Šta je tu je... kad se sve sagleda od početka do kraja, treba biti realan i reci da je naslov bio čista utopija i pusta želja nas, navijaca!
Krenimo od početka...
Bahrain, Arabia... gdje Leclerc pokazuje da je vozač za velika djela, tim i pitwall sa svim svojim odlukama, kao i nebrojeno puta do sad na početku sezone djeluje ok.
Jedina losa tacka Ferrarija je bio Carlos Sainz sa svojim ludorijama i forsiranju ne bi li se dokazao kao takmac Leclercu i Maxsu! Australia, laganica...
Od Imole i ociglednog napretka RBa18 i odustajanja Ferrarija od uvođenja nadogradnji za neku narednu teku krece "onaj" pritisak na Ferrari kojeg oni ne mogu savladati... sve na dalje je bilo haoticno stanje, pocevsi od prvog odustajanja Leclerca radi pouzdanosti! Od Azerbejdzana, ja više ni u teoriju nisam ocekivao borbu za titulu!
Htio neko priznati ili ne, RB je bolji tim i jači pitwall čak i od Mercedesa i to sve one godine dok je mercedes bio glavni! Cak i kad se nisu borili za naslov, ja se ne sjećam neke njihove loše odluke po pitanju strategije! Maxu je mnogo lakše u takvom okruženju, to je činjenica! On zna da ga pit neće iznevjeriti!
A Ferrari... e to je već za nauku! Ovaj auto je brz, ali nije lako voziti kad znaš da svakog momenta može nešta da rikne i kad te inzinjer poziva u box, a ti pretiče direktnog rivala za što bolji plasman!

za to treba biti nadaren!
Šta god neko pisao o Leclercu, dečko je vozacina! Čista TOP klasa i trenutno jedina svijetla tacka ovog tima (bio je to Carlos, i polako se vraca)! Sve ostalo.... pa ne znam šta bi se trebalo desiti da Ferrari sa ovakvim timom bude prvak.
Forza!