VN Austrije 8.-10. srpnja 2022.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
slika

slika

slika

Stižemo na 11. utrku Formule 1 2022. godine, na Red Bull Ringu vozi se Velika Nagrada Austrije!

Nakon fenomenalne utrke u Silverstoneu slijedi nam vikend u Štajerskoj, na stazi koja također zna priuštiti zanimljive utrke. Od 2014. Red Bull Ring je ponovno u kalendaru te ga navijači izrazito vole, pogotovo Nizozemski kojih je svake godine jako puno. Red Bull je kupio i obnovio stazu što se pokazuje kao pun pogodak. F1 utrke ondje se održavaju od 1970. godine uz dva prekida. Od 1988. do 1996. i od 2004. do 2013. godine. Prvi pobjednik bio Jacky Ickx u Ferrariju.

Detalji o stazi
slika
Duljina kruga: 4318 m
Broj krugova: 71
Udaljenost do prvog zavoja: 217 m
Rekord kruga: 1:02.939, Valtteri Bottas, 2020 q3

Staza je vrlo kratka, ali izrazito zahtjevna za motore i gume. Sastoji se od tri veće ravnice, zavojitih dijelova od 4. do 8. zavoja te izazovna posljednja dva desna zavoja. Tri su DRS zone, svaka sa vlastitom zonom detekcije.
Po broju pobjeda ističu se Prost i Verstappen sa po tri, ali Max ima još jednu pobjedu na ovoj stazi, iz prošlogodišnje VN Štajerske. Od prostalih vozača Bottas ima dvije pobjede, a Hamilton jednu i još jednu na VN Štajerske iz 2020.

Pirelli donosi najmekše komponente guma:
slika

Prognoza predviđa moguće pljuskove u petak i nedjelju:
slika

U Austriji nas očekuje drugi sprint sezone dok ćemo kvalifikacije gledati u petak.
Nakon fenomenalne utrke u Sliverstoneu otvorila su se mnoga pitanja. Sainz je prvim poleom i pobjedom skinuo teret s leđa koji nosi od početka sezone te bi sada trebao biti dosta rasterećeniji. Ferrarijev pitwall ponovo nije znao što bi i kako u situaciji kada vode utrku sa dva bolida ispred Mercedesa. Bolid je i dalje vrlo jak, vozači su jako dobri te bih se usudio reći da na tom pitanju mogu možda i najveći pomak napraviti. Verstappen je na nesretan način ostao bez prilike za pobjedu, ali novu će tražiti već ovog vikenda na domaćoj utrci za Red Bull koja je posljednjih godina njihova jaka utvrda.
Zanimljivo će biti vidjeti je li se Mercedes vratio u sam vrh ili je Silverstone jako odgovarao karakteristikama W13. Toto Wolff smatra kako je ovo drugo u pitanju, ali će nastaviti donositi nadogradnje na svaki vikend do ljetne stanke.

Zhou je nakon gadne nesreće u redu i bit će spreman za nastup. Zahvalio se sucima i medicinskom osoblju na brzoj reakciji, ali i dodao koliko je halo važan u sigurnosti vozača kod izuzetno nepredvidljivih nesreća.
Vrijedi istaknuti i Micka Schumachera koji je osvojio prve bodove te sada može opuštenije pristupati nadolazećim utrkama.

Raspored vikenda
Petak
1. trening - 13:30
Kvalifikacije - 17:00

Subota
2. trening - 12:30
Sprint - 16:30

Nedjelja
Utrka - 15:00

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Hvala za kvalitetno otvaranje. :pivo:

Ja ocekujem pravi povratak mercedesa. Ranije sam pisao kako ih ocekujem u borbi za titule i da cu pojesti rijeci ako ne bude tako. Mislim da su proslu prosli ispod radara i to je strasna cinjenica za mene. Tj. njihov rezlutat nije promovisan. Lewis je ustvari bio najbrzi.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Hvala @Nando
Zanimljiva vremenska prognoza. :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
@Nando, di su krave? :gandalf:
Pitam za @Frantica :chill:

Mata98
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Alonso
Koliki je Mercedesov budzet kad vec svaku utrku od pocetka sezone donose nadogradnje?

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sarma je napisao/la: 06.07.2022., 07:30 @Nando, di su krave? :gandalf:
Pitam za @Frantica :chill:

Na nekim protestima, vjerovatno. :chill:
Blagodarim na brizi, u svakom slučaju. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ova kiša je dosadila.
Zelio bi suhe Q, suhi sprint i suhu utrku. Da vidimo gdje je tko.

Leo4
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
I ja bi volio suhe Q i sprint, ali bi volio da u nedjelju ili na početku pada malo kiše (kojih 10-15 krugova) ili na kraju isto tako da počne padati da malo izmješa stvari.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
vlado je napisao/la: 05.07.2022., 23:14 Hvala za kvalitetno otvaranje. :pivo:

Ja ocekujem pravi povratak mercedesa. Ranije sam pisao kako ih ocekujem u borbi za titule i da cu pojesti rijeci ako ne bude tako. Mislim da su proslu prosli ispod radara i to je strasna cinjenica za mene. Tj. njihov rezlutat nije promovisan. Lewis je ustvari bio najbrzi.
Ja ipak mislim da nemaju sanse ovdje protiv Red Bulla, sto zbog maximalne brzine sto je to staza koja im lezi
slikaslika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Leo4 je napisao/la: 06.07.2022., 12:11 I ja bi volio suhe Q i sprint, ali bi volio da u nedjelju ili na početku pada malo kiše (kojih 10-15 krugova) ili na kraju isto tako da počne padati da malo izmješa stvari.
Kišu ne volim otkad su skratili maksimalno trajanje utrke i crvenih zastava koje vade za svako drugi incident. I pravila crvene zastave o dozvoljenim mijenjanjem guma i popravljanje bolida. Ta crvena zastava je u prošlosti bila rijetkost, mozda bi bila jedna cijelu sezonu, zandje dvije sezone svako 2-3 vikend...

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ovo bi trebao rbr pohatrati. Vec godinama im ova staza lezi tako da ocekujem pobjedu maxa ili pereza.

Oni sto me zanima je merc vs ferr jer je hamilton u silverstonu imao opako dobar tempo i sa gumama je bio odlican
Radio fl na solidno starim m gumama i bio itekako brzi od ferr.

Steta sto je russel odustao ao nismo mogli vidjet njegov tempo.

Sto se tice kise, ja sam uvijek za iako mi znaju dici zivce sa odgodama itd ali barem mi utrka traje pola nedjelje

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ovo sa flexi podom....mislim da Ferari ne igra na tu kartu, iako se piše da će uz Rb biti najpogođeniji tim. Lično mislim da će Rb...pa i Mercedes biti više pogođen ovim klauzulom

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
LH44 je napisao/la: 06.07.2022., 13:10
vlado je napisao/la: 05.07.2022., 23:14 Hvala za kvalitetno otvaranje. :pivo:

Ja ipak mislim da nemaju sanse ovdje protiv Red Bulla, sto zbog maximalne brzine sto je to staza koja im lezi
Ovdje su se u prošlosti neki motori pokazali brži od drugih, zbog visoke nadmorske visine. Ne znam kakva će sada biti situacija.

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
U normalnim okolnostima u kojima vodece dvije momcadi nemaju probleme ovdje se Benz nece moci boriti za pobjedu. Razlozi su slabija trakcija na izlasku iz sporih zavoja i osrednja brzina na pravcima. Ove dvije karakteristike su kljucne za ovu stazu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Bas zato sam i ja misljenja da se Mercedes nece boriti ovdje za pobjedu, jer nemaju brzine na pravcima, na izlazima nije tolika frka jer je na A1 Ringu jedna spora krivina, ostale su srednje brze i brze krivine, a ni motor im se nije najbolje ponasao zadnjih par sezona
slikaslika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ibarac00 je napisao/la: 06.07.2022., 10:10 Ova kiša je dosadila.
Zelio bi suhe Q, suhi sprint i suhu utrku. Da vidimo gdje je tko.
Ne razumijem, kako kiša može biti dosadna!?

Jedino petkom, u uredu........ upravo je malo fjakasto. :rofl:

Neka bude kiše cijeli GP vikend, ali onoliko, koliko treba. :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Jutros oko 6 i pol...20ak km od izlaza za RB Ring sa autoputa, sretnem skupinu Maxovih navijaca.. Ekipa lagano cetvrtu godinu za redom ide na utrku u Austriji i produzuju u HR na ljetovanje 😄 Kazu da ako Max pobijedi, znaju ostat u Austriji, dan/dva/tri dok se ne skupe jer su se razletili od pive....
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
CrashOverride je napisao/la: 08.07.2022., 11:58 Jutros oko 6 i pol...20ak km od izlaza za RB Ring sa autoputa, sretnem skupinu Maxovih navijaca.. Ekipa lagano cetvrtu godinu za redom ide na utrku u Austriji i produzuju u HR na ljetovanje 😄 Kazu da ako Max pobijedi, znaju ostat u Austriji, dan/dva/tri dok se ne skupe jer su se razletili od pive....
Teško Nizozemcima priuštiti takve gušte...

Mi ako sredimo GA kartu i bus do utrke smo bogovi.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Nizozemci zive za putovanja i godisnje odmore, a lovu drobe nemilosrdno.

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god
Jel' to Bono nije inženjer, ili je to Marcus Dudley(performance inženjer).
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡