Meni je 1997. čudesna, zasigurno jedna od najbolje odvoženih sezona ikada. Ferrari nije bio ni blizu Williamsu, ali Schumi je to odvozio nenormalno. Treba samo pogledat Irvinea kako je vozio.Frantic je napisao/la: 31.07.2022., 21:03 @Alene
1996-1999, bolid je ispočetka bio spor i kvario se, kasnije je bio samo spor, poslije je bio brži (ali ipak sporiji od Mclarena) da bi na kraju MS slomio nogu.
Bez obzira, nisu radili ovakve predstave, već su (sa sporijim bolidom) odrađivali trke tipa Mađarska 1998, Belgija 1997, Španija 1996, pa čak da tu dodamo i Rossovo nadjebavanje sa sucima u Britaniji 1998 i sl.
I ulazili u zadnju trku sa šansama za WDC (1997-1998-1999) a 1999 su i osvojili WCC.
VN Mađarske 29.-31. srpnja 2022.
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
A, šta kažeš na potpis?Grah0 je napisao/la: 31.07.2022., 21:31 @Frantic dobar potpis![]()
A za crvene više se i ne trebaju trošit riječi, na kraju će opet vozači biti krivi, kao i sa Sebom i Fernandom.
Može konkurisat tvom?

Moram se zahvaliti @wapiju, pošto sam taj "slogan" čuo od njega.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- monkeyseat
- Formula 2
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Diversity
Ti stvarno želiš noćne more.nelinjo je napisao/la: 31.07.2022., 22:32 Opet sam sada odgledao trku... smogao sam snagepa Charli je letio stazom! Ne mogu da vjerujem!
![]()

ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
Ma izgorio sam!monkeyseat je napisao/la: 31.07.2022., 22:45Ti stvarno želiš noćne more.nelinjo je napisao/la: 31.07.2022., 22:32 Opet sam sada odgledao trku... smogao sam snagepa Charli je letio stazom! Ne mogu da vjerujem!
![]()
![]()
![]()
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
A bolji je tvoj, moj je već i ostario. Eh kad ćemo dočekati da nam bude nešto normalno u potpisima a da je vezano za propetu konjinu?A, šta kažeš na potpis?
Može konkurisat tvom?

-
nelinjo
- Formula 2
Lap 54 to 70, average lap times for the drivers:
LEC: 1.22.320
HAM: 1.22.560
VER: 1.23.324
SAI: 1.23.647
Interesantno da je Sainz bio 1.3 sekunde sporiji od Leclerca! I to je ona tvrdnja... da je Leclerc ostao na mediumu do 50og kruga i prešao na soft, mislim da bi lako pobjedio! Imao je čistu stazu ispred sebe još tih 12 krugova i morao bi da nadoknadi oko 10ak sekundi zadnjih 20 krugova... čista pobjeda! Ali... ekipa iz Maranela ne razmišlja tako! Oni imaju posebnu taktiku!
neracunajuci HARD, dečko je bio najbrži na stazi!
LEC: 1.22.320
HAM: 1.22.560
VER: 1.23.324
SAI: 1.23.647
Interesantno da je Sainz bio 1.3 sekunde sporiji od Leclerca! I to je ona tvrdnja... da je Leclerc ostao na mediumu do 50og kruga i prešao na soft, mislim da bi lako pobjedio! Imao je čistu stazu ispred sebe još tih 12 krugova i morao bi da nadoknadi oko 10ak sekundi zadnjih 20 krugova... čista pobjeda! Ali... ekipa iz Maranela ne razmišlja tako! Oni imaju posebnu taktiku!
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Opet retardi u Astonu useru Sebu utrku. Da su mu makli gazdinog sina, mogao je lagano da otrese oba Alpine-a. Lagano. Čak je i u onih zadnjih nekoliko krugova, i uz to što je onaj VSC došao u nezgodnom trenutku, skinuo Oconu preko 6 sekundi ko da je ništa. A i Ocon se dosta primakao Alonsu. Da mu Stroll nije bio na putu, usuđujem se reći da bi i Norrisa stigao.
Ocon je najveća gnjda na gridu. Toga bi lika izbacio iz F1 prije nego je i pomislio da uđe u nju. Kako lik vozi protiv timskih kolega. Za ubit.
Mogao je Alonso opet mučiti Hamiltona, da ovog kretena nije bilo...
Ferrari je o gumama donio odluku prije današnjeg dana. Setovi koji će se ostaviti za utrku su isplanirani prije vikenda. A sjećamo se kakve su najave bile. U Subotu je trebalo padati čitav dan, a u Nedjelju sunčano...
Ipak, ne znam o kakvim najbržim vozačima pričaju pojedinci. Max sa desetog mjesta puše im za vratom nakon 15-ak krugova... A Russella nisu mogli pratiti, dok ovome soft nije popustio. A onda i oni mijenjaju medium nedugo za tim. Očito je da su bili sporiji nego inače. A Boga mi su i gume brzo trošili. Prvi stint na mediumu prekratak. Samo nekoliko krugova duže nego soft na Mercedesu i Red Bullu. Drugi stint su isto trebali dosta produžiti da bi mogli na soft na kraju. Ali brzine nije bilo. Hamilton je hvatao Sainza na istim gumama prebrzo. A čak ni najsvježiji soft kod Leclerca na kraju mu nije donio ni najbrži krug utrke...
Ocon je najveća gnjda na gridu. Toga bi lika izbacio iz F1 prije nego je i pomislio da uđe u nju. Kako lik vozi protiv timskih kolega. Za ubit.

Mogao je Alonso opet mučiti Hamiltona, da ovog kretena nije bilo...
Ferrari je o gumama donio odluku prije današnjeg dana. Setovi koji će se ostaviti za utrku su isplanirani prije vikenda. A sjećamo se kakve su najave bile. U Subotu je trebalo padati čitav dan, a u Nedjelju sunčano...
Ipak, ne znam o kakvim najbržim vozačima pričaju pojedinci. Max sa desetog mjesta puše im za vratom nakon 15-ak krugova... A Russella nisu mogli pratiti, dok ovome soft nije popustio. A onda i oni mijenjaju medium nedugo za tim. Očito je da su bili sporiji nego inače. A Boga mi su i gume brzo trošili. Prvi stint na mediumu prekratak. Samo nekoliko krugova duže nego soft na Mercedesu i Red Bullu. Drugi stint su isto trebali dosta produžiti da bi mogli na soft na kraju. Ali brzine nije bilo. Hamilton je hvatao Sainza na istim gumama prebrzo. A čak ni najsvježiji soft kod Leclerca na kraju mu nije donio ni najbrži krug utrke...
-
nelinjo
- Formula 2
https://preview.redd.it/5vsbg3t1nye91.p ... 6ac0d880d8
Čak i sa hardom! Ovo je zvanicna statistika F1! Prvi put vidim da najbrži vozač, sa najbrzim paceom završi 6ti! To može samo Ferrari!
Čak i sa hardom! Ovo je zvanicna statistika F1! Prvi put vidim da najbrži vozač, sa najbrzim paceom završi 6ti! To može samo Ferrari!

-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
1 boks viška, cca 20 secnelinjo je napisao/la: 01.08.2022., 06:16 https://preview.redd.it/5vsbg3t1nye91.p ... 6ac0d880d8
Čak i sa hardom! Ovo je zvanicna statistika F1! Prvi put vidim da najbrži vozač, sa najbrzim paceom završi 6ti! To može samo Ferrari!![]()
- Frantic
- Formula 1
Odluka o gumama se promijeni za vrijeme izlaznog kruga do grida, nije to sveto slovo.
Čarli je imao najjači pace. Ne trebaju mi nikakvi grafici.
Žorž je bio na softu na početku i nije odmakao Sainzu više od 3 sec, a kasnije su mu (kad mu je prestao raditi soft) mu prišli. Takođe, da je Čarli bio iza njega, a ne Karlo, vidjeli bi i ranije napad na Žorža.
Max baš i nije "puhao" za vratom, kad je prestigao koga je trebao na početku došao je na neki zaostatak 6-7sec (onako iz glave) iza Čarlija. I on, takođe, na soft gumama.
Idemo na kraj. Imao je Čarli bolji tempo i od Hamde (koji je "letio" stazom) na kraju trke.
Dakle, čovjeku su upropastili trku (i pobjedu) da valja, sa hardom.
Da budem iskren, u jednom momentu sam pomislio da će možda taj hard postati "bolja guma" od mediuma, tamo negdje od 60. kruga pa do kraja (ali taj moment je vrlo kratko trajao
).
Matino "Bolid nam nije bio dovoljno brz" se može odnositi na Karlov stint na softu i Čarlijev na hardu. U ostalim kombinacijama bolid JE bio dovoljno brz (najbrži, u Čarlijevim rukama).
Sad moram, po svom starom običaju, biti seronja, pa reći da se popusti malo sa "masterclass" vožnjama Maxa i Hamde, jer nema ondje nikakvog masterclassa, ono je uzimanje poklona koji im je Ferrari darovao. Dobre (vrlo dobre, kako god) vožnje i tjt. Ne može biti masterclass kad je Čarli bio najbrži na stazi (osim stinta na hardu, naravno).
Čarli je imao najjači pace. Ne trebaju mi nikakvi grafici.
Žorž je bio na softu na početku i nije odmakao Sainzu više od 3 sec, a kasnije su mu (kad mu je prestao raditi soft) mu prišli. Takođe, da je Čarli bio iza njega, a ne Karlo, vidjeli bi i ranije napad na Žorža.
Max baš i nije "puhao" za vratom, kad je prestigao koga je trebao na početku došao je na neki zaostatak 6-7sec (onako iz glave) iza Čarlija. I on, takođe, na soft gumama.
Idemo na kraj. Imao je Čarli bolji tempo i od Hamde (koji je "letio" stazom) na kraju trke.
Dakle, čovjeku su upropastili trku (i pobjedu) da valja, sa hardom.
Da budem iskren, u jednom momentu sam pomislio da će možda taj hard postati "bolja guma" od mediuma, tamo negdje od 60. kruga pa do kraja (ali taj moment je vrlo kratko trajao

Matino "Bolid nam nije bio dovoljno brz" se može odnositi na Karlov stint na softu i Čarlijev na hardu. U ostalim kombinacijama bolid JE bio dovoljno brz (najbrži, u Čarlijevim rukama).
Sad moram, po svom starom običaju, biti seronja, pa reći da se popusti malo sa "masterclass" vožnjama Maxa i Hamde, jer nema ondje nikakvog masterclassa, ono je uzimanje poklona koji im je Ferrari darovao. Dobre (vrlo dobre, kako god) vožnje i tjt. Ne može biti masterclass kad je Čarli bio najbrži na stazi (osim stinta na hardu, naravno).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
nelinjo
- Formula 2
Kad čujem masterclass vožnja, sere mi se...Frantic je napisao/la: 01.08.2022., 09:21 Sad moram, po svom starom običaju, biti seronja, pa reći da se popusti malo sa "masterclass" vožnjama Maxa i Hamde, jer nema ondje nikakvog masterclassa, ono je uzimanje poklona koji im je Ferrari darovao. Dobre (vrlo dobre, kako god) vožnje i tjt. Ne može biti masterclass kad je Čarli bio najbrži na stazi (osim stinta na hardu, naravno).
Masterclass je bila taktika pitwalla RBa. Mislim da su se i oni cudili odlukama ovih klovnova!
Ne znam do kada će Leclerc imati strpljenja... dečko, pored svih pehova koje ima ove sezone i dalje odlično vozi! Poslije onog izlijetanja u Francuskoj, dečko je opet bio "najbrzi", ali mu po ko zna koji put to ništa ne vrijedi!
Ovaj tim je uklet! Kako drugačije objasniti ovo što se dešava!?
- Viper
- Formula 4
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Pa u tome je i bit masterclass vožnje zar ne , pobijediti sa slabijim bolidom, a Max i Lewis ga imaju trenutno naspram Ferrarija., što god netko pričao Ferrari je trenutno najbrži bolid, pa pobogu jučer su trebali biti 1-2. Max je pobijedio sa P10, Lewis je bio P7, ne treba sad omaložavati njihovu odličnu vožnju, zato jer su u Ferrariju usrali strategiju, ponovo. Ne treba ni raditi hvalospjeve, ali su odvozili odlično, Vettel također 

You can't change what happened. But you can still change what will happen.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Jest da su Maxu "pomogli" maximalno u Ferrariju. Ali opet, startas 10ti , izvrtis se na stazi i opet pobjedis relativno ugodno a pri tome svemu nemas najbrzi bolid.
Mozda nije masterclass , ali da je veoma odlicna voznja to jeste.
Kao sta nije Charlesova pobjeda , mislim u Australiji , bio masterclass. Iako je poslije utrke jako puno ljudi na sva zvona vikao da je masterclass
.
Blize je ovo od Maxa masterclassu nego ono
Mozda nije masterclass , ali da je veoma odlicna voznja to jeste.
Kao sta nije Charlesova pobjeda , mislim u Australiji , bio masterclass. Iako je poslije utrke jako puno ljudi na sva zvona vikao da je masterclass

Blize je ovo od Maxa masterclassu nego ono

- Frantic
- Formula 1
Niko nije podcijenio Maxovu, niti Lewisovu vožnju (barem ja nisam), ali masterclass....
Čak im ni strategije nisu bile masterclass, bile su normalne/optimalne.
Samo je kvaka što su bile PUNO BOLJE od Ferrarijeve strategije za Leclerca.
Naravno, niti Leclercova vožnja u Australiji nije bila masterclass, u onako dominantnom Ferrariju, uz Maxov kvar.
Baš sam najviše "spuštao loptu na zemlju" nakon Australije.
Leclercova pobjeda u Australiji je bila "masterclass" onoliko koliko i neka Hamdina pobjeda iz 2019. ili 2020. u "onom" Benzu, sa nekih pola minute lufta na kraju, uz odrađen FL. Znači, nikakav masterclass.
Čak im ni strategije nisu bile masterclass, bile su normalne/optimalne.
Samo je kvaka što su bile PUNO BOLJE od Ferrarijeve strategije za Leclerca.
Naravno, niti Leclercova vožnja u Australiji nije bila masterclass, u onako dominantnom Ferrariju, uz Maxov kvar.
Baš sam najviše "spuštao loptu na zemlju" nakon Australije.
Leclercova pobjeda u Australiji je bila "masterclass" onoliko koliko i neka Hamdina pobjeda iz 2019. ili 2020. u "onom" Benzu, sa nekih pola minute lufta na kraju, uz odrađen FL. Znači, nikakav masterclass.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
Pirelli very surprised by Verstappen: You don't see that every day
Mario Isola on Max:
"I will say Verstappen surprised me the most. Because of the pace, not the strategy, because the strategy that was indicated by us, so it was confirmed that it was a good strategy. In terms of strength in the performance, that he was able to win the...
race after spinning and starting from 10th position. It doesn't happen every day."
"The spin was quite quick. So I believe the tyres were still in a sort of rotation, [rather than creating] a proper flat spot.
"He was not complaining about vibrations on the radio, so it means that the tyres were [holding up] quite well."