LH44 je napisao/la: 02.07.2022., 13:55
Mercedes ne skace ni blizu kao Ferrari ili Haas, ja sam iznenadjen da su toliko mirni, jedino je Red Bull doslovno bez skakanja. Sad su nesto kod Hamiltona stimali pa je vise skakao u Copse.
Btw. Stabilnost Red Bulla kroz maggots beckets je ko po sinama
I ja sam baš to gledao. Russell kaže nema poskakivanja. Onda kasnije kaže da ima u 6-oj krivini. I Hamilton, nekad ima nekad nema. Ali puno bolje izgledaju nego do sada. Ali kažu da je ovo slična staza Barceloni, a i tu su najmanje poskakivali, ako su ikako...
A Red Bull, savršeno miran. Ferrari i dalje isto poskakuje. Ne znam kakav je Alpine danas. Jučer su puno poskakivali. I ostali koje sam upratio, svi pomalo poskakuju.
John Wick u Vettelovoj garaži.
Svaki puta kad su izasli Mercedesi radit brze krugove nesto su mijenjali na setupu bolida, do pred kraj treninga Mercedes nije skakao skoro nikako, na kraju treninga su nesto promijenili i Hamilton je poceo skakat. Jedino Red Bull bolji po tom pitanju
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
GP2Engine je napisao/la: 02.07.2022., 16:22
Čini se da Aston Martin i Haas su najsporiji bolidi u kišnim uvjetima. Dok na suhom, Aston Martin ima komotan pace za top 10 svaku utrku.
Baš dobro prate pojedinci Formulu 1...
Haas prošli put u sličnim uslovima peti i šesti. Aston bio među najboljima u FP3, u sličnim uslovima, a onda u kvalama sjebali nešto sa pritiskom u gumama. A što se tiče tempa na suhom, ne bih rekao da je Aston komotno u top 10. Pogotovo ne svaku utrku...
Aston ne zna kalkulirati preostalo vrijeme za 2 brza kruga zaredom...a imali komotno vremena prije zadnjeg pokušaja da si ostave 5-6 sekundi za zadnji krug u najboljim uvjetima.
Doslovno ekipa stanuje na Silverstoneu i ne mogu procjeniti takve stvari i uvjete na stazi...
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.