ronalda) povrede "osakatile" da pokaže svoj puni potencijal, u dužem vremenskom periodu. Ne u nekih 5-6 godina, već u periodu od 10-12 godina.
Maradonu sam gledao, Pelea nisam ali sam se naslušao dosta detalja i priča od oca i ostalih starijih ljudi iz familije, a što se ne može naći na internetu.

Profesionalizam i fizičku spremu od prije 60 godina ne možeš porediti sa današnjom, ali ne možeš ni novce, ni medicinu (danas nakon potrganih ligamenata lik izađe na teren nakon pola godine, nekada je to značilo kraj karijere), te ostale detalja (nekada nije bilo zamjena, kartona) a i tada je bilo što "dželata" u odbrani, što odličnih odbrambenih igrača, itd, itd....
Jbga, ne možeš porediti ni doba Fangia sa današnjim, pa mnogi Fangia i dan danas drže najvećim, iako ne bi sa onom konstitucijom mogao sjesti u današnji bolid. Ali da Fangio vozi danas, ne bi imao takvu konstituciju, jel.
Usain Bolt drži svjetske rekorde na 100m, 200m i štafeti 4x100m, ima brdo zlatnih medalja, a opet bi ljudi za najvećeg sprintera proglasili možda Jesse Owensa ili Carla Lewisa.

Na kraju, drago mi je što je Argentina uzela titulu, što je Leo osvojio i taj trofej, ali (kao što reče Mr. Space, nekoliko komentara iznad) od onih što sam gledao 1. Maradona 2. Messi 3. Ronaldo (Por) 4. Ronaldo (Bra) 5. Ronaldinho, a vjerovatno Pele ispred svih njih (ovaj put sam ga izuzeo jer ga nisam gledao i pratio "uživo").
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Di Maria jučer pružio tekmu života, a o njemu se naravno, vrlo malo piše.

Sve u svemu zasluženo Argentina, ali ovo suđenje na prvenstvu i navlačenje za njih je zaista sramota, a što drugo i očekivati kada je i sama dodjela organizacije započela korupcijom. Za nekih par godina će neke stvari vjerojatno izaći u javnost, već sada jesu. Doslovno smo svi znali kako će ovo prvenstvo završiti, ali srećom Argentina je dio katastrofalnog suđenja ipak pokrila dobrom igrom i većom željom za krunom.

Dobar turnir, nikako najbolji, ali eto.

Za naše bravo i naklon do poda. Ova bronca je bila zaista neočekivana zbog smjene generacija i ponoviti medalju drugi puta za redom je ogroman uspjeh. Vidim da neke strane medije bode u oko ovo naše slavlje sinoć, ali treba ih podsjetiti da Hrvatska ima manje stanovnika nego Brazil i druge države nogometaša.
Kapa do poda dečkima, Hrvatska je sada i za one koji su nas i dalje podcjenjivali nakon Rusije, svjetska nogometna velesila.
slika

Yilla
Karting
Karting
@Frantic

Moram odgovoriti na ovo. Znači, tadašnja Serie A je bila najjača liga na svijetu i uspoređivati tadašnji Napoli s Fulhamom je smiješno. Ja priznajem da nisam gledao Maradonu uživo ali ovo što sam vidio šažetke na youtubeu, smiješno je opće uspoređivati. Prije svega, sve prije 2000 ne treba opće uzimati u obzir jer nogomet prije i poslije toga je potpuno drugačiji sport. Današnji nogomet za onaj iz 80ih, 90ih izgleda kao nuklearna znanost a da o prije i ne govorim. Tako da Pelea opće neću uzimati u obzir.

Ali ajmo uzeti Maradonu za primjer, netko je dobro rekao, u to doba si komotno mogao primiti loptu između linija, okrenuti se prema golu i prošlo bi još dvije tri sekunde prije nego bi te itko napao. Danas Messi ne može dotaknuti loptu a da ga pritom odmah ne napadnu trojica. Zamisli situaciju u kojoj Messi u svakom danom trenutku može komotno primiti loptu, okrenuti se i odlučiti šta s njom. Čovjek bi imao 2 gola po tekmi u prosjeku.

Da ne govorim da činjenica da si tad komotno mogao povući kilu koksa večer prije tekme i sutra opet biti najbolji na terenu govori sve. I ne, to ne govori o tome koliko je Diego bio dobar, već koliko su svi bili loši. Uzmi samo za primjer onaj njegov gol stoljeća protiv Engleske kad je prošao pola terena i malo ozbiljnije pomotri obrambene igrače, doslovce ga nitko ne napada i trčkaraju pokraj njega. Tempo danas i tad neusporediv i očekivati da ovakav Messi ne bi tad apsolutno izdominirao i osvojio sve što se da osvojiti je smiješno.

I opet taj lažni narativ o Xaviu i Iniesti, kao da su svi velikani ovog sporta igrali 1 vs 11 a jedino je Messi imao vrhunske suigrače. Gdje je Barcelona bila prije Messija? Ako se ne varam, zadnju titulu su bili osvojili s Ronaldom? I gdje je sad poslije njega? Dvaput nisu prošli grupnu fazu Lige prvaka i prošle godine jedva izborili istu. Toliko o tome. Nisu Xavi i Iniesta bili ti koji rade razliku već Messi.

I što se tiče sinoćnje tekme, obožavam Di Mariu i mislim da je jebeno podcijenjen ali Messi je bio igrač utakmice. Kod drugog gola je Messi taj koji je odigrao ključan pas i raščetvorio obranu prije nego je odigran pas u prostor i dalje za Di Mariu. Je, izgubio je loptu kod drugog gola, ali mu je igrač došao s leđa i nije ga skužio. Kad se takve stvari uzimaju da bi ga se malo potkopalo, znaš koliko je sati. Jednostavno, Messi je po samoj kvaliteti igre toliko daleko iznad svih da je smiješno uspoređivati, svi ostali kao da igraju nogomet a on potpuno nešto drugo. Maradonu bi doslovce usporedio s prime Hazardom kad je bio napast i lakoćom prolazio igrače i zabijao ali više od toga ne. Jednostavno je u samom razumijevanju igre Messi razina iznad svih i proći će još dosta dugo vremena prije nego dođe netko sličan.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ja se ne bi stel mesat u ove rasprave ,samo bi se uguro u narativ Fulham=Napoli
To skoro kao da ih danas usporedis i kazes da su isti...Skoro :zubo:
Fino Alla Fine

Yilla
Karting
Karting
Ma nema smisla ulaziti u rasprave, to su bila samo moja dva centa.

I znam da je Messi rekao da mu je ovo zadnje svjetsko, ali zaista ne vidim zašto bi bilo, više ne igra fizički ni približno kao prije i pad u iduće tri godine će biti minoran u odnosu na sad i prije par godina. A Argentinci su napokon skužili kako da ga koriste i ova momčad je po meni favorit i za iduće svjetsko uzimajući u obzir da će većina ovih mladih igrača postati još bolja. S Messijem u ovoj ulozi bi mogli dominirati još idućih par godina bez problema a on komotno može igrati na ovaj način do 40te.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čuj Maradona = prime Hazard :rofl: :facepalm:
E šta sve neću pročitati.
To je usporedba na nivou Prime Ricciardo = Schumacher (Michael, naravno).

Plus, miješaju se kruške i jabuke (vidi pod "usporedba Fangio vs. Hamilton", npr., ali ne mogu ja crtati neke stvari).

Ajd dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje, a moje je da se složim ili ne sa nečijim (u ovom slučaju ne). :thumbs:
Još jednom, Pele (da ga sad stavim), Maradona, pa onda ostali....
Takođe, samo moja 2 centa :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 19.12.2022., 17:50 Čuj Maradona = prime Hazard :rofl: :facepalm:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :klanjam: :facepalm:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡