VN Nizozemske 2.-4. rujna 2022.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Cale od Lewisa je napisao/la: 04.09.2022., 18:02 Cemu sluzi VSC ? SC duplo zanimljiviji.
Neutraliziranju utrke bez utjecanja na samu utrku (u slučaju da se zabrane boksevi).
Ne volim SC-ove jer ne volim tu "umjetnu" dramu. Ne volim kad se dotadašnji dio utrke maltene poništi.

toky13 Verified
Karting
Karting
S nama već: 3 god
Navija za: Schumi4ever
DaveGilmour je napisao/la: 04.09.2022., 18:01 Treba samo zabraniti da se pod VSC-om ulazi u boks. VSC je inače super stvar.
Točno. Vsc je super stvar.
U f2 se ne smije ulaziti u box za vrijeme vsc, i to je super.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
DaveGilmour je napisao/la: 04.09.2022., 18:01 Treba samo zabraniti da se pod VSC-om ulazi u boks. VSC je inače super stvar.
Potpis :thumbs:
Neutraliziranje utrke dok se ne ostvare uvjeti za utrkivanje..
Fino Alla Fine

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Safety car je zanimljiv ko pola starta utrke.Koliko utrka je SC spasio samo a koliko je VSC unistio i ovu je dobro unistio al je naravno malo ipak spasio SC na kraju.SC je poslije starta najuzbudljivija stvar u F1,ja neznam o cemu vi pricate.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Hari19
Karting
Karting
S nama već: 4 god 8 mj
Navija za: Mclaren
pa da oduvijek se čekalo da sigurnosni automobil zasladi utrku koji puta pogodi tvoga šofera a koji puta drugi šofer profitira sve je to čar a ovaj polu sigurnosni nema baš nekoga smisla

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Vezano za Sainza, ono je po meni čisti unsafe release pošto je izletio pred drugi bolid.

Ono što je vidljivo, box na ovoj stazi je premali za toliko ljudi i ovako velike bolide.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sainza su malo poremeteili ovi iz Mclarena ispred.
Puno gori unsafe je napravio Lando u subotu ("massive unsafe release" - rekao bi Žorž).

BTW, meni je bilo drago što se ova staza vraća u kalendar, ali izgleda mi nekako "jadno" i "otrcano".
Možda zato što nema okolo nikakvih građevina ili šume (ok, more je nekih 200m od staze), a unutar same staze je neko žbunje i nisko raslinje.
Kao da je neka Indy staza.
Prilično je uska, premalen je box.
Nije mi baš za Grade 1 stazu.
Da nije Maxa i popularnosti koju je on donio u svojoj zemlji, ne vjerujem da bi bila u kalnedaru.

Meni npr. Spa sada kad su posjekli nešto šume na par mjesta izgleda lošije nego što je izgledala.
Sama staza je i dalje vrh, ali ta okolica mi je sada nekako ružnija.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ma pit lane u Zandvortu je teško smeće. Preusko, onaj pištolj Ferrarija nije opce toliko bio van boksa, a opet ga je Perez uspio pregaziti, toliko je usko. Bilo bi idealno da svaki pit plane bude maksimalno širok i da dozvole veću brzinu u njemu. Da se skrati vrijeme boksa na svim stazama na nekih 15-16 sek. Ali to je utopija, sad je već kasno.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Da produže pitlane još 20m taman bi se napravili razmaci između pitboxa, ovo sad je preusko, mislim jedini razlog zašto je Sainz imao unsafe release je zbog toga što je usko i jedva izađeš, Alpine je bio daleko kad je Sainz krenuo da se uključi u fast lane, ali dok je okrenuo Alpine ga je stigao pa je ispalo kao unsafe release

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
evo i ođe opažanje svezi sainzovog prvog boksa:

vidjeh komentar na fb-u koji mi je otvorio oči:
mehaničar sa zadnjom lijevom gumom je stajao kod prednje desne i kad je to shvatio da je na krivoj poziciji trebalo mu je vremena da se probije do svoje pozicije.
znači, ne radi se o kasnom pozivu.
https://www.formula1.com/en/latest/vide ... 06776.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 06.09.2022., 15:40 evo i ođe opažanje svezi sainzovog prvog boksa:

mehaničar sa zadnjom lijevom gumom je stajao kod prednje desne i kad je to shvatio da je na krivoj poziciji trebalo mu je vremena da se probije do svoje pozicije.
Radi se svakako o kasnom pozivu jer ekipa je bila daleko od spremne za promjenu guma.

Baš zato što je poziv bio u zadnjem zavoju, uvježbana koreografija nije funkcionirala kao kod normalnog zaustavljanja. Zato je i ovaj ostao tamo gdje nije trebao.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
:bang: :bang: Ali kaaako možeš otići kod prednje desne umjesto zadnje lijeve? Kaaaako?
Jedino što opravdavam kod kasnog poziva u boks je da netko od ekipe zadnjeg lijevog kotača ne uspije pretrčati prije bolida, ali to je kašnjenje 1-2 sekunde....
Inače taj boks mora biti uigran da zavezanih očiju ga rade 5 s.

I šta je je, taj boks je gori od "Monaca", koji je kao tijesan. Ovdje su sve obnavljali a ovo živo kino. Mislim da čak nemaju ni jednu praznu garažu između 2 bolida ko u svim novim stazama.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ferrari je napisao/la: 06.09.2022., 18:42
zekohonda je napisao/la: 06.09.2022., 15:40 evo i ođe opažanje svezi sainzovog prvog boksa:

Radi se svakako o kasnom pozivu jer ekipa je bila daleko od spremne za promjenu guma.

Baš zato što je poziv bio u zadnjem zavoju, uvježbana koreografija nije funkcionirala kao kod normalnog zaustavljanja. Zato je i ovaj ostao tamo gdje nije trebao.
A sta oni tocno rade za vrijeme utrke..Bas nista..Cekaju taj boks...I onda kak ti nisu spremni..
Ne znam jel veca greska ekipe u boksu ili je veci blam ekipe koja to pokusava pravdat...
Apsolutno nista ne opravdava toliko izgubljenog vremena...
Da su svi krenuli trcat kad je Carlos stao u boks, treba im manje vremena da donesu sve i odrade boks..
Ovo je samo sarlatanstvo... Kak bi rekli "you had one job"
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
[tweet][/tweet]

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
rueda objašnjava:

https://www.racefans.net/2022/09/06/fer ... zandvoort/
https://www.linkedin.com/posts/scuderia ... er_desktop

i dalje stojim kod toga da je ovaj stao na krivo mjesto.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jebo vas taj pit stop i "obrazlaganje istog", na šta gubite vrijeme, konji komunalni nesedlani.
Prvo Mate, sad Rueda, još neko...?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
zanimljivo kako se opravdavaju, a dešava se eto samo njima. :facepalm:
slika
Odgovori