Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Bude i meni ponekad žao kad ovako izgubi dosta bodova, ali u zadnje vrijeme uvijek radi ovakve gluposti, pa me podsjeti zašto mu se dešava ovakva nesreća...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso

Utrka za zaborav...

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Kontakt:
Sve u svemu prosto je neverovatno da je Alpina napravila toliko loš posao sa ovim bolidom, ja sam svugde pisao kako su Alpina i Aston Martin uz Haas u najboljoj prilici da ne postanu baš Brawn GP ali da recimo se malo umešaju u vrh ponekad.

Svo troje su odradili relativno loš posao. Haas se makar bacio sa začelja u sredinu poretka ali to je najviše što su mogli tokom njihove istorije. Aston Martin odron veliki, mada mogao sam to očekivati, tvornica iz Silverstonea je poslednji njihov dizajn imala davne 2019 godine koji je bio epic fail u nekim poljima.

Alpina je uvek imala bolide za sredinu poretka i ništa više, što je relativno žalosno. Tvornica iz Enstona je postala ukleto mesto posle onog naslova 2006. godine i nikad se nisu trgli na pravi način. 2012 i 2013 su poslednje godine pre radikalnih izmena pravila i imali su par postolja i pobjeda, slično se može reći i za 2020 i 2021.

Jedino što pozitivno mogu reći za Alpine je odličan posao apropo PJ :klanjam: Dakle oni su odradili bolji posao od recimo Honde 2017. godine kad su prekopirali Mercedesovu filozofiju dizajna odvojenog turba.

Hmm, dakle Max u Abu Dhabiju lane je mogao ići cik sak a sad se to kao nemože :bonk:
slika

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Bottas krenuo u oreticanje, a ovaj ga blokirao.

Max razbijao zavjetrinu.

Velika je razlika.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
I ja bih bio frustriran na Alonsovom mjestu, kad god je neki problem na njegovom je bolidu. Ali pokazuje ove sezone koliko je i dalje brz, jučer je opet bio skoro za boks ispred Ocona prije problema

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Alen13ASC je napisao/la: 20.06.2022., 16:41 Sve u svemu prosto je neverovatno da je Alpina napravila toliko loš posao sa ovim bolidom, ja sam svugde pisao kako su Alpina i Aston Martin uz Haas u najboljoj prilici da ne postanu baš Brawn GP ali da recimo se malo umešaju u vrh ponekad.

Svo troje su odradili relativno loš posao. Haas se makar bacio sa začelja u sredinu poretka ali to je najviše što su mogli tokom njihove istorije. Aston Martin odron veliki, mada mogao sam to očekivati, tvornica iz Silverstonea je poslednji njihov dizajn imala davne 2019 godine koji je bio epic fail u nekim poljima.

Alpina je uvek imala bolide za sredinu poretka i ništa više, što je relativno žalosno. Tvornica iz Enstona je postala ukleto mesto posle onog naslova 2006. godine i nikad se nisu trgli na pravi način. 2012 i 2013 su poslednje godine pre radikalnih izmena pravila i imali su par postolja i pobjeda, slično se može reći i za 2020 i 2021.

Jedino što pozitivno mogu reći za Alpine je odličan posao apropo PJ :klanjam: Dakle oni su odradili bolji posao od recimo Honde 2017. godine kad su prekopirali Mercedesovu filozofiju dizajna odvojenog turba.

Hmm, dakle Max u Abu Dhabiju lane je mogao ići cik sak a sad se to kao nemože :bonk:
U Alpineu su nesposobni za bilo šta. Pa prije sezone je situacija u tvornici bila toliko loša da su očekivali da će biti daleko lošiji nego što su trenutačno. Doslovno su mislili da će biti backmakeri. Evo kakvo je stanje bilo unutar ekipe u Barceloni.
they don't have a clue why they went from good on friday to real bad on saturday to much better on Sunday at barcelona

- they hope big effective updates are coming fast otherwise it will look grim for the rest of season

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
U cijeloj toj prici tragicna je samo Alonsova nesreca koja ga prati vec godinama. Za vrijeme VN Azerbajdana prikazan je podatak kako Stroll u svojoj karijeri (koja traje 5 i pol godina sto je takoder fun fact zbog kojeg se osjecam sve starije) ima 18 odustajanja. Za usporedbu, Alonso ih ima 35 od pocetka hibridne ere. Uzmimo u obzir da je Alonso pauzirao dvije pune sezone, a od tih 35 odustajanja koliko puta je bilo njegovom greskom. Takoder, koliko puta je i zavrsio utrke s ovakvim poteskocama na bolidu…Takav kalibar vozaca, a toliko godina u kantama i problemima. I onda eto ovako napravi sve sto je u njegovoj moci i opet neka visa sila sav trud izbrise. Srce me zaboli kad citam jos komentare neupucenih fanova na Instagramu i ostalim drustvenim mrezama kojima je doseg znanja od F1 ono sto su pregledali na serijalima tipa “Drive to survive”. U posljednjih 2-3 sezone i ljudi oko mene koji nisu znali sto je Formula 1 su postali pratitelji i iz prve ruke sam vidio njihovo “pracenje” i (ne)shvacanje funkcioniranja F1. Povrh svega onda gledam jos i cjelokupni Alpine team cije mi se trenutno stanje i ekipa nimalo ne svida na prvi pogled, no tko zna sto ce biti. Pitanje je i sto se dogada s ovim odugovlacenjem o vozackoj postavi. Piastrija se hvali na sva zvona kao da je u pitanju najbolji vozac svih vremena, kao da nikada nisu culi za slucaj Vandoorne i jos mnostvo drugih vozaca. Ocekujem potvrdu da Alonso ostaje u Alpineu, ali i onaj zadnji tracak nade koji me drzao od 7. mjeseca 2020. kada je potvrden Alonsov povratak polako nestaje. Zalosno, ali tesko da cemo Alonsa u normalnim okolnostima vidjeti vise na onome mjestu gdje pripada cijelu karijeru - na vrhu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Alpine ima vodstvo koje greske ne prihvata. Tj. jako je tesko nekome kao Fernandu biti dio toga. Ili bolje receno ne usudjuju se mjenjati strategiju koja se desava van sastanka. Ja ne pamtim Alonsa onako razocaranog.
No!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.06.2022., 16:24

Utrka za zaborav...

Legenda. Znam da sam pristran i subjektivan, ali bez obzira na to - Fernando Alonso je vozačina. I karakterno, i talentom.

:vozi: :vozi: :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Alen13ASC je napisao/la: 20.06.2022., 16:41 Sve u svemu prosto je neverovatno da je Alpina napravila toliko loš posao sa ovim bolidom, ja sam svugde pisao kako su Alpina i Aston Martin uz Haas u najboljoj prilici da ne postanu baš Brawn GP ali da recimo se malo umešaju u vrh ponekad.

Sve što si napisao, je dobro napisano. Slažem se s tobom.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Alonso king je napisao/la: 20.06.2022., 20:40 U cijeloj toj prici tragicna je samo Alonsova nesreca koja ga prati vec godinama. Za vrijeme VN Azerbajdana prikazan je podatak kako Stroll u svojoj karijeri (koja traje 5 i pol godina sto je takoder fun fact zbog kojeg se osjecam sve starije) ima 18 odustajanja. Za usporedbu, Alonso ih ima 35 od pocetka hibridne ere. Uzmimo u obzir da je Alonso pauzirao dvije pune sezone, a od tih 35 odustajanja koliko puta je bilo njegovom greskom. Takoder, koliko puta je i zavrsio utrke s ovakvim poteskocama na bolidu…Takav kalibar vozaca, a toliko godina u kantama i problemima. I onda eto ovako napravi sve sto je u njegovoj moci i opet neka visa sila sav trud izbrise. Srce me zaboli kad citam jos komentare neupucenih fanova na Instagramu i ostalim drustvenim mrezama kojima je doseg znanja od F1 ono sto su pregledali na serijalima tipa “Drive to survive”. U posljednjih 2-3 sezone i ljudi oko mene koji nisu znali sto je Formula 1 su postali pratitelji i iz prve ruke sam vidio njihovo “pracenje” i (ne)shvacanje funkcioniranja F1. Povrh svega onda gledam jos i cjelokupni Alpine team cije mi se trenutno stanje i ekipa nimalo ne svida na prvi pogled, no tko zna sto ce biti. Pitanje je i sto se dogada s ovim odugovlacenjem o vozackoj postavi. Piastrija se hvali na sva zvona kao da je u pitanju najbolji vozac svih vremena, kao da nikada nisu culi za slucaj Vandoorne i jos mnostvo drugih vozaca. Ocekujem potvrdu da Alonso ostaje u Alpineu, ali i onaj zadnji tracak nade koji me drzao od 7. mjeseca 2020. kada je potvrden Alonsov povratak polako nestaje. Zalosno, ali tesko da cemo Alonsa u normalnim okolnostima vidjeti vise na onome mjestu gdje pripada cijelu karijeru - na vrhu.
Napisano sa srcem, emocijama. A to je Fernando Alonso - čista nepatvorena emocija. :vozi:

Hvala za napisano. :thumbs:

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Kako siješ tako ćeš i žeći.
Čovjek igra igrice, iz vikenda u vikend. Ovo što ga malo prati nesreća to je karma.

Drago mi je što je na gridu i volio bi da ostane, karakter je i grid je s njim puno bogatiji.

Što se tiče Piastrija, volio bi da dobije priliku, ali na uštrb Latifija. Mislim da bi s Piastrijem i ostalim vozačima stvarno dobili kvalitetan grid od glave do pete, gdje se može reći da najbolji voze F1 bolid. Sad se može raspravljati jesu li taj profil recimo Mick i Lance, ali ja u njima vidim talent. Lance je imao dobrih voznji ali mu fali konstantnost, a Mick je osvajač F3 i F2, a i to nesto znaci, do kraja sezone će se on posloziti.

Alonso king
GP3
GP3
https://m.youtube.com/watch?v=GoszB_gb4Uc

Link s cijelom team radio komunikacijom tijekom utrke. Najvise me bode ovo kada nakon 2. VSC-a javljaju Alonsu da bi izasao iz boksa 4 sekunde ispred Ocona, a potom ga ostavljaju na stazi jos 10ak krugova duze nakon cega izlazi iza njega. Druga stvar koja upada u uho je trenutak 10 krugova prije kraja kada Alonso pita smije li napasti Ocona nakon cega mu govore da ne smije zbog problema, na sto Alonso odgovara “Yeah but even with the straight line issue I’m hundred times faster this weekend”. Ne valja na temelju toga vadit neke zakljucke, ali da su usrali strategiju i donijeli upitne odluke to svakako. Sto je netko gore i napisao, rijetko kada vidamo ovako razocaranog Alonsa da mora vlastitom timu opravdavat svoju brzinu i nezadovoljstvo taktikom. Opet neki optimizam, poznavajuci Alonsa ovo bi ga moglo samo jos vise uciniti onim starim Alonsom kojeg smo navikli gledati.

Alonso king
GP3
GP3
Neke stvari ni alkohol ne moze izlijeciti. Jednoga ce dana medicina toliko napredovati da ce se otkriti Alonsov sindrom - neizljeciva bolest koju prati neprestani stres, hladna tuga i puko trazenje odgovora na pitanja koja nikad nece biti odgovorena. Ovaj covjek da iduce godine pobjedi sve utrke sezone ne bi nadomjestilo ovu kolicinu nesrece koju ima. Jednom davno pogledao sam video na Youtubeu pod nazivom Fernando Alonso - when being best is not enough i eto ja osobno vjerujem da ne postoji bolji opis toga. Nekome tko ne prati sport ove nase price o Alonsu bile bu prenapuhane bajke, ali ovo sto se dogada je samo tuzna realnost.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Voljeli Alonsa ili ne, mora se priznati da ove sezone radi sjajan posao. Netko tko ne prati F1 i pogleda ljestvicu vozača, po bodovnom stanju bi rekao da Ocon ove sezone dosta lako dobija Alonsa. Ali, koliko je Fernando prosuo bodova zbog krivih odluka momčadi ili nekih drugih gluposti je fascinantno.

Stvarno bih volio da Alonso sljedeće sezone ostane na gridu (pretpostavljam i da hoće) i da napokon dobije dobar bolid i bolje vodstvo momčadi. Jer ono što čovjek pokazuje na stazi u ovim godinama je sjajno.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Jedva čekam novih pet sekundi kazne nakon utrke koji će mu izbiti i ovu mrvicu koju je uspio pokupiti nakon greške ekipe :chill:

Sezona zasad užasna, Alpine čak ni nije toliko loš bolid, ali Alonsa nikako neće - nekad se sam sjebe, nekad to bude ekipa, a nekad mu se ne poklope neki drugi uvjeti, skoro uvijek nešto. Jučer totalni blackout bolida, nije ni mogao voziti sprint, danas se čovjek ponada sreći s dobrim tajmingom VSC-a i onda samo sa strane lijepo vidimo kako ALO pada u poretku :bonk:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Možda da Ante Vetma počne navijati za Fernanda Alonsa, možda bi ga krenula dobra karma. :rofl: :rofl:

NHF

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Ili mu je Hamilton ukrao sreću 2007 ili još odrađuje karmički dug zbog Crashgatea :chill:. Trećeg nema.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Šteta za toliko pehova, ali meni se čini da ove sezone vozi osjetno bolje nego prošle.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 11.07.2022., 14:42 Ili mu je Hamilton ukrao sreću 2007 ili još odrađuje karmički dug zbog Crashgatea :chill:. Trećeg nema.
Ova je dobra. :thumbs:

Čini se, oboje, i Hamilton maznuo sreću; i karma zbog crashgate-a. :rofl:

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡