Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Alonso king je napisao/la: 12.06.2022., 17:20 Danasnji rezultat je samo za sjest i plakati. Kada se pomisli da stvari ne mogu na gore, eto dogodilo se i to. Razocarenje je tu, ali mislim da treba malo lakse s optuzbama. Azerbajdan je za Ferrari bio preslik onoga sto se dogodilo Red Bullu u Bahreinu. Ono sto se Leclercu dogodilo u Spanjolskoj to se dogodilo i Maxu u Australiji (doduse s P2). Ne treba zaboravit ni na Perezove probleme u Miamiju. Tehnicki kvarovi su sastavni dio sporta i nazalost dogodilo se ono najgore za Ferrari danas, no nisu ovo utrke gdje se prvenstvo gubi. Monako je bila prava primjer utrka slampavosti, momcadskih gresaka i neiskoristenih prilika. Takvi izgubljeni bodovi ce na kraju sezone mozda biti zlata vrijedni. Red Bull je donio fantasticne nadogradnje i preuzeo titulu najbrzeg bolida u trenutcima kada vrijedi - znaci nedjeljom. Ferrarijevi nedostatci tijekom godina su bile slabe strategije, slabiji razvoj bolida od konkurenata i ponovno evo slabi nastupi drugog vozaca. Jos je duga sezona, no bez pravih nadogradnji borba odlazi na Red Bullovu stranu. Dani kao danas se dogadaju oduvijek, no prave greske leze u utrkama poput Monaka.
Ne znam, meni je nakon ovoga danas teško zamisliti da oba Ferrarija završe utrku na 25+ stupnjeva vani... Lito ide mala.... :facepalm:

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Toliko o "nije motor odvrnut do kraja"

Nešto o čemu sam pisao gore na početku sezone al' da utvrdimo gradivo - ako se sporije vrti, ne znači da nije "očepljen" do kraja :thumbs:
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Jel moguće da Ferrariju smetaju visoke temperature na stazi ili sam ja to zabrijao da su u Barceloni bile visoke temperature, a ako se ne varam i ovdje isto?

Sent from my GM1913 using Tapatalk

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
MrDoomroom je napisao/la: 13.06.2022., 02:54 Jel moguće da Ferrariju smetaju visoke temperature na stazi ili sam ja to zabrijao da su u Barceloni bile visoke temperature, a ako se ne varam i ovdje isto?

U Barceloni je bilo 34 stupnja za vrijeme utrke. Moguće da im vruće gorivo pravi probleme, za očekivati je da će ljeti imati opet problema s motorom.

Spanish GP garage panic prompts F1 fuel temperature debate
https://www.motorsport.com/f1/news/f1-f ... /10311175/
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ja vjerujem da je ferrari ( Leclerc) sposoban za naslov. Prvo moraju popraviti pouzdanost jer brzina je tu ( konkurentni su ovdje bili gdje je snaga hinde bila izražena). Drugo Sainz mora prestati biti "kandidat" i postati timski igrač/wingman. Mora biti Leclercu ono što je Perez u Abu Dabiju bio Maxu. "Laktovi van". Ferrari mi se čini kao upravljiviji bolid i zato mislim da će doći uskoro na svoje.
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Drugovi ferraristi, manite se više optimizma za ovu sezonu! Mislim, lijepo je, i treba biti optimista, ali samo za neke stvari na koje pojedinac sam može uticati! :lolz: A što se propetog vranca i njihovog optimizma tiče... zar zadnje 3 trke nisu odgovorile na svako pitanje!? :lolz: Da se ja pitam u Maranelu, predlozio bih im da se prebace na slijedecu sezonu, mladi su, ima vremena za njih... a nešto mi mirise da će me poslusati i ako ne citaju f1puls forum! 😀

Rekao sam još od Monaca... uzivam u Pole Positionima vanserijskog vozača, od trka očekujem jedno veliko ništa! Red Bull je u svakom segmentu jaca ekipa. Ako treba oni će i muljati na sve nacine ne bi li dosli do cilja. Vidjeli smo u Spaniji kako muljaju za gorivo! Dakle, ekipa spremna na sve! A vranac...? Oni su mlada ekipa. :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
nelinjo je napisao/la: 13.06.2022., 11:03 Drugovi ferraristi, manite se više optimizma za ovu sezonu! Mislim, lijepo je, i treba biti optimista, ali samo za neke stvari na koje pojedinac sam može uticati! :lolz: A što se propetog vranca i njihovog optimizma tiče... zar zadnje 3 trke nisu odgovorile na svako pitanje!? :lolz: Da se ja pitam u Maranelu, predlozio bih im da se prebace na slijedecu sezonu, mladi su, ima vremena za njih... a nešto mi mirise da će me poslusati i ako ne citaju f1puls forum! 😀

Rekao sam još od Monaca... uzivam u Pole Positionima vanserijskog vozača, od trka očekujem jedno veliko ništa! Red Bull je u svakom segmentu jaca ekipa. Ako treba oni će i muljati na sve nacine ne bi li dosli do cilja. Vidjeli smo u Spaniji kako muljaju za gorivo! Dakle, ekipa spremna na sve! A vranac...? Oni su mlada ekipa. :lolz:
Nisam Ferrarist, ali nema predaje....... dok je nade, optimizma i matematičke vjerojatnosti....... idemo!! :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Ako je vjerovat napisima iz :
https://www.formu1a.uno/ferrari-pu-lecl ... -montreal/
Čarlijeva PU je za metis, a navodno Ferrarijeva PU ima problema sa visokim temperaturama (ljeto tek počelo, a šta će tek kasnije :-)). ERS upgrade je do daljnjeg na čekanju.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
@nelinjo, nemoj ništa krivo shvatiti, ali brate ne budi djetinjast i drkati na PP-ove, bodovi se dijele nedjeljom, znamo svi da Charles ima ono nešto u jednom krugu.

Što se mene tiče ne moramo ni biti često u prvom startnom redu, samo da imamo jak pace, da smo dobri s gumama i naravno ono najbitnije - pouzdanost.

Svakako imamo jak auto, početak godine idealan s velikom nadom, u zadnjih par utrka sve nešto krenulo naopako.

Najbitnije je da se iste greške i problemi ne ponavljaju.
Nije ništa gotovo, vidite kako se sve brzo preokrene...

Win or lose. We’re in this together.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Sarma je napisao/la: 13.06.2022., 15:40
Što se mene tiče ne moramo ni biti često u prvom startnom redu, samo da imamo jak pace, da smo dobri s gumama i naravno ono najbitnije - pouzdanost.

Svakako imamo jak auto, početak godine idealan s velikom nadom, u zadnjih par utrka sve nešto krenulo naopako.

Drug, o čemu pricas!? Jesi li ti slijep, bez uvrijede!? 😀 Jednostavno, ovaj auto nema tempo nedjeljom. Šta tu Charles može!? Kad je bio dobar tempo (Australia), vidjeli smo kako je zavrsilo i sta Charles moze! Max ima zvijer od bolida i biće laganica do kraja, nemojte zivjeti u laznoj nadi! Leclerc mora još minimum 2 motora koristiti, a kako je krenulo, biće i više, kao sa Alonsom izgleda...

Ja ću da uzivam petkom, i naročito subotom. Nedjelja je rezervisana za Red Bull i Maxsa Verstappena, pomirite se sa tim! :cool:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sarma je napisao/la: 13.06.2022., 15:40 @nelinjo, nemoj ništa krivo shvatiti, ali brate ne budi djetinjast i drkati na PP-ove, bodovi se dijele nedjeljom, znamo svi da Charles ima ono nešto u jednom krugu.

Vidjeti pod "Alain Prost" i "Michael Schumacher".

Jedan fail RBa uz 1-2 Ferrarija (16-55) i opet smo u igri
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
nelinjo je napisao/la: 13.06.2022., 16:51 Drug, o čemu pricas!? Jesi li ti slijep, bez uvrijede!? 😀 Jednostavno, ovaj auto nema tempo nedjeljom. Šta tu Charles može!? Kad je bio dobar tempo (Australia), vidjeli smo kako je zavrsilo i sta Charles moze! Max ima zvijer od bolida i biće laganica do kraja, nemojte zivjeti u laznoj nadi! Leclerc mora još minimum 2 motora koristiti, a kako je krenulo, biće i više, kao sa Alonsom izgleda...

Ja ću da uzivam petkom, i naročito subotom. Nedjelja je rezervisana za Red Bull i Maxsa Verstappena, pomirite se sa tim! :cool:
Budi realan, čuj nema tempa, daj molim te ne lupetaj.
Tako mi se ni ne da raspravljati.
Auto je itekako konkurentan nedjeljom, ovisi od staze od staze, slažem se da je RB čak nešto bolji u paceu barem onaj u rukama Maxa (nešto se i njega pita) što se tiče ravnoteže auta i menadžment guma nedjeljom, isto kao što se i Charlesa pita subotom...
Jel u Španjolskoj i Monaku isto nije bilo tempa?
Samo neka riješe pouzdanost, opravdanja i tako više nemaju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Charles je svakako vozač kojemu neovisno o bolidu paše više subota, nego nedjelja. Max ima drugačiji pristup te je i dalje brz i subotom (koliko mu treba), a fokus je više počeo prebacivati na nedjelje tj. utrke u kojima jede malu djecu.

Nije to sad bolid i eto čuda. Perez je u drugom bolidu pa ga je Max jučer ostavio samo u drugom stintu 20+ sekundi. O čemu mi govorimo?

Leclerc je očito odličan vozač, ali mu nedostaje tog šampionskog mentaliteta kojoj ovakvoj ekipi poput Ferrarija treba. Jedno su juniorske, a drugo F1 titule. Kada imaš šampiona u ekipi, to je razlika. ON zna kako se osvaja, što je sve potrebno, kako se ponašati iz dana u dan, kako pristupiti svakom treningu, setupu, stazi itd.

Max to od prošle godine ima, Leclerc još nema, a uz njega je Sainz koji nije dovoljno brz, ali više pokazuje u toj komunikaciji prema ekipi (jučerašnja izjava) kao i na team radiu kada čujemo kao u Monacu gdje usmjerava strategiju. Leclerc to ne radi i to mu nije forte. Malo je sirov u svojim nastupima i ne forsira ekipu na stvari van njihove komfor zone.

Ne krivim ja Leclerca za ovo što se događa, daleko od toga, ali mu fali šampionske masti. Jednostavno fali i to se osjeti.

Usporedno s Ferrarijem koji se borio 2017 i 2018 s Mercedesom, ovogodišnji bolid je kompletniji/bolji od tih, a konkurencija je slabija. Ne toliko puno, ali prime Mercedes je bila MAŠINA od bolida do ekipe. Tada smo se barem držali tamo do 2/3 sezone, vodili prvenstvo (WDC), a sada smo već potonuli 35-36 bodova iza Maxa, a Leclercu je Russell u sekundu sporijem bolidu na samo 17 bodova.

WCC situaciju neću ni spominjati. Ne znam što se može, ali nisam optimističan. Iste se stvari događaju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Ferrari je napisao/la: 13.06.2022., 18:13 Charles je svakako vozač kojemu neovisno o bolidu paše više subota, nego nedjelja. Max ima drugačiji pristup te je i dalje brz i subotom (koliko mu treba), a fokus je više počeo prebacivati na nedjelje tj. utrke u kojima jede malu djecu.

Nije to sad bolid i eto čuda. Perez je u drugom bolidu pa ga je Max jučer ostavio samo u drugom stintu 20+ sekundi. O čemu mi govorimo?

Leclerc je očito odličan vozač, ali mu nedostaje tog šampionskog mentaliteta kojoj ovakvoj ekipi poput Ferrarija treba. Jedno su juniorske, a drugo F1 titule. Kada imaš šampiona u ekipi, to je razlika. ON zna kako se osvaja, što je sve potrebno, kako se ponašati iz dana u dan, kako pristupiti svakom treningu, setupu, stazi itd.

Max to od prošle godine ima, Leclerc još nema, a uz njega je Sainz koji nije dovoljno brz, ali više pokazuje u toj komunikaciji prema ekipi (jučerašnja izjava) kao i na team radiu kada čujemo kao u Monacu gdje usmjerava strategiju. Leclerc to ne radi i to mu nije forte. Malo je sirov u svojim nastupima i ne forsira ekipu na stvari van njihove komfor zone.

Ne krivim ja Leclerca za ovo što se događa, daleko od toga, ali mu fali šampionske masti. Jednostavno fali i to se osjeti.

Usporedno s Ferrarijem koji se borio 2017 i 2018 s Mercedesom, ovogodišnji bolid je kompletniji/bolji od tih, a konkurencija je slabija. Ne toliko puno, ali prime Mercedes je bila MAŠINA od bolida do ekipe. Tada smo se barem držali tamo do 2/3 sezone, vodili prvenstvo (WDC), a sada smo već potonuli 35-36 bodova iza Maxa, a Leclercu je Russell u sekundu sporijem bolidu na samo 17 bodova.

WCC situaciju neću ni spominjati. Ne znam što se može, ali nisam optimističan. Iste se stvari događaju.
Nije to bas tako, ali eto, svako ima svoje vidjenje... Leclerc i te kako ima stofa da bude šampion, ali kad nemaš alat, onda je sve dzaba! Najbolji dokaz za to, Barsa i Monte Carlo, da ne govorimo Baku! A da se zna sampionski boriti imamo prve 3 trke! Od Imole RB je na vecoj razini!

Dakle! Ovdje je prica o bolidu i njegovoj kompetitivnosti, koja nije na nivou RB Raceinga, šta god vi pričali! Max jeste vrhunski vozac, ali vidjeli smo i njega koliko puta kako se muci kad nema ono što zeli!

Kad imaš bolid kao RB, lako je biti vozač i cuvati gume i malo se zabavljati na stazi... kao Hamilton 8 godina! :lolz: a kad nemaš makinu, onda gines na stazi, a rezultata nigdje! I ako su katastrofa, nisu u Ferrariju retardi da postavljaju automobil svaki put za kvale, a u trci ništa! Da mogu, vjerovatno bi to uradili! Nego je Charles takav vozač, pa ispaljuje ovakve krugove subotom, ali konstantno! I te teorije Subota ovako, nedelja onako, veze nemaju! Jednostavno RB je bolja ekipa u svakom smislu i zasluzuju respect! Ferrari je Ferrari 15 godina i to je to! Nastavlja se...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Red Bull u prljavom zraku konstantno može da prati bolid ispred sebe to je njihov forte. Barem iz moje perspektive nemaju problema s pregrijavanjem. Ako na još jednom vikendu počnu otkazivanja PU od Ferrarija na visokim temperaturama to će biti to za ovu sezonu. Ljeto neće preživiti.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kico je napisao/la: 12.06.2022., 21:27 Pitam se di je kolega @Nelinjo ????
Prizvao si ga. Eto nam ga sad. :mrgreen:

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Pastor je napisao/la: 13.06.2022., 19:46
Kico je napisao/la: 12.06.2022., 21:27 Pitam se di je kolega @Nelinjo ????
Prizvao si ga. Eto nam ga sad. :mrgreen:
Tu sam ja... ne brini :cool: nekad ne mogu na "misljenja", da ne uzvratim misljenjem... :lolz:

Slusam nebuloze, ovaj bolje cuva gume od ovoga, ovaj od onoga... ovaj šampion, ovaj nije... mislim... na to čovjek jednostavno mora odgovoriti! Verstapen 10 krugova juri za Ferrarijem, papucica do daske, ostatak trke, iz pita ga mole da uspori, on cepa li cepa, tako zadnjih 5-6 trka i kazete "cuva gume"! Taj Auto cuva gume, vozač je da vozi što brze može! Zna se kad vozač cuva gume...

Pastore druze... Ferrari ima tempo, ali nema tempo RB18. Ne moraš sve bukvalno da shvatas! :mrgreen: Ali si u pravu, bolje offline nego ovako u nedogled... :lolz: treba cestitati limenkama i krenuti u iducu sezonu, ova je cisto gubljenje vremena, a vrijeme ce pokazati jesam li u pravu... :cool:

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god 1 mj
Vjerojatno to etanol u E10 gorivu prouzrokuje probleme na visokim temperaturama i onda fino ode turbo, ode ICE, ode MGU-H i K...

Usto, naravno, šlamperaj, trkaći inžinjeri Adami i Marcos te Inaki Rueda.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
GP2Engine je napisao/la:Vjerojatno to etanol u E10 gorivu prouzrokuje probleme na visokim temperaturama i onda fino ode turbo, ode ICE, ode MGU-H i K...

Usto, naravno, šlamperaj, trkaći inžinjeri Adami i Marcos te Inaki Rueda.
Ova ekipa a? XD
[ link do slike ]

Fangio
Karting
Karting
Samo da pitam jel ovo grupa za navijace Ferrarija ili one druge?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡