F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
ružno izgleda.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
There are also concerns that Mercedes has over-egged the porpoising problems that it has struggled to get on top of just so the FIA is forced to step in and change the rules.

One team boss said: “The changes are so extreme for 2023 because Mercedes claim that they have found 40% more downforce for next year, so they have urged the FIA to act. If Mercedes have genuinely done that, then you may as well hand them the world championship now.”
:chill:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Sumrak saga od kad su ovi krocili u F1. Kako ih se otarasiti vise, ali bas onako u kompletu?

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ja jedva čekam dan kad ih više neće biti u F1.
Ozbiljno.
Najljigavija i najpokvarenija ekipa ikad.
Ne moraju proizvoditi ni motore, zaboli me, biće proizvođača.
Jedino što treba možda čekari 3-4 godine bez titule pa da na sastanku u Stuttgartu glavonje odluče da podviju rep (jbga, nema titula, pa nećemo ni učestvovati, to je za mene "prirodno stanje stvari"). ;)

Red Bull, kakvi god bili, su kamilica za njih. Usput, ljudi šlepaju 2 ekipe, 4 vozača. I oni su imali uspona i padova, ali tu su.
Mclaren je "arch enemy", dušmani, ali je poštujem tu ekipu i F1 ne bi bila ista bez njih. Pa i bez Williamsa.

Ali ovi, ovi su veliki dio tumora moderne F1, zajedno sa Libertyem i "njihovim idejama", FIAom i sucima, sprintovima, gradskim stazama, .....
Ja ovo ne pišem u 7. godini osvojanja vozačkih titula (zaredom), već nakon jedne, plus vjerovatno i druge, godine, u kojoj neće vidjeti WDC titulu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: #93, #33
Slažem se sa svime napisanim, neka idu i ne vraćaju se više. Ni Honda se ne mora vraćati ako će se vraćati na nekoliko godina.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Pa sad ti nemoj vjerovati pricama da su prije 2010 odnosno ulaska u F1 imali nacrte i radili na novom motoru.Sad u to super vjerujem.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Nadam se da će propast, da neće više pobjede vidjet i da onaj dvolični tumor od Tota šta se širi nestane iz F1 svijeta!
Sve najgore im želim! Gnjusni su; bljak

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Mr.Spaceguy je napisao/la: 22.07.2022., 16:56
There are also concerns that Mercedes has over-egged the porpoising problems that it has struggled to get on top of just so the FIA is forced to step in and change the rules.

One team boss said: “The changes are so extreme for 2023 because Mercedes claim that they have found 40% more downforce for next year, so they have urged the FIA to act. If Mercedes have genuinely done that, then you may as well hand them the world championship now.”
:chill:
Ako FIA dozvoli promjenu ja sam sa F1 završio dok se Mercedes ne makne iz iste.
Stvarno mi je dosta.

btw. Ante jel ima kakav emotikon povraćanja da ubaciš kad smo kod ovakvih vijesti i Mercedesa ? :zubo:
slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma nista od toga ljudi sta ste se nalozili. Kakvih 40% icega... Nece merc ni na godinu bit najbolji auto na gridi.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Nego, zašto se nakon najave svih tih promjena Lewis više ne drži za leđa i jedva izlazi iz bolida!?
Prošla reuma?

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 23.07.2022., 10:27 Ma nista od toga ljudi sta ste se nalozili. Kakvih 40% icega... Nece merc ni na godinu bit najbolji auto na gridi.
Reče @zelot, a iza leđa prekriži kažiprst i srednji prst.
Sa obje ruke. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Znaci ekipa sa Brawn-om radi na tim pravilima par godina i onda ti dođe jedan Mercedes i pocne tipicnu po njih hajku. Laju mjesec dana i FIA uvodi nova tehnicka pravila zbog njih.
Sutra ce ta ista mašinerija doci i reci: gle bez potpune elektrifikacije nema ni buducnosti za F1. Ajmo mjenjati pravila.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Frantic je napisao/la:
zelot je napisao/la: 23.07.2022., 10:27 Ma nista od toga ljudi sta ste se nalozili. Kakvih 40% icega... Nece merc ni na godinu bit najbolji auto na gridi.
Reče @zelot, a iza leđa prekriži kažiprst i srednji prst.
Sa obje ruke. :rofl:
slikaslika skoro. Naravno da se nadam da ce bit konkurentni ali ne bas na takav neki nacin. Nisu ni sada predaleko da se to ne bi moglo smanjiti na prihvatljiv zaostatak do +0.2 ali sad bas da im se pokloni sekunda ni ja ne zelim.

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj

Izgleda da je ovo zadnji francuski GP. Nije mi baš najdraži, ali mi je draži od dosta novih staza (khm Miami khm).

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
pišu da danas wmsc sastanči, mada na fia-a sajtu stoji da je sljedeći meeting tek u desetom mjesecu. :?
https://www.gpblog.com/en/news/122382/p ... odies.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 05.08.2022., 23:29 profit raste:
https://www.racefans.net/2022/08/05/f1- ... 8nOODqxcjs
Kako i ne bi, kad je "odčepilo" u odnosu na prošlu godinu.
Neka trljajju ruke.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
slika
Sve znam spasio je 200 zivota u 5 godina inace su ginuli ko muhe hmmm.. no dobro cak i ako priznajem da povecava sigurnost kako prekrasno izgledaju bez halo..Suza mi krene.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Meni taj halo ko torbica u zene kad idemo negdje... Izgleda odlicno sa i bez nje .. Sve ostalo je samo razbijanje kamena gumenim cekicem...
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡