Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Oracle daje novac RB (ekipi), a oni pokrivaju Maxa i ostale troskove.
Nisam pročitao da Oracle sponzorira dio Maxove plate.
Što se tiče problema oko finansija ... RB je veliko ime., naravno da oni mogu platiti i 100m godišnje ako treba.
Nisu oni imali problema sa finansijama ni prije Oracle.

Nekada je bila priča da će i plate vozača ući u budget cap. Koliko se sjećam priče, iz budget cap-a će biti izuzeti postojeći ugovori. Možda je to razlog što su potpisali na pet godina :neznam:

Kako god ... odličan ugovor za Maxa :thumbs:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 02.03.2022., 15:23 Oracle daje novac RB (ekipi), a oni pokrivaju Maxa i ostale troskove.
Nisam pročitao da Oracle sponzorira dio Maxove plate.
Ne vjerujem da ćemo išta slično pronaći, nema razloga da RB daje na van izjave gdje troše sponzorski novac. Ali, ako im Oracle daje 300 milijuna dolara, a budget cap je 140 milijuna, imam dojam da ih ne boli 50 milijuna dati za Maxa.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma sad sa budget cap-om nije nikakav problem. Očekujem da u budućnosti plate vozača budu i veće, kao u fudbalu. Sport sve popularniji, vrijednost ekipa sve veća. A troše puno manje...

Što se tiče plate i budžeta, bilo je priče da mogu isključiti tri najveće plate iz budžeta. Ne znam važi li to i sada, ali nisam primjetio da je bila neka vijest koja govori drugačije.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Kaze Hamdo u Netflix seriji da je Abu Dhabi namješten i da je Max nasilnik. :zubo:
Ako je namješteno što je ostao budala? Kakav licemjer.

U međuvremenu.
Stefano Domenicali has suggested there would be little point in continuing the popular Netflix series if it stops adding value to the racing season.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
u potpnosti se ne slažem s maxom mišljenjem.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Također. Nije mi uopće jasan Maxov stav.
Smatram da je za F1 izuzetno važno da rezultati istrage budu javno dostupni kako bi napokon priveli tu priču kraju.

Nadam se da sutra nećemo vidjeti reprizu Ferrari-FIA dogovora iz 2019.

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Također. Nije mi uopće jasan Maxov stav.
Moj doživljaj
Max je samo Max. Želi reći meni to ne treba ja tako i tako ne šljivim nikoga i radim po svome. Ostali su politički korektni. Iako je bolje objavljivanje izvješća nego tajne nagodbe ipak ne očekujem bog zna što.
Postavili su nesposobnog direktora koji je nastavio s praksom nekonzistentnog provođenja sportskog pravilnika i još su mu na prijedlog promotora radi šoua natovarili direktni pritisak momčadi u trenucima dok donosi odluke. U AD sve se raspalo. Da bi popravili stvar nisu napravili ništa. Zamjenili su par riječi sportskog pravilnika i podjelili odgovornost upravljanja urkama. Možda novi ljudi budu bolji a možda i ne.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Par redova o Maxu.

Covjek me jako razocarao jucer. Mislim da je ovo bilo njegovo najgore izdanje od kako je u f1. Na svim poljima je uprskao.

Pazi ti njega, kada je sluzbeno broj 1 u citavom natjecanju a ne samo u ekipi on se ponasao kao jedna sebicna sirovina.

Citava ekipa nesigurna (kao i ostale) prva utrka sezone, nova pravila... Umjesto da bude pravi broj jedan i da smiruje situaciju on preko tr tretira momcad kao da oni rade iskljucivo za njega. Meni je bilo neugodno, bukvalno. A ukazano mu povjerenje novim masnim ugovorom.

Ne mogu ni da zamislim kako bih se on ponasao da je u McLaren bio jucer.

On sam starta kao djete kojega roditelj prvi put pusti za volan.
Dva puta pretice na istom mjestu, gdje je nakon prvoga pokusaja bilo jasno kako to nije mjesto za P1. Zaljece se sa 800 metara sa kasnim kocenjem unistava gumu i onda sve svoje frustracije iskaljuje na one koji su najmanje krivi. Cak ni Marko ne smije da progovori. Ne svidja mi se ovo.

A Perez bukvalnom u zadnjem krugu izgubi trece mjesto i zavrsi u prilicno opasnoj poziciji i to odradi kao pravi profesionalac.

Mazda dramim ovdje ali ocekivao sam puno vise od njega jucer u teskoj situaciji. Ako ovako nastavi...
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ne zamjeriti dupli post, ne mogu gore na edit.

Nakon napisanog iznad sam procitao Antine ocjene. Sto bi Dave Portnoy rekao: rookie score, Ante. :) :pivo: Ali novi si Maxov fan tako da je razumljivo. :gandalf:
No!

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
I ja sam u trenutku gledanja utrke bio razočaran tim trećim napadom koji je završio blokiranjem kotača. Smatrao sam da je trebao sačekati drugu DRS zonu i tamo probati napasti Leclerca. Međutim, shvaćam zašto je procijenio da mu je napad u prvom zavoju jedina šansa za proboj u vodstvo.

Leclerc je jučer imao nevjerojatnu trakciju u sporim zavojima što mu je između ostalog i omogućilo onako uspješne protunapade. Sumnjam da bi Max imao prevelike šanse u četvrtom zavoju. Jedino mjesto gdje je RB jučer bio dovoljno brz za pokušaj pretjecanja je startno-ciljni pravac. Nadodaj na to i činjenicu da je Max imao svega dvije-tri realne šanse za napad prije nego što mu se krenu pregrijavati kočnice i postaje jasnije zašto je išao pošto-poto s tim trećim napadom. Četvrtog ionako ne bi bilo.

Leclerc se u konačnici ''poigrao'' s Maxom u tim borbama te ne vjerujem da je Max jučer imao realnu šansu u izravnoj borbi preći Leclerca. Ne zbog toga što je Max ''uprskao na svim poljima'', nego jučer jednostavno nije išlo. Leclerc i Ferrari su bili bolja kombinacija.

Što se tiče radio poruka, razumljivo je da pod tim adrenalinom vozači svašta izgovore i nema mi smisla napadati vozače zbog toga. Izjave nakon utrke su ono što je stvarno važno, kada se glave ohlade malo. A tu se Max ponio kao i Perez - gospodski.

Suma sumarum, ni približno najgori vikend u Maxovoj karijeri. Štoviše, jedan jako dobar vikend. Možda je mogao mrvicu više izvući iz bolida u kvalifikacijama, ali nekih većih primjedbi nemam.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
U principu se slazem sa porukama preke tr tokom utrke. Adrenalin i ostalo sto ide uz to.
Ne ocekujem da pricaju kao iza saltera u hotelu.
Max ima broj jedan na bolidu. I ocekujem da podrzava ekipu u takvim momentima a ne da je onaj koji dize paniku. To je sada nova duznost koja je dosla sa uspjehom iz prosle godine.

Leclerc ga ja prakticno bez truda kontrirao. Sam je to i izjavio. Max ga nije ustvario ni izazvao.

Mene je razocarao. Od 2016 ga podrzavam i pratio sam ga kako se razvija. Sve je bilo ok po meni do jucer.

Perez je bio gospodin dok je bocno bio okrenut bolidima koji koce sa ciljne ravnine. Ovaj "moj" je bio da ne kazem sta. Do sada je bilo opravdanje zbog godina a sada je karakter u pitanju.
No!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ja ga u jednu ruku mogu shvatiti, imao je problem, dok mu tim govori da nema nikakvih problema? Tu je došlo do frustracija, što je i očekivano! Plus treba dodati, da je Ferrari juce bio najbrži, sve što je Max pokušavao - izgledalo je očajno, ne zbog njega, već jednostavno Leclerc i Ferrari su bili besprijekorni.

Uvijek sam govorio kada imaš dobar bolid, raste i samopouzdanje, slabiji bolid raste i frustracije.

Kasnije je Max prihvatio činjenicu, te bio je potpuno miran, vidjelo se u izjavama, ali u momentima kada se boriš za prvo mjesto nešto se dešava, tako da rijetko ko bi ostao hladne glave!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Sve je ok. Ali on mora vjerovati ekipi. Ako kazu volan je sigaran za voznju, onda je tako. Njegove frustracije su dosle nakon se je spalio desnu do felge. Vozi misko, izabrao si broj 1.

PR izjave ne govore nista o njemu. On je broj jedan i neka se tako ponasa.
No!

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Pitanje je dal je ferr bio bas brzi i koliko je ako je.

Ne zaboravimo da je max bez greske undercutao nekih 3 sekunde zaostatka i dva tei kruga je on na ciljnoj ravnini uzimao ferrariu mjeru samo tako ali konfiguracija staze, drs-a i takva da je mogao to vratiti.

Da je neka druga staza ne bi lecelrc imao bas neke sanse. Max ga je odlicno nadoknadio i pratio 3 kruga u mjenjacu i uspijevao lakocom preteci.

Zanima me zasto je bio ljut nakon stopa.. nesto da je njurgaonda su lagano mogli bit ispred al nisam skuzio zasto to misli.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Jer je neotesana sirovina. Nazalost. Zato ce vjerovatno i ostati kao netko sa jedva pola titule.
No!

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kakve su ovo gluposti? Čovjek je imao više problema tokom čitave utrke, a ne samo ono što mu se desilo na kraju. Čitavu utrku su trebali paziti na kočnice, što ih je usporilo. Drugo, kaže Marko problem sa volanom se desio nakon boksa. Max je uspio to kontrolirati, ali je bilo teže za upravljati. I ne mora tim sve znati preko senzora. :facepalm: Može se nešto pokvariti da ni oni ne vide... A pogotovo ne može neki tamo mehaničar znati kako je upravljati sa neispravnim volanom.

Treće, Isto Markova izjava da su podcjenili undercut kod drugog boksa, kadje Max govorio da neće više nikad tako sporo voziti. Marko je rekao da su imali normalan izlazni krug da bi bili ispred, a kad si ispred je druga priča... Možda bi pored svih problema imao šansu za pobjedu da se nisu zajebali u procjeni sa tim izlaznim krugom, jer mu se možda nebi na kraju ni javio onaj problem sa pumpom za gorivo, da je lagano vozio naprijed... A Marko je priznao da je ekipa tu pogriješila, tako da priča kako oni tamo sve znaju i kako ih treba slijepo slušati je bezveze.

Max ima jednu sasvim zasluženu titulu. A vjerovatno će ih biti još.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Samo pola titule, Pastore. I to jedino zbog ljubavi ka zemlji koja od boga stvorena nije. :lolz:

Ljepotan iz knezevine ga je poderao kao krme masnu vrecu. Ali idemo dalje. Sezona jedva da je pocela.
No!

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
vlado je napisao/la: 22.03.2022., 00:06 Jer je neotesana sirovina. Nazalost. Zato ce vjerovatno i ostati kao netko sa jedva pola titule.

Ljepotan iz knezevine ga je poderao kao krme masnu vrecu. Ali idemo dalje. Sezona jedva da je pocela.
Užas.
Kakvi su ti to komentari?
Nakon samo jedne utrke ti tu bacaš drvlje i kamenje na nekog tko je bio sporiji koju desetinku u tempu.
Naravno to piše navijač Lewisa - jasno je i zašto hehe...
Nije bitno tko za koga navija, samo malo poštovanja ne bi škodilo.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Vlado prikoči malo, u zadnje vrijeme kao da ti je netko uzeo račun i samo flejma rasprave.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡