Alpine F1 Team
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
U obje utrke je imao problema s motorom 

-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
Vidim da se dize buka oko Piastriove buducnosti, a kako ona vecim dijelom ovisi i o Alonsu, htio bih prokomentirati cjelokupnu situaciju. Moj osobni stav je da podrzavam promocije mladih vozaca, davanje prilika ukoliko su zasluzene, ali sve pod uvjetom da to ne znaci odlazak vozaca koji svoje mjesto na gridu opravdavaju. Na Alonsu je poprilican pritisak s obzirom da je zakoracio u 40-e, a Oscar koji mu prakticki moze biti sin je na cekanju. Situacija je slicna kao i u Mclarenu kada je Norris cekao svoju priliku. Izuzev mog navijackog stava i dalje sam misljenja da Alonso ne treba glumiti “dobricu” i prepustiti mjesto mladome vozacu. To naravno govorim u slucaju da se performanse s VN Australije budu ponavljale iz vikenda u vikend. Ne znam je li do godina, previse timskog/prijateljskog ponasanja od strane Alonsa (u pogledu dijeljenja setupa i “malih tajni” s Oconom) ili karakteristike moderne generacije bolida, ali razlika izmedu Alonsa i Ocona je gotovo neprimjetna bila jos od kraja prosle sezone pa sve do prosloga vikenda, a to je za nas Alonsovce nesvakidasnji prizor. Unatoc tomu, Alonso je (opet po mojem misljenju) opravdano na gridu kako svojom pojavom tako i svojim voznjama. Sve dok su na gridu Stroll, Latifi i njima slicni (govorim iskljucivo o vozackim predstavama) mislim da nema govora o tomu da Alonso treba prepustiti svoje mjesto mladom vozacu, pogotovo ako je stvarno dosao s naumom da osvoji treci naslov prvaka. S druge strane, ako se kroz sezonu pokaze da je Ocon brzi i performanse budu slabije nego sto smo navikli od Alonsa, onda je mozda ipak bolje reci dosta i dati priliku talentiranom mladicu. Ono sto mene u toj cijeloj prici zna razljutiti je to sto se Piastrija vec predstavilo kao obaveznu zamjenu sto je prije moguce. Ne kazem da kroz nize kategorije nije zasluzio takav status (bome je), ali nije on jedini koji sjedi sa strane zbog koncepta izbora vozaca. Sa strane su sjedili i sjede Hulkenberg, Wehrlein, Vergne i ostali dokazani vozaci te mladici poput Caluma Ilotta tako da nije Oscar jedini. Uostalom nitko ne garantira da mu se nece ponoviti sudbina Kovalainena i Vandoornea koji su dovedeni kao velike zvijezde. Nadam se da ce se iduce sezone pronaci mjesto na gridu za Piastrija, ali nadam se ne na racun Alonsa od kojeg ocekujem fantasticne predstave i prekid ovog nesretnog niza.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Oscar Piastri je ostavio jako dobar dojam na mene.
Moj subjektivan stav je: ako Alonso može, redovito izvlačiti iz Alpine kvalifikacijsku formu kao u Australiji....... onda on ima još dobroga za pokazati u F1.
Piastri bi mogao zamijeniti Latifija...... i kada bi dobio priliku za to, pokazao bi formu kakvu je Charles Leclerc pokazao u Sauberu 2018.
Mislim da Latifi neće još dugo u F1. Za razliku od Strolla.
Ne želim izazvati negativne dojmove, ovako perući Latifija i Strolla, ali eto...... malo,...... onako.
Malo i objektivnosti; ako Alonso ne bude mogao parirati Oconu; koji ga za sada šije u bodovima ( debelo ),....... onda bi to mogao F1 kraj.
Moj subjektivan stav je: ako Alonso može, redovito izvlačiti iz Alpine kvalifikacijsku formu kao u Australiji....... onda on ima još dobroga za pokazati u F1.
Piastri bi mogao zamijeniti Latifija...... i kada bi dobio priliku za to, pokazao bi formu kakvu je Charles Leclerc pokazao u Sauberu 2018.
Ne želim izazvati negativne dojmove, ovako perući Latifija i Strolla, ali eto...... malo,...... onako.
Malo i objektivnosti; ako Alonso ne bude mogao parirati Oconu; koji ga za sada šije u bodovima ( debelo ),....... onda bi to mogao F1 kraj.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: AlonsoForever
Sije ga u bodovima zbog kvarova na Alonsovu bolidu.pigmalion je napisao/la: 19.04.2022., 16:12 Oscar Piastri je ostavio jako dobar dojam na mene.
- pigmalion
- Formula 1
To je točno. Ili recimo, realnost.Realista je napisao/la: 19.04.2022., 16:36Sije ga u bodovima zbog kvarova na Alonsovu bolidu.pigmalion je napisao/la: 19.04.2022., 16:12 Oscar Piastri je ostavio jako dobar dojam na mene.
Ali nije ugodno gledati, barem meni kao Fernandovom navijaču, da, za sada, "gubi" od Ocona.
Ajd, budimo strpljivi ( i živi ), pa pričekajmo bar polovicu sezone i razvoj situacije.
Ono bitno je, da Alpine ide,...... da unatoč trenutnoj frci, ima prostora za napredak.

Ne želim biti optimističan i imati očekivanja. Idemo, utrku, po utrku.
.....biti po svome,.....

-
Alonso king
- GP3
Trenutni je omjer bodova ista prica kao i ona da je Button bodovno pobjedio Alonsa 2015. ili kada je Vandoorne preuzeo vodstvo 2017. na bodovnoj ljestvici (nakon Malezije ako se ne varam). Nazalost, nije prvi puta da Alonso zbog nerealne kolicine nesrece ovako gubi bodove i zbog toga ovo nije pokazatelj prave situacije. S druge strane, kraj prosle sezone i prva dva trkaca vikenda ove sezone (sto se tice kvalifikacija) su pokazali nevjerojatnu izjednacenost Alonsa i Ocona sto se vjerujem niti jednom Alonsovom navijacu nije svidjelo. Budimo realni, ocekivali smo da Ocon bude slican Vandoorneu iz 2018. (ili smo se onako potajno nadali tomu). Ova Australija je bila prva prava poslastica za Alonsovce i svi ocekujemo reprizu u nastavku sezone samo ovoga puta bez kvarova. Na nasu zalost gubljenju bodova nije kraj jer ce i u najboljem slucaju Alonso mijenjati motor jos 2 puta, a poznavajuci njegovu srecu tko zna koliko jos puta ( ne dao dragi Bog mozda vec i u Imoli
). Bilo kako bilo nadam se samo njegovim klasicnim dominantnim voznjama i dobrim rezultatima, a ako kvarovi i losa sreca stvore losu sliku bodovnog stanja, to nece biti presudno. Ionako jos nije u borbi za naslove. Ipak, ako se kroz sezonu pokaze da to nije stari Alonso kojeg smo nekoc gledali onda je vrijeme za buducnost F1. Samo ne zelim nesto nalik “Schumacher slucaju” iz 2006.

- pigmalion
- Formula 1
Osobno, po meni, Ocon je talent na nivou Maxa Verstappena - dosta od njega očekujem u budućnosti, u F1.Alonso king je napisao/la: 19.04.2022., 18:57 Trenutni je omjer bodova ista prica kao i ona da je Button bodovno pobjedio Alonsa 2015. ili kada je Vandoorne preuzeo vodstvo 2017. na bodovnoj ljestvici (nakon Malezije ako se ne varam). Nazalost, nije prvi puta da Alonso zbog nerealne kolicine nesrece ovako gubi bodove i zbog toga ovo nije pokazatelj prave situacije. S druge strane, kraj prosle sezone i prva dva trkaca vikenda ove sezone (sto se tice kvalifikacija) su pokazali nevjerojatnu izjednacenost Alonsa i Ocona sto se vjerujem niti jednom Alonsovom navijacu nije svidjelo. Budimo realni, ocekivali smo da Ocon bude slican Vandoorneu iz 2018. (ili smo se onako potajno nadali tomu). Ova Australija je bila prva prava poslastica za Alonsovce i svi ocekujemo reprizu u nastavku sezone samo ovoga puta bez kvarova. Na nasu zalost gubljenju bodova nije kraj jer ce i u najboljem slucaju Alonso mijenjati motor jos 2 puta, a poznavajuci njegovu srecu tko zna koliko jos puta ( ne dao dragi Bog mozda vec i u Imoli). Bilo kako bilo nadam se samo njegovim klasicnim dominantnim voznjama i dobrim rezultatima, a ako kvarovi i losa sreca stvore losu sliku bodovnog stanja, to nece biti presudno. Ionako jos nije u borbi za naslove. Ipak, ako se kroz sezonu pokaze da to nije stari Alonso kojeg smo nekoc gledali onda je vrijeme za buducnost F1. Samo ne zelim nesto nalik “Schumacher slucaju” iz 2006.
Australija je uistinu bila prava poslastica. Htio sam zagristi daljinski od TV-a, kada je Alonso izgubio kontrolu........

Malo ću biti nerealan,..... ali neka 2022. prođe u tom "testiranju", i ako, tj. točnije, kada se to riješi u Alpine, neka Alonso ostane i za 2023. Jer, Alonso još uvijek ima ono - nešto.
Više vjerujem u Alonsa, nego u Alpine.

A "Schumacher slučaj" iz 2006., ne želim da se dogodi...... ni pod razno.

.....biti po svome,.....

- Azavi
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari, Raikkonen
- Kontakt:
Ocon mi nikad nije pokazao nesto posebno, barem sto se tice pretjecanja. Slabo je napadao i često mu se dogodilo da nemoze prestic slabiji bolid ispred sebe. A i kad se pogledaju njegovi reuzlati, najbolje trke su me bile one gdje je sretno dobio dobru poziciju na startu ili tijekom utrke pa ju branio ostatak... Ali da, definitivno ima potencijala u njemu
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna
-
Alonso king
- GP3
Nagada se kako ce Alonso uskoro potpisati dvogodisnji ugovor s Alpineom. To bi znacilo da ga na gridu gledamo do kraja 2024. Ne znam kada smo zadnji puta imali 43-godisnjaka na gridu
Borba za Piastrijevo mjesto na gridu ce vjerojatno biti s vozacima poput de Vriesa i Coltona Herte (kojeg povezuju s Mclarenom). Silly season je bome rano poceo ove godine.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
MS je na VN Brazila 2012. imao 43 godine 10 mjeseci i 22 dana.Alonso king je napisao/la: 28.04.2022., 10:42 Nagada se kako ce Alonso uskoro potpisati dvogodisnji ugovor s Alpineom. To bi znacilo da ga na gridu gledamo do kraja 2024. Ne znam kada smo zadnji puta imali 43-godisnjaka na griduBorba za Piastrijevo mjesto na gridu ce vjerojatno biti s vozacima poput de Vriesa i Coltona Herte (kojeg povezuju s Mclarenom). Silly season je bome rano poceo ove godine.
Ferdo će na zadnjoj trci 2024. imati nekih 6 mjeseci manje (ako bi mu to bila zadnja F1 trka).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- pigmalion
- Formula 1
Joj, daj Bože da Alpine proradi.........Alonso king je napisao/la: 28.04.2022., 10:42 Nagada se kako ce Alonso uskoro potpisati dvogodisnji ugovor s Alpineom. To bi znacilo da ga na gridu gledamo do kraja 2024. Ne znam kada smo zadnji puta imali 43-godisnjaka na griduBorba za Piastrijevo mjesto na gridu ce vjerojatno biti s vozacima poput de Vriesa i Coltona Herte (kojeg povezuju s Mclarenom). Silly season je bome rano poceo ove godine.
.....biti po svome,.....

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
Alpineu je vrhunac peto mjesto u konstruktorskom poretku. Za više nisu trenutno sposobni niti će biti u narednih 4-5 godina.
-
Brane FA14
- Karting
- S nama već: 7 god 4 mj
- Navija za: Alonso
Čitam da će mali Piastri navodno već od Silverstona zamijeniti Laitifija, a zatim i za 2023., kao već je potpisano....može li to značiti da se potencijalno Williams vraća na Renault PU? Isti izvor navodi i tu mogućnost...
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god
- Navija za: Ferrari
Dosta im zacelja sa Mercom...Brane FA14 je napisao/la: 14.06.2022., 12:23 Čitam da će mali Piastri navodno već od Silverstona zamijeniti Laitifija, a zatim i za 2023., kao već je potpisano....može li to značiti da se potencijalno Williams vraća na Renault PU? Isti izvor navodi i tu mogućnost...
Dobra odluka ako uzmu Renault... Mislim da hoce...
Fino Alla Fine
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 4 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Ja sam naišao na podataka da će Piastri voziti prvi trening za Alpine na Silverstonu i da će taj vikend biti potvrđeno da će od sljedeće godine biti vozač Williamsa.
Što se tiče toga da će Williams uzeti Renaultovu motore - nekako mi to trenutno nije baš izgledno, barem što se tiče neke bliže budućnosti (konkretno od 2023.). Al', tko zna, nikad ne reci nikad. Svakako bih osobno volio da u Renaultu nađu još jedan tim koji će koristiti njihove pogonske jedinice, čisto radi malo raznolikosti na gridu.
Što se tiče toga da će Williams uzeti Renaultovu motore - nekako mi to trenutno nije baš izgledno, barem što se tiče neke bliže budućnosti (konkretno od 2023.). Al', tko zna, nikad ne reci nikad. Svakako bih osobno volio da u Renaultu nađu još jedan tim koji će koristiti njihove pogonske jedinice, čisto radi malo raznolikosti na gridu.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1