Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
„Sutra nas čeka duga utrka i upravljanje gumama će biti puno važnije nego danas. Sutra sebi ne smijemo dopustiti ovo što smo danas radili,“ rekao je Leclerc.

Iako je bio iznerviran što je izgubio dosta vremena u borbi sa Sainzom, Leclerc smatra da ga to nije koštalo pobjede.

„Da li je ovo bilo dovoljno da pobijedimo? Ne vjerujem. Max je također čuvao gume kada je stekao prednost. Nećemo znati šta se moglo desiti. Tako je kako je.“

No, Leclerc je poslije sprint utrke bio razočaran drugim mjestom i istakao je preko tim radija da vjeruje u pobjedu sutra:

„Šteta, brzi smo. Možemo ih pobijediti sutra. Moramo samo ostati pribrani u prvom dijelu utrke i ne smijemo se boriti (međusobno). Čuvao sam gume u prvih par krugova.“

Ferrari će sutra prilagoditi svoju taktiku što se tiče čuvanja guma i upravljanja gumama. Čini se da je došlo do određenog nesporazuma između dvije garaže jer je Sainz napadao Leclerca dok je ovaj čuvao gume, a Ferrarijev trkaći i sportski direktor Laurent Mekies je rekao da će to riješiti za sutrašnju utrku.

„Postoje pozitivne i negativne stvari. Imamo dva konkurentna vozača koji su držali dobar tempo. Ne možete predvidjeti šta će se dešavati u prvom krugu, tako da su pretekli jedan drugog par puta. Onda smo otišli u dinamiku gdje je Charles čuvao gume u prvom dijelu utrke. To je nešto na čemu ćemo poraditi sa vozačima za sutra.“

Leclerc je nakon utrke naglasio da Ferrari treba vidjeti koliko ih je međusobna borba njega i Sainza koštala vremena (i guma).

„Bio sam zadovoljan stanjem guma. Čuvao sam ih na početku, ali moramo vidjeti koliko smo vremena izgubili međusobnom borbom. Ali pred kraj smo imali jako dobar tempo,“ rekao je Leclerc, a kada je upitan o dvoboju sa Sainzom, odgovorio je:“Bilo je to tvrdo utrkivanje. Nadao sam se da ću to imati sa Maxom. Pokušat ću sutra imati s njim.“
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Uf...

slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ovo sto se sad dogadja oko pouzdanosti me malo podsjeca na McLaren 2004.
Takodjer prije koji dan sam ih kritizirao, a oni imali pace kao u Australiji. Vjerojatno na neki nacin ova utrka je anomalija i ne sumnjam da ce RB doskociti ovakvim problemima kakve su imali sa potrosnjom guma ovaj vikend.
Steta ovo je trebalo izgledati laganih 1-2 na iznenadjenje velike vecine F1 fanova. Imam osjecaj da nece imati nekog rijesenja za pouzdanost ove sezone i da ce im taktika biti cesca promjena PU (sto ce naravno voditi ka penalima). Nesto sto je Mercedes izvodio, ali njihovi razlozi su bili drugacije prirode.
Ceka se Francuska pa da vidimo kakav ce im biti speed trap. Ne bi bilo lose da opet bude nesto hladnije jer ocigledno im odgovaraju takvi uvjeti.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Vjerovatno je i do kuta, ali Ferrarijevo zadnje krilo je ekstra mršavo naspram Red Bulla

slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Sto nije zanimljivo da su Ferrarijevi vozaci ostvarivali bolja vremena u prva dva sektora, a RB u trecem. Barem mi je tako ostalo u sjecanju tokom treninga i kvala.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Treba i ovo reći, zadnji put kada je Ferrari pobjedio u Austriji, je bilo 2003 godine. :shock:

Skoro pa cvancika.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Slavenowsky je napisao/la: 11.07.2022., 15:38 Treba i ovo reći, zadnji put kada je Ferrari pobjedio u Austriji, je bilo 2003 godine. :shock:

Skoro pa cvancika.
I tada je jedan Ferrari gorio.
I pobijedio.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ako na vreme odrade kaznu zbog promene komponenata motora( najverovatnije Spa) sa jačim hibridom u jedan krug, moguće je da Ferari pohvata većinu pol pozicija posle Monce

A to daje dobar vetar u leđa...

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god 1 mj
Nadodaj još činjenicu da hibridni sistem utječe na trakciju, što će značiti još bolji driveability.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
AMuS Michael Schmidt: "Ferrari has a very good car. What surprises me is that everyone copies the Red Bull, but no one copies the Ferrari. Which simply shows that no team knows why the Ferrari is so fast."

#AMuS Schmidt: "With the Red Bull, teams sort of think they know the reason, but with the Ferrari, no one knows."

#AMuS Is there a theory? Flexibility of the floor?
Schmidt: "Mercedes suspects that, but they also suspect that Red Bull is doing something with the floor. That will be seen in Spa. In my opinion there won't be much change in terms of performance level."

#AMuS Schmidt: "One thing is clear, in my opinion, the great strength of the F1-75 is that it is always and everywhere fast. It's fast in different ground clearances, they have an engine that's incredibly elastic, that's easy to drive. It gives the drivers confidence."

#AMuS Schmidt: "And the F1-75 is good-natured. Cold or hot weather, no matter what tyre compound, Ferrari are always there somehow."

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Jao, kad bi se ta pouzdanost nekako riješila, da ne prosipamo toliko bodova svaki tjedan. :bang:
slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Za nas uvijek optimistične....
Super video

https://youtu.be/uT-wzj2SlS8

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Mislim na žalost...da će Ferari malo uškopati motor dok ne srede gremline, a videli smo u Austriju da je motor dosta pomogao u pobedi....

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Bzvz.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
U nivou onog za VN Austrije.
Tamo je u pozadini bila priroda (i kuće).
Ovdje samo priroda.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Bojim se što će biti po ovim temperaturama :O
Nadam se ne double DNF.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
f1zd je napisao/la: 20.07.2022., 22:48 Bojim se što će biti po ovim temperaturama :O
Nadam se ne double DNF.
Bolje i to nego da uškopaju motor pa da se tamo rvaju sa Norisom i comp...

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Leclerc ima 3ci i 4ti motor, takodje i Sainz dobija istu kombinaciju... mislim da nece stedjeti snagu... očekujem pobjedu!

Nadam se da će gremlini spavati za vrijeme trke! :lolz:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡