Ali mi nije jasna jedna stvar: Njemačka ima svoj tim u Formuli 1 - Mercedes, koji je uz to super uspješan posljednje desetljeće. Međutim, nema interesa za utrku u Njemačkoj.pigmalion je napisao/la: 25.08.2022., 14:44 Nijemci će drmati F1 svijetom: Audi, Porsche, Mercedes....... na što li će F1 ličiti, uskoro?
Honda, Ferrari i Renault proti' njih........
Za nekoliko godina ulaze, očito, dva proizvođača motora, također njemačke marke, dosta popularna imena. Opet, nema interesa za utrku u Njemačkoj.
Uz to, i njemačkih vozača je sve manje na gridu. Prije 10 godina na gridu je bilo 5 Nijemaca, a sljedeće sezone u najboljem slučaju možda dva (Mick i Hulkenberg, ako nađe mjesto). Da ne govorim za F2 ili F3, koliko sam popratio, tamo nema zasad niti jedan kandidat koji bi u sljedećih par godina mogao doći do Formule 1.
Povukao bih tu paralelu s onim vremenima (kraj 80-ih, početak 90-ih) kad su Talijani imali masu momčadi u F1. Pa tad je pola grida bilo iz Italije.

A Nijemce niti zanima razvoj vozača, niti ulažu u domaću utrku... Nije mi to nikako jasno.