Ove sezone u takvim situacijama su vecinom pokleknuli , ali zasluzena pobjeda na kraju.
MVP ocekivano.
Od trade deadlinea pa naovamo i nije baš tako.AlkY je napisao/la: 03.05.2023., 10:12 Cudno da su Lakersi uspjeli na kraju dobit.
Ove sezone u takvim situacijama su vecinom pokleknuli , ali zasluzena pobjeda na kraju.
MVP ocekivano.
Moguce da.Frantic je napisao/la: 03.05.2023., 13:26Od trade deadlinea pa naovamo i nije baš tako.AlkY je napisao/la: 03.05.2023., 10:12 Cudno da su Lakersi uspjeli na kraju dobit.
MVP ocekivano.
Mislim da su od tada više tih "gutavih" tekmi dobili, nego izgubili.
Upravo to.
https://www.fantasypros.com/nba/compare ... -jokic.phpAlkY je napisao/la: 03.05.2023., 12:16 I po meni Jokic vise zasluzio , ali po svemu navedenom ocekivano je Embiid i jbg.
Sta se tice brojki , i nije Jokic nesto bolji.
Embiid u regularnoj sezoni dosta vise poena po tekmi , skoro 10 poena vise.
Skokovi su tu negdje ,Jokic bolji za 1 skok.
Asiste je Jokic puno bolji. Embiid bolji za blokadu po tekmi. Trice , stealovi , slobodna je tu sve negdje.
Kad se sve zbroji , skoro pa apsolutno jednaki po brojkama.
Ovo sam namjerno napisao da malo podbodemFrantic je napisao/la: 03.05.2023., 19:52 Zašto su Lakersi bili zaštićeni?![]()
Zato što su opucali 29 bacanja a GSW samo 6?
Ko im je kriv što su opucali 53 (PEDESET TRI) trice.
Da su malo više išli unutra, možda bi opalili više slobodnjaka.![]()
Pada mi na pamet par situacija (ne)sviranih na štetu OBJE ekipe (odnosno u korist one druge). Ništa strašno, ustvari, zanemarivo.
A baš će Lakerse štititi u gostima protiv aktuelnog prvaka, i to još u prvoj tekmi. Ajd, da je 3:2 za GSW i da se igra u LA, pa da ih štite, ne bi li se odigrala sedma, ovako, ma daj...
Uglavnom, ubili ih odbranom i zasluženo pobijedili, bez ikakve posebne sudijske protekcije, a da su bili malo prisebniji trebalo je završiti 15-ak razlike.
Sudije vec duze vrijeme nisu na nivou i to vjerujem da i sam znaš. Svasta od njih mozes ocekivati. Bilo je slučajeva ove godine gdje su za mizerne stvari davali tehničke, tipa povisiš glas na vlastitog suigrača, Poole je dobio tehničku zato sto je nakon nekog faula jače loptu udario od parket. Duncan je svojevremeno bio isključen samo zato sto je se nasmijao na jednu sudijsku odluku i to dok je sjedio na klupi. Nakon nekog vremena je taj sudija isao kod psihijatra i bas je pricao o tome. Tako da mene osobno i jako tesko mogu iznenaditi nekom dobrom stvari. Sto se tiče mrtve lopte ne brojno puta je svirana faktički samo trebas imati neki minimalan kontakt sa njom ili čak ako je igrač na podu znali su se drugi "baciti" na tog igrača odnosno leći na njega i dobili bi podbacivanje, a mozda i pravila nisu definirana ili se drugačije sviraju u Playoffu gdje se dopušta malo žešća igra odnosno kontakt.Frantic je napisao/la: 03.05.2023., 20:55 Ma Švabo je čvrsto držao loptu i tražio TO, kao i Obrva i James.
Clay i/ili Poole nisu imali dovoljno kontakta za mrtve lopte.
S druge strane, Greenu je ona tehnička koju je dobio (i to pola minute prekasno, jer je Davis već krenuo da izvodi 2 regularna bacanja) trebala biti isključujuća, jer je već u prvom poluvremenu debelo zaslužio jednu, zbog gestikuliranja i mahanja rukama, (Edin i Kole rekoše da je to sada tehnička), plus što je i tad zvocao . Dobro, vjerovatno tada ne bi dobio onu drugu.
A možda i bi, ipak je to Draymond Green.![]()