VN Italije 9.-11. rujna 2022.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ako je onaj shitshow u Abu Dhabiju bio regularan onda sam ja Ayrton SennaPastor je napisao/la:Prošle godine je sve bilo regularno, barem u toj zadnjoj utrci. Što se ne može reći za neke ranije utrke te sezone...

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Perez vozi RB18, ali samo to dijeli sa Maxsom, nista vise!Pastor je napisao/la: 11.09.2022., 21:22 I dajte pojedinci, manje se prosipajte sa nekim izjavama. Perez je možda imao koju utrku starije dijelove, ali ih je dobijao utrku poslije. Pošto u zadnje vrijeme i nisu imali nekih promjena, sada voze isti bolid.
Ne znam šta su neki i očekivali od Pereza. I ne znam odakle vam da je Maxu i na početku bio u par destinki.![]()

vrati se prvim trkama, pa pogledaj kolika je bila razlika!

Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ma on je realan kao uvijek. FIA sama priznala da su napravljene greške, ali eto mi i dalje imamo stručnjake koji tvrde suprotno. A što se tiče Maxovog potrčka. Niti je on dobar, niti je taj bolid na razini Maxovog. O strategijama da ni ne govorimo.LH44 je napisao/la: 11.09.2022., 23:00Ako je onaj shitshow u Abu Dhabiju bio regularan onda sam ja Ayrton SennaPastor je napisao/la:Prošle godine je sve bilo regularno, barem u toj zadnjoj utrci. Što se ne može reći za neke ranije utrke te sezone...

-
Yilla
- Karting
- S nama već: 5 god 3 mj
A kako bi onda to bilo fer prema Maxu na primjer, gdje bi odjednom Leclerc bio odmah iza njega s puno svježijim gumama umjesto 17 sekundi iza?Frantic je napisao/la: 11.09.2022., 17:31Da, da, obavezno rolling start.DaveGilmour je napisao/la: 11.09.2022., 17:28 Slažem se s crvenom zastavom u zadnjih 5 krugova, ali samo ako bi nakon nje slijedio "Rolling" start. Izrazito sam protiv lutrije stajaćeg starta 3 kruga prije kraja utrke. To je onda potpuni cirkus.
Sa standing startom opet imamo mogućnost 3.14zdarija i krsha.
Ali još "obaveznija" da bude zabrana mijenjanja ičega, bez posljedica.
Mijenjaj šta hoćeš, ali startaš iz boxa.
Ne kužim te prozivke za zabranu mijenjanja guma pod SCom ili red flagom, ništa manje fer ne bi bilo jer bi onda osoba koja je promijenila gume prije imala značajnu prednost i opet bi se svodilo na lutriju.
Jedino što je donekle fer je VSC ali pošto nije primjenjiv za sve situacije, ovako kako je sad je jedini logičan pristup.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
SC niko nije pomenuo.Yilla je napisao/la: 12.09.2022., 11:59 ......
A kako bi onda to bilo fer prema Maxu na primjer, gdje bi odjednom Leclerc bio odmah iza njega s puno svježijim gumama umjesto 17 sekundi iza?
Ne kužim te prozivke za zabranu mijenjanja guma pod SCom ili red flagom, ništa manje fer ne bi bilo jer bi onda osoba koja je promijenila gume prije imala značajnu prednost i opet bi se svodilo na lutriju.
Jedino što je donekle fer je VSC ali pošto nije primjenjiv za sve situacije, ovako kako je sad je jedini logičan pristup.
Svaki VSC, SC ili red flag, u većoj ili manjoj mjeri, nekoga posreći i povrati u trku, a nekome "uništi" trku.
Jbga, to je tako, nekad pukovnik, nekad pokojnik.

Prema tome, ista situacija bi bila i sa ovakvim pravilom.
Da je takvo pravilo na snazi, jučer bi se (možda / vjerovatno) time okoristio Leclerc (bio bi iza Maxa na boljim gumama, ili bi Max morao nazad skroz ako bi mijenjao gume, što ne vjerujem da bi radili u Red Bullu), u nekoj drugoj situaciji bi isti taj Leclerc nadrljao.
Priča o ovakvom potencijalnom pravilu je otpočela isključivo zbog shitshowa vodstva trke.
Da se ne bi dešavale situacije da se zadnjih 14% trke vozi pod SCom i da se trka završi pod SCom (Ricci je odustao u 46. krugu, dakle 7 i po krugova do kraja).
A da li su naprijed Max i Čarli ili Checo i Žorž, i ko bi profitirao, a ko bi ispao gubitnik, sporedna je stvar.
Lutriju je nemoguće izbjeći.
Ustvari moguće je, po trenutnom pravilu za red flag.
Pa onda imaš situacije tipa da Hamdo lansira Maxa u ogradu, za vrijeme red flaga mu poprave bolid (felga je bila pukla), uredno ponovo starta i pobijedi.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Yilla
- Karting
- S nama već: 5 god 3 mj
Pa poanta i je što više izbjeći lutriju, pa tijekom red flaga neka svi imaju pravo mijenjati gume, popravljati bolid i slično i da se ponovno starta pod što jednakijim uvjetima. To što je Luju posralo, jebiga, događa se, nije problem red flaga u tom slučaju, problem je bio preblage kazne.
A što se tiče jučerašnje utrke, mislim da se pravi prevelika drama ni iz čega, pravilo je takvo kakvo je, nećemo sad radi jedne utrke mijenjati pravila da se napravi što veći show. Koliko često se dogodi takva situacija, jednom u sto utrka? Bila je čista situacija za SC i to je to, jedino kaj im je predugo trebalo za počistiti, a i to je bio problem gdje je stao Ricciardo i što mu je bolid bio u brzini.
Da se sad promijeni pravilo i odluči stavljati red flag za takve situacije pred kraj utrke, postavlja se pitanje gdje je provizorna granica za red flag, 10%, 15%, 20% do kraja utrke? Tko onda to odlučuje, i ako se stavi na 15, zašto nije na 20, zašto ne bi za sve takve situacije stavili red flag, samo otvaraš Pandorinu kutiju. A za što? Da bude što veći show :/
A što se tiče jučerašnje utrke, mislim da se pravi prevelika drama ni iz čega, pravilo je takvo kakvo je, nećemo sad radi jedne utrke mijenjati pravila da se napravi što veći show. Koliko često se dogodi takva situacija, jednom u sto utrka? Bila je čista situacija za SC i to je to, jedino kaj im je predugo trebalo za počistiti, a i to je bio problem gdje je stao Ricciardo i što mu je bolid bio u brzini.
Da se sad promijeni pravilo i odluči stavljati red flag za takve situacije pred kraj utrke, postavlja se pitanje gdje je provizorna granica za red flag, 10%, 15%, 20% do kraja utrke? Tko onda to odlučuje, i ako se stavi na 15, zašto nije na 20, zašto ne bi za sve takve situacije stavili red flag, samo otvaraš Pandorinu kutiju. A za što? Da bude što veći show :/
- Frantic
- Formula 1
E vidiš, ovo prvo boldano meni (i mnogima) smeta, bez obzira o kome se radi.Yilla je napisao/la: 12.09.2022., 13:10 Pa poanta i je što više izbjeći lutriju, pa tijekom red flaga neka svi imaju pravo mijenjati gume, popravljati bolid i slično i da se ponovno starta pod što jednakijim uvjetima. To što je Luju posralo, jebiga, događa se, nije problem red flaga u tom slučaju, problem je bio preblage kazne.
Pošto se ne može izbjeći lutrija kod VSCa i SCa, ne mora se izbjegavati ni kod red flaga.
Drugo boldano - 10%, zaokruženo na veću. Spa ima najmanje krugova, 44, dakle 5 krugova (6, 7 i 8, jer Monaco ima, čini mi se 78 krugova).
Naravno, izuzeti iz ovog pravila ukoliko u zadnjem krugu dođe do kakve 3.14zdarije.
Nemaš tu šta, zadnji je krug.
Ali čak i da je u pitanju predzadnji krug, odraditi red flag, pa kom obojci, kom opanci.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Može se izbjeći lutrija sa VSC-om, da se zabrani ulazak u box. I onda bude sve isto kao i prije VSC-a.
Po meni je sporost SC-a ključna. Mislim, svi smo navikli na to šta donosi SC. Ali jučer je imalo vremena da se utrka nastavi bar par krugova. Bez obzira na zaglavljen Ricciradov bolid. Samo su prije toga trebali riješiti poredak iza SC-a. Ne vidim problem da se zaostali odmah puste da prođu ispred SC-a. SC je jučer trebao biti pozvan nešto ranije, jer je situacija bila očigledna za SC. Da je pozvan na vrijeme, i da je izašao na stazu gdje treba, sve se moglo obaviti nekoliko krugova prije kraja. A što se tiče puštanja zaostalih, pa ne vidim nikakvu potrebu da se čeka sa tim do zadnjeg kruga prije ulaska SC-a. Svakako za vrijeme SC/VSC važi pravilo sporije vožnje, a kada se stigne SC onda voze još sporije. Tako da se može promijeniti pravilo, da kako stižu zaostali SC, odmah im dati dozvolu da se unlapaju. Poslije prolaska SC-a opet za njih važi da se vozi sporije kao i prije stizanja SC-a, tako da nisu opasnost za nikoga. A u jučerašnjem slučaju nije bilo krhotina po stazi, pa nije ni za njih opasnost da se voze po takvoj stazi. Tako bi se poredak riješio u najkraćem roku, i onda ti samo ostaje da čekaš kada staza bude spremna za utrkivanje. I onda se SC može povući odmah u istom krugu, kada već imaš poredak kakav treba biti. U slučaju da se procijeni da će čišćenje staze trajati predugo, onda se istakne crvena zastava.
Po meni je sporost SC-a ključna. Mislim, svi smo navikli na to šta donosi SC. Ali jučer je imalo vremena da se utrka nastavi bar par krugova. Bez obzira na zaglavljen Ricciradov bolid. Samo su prije toga trebali riješiti poredak iza SC-a. Ne vidim problem da se zaostali odmah puste da prođu ispred SC-a. SC je jučer trebao biti pozvan nešto ranije, jer je situacija bila očigledna za SC. Da je pozvan na vrijeme, i da je izašao na stazu gdje treba, sve se moglo obaviti nekoliko krugova prije kraja. A što se tiče puštanja zaostalih, pa ne vidim nikakvu potrebu da se čeka sa tim do zadnjeg kruga prije ulaska SC-a. Svakako za vrijeme SC/VSC važi pravilo sporije vožnje, a kada se stigne SC onda voze još sporije. Tako da se može promijeniti pravilo, da kako stižu zaostali SC, odmah im dati dozvolu da se unlapaju. Poslije prolaska SC-a opet za njih važi da se vozi sporije kao i prije stizanja SC-a, tako da nisu opasnost za nikoga. A u jučerašnjem slučaju nije bilo krhotina po stazi, pa nije ni za njih opasnost da se voze po takvoj stazi. Tako bi se poredak riješio u najkraćem roku, i onda ti samo ostaje da čekaš kada staza bude spremna za utrkivanje. I onda se SC može povući odmah u istom krugu, kada već imaš poredak kakav treba biti. U slučaju da se procijeni da će čišćenje staze trajati predugo, onda se istakne crvena zastava.
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Nyck će trebati pojačati treninge da ojača ramena.
https://twitter.com/JessMcF1/status/1569003351450308611

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- Frantic
- Formula 1
Naravno, može tako.Može se izbjeći lutrija sa VSC-om, da se zabrani ulazak u box. I onda bude sve isto kao i prije VSC-a.
Može i pod SCom.
Onda bi mogao profitirati neko ko je odradio zamjenu netom prije SCa ili VSCa.
Ili bi neko mogao produžiti stint, pa umjesto predviđenog harda da uzme medium.
Jbga, uvijek je lutrija, sa "ove" ili sa "one" strane medalje.

Pa neka bude i pod red flagom.
Za jučerašnju situaciju se slažem, da se moglo 100x ljepše, bolje i efikasnije izvesti.
Ali, jučer su nadležni organi imali "svoj dan u uredu", počevši od F3, preko F2 pa su vrhunac, naravno, imali u F1.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
A vi ste kontradiktorni kao i uvijek...Dani je napisao/la: 12.09.2022., 10:33Ma on je realan kao uvijek. FIA sama priznala da su napravljene greške, ali eto mi i dalje imamo stručnjake koji tvrde suprotno. A što se tiče Maxovog potrčka. Niti je on dobar, niti je taj bolid na razini Maxovog. O strategijama da ni ne govorimo.LH44 je napisao/la: 11.09.2022., 23:00Ako je onaj shitshow u Abu Dhabiju bio regularan onda sam ja Ayrton SennaPastor je napisao/la:Prošle godine je sve bilo regularno, barem u toj zadnjoj utrci. Što se ne može reći za neke ranije utrke te sezone...
Jučer ste zazivali nastavak utrke, pa to su željeli svi, čak i u Red Bullu, a smeta vam što je prošle godine donešena (nespretno) ispravna odluka. Ne mogu da vjerujem da još uvijek po internetu kukate i prozivate čovjeka nezasluženim prvakom, zbog ispravne odluke da se utrka nastavi. Ne volim se ponavljat, ali Masi je samo pogriješio u prvobitnoj odluci da ne dozvoli unlapanje zaostalih. I onda kada su ga svi vozači ismijavali preko radija, onda je donio polovičnu, ali ispravnu odluku, onakvu kakva je trebala i biti donešena ranije. Na kraju je ta polovična odluka donijela ono što je i trebala donijeti, a vi biste umjesto na FIA-u trebali biti ljuti na Mercedes... Još mi neće u glavu kako neko može pričati o nezasluženom prvaku, a SC je na kraju odradio ono što se od njega i očekuje. Znači bilo bi vam fer da je greška bila u Hamiltonovu korist?

Ono, malo je išlo Hamiltonu na ruku sa Masijevim i sudijskim greškama, pa je i ovdje Masi trebao pogriješiti u njegovu korist, da bi vi bili zadovoljni, i da bi Masi zadržao posao, i nastavio donositi pogrešne odluke u Hamiltonovu korist.

- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Jučerašnji kraj utrke je bio miljama bolji od Abu Dhabija. Barem se nisu prekršila pravila u ime "showa" 

- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Da ih je malo prije pustio da se unlapaju isto bi doslo po Lujeta mozda on brine za njih tamo na 8. i 9 poziciji hahaPastor je napisao/la: 12.09.2022., 15:18A vi ste kontradiktorni kao i uvijek...Dani je napisao/la: 12.09.2022., 10:33Ma on je realan kao uvijek. FIA sama priznala da su napravljene greške, ali eto mi i dalje imamo stručnjake koji tvrde suprotno. A što se tiče Maxovog potrčka. Niti je on dobar, niti je taj bolid na razini Maxovog. O strategijama da ni ne govorimo.LH44 je napisao/la: 11.09.2022., 23:00 Ako je onaj shitshow u Abu Dhabiju bio regularan onda sam ja Ayrton Senna
Jučer ste zazivali nastavak utrke, pa to su željeli svi, čak i u Red Bullu, a smeta vam što je prošle godine donešena (nespretno) ispravna odluka. Ne mogu da vjerujem da još uvijek po internetu kukate i prozivate čovjeka nezasluženim prvakom, zbog ispravne odluke da se utrka nastavi. Ne volim se ponavljat, ali Masi je samo pogriješio u prvobitnoj odluci da ne dozvoli unlapanje zaostalih. I onda kada su ga svi vozači ismijavali preko radija, onda je donio polovičnu, ali ispravnu odluku, onakvu kakva je trebala i biti donešena ranije. Na kraju je ta polovična odluka donijela ono što je i trebala donijeti, a vi biste umjesto na FIA-u trebali biti ljuti na Mercedes... Još mi neće u glavu kako neko može pričati o nezasluženom prvaku, a SC je na kraju odradio ono što se od njega i očekuje. Znači bilo bi vam fer da je greška bila u Hamiltonovu korist?Jer to bi upravo bila situacija da je ostao na prvobitnoj odluci. A ovako je samo djelimično ispravio grešku. Djelimično, jer se neki pozadi nisu mogli boriti za sitne bodove, jer nisu unlapani na vrijeme, ili nikako. A što se tiče vodećih, to je bio potpuno regularan dio, nespretno i kasno izveden, ali regularan.
Ono, malo je išlo Hamiltonu na ruku sa Masijevim i sudijskim greškama, pa je i ovdje Masi trebao pogriješiti u njegovu korist, da bi vi bili zadovoljni, i da bi Masi zadržao posao, i nastavio donositi pogrešne odluke u Hamiltonovu korist.![]()

- Frantic
- Formula 1
Najgora je stvar što uopšte nije bio problem u unalappanim bolidima i puštanju istih nazad, barem prema pravilniku.
Možda je veći problem u dodatnom krugu Safeta, tj. što nije odrađen, a i zato se našlo opravdanje.
Opet (sad sam pročitao vijest sa FIAnim izvještajem), ljudi praktično (PRovski) napisali da je Masi "čist".
I dali mu pedalu, što je i zaslužio, puno prije Abu Dhabija.
Elem, kraj jučerašnje trke i kraj one u Abu Dhabiju su podjednaki cirkusi, svaki na svoj način, samo što je jedan odlučio prvaka, a drugi je totalno nebitan.
Sorry na off-u.

Možda je veći problem u dodatnom krugu Safeta, tj. što nije odrađen, a i zato se našlo opravdanje.
Opet (sad sam pročitao vijest sa FIAnim izvještajem), ljudi praktično (PRovski) napisali da je Masi "čist".
I dali mu pedalu, što je i zaslužio, puno prije Abu Dhabija.
Elem, kraj jučerašnje trke i kraj one u Abu Dhabiju su podjednaki cirkusi, svaki na svoj način, samo što je jedan odlučio prvaka, a drugi je totalno nebitan.
Sorry na off-u.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Aaaa Max će biti još dugo vremena prozivan Masijev šampion isto kao što je Lewis bio prozivan za Brazil 2008 i ono sa Timo Glockom, haters gonna hate, ali to u vezi titule niko ne spominje, nit Maxa iko spominje, barem ne ja niti sam mišljenja da je Max nezaslužen prvak, samo iz zajebancije pominjem Abu Dhabi i kako su i onda komotno mogli završiti trku iza Safety Cara pa bi ishod prvenstva bio drugi čime samo hoću reći kako su u FIA šlampavi i nekonzistentni i kako se za istu situaciju donose skroz različite odluke.Pastor je napisao/la:A vi ste kontradiktorni kao i uvijek...Dani je napisao/la: 12.09.2022., 10:33Ma on je realan kao uvijek. FIA sama priznala da su napravljene greške, ali eto mi i dalje imamo stručnjake koji tvrde suprotno. A što se tiče Maxovog potrčka. Niti je on dobar, niti je taj bolid na razini Maxovog. O strategijama da ni ne govorimo.LH44 je napisao/la: 11.09.2022., 23:00 Ako je onaj shitshow u Abu Dhabiju bio regularan onda sam ja Ayrton Senna
Jučer ste zazivali nastavak utrke, pa to su željeli svi, čak i u Red Bullu, a smeta vam što je prošle godine donešena (nespretno) ispravna odluka. Ne mogu da vjerujem da još uvijek po internetu kukate i prozivate čovjeka nezasluženim prvakom, zbog ispravne odluke da se utrka nastavi. Ne volim se ponavljat, ali Masi je samo pogriješio u prvobitnoj odluci da ne dozvoli unlapanje zaostalih. I onda kada su ga svi vozači ismijavali preko radija, onda je donio polovičnu, ali ispravnu odluku, onakvu kakva je trebala i biti donešena ranije. Na kraju je ta polovična odluka donijela ono što je i trebala donijeti, a vi biste umjesto na FIA-u trebali biti ljuti na Mercedes... Još mi neće u glavu kako neko može pričati o nezasluženom prvaku, a SC je na kraju odradio ono što se od njega i očekuje. Znači bilo bi vam fer da je greška bila u Hamiltonovu korist?Jer to bi upravo bila situacija da je ostao na prvobitnoj odluci. A ovako je samo djelimično ispravio grešku. Djelimično, jer se neki pozadi nisu mogli boriti za sitne bodove, jer nisu unlapani na vrijeme, ili nikako. A što se tiče vodećih, to je bio potpuno regularan dio, nespretno i kasno izveden, ali regularan.
Ono, malo je išlo Hamiltonu na ruku sa Masijevim i sudijskim greškama, pa je i ovdje Masi trebao pogriješiti u njegovu korist, da bi vi bili zadovoljni, i da bi Masi zadržao posao, i nastavio donositi pogrešne odluke u Hamiltonovu korist.
To da je u Abu Dhabiju bila ispravna odluka i da je sve prošlo bez kontroverze neću ni komentarisati, stvarno je glupo poricati da je sve bilo uredno u tih zadnjih par krugova Abu Dhabija

Niko ti Maxa ne dira niti spominje opušteno

- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
Odluka Masija je ustvari bila ispravna. Vidimo kakve su sada reakcije sto se isto uradilo nije i to bez borbe za titulu.
Ne zna se ko pije a ko placa. Sta mene briga je li Latifi stigao vodece. I slicno. Briga me jesu li u istom krugu.
Zivio Masi koji je barem imao muda. Nazalost, eto kako ga se tretira.
Ne zna se ko pije a ko placa. Sta mene briga je li Latifi stigao vodece. I slicno. Briga me jesu li u istom krugu.
Zivio Masi koji je barem imao muda. Nazalost, eto kako ga se tretira.
No!