Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Slavenowsky je napisao/la: 26.12.2021., 20:27 Sainz za ovakav inferioran Ferrari se ubio. To znači da kupi redovno bodove, bez neke pretjerane euforije. Rijedak je slučaj gdje vozi malo na nož, tj da grize za poziciju, a znao se nekoliko puta vozikati iza Ricciarda do kraja utrke, pola sekunde na repu, pa nije znao preći!

2022 kako stvari stoje Ferrari juriša na titulu (tako oni kažu), ako boldi bude konkurentan onda ćemo da ih uspoređujemo, dok ove sezone ne znam čemu potreba?

Rekao sam prije, da Sainz ima motiv više u Ferrariju, a to je dokazivanje istima, kao i sebi da može bolje nego što je mogao u Mclarenu. Leclerc je dokazao da može bolje u konkurentnom Ferrariju. Vagajte iduću sezonu.
Sve si objasnio brate! Veliko bravo na bodovima, ali 14-8 je meni pravi pokazatelj, a ne ove bikini statistike. Ne znam kako 14-8(2 trke Lec nije zavrsio, od ovih 8) nije prava statistika! :lolz: sacekajmo sljedeću sezonu, pa sudimo...
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Ova sezona je pokazatelj da Ferrari ima oba sposobna vozača. I to je ono najbitnije.
Kada budu u borbi za naslov prvaka, ako budu naravno, onda ćemo vidjeti tko je bolji.
Suditi po sezoni gdje se boriš za tamo nekakvo 4. i 5. mjesto mi nije baš.....

Mene brine Binotto. To je stvarno čudna biljka i sve me strah što mu se po glavi mota.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Mattia je politički mekana osoba....
Vidjet ćemo kakav će posao napraviti nagodinu, za njega nema opravdanja.

Nitko ni ne očekuje dominaciju, ali 5-6 pobjeda kroz sezonu sigurno da...
Binotto: Leclerc and Sainz will have equal status in 2022:

"I don't think there is a need for a number one or number two at this stage. We will discuss it based on track positions whenever the time comes".

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
senna66 je napisao/la: 27.12.2021., 11:03 Ova sezona je pokazatelj da Ferrari ima oba sposobna vozača. I to je ono najbitnije.
Kada budu u borbi za naslov prvaka, ako budu naravno, onda ćemo vidjeti tko je bolji.
Suditi po sezoni gdje se boriš za tamo nekakvo 4. i 5. mjesto mi nije baš.....

Mene brine Binotto. To je stvarno čudna biljka i sve me strah što mu se po glavi mota.
Upravo to.
U tom kontekstu sam i napisao komentar na vijestima.

Nije ni počela sezona, u kojoj bi trebali, nadamo se, da se bore za vrh, a on već trkelja i izlijeće sa nekakvim izjavama.

Edit
Ovo što je @Sarma odnekud uradio copy-paste, već ima više smisla.
Samo da ne ode u skroz drugu krajnost, kao Maurizio (Mi ne zapošljavamo batlere!).
Ako u nekom momentu jedna od ove dvojice bude morao biti batler, ima da bude batler. :gandalf:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Binotto je ko fol imao Seba kao vozača br 1 i Leclerca kao broj 2.
I to je javno rekao svima, a Leclerc je govorio da je Seb ipak u Ferrariju dugo vremena i da će poštovati odluke tima u prvoj sezoni.
Svi znamo da je Leclerc već na prvim utrkama pizdio na na radiju i da se njegov menadžer sastajao sa Matijom. Odjednom se Seb odjebao i to je to. Meni je jasno da je Leclerc tu sezonu bio bolji što smo kasnije vidjeli, ali je činjenica da je Seb otpisan i postao crna ovca već nakon par utrka. Da su mu ne znam kako loše performanse bile to nije razlog takvom tretmanu.

To se sada može dogoditi Sainzu, ali i Leclercu.
A to je pogubno jer za prvenstvo, pa i za vozacko prvenstvo trebate dva vozača.
Ferrari nije baš najpametniji po tim pitanjima. Zato me i strah.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
⤵️

https://it.motorsport.com/f1/news/f1-fe ... 2/6995333/

Pusti Mattiu neka trkelja, ako ne bude rezultata bar znamo tko će prvi dobiti nogom u guzicu u Maranellu :zubo:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Ehh sad se napokon vraćamo u ono razdoblje kada se počinje očekivati puno od Ferrarija, te se isto tako počinju stvarati nemirni vjetrovi unutar ekipe. Ne znam jel se iko sjeća koliko je Ferrari medijski bio šikaniran kada su imali uzlaznu putanju? Uvijek kada se Ferrari krene dizati iz pepela, mediji su ti koji stvaraju probleme.

Sad svi odjednom pišu o Leclercu kao inferiornom/nezadovoljnom vozaču, te da bi mogao otići iz ekipe bla, bla. Hajmo realno kuda bi on i ko bi ga plaćao više od Ferrarija i koga bi Ferrari mogao dovesti umjesto njega?

Ne mogu ova medijska manipuliranja, treba ih pustiti jednom da rade, da se probude, mene kao navijača Ferrarija boli kuki ko će biti 1, a ko 2 vozač. Neka najbolji bude i to je to. I Binnotto je ovaj put više u garaži, nego na stazi, što je dobra stvar (napokon skontali).

I btw. Mercedes, RBR nikada nisu imali medijski pritisak pred početak sezone, niti u toku.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Slavenowsky je napisao/la: 27.12.2021., 12:33 I btw. Mercedes, RBR nikada nisu imali medijski pritisak pred početak sezone, niti u toku.
Mercedes i RBR nisu legende ovog sporta. Zato i nemaju pritisak. Njihovi navijači su oportunisti - uvijek navijaju za prvake jer vole biti u krdu - malo smrdi ali je uvijek toplo. Sad će iz Merca pretrčati RBu.

Mercedes je prolaznik, a RBR je na putu za legendu, ako zaista razviju svoj motor.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ma da sad su mediji krivi.
Ferrari je prvi koji bi se trebao znati nositi za pritiskom. Apsolutno nema opravdanja.
I sam Matija je rekao da više nemaju opravdanja za eventualni neuspjeh.

slika

BoJack
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
wapi je napisao/la: 27.12.2021., 12:44
Slavenowsky je napisao/la: 27.12.2021., 12:33 I btw. Mercedes, RBR nikada nisu imali medijski pritisak pred početak sezone, niti u toku.
Mercedes i RBR nisu legende ovog sporta. Zato i nemaju pritisak. Njihovi navijači su oportunisti - uvijek navijaju za prvake jer vole biti u krdu - malo smrdi ali je uvijek toplo. Sad će iz Merca pretrčati RBu.

Mercedes je prolaznik, a RBR je na putu za legendu, ako zaista razviju svoj motor.
Jer većina trenutnih navijača Ferrarija nije počela navijati za crvene kada su bili popularni :bonk:

nelinjo
Formula 2
Formula 2
jedno je sigurno... poslije 2 sezone koje su bacene u vodu zarad 2022e, vise nema opravdanja za neuspjeh! ako za 2 godine nijesu bili u stanju da razviju i naprave motor prije svega ostalog, onda trebaju kolektivno da podnesu ostavke ili da batale F1 i kazu javno, "mi smo nesposobni, napustamo F1".

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Slavenowsky je napisao/la: 26.12.2021., 20:27 Sainz za ovakav inferioran Ferrari se ubio. To znači da kupi redovno bodove, bez neke pretjerane euforije. Rijedak je slučaj gdje vozi malo na nož, tj da grize za poziciju, a znao se nekoliko puta vozikati iza Ricciarda do kraja utrke, pola sekunde na repu, pa nije znao preći!

2022 kako stvari stoje Ferrari juriša na titulu (tako oni kažu), ako boldi bude konkurentan onda ćemo da ih uspoređujemo, dok ove sezone ne znam čemu potreba?

Rekao sam prije, da Sainz ima motiv više u Ferrariju, a to je dokazivanje istima, kao i sebi da može bolje nego što je mogao u Mclarenu. Leclerc je dokazao da može bolje u konkurentnom Ferrariju. Vagajte iduću sezonu.
A šta je to više trebao pokazati u McLarenu? Bio je bolji od Norrisa, domaćeg vozača, koji isto važi za jednog od boljih iz nove generacije vozača...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Zanimljivo. Anonimno glasanje šefova timova za najboljeg vozača nije ispalo baš anonimno za Binotta. Objavljeni su rezultati glasanja prije nego je Binotto glasao, pa sada kad je i on glasao, može se vidjeti kako je to uradio:

Pazi ovo, i Binotto stavio Sainza ispred Leclerca. :mrgreen:

Trojica zadnjih na ovoj ukupnoj top 10 listi nisu u Binottovih top 10. Nisu ni po meni, pogotovo Bottas.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Zakuhava se u Ferrariju i prije pre-seasona

nelinjo
Formula 2
Formula 2
po meni je ok glasanje... ovako bih slicno i ja glasao! Carlos je zasluzio da dobije glas ispred Leclerca za ovu sezonu, i ako smatram da vozacki ne moze parirati Leclercu! Binnoto je bio samo objektivan, i nagradio Carlosov rezultat!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 27.12.2021., 19:37

A šta je to više trebao pokazati u McLarenu? Bio je bolji od Norrisa, domaćeg vozača, koji isto važi za jednog od boljih iz nove generacije vozača...
Čitaj sa razumijevanjem, rekao sam da može bolje nego što je mogao u Mclarenu. Sa Ferrarijem je došao do P5, što je i ujedno njegov lični rekord. Sama činjenica da vozi za Ferrari, budi motivaciju.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
nelinjo je napisao/la: 27.12.2021., 22:01 po meni je ok glasanje... ovako bih slicno i ja glasao! Carlos je zasluzio da dobije glas ispred Leclerca za ovu sezonu, i ako smatram da vozacki ne moze parirati Leclercu! Binnoto je bio samo objektivan, i nagradio Carlosov rezultat!
Ja bi se nekako i slozio sa ovime, mislim da je generalno Leclerc brzi i bolji ali opet, to nije sve sto je potrebno da na kraju budes ispred..

Osobno se nadam da ce Sainz nastaviti gdje je stao ove sezone i da ce biti jos i bolji.. Leclerc ima nekih drugih demona...
Fino Alla Fine

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Binnotto ovdje nikog nije favorizovao niti omalovažavao. Išao je redoslijedom kako se je sezona završila, što je sasvim ok i logična stvar. Da je stavio Sainza na P1, a Leclerca na P7, onda je to prevelika razlika i jasna stvar ko mu je zeko-peko u timu.

Meni realno Leclerc je mnogo odlučniji vozač, brži, ali je isto tako sklon greškama. Dok s druge strane Sainz je promišljen vozač, vozač koji bi od 3 ponudjenje verzije birao najsigurniju. Generalno volim više agresivnost Leclerca, nego pasivnost Sainza, koji će radije voziti do P3, nego probati napasti na P2.

Opet zašto više gotivim Leclerca, zato što smo vidjeli kakav je kada ima brz bolid. Belgija i Monza, dvije vrhunske vožnje. Isto tako ne otpisujem Sainza, kada bude imao brz bolid kao jednom Leclerc i bude pobjedjivao ispred istog, onda ćemo da vučemo paralele.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
BoJack je napisao/la: 27.12.2021., 14:07
wapi je napisao/la: 27.12.2021., 12:44

Jer većina trenutnih navijača Ferrarija nije počela navijati za crvene kada su bili popularni :bonk:
Ja sam dovoljno star da se sjećam gomila ljudi u Renault žutim ili Benetton šarenim rekvizitima. Gdje su sad ti likovi? Gdje su ti silni navijači Renaulta iz 2006.?

Ja znam za točno jednog navijača Honde u Hrvatskoj. Sad postoji gomila navijača Mercedesa, pogotovo u Imotskom, ali.... Kladio bi se da će sad RB odjednom privući mase....

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
wapi je napisao/la: 28.12.2021., 18:02 ....
Ja sam dovoljno star da se sjećam gomila ljudi u Renault žutim ili Benetton šarenim rekvizitima. Gdje su sad ti likovi? Gdje su ti silni navijači Renaulta iz 2006.?

Ja znam za točno jednog navijača Honde u Hrvatskoj. Sad postoji gomila navijača Mercedesa, pogotovo u Imotskom, ali.... Kladio bi se da će sad RB odjednom privući mase....
:rofl: :rofl:

slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡