Sebastian Vettel
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Kao navijač Seba, ipak sam očekivao više od njega. Nije bio toliko bolji od Strolla koliko bi zapravo trebao biti. Nije imao ni sreće ove godine, al jednostavno kad pogledaš brzinu koju pokazuje, nije mi to to... Nadam se da će imati bolji bolid dogodine.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ja sam vidio da Stroll nije bio toliko loš kao do ove godine. Imao je puno lošiji bolid nego prošle godine, a kad pogledaš prošlu godinu, znao je ispadati u Q1, sa bolidom koji je bio čisto treći najbrži bolid. Ili kad bi zaglavio iza nekoga čitavu utrku, dok je Perez u drugom bolidu obilazio čitav grid... Ove godine je puno više izvlačio iz bolida, iako je to bilo puno manje nego što se bez problema moglo izvući iz prošlogodišnjeg. A i na utrkama je imao odličnih prestizanja i borbi, za razliku od svih prethodnih sezona. Ja bih rekao da se Stroll jako popravio ove godine. Ali je Vettel ipak bio za klasu bolji.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Generalno ga maže, posebice u drugom dijelu sezone, ali bolid je toliko limitiran da se to nije moglo ni vidjeti. Često tipa završe P9 ovaj P11 i ono... pogledaš rezultat i onda je kao bezveze...Multi 21 je napisao/la: 12.12.2021., 22:04 I dalje je Stroll bez sumnje vozač donje polovice grida po meni. Seb bi takve trebao mazat na kruv
Jebiga. Sezona daleko od savršene, ali mislim da je pokazao da nije za staro željezo te da će ovo ići samo na bolje dogodine. Mogao je imati 3-4 podija da je bilo sreće...a gdje je DSQ, pa nesreća u utrci, kvalama itd..
Moglo je to puno bolje izgledati nego što ovako na prvu to izgleda.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- OffLiberyMedia
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Da Massi dobije otkaz
Ništa više od Vettela nisam očekivao kada sam vidio kakav je AM. Podij-dva i to je to. Prvi su odustali od razvoja bolida (izuzev Haasa) tako da možda budu u top 3 ekipe naredne sezone gdje će Seb definitivno zagristi više nego ove sezone. Kada je osjetio "krv" odvozio je sjajno, kada je nije bilo radio je "kežual džob". Kako god mislim da mu prija okruženje
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.
- Pastor
- Formula 1
Ne mislim da je Stroll ove sezone nešto lošiji od nekih drugih vozača sredine grida. A mislim da su i ostali svi prilično blizu bili ove godine po performansama. Tako možemo vidjeti da je Tsunoda počeo u zadnje vrijeme voziti na nivou, čak i dobijati Gaslyja. Alonso je nakon početnog traženja počeo dobijati Ocona, da bi i Ocon sad u zadnjih nekoliko utrka dobro odgovorio. Ricciardo, koji se najviše mučio je u zadnje vrijeme dosta bliži Norrisu. Vidimo kako je dvojac iz Ferrarija bio blizu. Pa čak i Latifi izgleda dosta bliži Russellu u zadnje vrijeme. Jedino veliku razliku vidimo između Schumachera i Mazepina.Ferrari je napisao/la: 12.12.2021., 22:22Generalno ga maže, posebice u drugom dijelu sezone, ali bolid je toliko limitiran da se to nije moglo ni vidjeti. Često tipa završe P9 ovaj P11 i ono... pogledaš rezultat i onda je kao bezveze...Multi 21 je napisao/la: 12.12.2021., 22:04 I dalje je Stroll bez sumnje vozač donje polovice grida po meni. Seb bi takve trebao mazat na kruv
Jebiga. Sezona daleko od savršene, ali mislim da je pokazao da nije za staro željezo te da će ovo ići samo na bolje dogodine. Mogao je imati 3-4 podija da je bilo sreće...a gdje je DSQ, pa nesreća u utrci, kvalama itd..
Moglo je to puno bolje izgledati nego što ovako na prvu to izgleda.
Ali, kao što rekoh ranije, Vettel je i dalje pokazao klasu iznad, koliko je bio u mogućnosti. Kada sa bolidom ne možeš da prestigneš jedan Sauber, ne možeš ni napraviti neku prednost nad timskim kolegom, makar to bio Stroll.
Ne znam čemu se i dalje osporava Vettel. Imao je dvije loše sezone u karijeri. Obje u šestoj, zadnjoj godini ugovora sa Red Bullom i Ferrarijem. I to oba puta kada se čitavu sezonu znalo da mu je zadnja godina. Ja sam mišljenja da su obje ekipe te zadnje godine sa njim kreirale svojevrstan gardening leave. Znamo da to postoji za ključne ljude u svim timovima. Ali ne postoji za vozače. Vozač može voziti za jedan tim u decembru, i već u januaru voziti za drugi tim. I onda kada imaš takvog tehnički potkovanog vozača kao što je Vettel, koji je sa timom punih 6 sezona, moraju se nekako osigurati da što manje prenese konkurenciji. Tako da je sa oba tima imao jako limitiranu podršku u zadnjim sezonama. U Ferrariju je sa Leclercom bio u egalu u 2019. godini. Da nije bilo nekoliko incidenata između njih, mogla je prednsot otići na bilo čiju stranu. Dok je 2020 cijelu proveo u saznanju da mu je zadnja u Ferrariju. I kao što je sam izjavio, nije imao podršku od tek nekoliko ljudi u garaži. Sa Red Bullom se sjećam da je u toj zadnjoj godini prijavljivao probleme sa šasijom, dok su iz Red Bulla tvrdili da je sve ok. Bilo kako bilo, i tu je sigurno bio dosta isključen iz tima u toj zadnjoj godini.
Nemam ja sumnje da će se Vettel pokazati u najboljem svijetlu ako dobije dobar bolid.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
To je najbedastija vijest koju sam pročitao u zadnjih mjesec dana...
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Odkad se schumi vratio sa meckom nista ne otpisujem.Al da su sanse minimalne jesu.avetma je napisao/la: 14.01.2022., 12:23 To je najbedastija vijest koju sam pročitao u zadnjih mjesec dana...

- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Ferrari
GOAT relija osvojio ROC ove godine, ali mislim da je Seb itekako osvetlao obraz F1.[ link do slike ]
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
- Pastor
- Formula 1
Ma, uslovi i auta idealni za rally vozače. Vettel je samo došao u finale zato što je žrijeb bio tako napravljen, da su svi rally vozači na jednoj, dok su ovi drugi na drugoj strani. A svaki duel sa ove rally strane je bio neizvjesniji od finala... Loeb protiv oba Solberga, Ekstrom protiv Kristofferssona, Loeb protiv Ekstroma. To je sve bilo tjesnije nego finale, jer je takav žrijeb. A da u finalu dobiješ čovjeka koji je svu ovu rally stranu eliminisao, mora ti se posrećiti, i to tri puta...