Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Prvo sam vidio slike rendera, i odmah mi je bilo jasno da pravi bolid neće tako izgledati. Prvo, sidepodi na renderu su prekratki. Počinju od pola kokpita, dok su ih svi produžili maksimalno naprijed. Ratkape na renderu nelegalne, jer svi trebaju imati iste. Kao i endplate-i na prednjem krilu. Ne mogu ih nikako izvesti onako špicaste, a da budu u "legalnoj kutiji".

Pravi bolid dosta drugačiji. Zanimljivo su izveli ove valove na podnici. Ovaj nosač retrovizora pravi veliko krilce koje okreće zrak prema vani. Što se tiče sidepoda, nisu tako uski kao na renderu, i imaju malo veći undercut. Prednje krilo izgleda dosta realnije na pravom bolidu nego na renderu. Ništa neviđeno do sada.

Što se tiče različitih izvedbi najviše oko sidepoda, mislim da neće igrati preveliku razliku. Kažu iz FIA-e da niko nije našao neku veliku rupu u pravilniku, tipa dupli difuzor. Tako da mislim da neće biti prevelikih razlika.

Razumljivo je da Mercedesovo predstavljanje nije izazvalo neki prevelik dojam kod neutralnih navijača, jer su na renderu sidepodi izgledali identični prošlogodišnjim. Ali boja je napokon kako treba. :thumbs:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Brutala su ga upakirali i dug nos kao Ferrari...

slika
Zadnja izmjena: Sarma Verified, dana/u 18.02.2022., 17:13, ukupno mijenjano 1 put.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Samo što to nije prava slika...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Kako je gadan Aston Martin, tako širok.
On i Hass najružniji.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Brutalno izgleda, a i zvuk je odličan.
slika
slika

slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Svake godine sve više i više crvene Ineos boje na bolidu :trep:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ili pate na crvenu ili cemo uskoro otvoriti novu ili preimenovati trenutnu forum grupu :mrgreen:

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Nisam mišljenja da ce Mercedes otići iz F1 ukoliko budu imali lošu sezonu pogoto ovu prvu, jedino ako se dogodi neki slučaj kao sa McLaren Hondom gdje bi rezultati bili totalna katastrofa - Sto je po mom mišljenju uz ovakav PU kakav imaju skoro pa nemoguće, u najgorem slučaju su 4.
slika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Sarma je napisao/la:Brutala su ga upakirali i dug nos kao Ferrari...

slika
Posle malo sabiranja utisaka deluje da ustvari imamo dva koncepta više ili manje ekstremni. Imamo onaj klasičan Coke bottle oblik gde se bolid sužava ka zadnjem kraju i ovaj drugi gde karoserijom srednjeg dela bolida više ili manje pravi kanal između podnice i gornjeg dela koji usmerava vazduh do zadnjeg dela bolida. Mercedes mi je najekstremniji u klasičnoj izvedbi i deluje kao auto sa manje draga što bi značilo da bi teoretski trebalo da bude brz na pravcu. Sa druge strane Aston je ekstreman u drugom smeru. Jako uzak pozadi ali iznad njega kao tanjir karoserija koja pravi kanal koji jasno šalje vazduh do zadnjeg difuzora. Za Ferrari ne znam šta da mislim...oni su baš išli ekstremno mada sobzirom da su imali i vremena i resursa možda su i uboli dobro rešenje. Očekujem da ili budi baš konkurentni ili da budu najsporiji, tako mi deluje ovaj auto koji lepo izgleda.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ciki-F1 je napisao/la: 18.02.2022., 18:01 Kako je gadan Aston Martin, tako širok.
On i Hass najružniji.
Ako je brz onda je i lijep.
AM se igra s pravilima, vjer su namontirali 2 motora Mercedesa, za svaki kotač...

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Sarma je napisao/la: 18.02.2022., 17:11 Brutala su ga upakirali i dug nos kao Ferrari...

slika
Jel imas neku s Ferrarijem u kompletu, ako postoji ovako slika iz zraka?

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Bolid iz predstavljanja i iz ove test vožnje dijele samo značku i boju.

Krilo drugačije, nos, prednji ovjes, bočni usisnici...

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Evo ovdje je su prikazane razlike...

https://www.youtube.com/watch?v=crqe8lJUg1M
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
Pastor je napisao/la: 18.02.2022., 17:08 Prvo sam vidio slike rendera, i odmah mi je bilo jasno da pravi bolid neće tako izgledati. Prvo, sidepodi na renderu su prekratki. Počinju od pola kokpita, dok su ih svi produžili maksimalno naprijed. Ratkape na renderu nelegalne, jer svi trebaju imati iste. Kao i endplate-i na prednjem krilu. Ne mogu ih nikako izvesti onako špicaste, a da budu u "legalnoj kutiji".

Pravi bolid dosta drugačiji. Zanimljivo su izveli ove valove na podnici. Ovaj nosač retrovizora pravi veliko krilce koje okreće zrak prema vani. Što se tiče sidepoda, nisu tako uski kao na renderu, i imaju malo veći undercut. Prednje krilo izgleda dosta realnije na pravom bolidu nego na renderu. Ništa neviđeno do sada.

Što se tiče različitih izvedbi najviše oko sidepoda, mislim da neće igrati preveliku razliku. Kažu iz FIA-e da niko nije našao neku veliku rupu u pravilniku, tipa dupli difuzor. Tako da mislim da neće biti prevelikih razlika.

Razumljivo je da Mercedesovo predstavljanje nije izazvalo neki prevelik dojam kod neutralnih navijača, jer su na renderu sidepodi izgledali identični prošlogodišnjim. Ali boja je napokon kako treba. :thumbs:
Nakon što sam pročitao analizu svih dizajna na F1 izgleda da je to vizija MBa da ima sidepodovi puno kraći nego ostalima. I to im daje više kvalitetnog mjesta za manipulaciju zraka. I u dosta toga oko podnice je MB jedinstven. Pročitaj si dobar je članak

Pastor
Formula 1
Formula 1
Onda je to neko analizirao render, a ne pravi bolid...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
:thumbs: :thumbs: https://twitter.com/andihaupt1/status/1496460222889709571

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
HAHAHA, dok netko ne pogriješi sa taktikom i slično i onda ih napada drvljem i kamenjem :klanjam:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Evo Pero čitav razgovor, čisto onako da ti popravi krvni pritisak :aww:

slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡