Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Šteta, ali bilo je očekivano, iako sam se do zadnjeg trenutka nadao ostanku. Možda je ona "odbrana" Strolla sa prošle utrke bila odlučujući faktor...

Za sada ne izgleda toliko teško, jer ima još nekoliko utrka za odvoziti. Ali biće teško kada dođe ta zadnja. Treba gledati za koga navijati od sljedeće godine. Tu su mi Mick i Sainz favoriti. Ali dobro, dao nam je vremena da se pripremimo, kao i Astonu da odabere zamjenu. Nadam se da će Hulk to biti.

Nadam se da će mu jako nedostajati F1, pa da nam se vrati za koju godinu. Možda u Red Bull-Porsche, ili Audi.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ja bih samo Seba volio jednom još vidjeti na postolju. Gotovo nemoguće s ovim što ima na raspolaganju ali eto, volio bih.

Kod njega kroz karijeru sam volio emociju koju ima prema utrkivanju, znanje o sportu, povijesti, aktualne tehničke aspekte, činio se kao veliki radnik.

Pa i kroz Red Bull, pobjeda mu je značila toliko da je nekad i iritantan bio. Na kraju, najtrofejniji je vozač te velike momčadi. Momčad koja je postala velika uz njega.

Nema kod mene žala za titulom u mojoj najdražoj momčadi, onoj crvenoj. Život piše onako kako pisati mora. Trenutke koje smo proživjeli, ne treba isforsirano proživojavati ponovo jer postajemo poput onih rock bandova koji se s daleko manje kvalitete nakon raspada vrate po pare.

Seb, Kimi i Arrivabene meni nikad nisu bili rezultatski dream team, ali kao ekipa valjda najdraže što sam u Ferrariju vidio, a i općenito u F1 mnogo godina unatrag. Tri karaktera iza kojih bih rekao da se skrivaju potpuno tri drugačije osobnosti, a opet talent, želja, rad s guštom. Ok, za Kimija nisam siguran ali je nekako i takav kakav je postao legenda zbog toga.

Mogao je Seb još koju sezonu kao i Lewis ali čemu. Svima koji puno sati u danu radimo, znamo što znači obitelj, provesti vrijeme s djecom, razveseliti ženu, otići skupa nekamo. Sav taj rad nagradit nekim izletom, putovanjem jer skupa igračka postane djetetu brzo navika i bez tebe da provodiš vrijeme dok odrasta, napravit ćeš razmaženo dijete koje poslje nećeš više moći naučit ničemu. Posebno mogu razumijeti nekog situiranog poput Seba da želi više gledati djecu kako odrastaju, navečer sa ženom pogledat film.

Na kraju, vjerujem da se više neće vratit. Nije da nebih volio da se vrati jer i dalje ima dosta lošijih na gridu od njega, ali i to nije fer prema drugima reći jer je Seb ipak prvak četiri puta.

Uspješna karijera najvećeg fana Formule 1 koji je postao vozačem i prvakom.

Moj najdraži momenat Seba je Multi 21. Ne treba mi pobjeda, želim ju, uzet ću ju, tu sam da pobjeđujem. Trenutak ne poštivanja dogovora iz strasti za pobjedom. Kako god to tumačili, koliko god Mark bio "zakinut", to je bio onaj trenutak mladog, gladnog Seba, beskompromisnog kad je pobjeda u pitanju.

Eto, tako ja vidim svog trenutno najdražeg vozača na gridu. Jednog od rijetkih sportaša današnjice za koje vjerujem da i pred medijima kažu istinu pa shodno tome vjerujem i u njegove glavne razloge odlaska, tako kako ih je rekao.

Danke Seb, Du bist Weltmeister!
"What a little star." May 26, 2012.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
"Seb, Kimi i Arrivabene meni nikad nisu bili rezultatski dream team, ali kao ekipa valjda najdraže što sam u Ferrariju vidio, a i općenito u F1 mnogo godina unatrag. Tri karaktera iza kojih bih rekao da se skrivaju potpuno tri drugačije osobnosti, a opet talent, želja, rad s guštom. Ok, za Kimija nisam siguran ali je nekako i takav kakav je postao legenda zbog toga."

Ljep pogled. Slazem se. Nisam ih tako do sada dozivio.

Multi 21, moram se sada zapitiati sto mi je to mrlja na njegovu karijeru.

A "sljedeca" utrka i MS sa bivsim kolegom... na koju i dalje cutim a nemjerljvio je bio gori potez. Ocigledno, svi ti velikani imaju te momente. Zato i jesu sto jesu.
No!

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
MSC je napisao/la: 29.07.2022., 13:18 Moj najdraži momenat Seba je Multi 21. Ne treba mi pobjeda, želim ju, uzet ću ju, tu sam da pobjeđujem. Trenutak ne poštivanja dogovora iz strasti za pobjedom. Kako god to tumačili, koliko god Mark bio "zakinut", to je bio onaj trenutak mladog, gladnog Seba, beskompromisnog kad je pobjeda u pitanju.
Multi21 je baš bedasta stvar za zamjeriti mu. Odnosno, kad netko uzima taj potez kao nešto negativno - onda je očito da ne zna o čemu se tu radilo. Jer, ako netko zna da je Webber tri utrke prije toga u bitnom trenutku u borbi za naslov dobio Multi12 naredbu pa se pravio glupav i pitao ekipu gdje je točno taj gumb na volanu, onda je jedino logicno da Vettel uzvrati jednakom mjerom.

I sjajno je gledati Webbera u cool down sobi, kao, "Multi 21 Seb, Multi 21!" a sam je glumatao da ne zna što znači Multi 12.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Moze li neki izvor za weberov 21. Mislim da mi je vec netko to poslao. Orginalo ovo stoje ali ne zelim izvore. Dosta je.

Evo sada napustam dlaku u jajetu koja se zove multi 21. Licemjer sam.

Apsolutno nevjerovatna karijera i necu ga se sjecati po 21 vise. Vec po npr. okretanju u brazilu i najboljim kacigama... Mozda i prva pobjeda u Italiji. :pivo:

Zaboravljam ja da je Web britanska kolonija...
No!

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Multi 21 je pokazatelj koliko gledamo stvari kako nama odgovaraju.

Jako mnogo su nas nervirali Bottas, Perez (nervira još uvijek), Masa itd... Ali zato kada i Weber i Vettel pokažu da se neće sklanjati timskom kolegi i da su tu da ostvare najbolji mogući rezultat za sebe, onda nam je to "mrlja u karijeri". A svi bi pišali u gaće od sreće da se Multi21 i 12 dešavaju svaki vikend.

Sve u svemu jedna jako velika karijera velikog čovijeka i zaslužio je penziju. Ne bih volio da se penzionisao ranije jer mislim da je za njega ova "ground effect" filozofija mogla biti jako dobra te sam mišljenja da je trebao isprobati nove bolide, Aston takav kakav jeste nije mu pružio motiv za nastavak i tu je kraj.

Neki će ga se prisjećati zbog "godina dominacije Red Bull-a", iako je jedna od tih godina "dominacije" zapravo najzanimljivija godina u ovom stoljeću (bara-bara sa prošlom), i iako je RB bio daleko od "dominantnog bolida" 2012. i 2010. ali šta je tu je, svako ima pravo na svoje mišljenje. Neki će ga pak pamtiti kao "lafčinu u Ferrariju" a neki kao "luzera u Ferrariju".

Kao i svaki vozač imao je i crnih i bijelih trenutaka. Ono po čemu ću ga ja pamtiti jeste klinac koji traži dodatnih 0.001 sec u svakom zavoju i osoba koja je i svaki zavoj ulazila besprjekorno. Pamtiću ga i kao vozača koji kada naumi da obavi preticanje - uradiće to i van staze.

Mislim da je njegovo psovanje (ne opravdavam) pokojnog Charlie Whiting-a mnogo doprinijelo tome da se FIA zapita šta radi sa sportom. Nekada to tako jednostavno mora.

I na kraju, ne osporavam kvalitet LeClerca ali mislim da bi navijači Ferrarija mnogo više željeli da ove godine u tom bolidu sjedi Vettel, te sam ubjeđen da bi bodovni zaostatak za Maxom bio mnogo manji, možda ne bi ni postojao.

Odmori kralju, zaslužio si
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kao i svaki vozač imao je i crnih i bijelih trenutaka. Ono po čemu ću ga ja pamtiti jeste klinac koji traži dodatnih 0.001 sec u svakom zavoju i osoba koja je i svaki zavoj ulazila besprjekorno. Pamtiću ga i kao vozača koji kada naumi da obavi preticanje - uradiće to i van staze.

Preljepo napisno.
No!

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Nevjerovatno da se o jednom od najuspjesnijih i najboljih vozača svih vremena, na ispracaju od F1 pišu neke gluposti i prisjecanja nečega što nije valjalo u karijeri...

Seba ću pamtiti kao vozača kojeg sam prvo mrzio, a prelaskom u Ferrari mi je uz Schumija postao omiljeni vozac! Hvala mu na one dvije lijepe sezone življenja u nadi da Ferrari ovakvog kakav je može vratiti na vrh! I nije bilo do Seba, on je dao najbolje od sebe protiv prebrzog Mercedesa, a kao i uvijek u zadnjih 15ak godina zakazao je tim Ferrarija! Mislim da je Seb mogao još koju godinu biti u F1, jer mladi vozači mogu dosta toga naučiti od njega...

Uzivaj u penziji legendo!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
nelinjo je napisao/la: 29.07.2022., 21:11 Nevjerovatno da se o jednom od najuspjesnijih i najboljih vozača svih vremena, na ispracaju od F1 pišu neke gluposti i prisjecanja nečega što nije valjalo u karijeri...

Seba ću pamtiti kao vozača kojeg sam prvo mrzio, a prelaskom u Ferrari mi je uz Schumija postao omiljeni vozac! Hvala mu na one dvije lijepe sezone življenja u nadi da Ferrari ovakvog kakav je može vratiti na vrh! I nije bilo do Seba, on je dao najbolje od sebe protiv prebrzog Mercedesa, a kao i uvijek u zadnjih 15ak godina zakazao je tim Ferrarija! Mislim da je Seb mogao još koju godinu biti u F1, jer mladi vozači mogu dosta toga naučiti od njega...

Uzivaj u penziji legendo!
https://pole-position.rs/nikola-polic-s ... m-fetelom/
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Ne razumem ove Nandovce zato trose vreme i energiju i postavljaju te linkove ka polubesmislenim textovima. Imate Nandovu temu bolje tamo da uzivate u njegovim dostignucima i kacite briljantne trenutke njegove karijere ...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Pa ok..Realan tekst..Seb nakon Italije nije ni sjena vozaca do tad...
Lik kojem je ocito trebala sva potpora i paznja Ferrarija da bi bio najbolji sto moze...
Prozvakali su ga, ispljunuli a vjerujem da je davao sve sto je imao...
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
vlado je napisao/la: 29.07.2022., 17:55 Moze li neki izvor za weberov 21. Mislim da mi je vec netko to poslao. Orginalo ovo stoje ali ne zelim izvore. Dosta je.
https://m.youtube.com/watch?v=oKvQ112a0eo

Mark "zaboravio" gdje je multi 12 tipka na volanu. Tri utrke kasnije se ljuti i radi dramu što je Vettel ignorirao multi 21. Sreća da nije Nijemac, razapeli bi ga u medijima radi licemjerja. Ovako je heroj. :gandalf:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Da svojim riječima napišem svoje dojmove o Sebu.

Kao osoba je izvanredan, pacifist, čovjek koji svakom čovjeku želi dobro. I to nije njegova maska. On je takav.
A malo je takvih javnih osoba, koje zaista svakome žele dobro. Svaka mu čast na tome.
Hoću reći; ovaj čovjek nije licemjer.

On je već duže vrijeme i obiteljski čovjek. To ima svoju cijenu. Nema sjedenja na dvije stolice.
Njegovo slabljenje interesa za F1 je bilo očekivano.
Godinama se to vidjelo. Nije si mogao priuštiti "slobodu" jednog Hamiltona, Alonsa, itd.

Sebastian Vettel je kao mladi vozač bio izuzetan talent, i uspio je to dokazati na stazi i rezultatima.
Ferrari mu nije bio naklon, nije mu dao punu podršku.

Seb je uspio u F1 i napravio što je mogao. Ne mogu znati koliko je uspješan privatno, niti me to zanima.
Oženjen je, ima suprugu i troje djece. To je veliki uspjeh.

Sretno mu i dalje. U svemu. :thumbs: :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Svi se pozivaju kao na privatne okolnosti porodicu i sl sto naravno jeste deo svakog od njih ali ovo je forum o njima kao sportistima pre svega . A kroz te prica o tome kako je super lik kao krije se pa nije bas zasluzio sve to sto je ostvario u sprtu. To je licemerno od onih koji tako pisu.Ako se analizira njwgov odlazak 2014 to je bilo norm ne pod pritiskom velikog Ric od kog su ocekivali da ce biti cudo vec normalan tok i to je bilo ispravno tada,problem pod navodnicima je samo sto je Seb u ranoj fazi karijere napravio puno pa je posle usao u drugu fazu koja je bila sprelt okolnosti nekonkurentnog Fer i nekih njegovih gresaka i previse emotivnosti. Vecina vozaca se povuce na nekom vrhuncu ili malo posle toga pa je u njegovom slucaju mislim ta vremenska distanca koja se sad zaboravlja prirodno a u kojoj je bio briljantan kao sto sada izgleda Max ili Ham u svom periodu i svi ostali velikani. Sumaher je izgubio od Ros 2 god u Mercu pa nikad nije bio upitan a razlog za upitnost je i na samom Sebu je sto nije bio drugaciji da svoje uspehe predstavlja i istice vise ali on se nikad nije bavio pr-om i sa te strane je ok ako njemu nije a milim da nije problem sa ljudima koji mu nalaze mane i umanjuju vrednost postigjutog

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Zanimljiv članak o odnasu Vettela i Ferraria, možda ovo objasni zašto Ferrari radi to što radi. Podsjeać me na klasičnu hrvatsku firmu. Nemreš biti pametniji od šefa pa makar ode sve u 3 pm ali kak on kaže tak se radi. Dovedeš nekoga tko je ostvario stanovite uspjehe kojima ti težiš ali nećemo tako nego mi nastavljamo po svome nema veze što ne daje rezultate.
https://www.gpblog.com/en/news/123172/v ... eople.html
#DankeSeb

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ne može se protiv Ferrari glavešina ako si vozač. To ne može niti Vettel niti Alonso, pa niti Schumacher to nije mogao. Jedini način da uspije nešto u Ferrariju je da imaš tim ljudi koji će biti vrhunski profesionalci, a koji će napraviti zajednički klan koji će se suprostaviti svim vanjskim utjecajima. To je bilo za vrijeme kombinacije Todt-Brawn-Schumacher. Svatko od njih je bio legenda na svojim pozicijama i nisu dozvolili da tamo neki "Mamići" ulaze u "svlačionicu" i rade kaos među zaposlenicima. Već u vrijeme Alonsa je Ferrari išao strelovito prema dolje, a dolaskom Vettela ništa se nije promjenilo do dana današnjeg. Uhljebi na bitnim pozicijama, nedostatak planiranja, improvizacija bez znanja i pokrića, a opet bježanje od odgovornosti. Kao da razmišljamo o prosječnoj hrvatskoj javnoj firmi, primjerice Hrvatske željeznice.

Vettel je bio oduvijek brz vozač, ali onaj koji nije volio blisko utrkivanje kada je pod najvećim presingom. Mogli su tome doskočiti da imaju dobre strategije i da ga maknu iz problema, ali nažalost Ferrari ga je uvijek po pravilu stavio baš u gužvu i probleme dok su u isto vrijeme na njega stavljali najveći pritisak za uspjeh alibi ekipe.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Pomislih odavno da Ferrari zapošljava super inžinjere preko natječaja, a vodstvo preko veze i liči mi na... Oh, wait. 🤣
"What a little star." May 26, 2012.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ali kao što sam već prije rekao, Ferrari je limitiran jer se gotovo svi F1 djelatnici vrte po ovih 8 timova koji su si susjedi po Engleskoj. Prije će Red Bullov zaposlenik prijeći u Mercedes ili Mclaren nego ići na jug Europe u Modenu.

Vettel će prije naći neke poznate face u Aston Martinu nego u Ferrariju.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡