Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Brumica
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Iceman je napisao/la:
Nitko se nije na nikog nabio, već se to zove utrkivanje (što za razliku ekipa SkyF1 na čelu sa Brundelom to ne razumije, ili ne žele razumijeti). Upravo kako je Felipe rekao, od muhe rade slona.
Razočaran sam kako je skončao Kimi, ali isto tako drago mi je kad vidim koji nered radi od vremena i kako dobar pace ima.
Slažem se sa svime :thumbs: Skyjevci pokušavaju napuhati stvar, izazvati sukob ili kaj već, ali prepametni su i Kimi i Seb da nasjedaju takve fore. Startovi su često zeznuta stvar i bude gužva, a ako Kimi kaže da nije Seb kriv, onda ne znam čemu uopće bilo kakva rasprava na tu temu. Naravno, novinari ipak moraju stvarati dramu. :chill:

I meni je Maurizio genijalan, čovjek baš ima karizmu. :) Definitivno je pozitivno iznenađenje u odnosu kad pogledamo kakvi su mu bili prethodnici.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Lady
GP3
GP3
Iceman je napisao/la:
Lady je napisao/la:Nije Seb opalio Raikkonenea, već se Kimi malo nabio na Seba.....

Nitko se nije na nikog nabio, već se to zove utrkivanje (što za razliku ekipa SkyF1 na čelu sa Brundelom to ne razumije, ili ne žele razumijeti). Upravo kako je Felipe rekao, od muhe rade slona.
Razočaran sam kako je skončao Kimi, ali isto tako drago mi je kad vidim koji nered radi od vremena i kako dobar pace ima.
Iceman, nisam ni mislila ništa loše.....
Ako je i bilo kontakta, onda je to običan trkaći incident, a uostalom ni Kimi nakon utrke nije ništa kontra rekao, dapače, rekao je da ne vjeruje da su se njih dvojica taknula već da ga je netko od iza udario.
slika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
“I went down into the box first of all to calm them down because I didn’t want them to panic, second, I was asking the mechanics what had happened and if he could explain it to me. I simply said to him ‘calm down, be focused, don’t worry’.”

— Maurizio Arrivabene (On his actions right after Kimi’s failed pitstop)
Kakav kralj! :klanjam:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
@lady i brumica :thumbs:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
@iceman - Ispravi u potpisu, piše tu Murizio :mrgreen:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Hahhahahah a jbg, dogodi se. Odmah da kažem i hattricku, ne kaže se Marinello već Maranello. :mrgreen: :crvenazastava:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne znam otkud je to proizišlo, ali dosta ljudi govori Marinello. Ima nešto u tome :P

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Lady je napisao/la:
Iceman je napisao/la:
Lady je napisao/la:Nije Seb opalio Raikkonenea, već se Kimi malo nabio na Seba.....

Iceman, nisam ni mislila ništa loše.....
Ako je i bilo kontakta, onda je to običan trkaći incident, a uostalom ni Kimi nakon utrke nije ništa kontra rekao, dapače, rekao je da ne vjeruje da su se njih dvojica taknula već da ga je netko od iza udario.
Između njih dvojice nije bilo kontakta, već je Raikkonen da izbjegne kontakt otišao u lijevo i tu normalno malo usporio, pa ga je stoga Sainz opalio, a izbjegavajući sve to Nasr se probio i došlo je do kontakta s prednjim desnim krajem bolida.
Kako je zaglavio iza Ricciarda odlučili su se na promjenu strategije što je bilo ispravno (u toj situaciji).
E da nije bilo tog nespretnog spleta okolnosti na početku pa da je samo jednom išao u boks bio bi visoko plasiran, jer su ipak jednom (iako uz dulje zaustavljanje) uspjelii promijeniti zadnju lijevu gumu. Vremena su mu bila odlična kad je imao praznu stazu, čak i do 1s bolja od Vettela koji je bio na mediumima (koji su sporiji oko 0,5s) s tim da treba uzeti u obzir da je Vettel išao u boks nekoliko krugova kasnije pa je imao i novije gume.
Statistika će zapisati Vettel podij (3. mjesto), Raikkonen DNF.

Iako je Mercedes uvjerljivo pobjedio, upravo je Raikkonen izjavio da zaostatak i nije toliko velik i nedostižan; očito misli da u Ferrariju ima još više brzine i da bi stvarni zaostatak trebao biti manji.

Iceman
Formula 1
Formula 1
http://socialsf.ferrari.com/

Nešto novo i moderno od Ferrarija za 12 dana. Kažem... druga momčad. :crvenazastava:

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Moze li mi netko reci za sta ce ova stranica sluziti?
Hvala :)
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Iceman je napisao/la:Hahhahahah a jbg, dogodi se. Odmah da kažem i hattricku, ne kaže se Marinello već Maranello. :mrgreen: :crvenazastava:

:D.. sjećam se te opaske sa Gp1, od tada pokušavam ne zafrknuti to ime.. no što Exp kaže dosta ljudi kažu Marinelo, u biti nisu ni svjesni da se to drukčije piše, a kamoli čita.. ja imam neku teoriju i o tome. :D :prcnjau:
..možda je nekom draži Marin od Mare.. pa neće mozak nego gdje mu pravo. :mrgreen:

slika

slika

slika
https://twitter.com/LorenzoDL83/status/577354787752140800 ________________________

Arrivabene:
“Seb of course was happy because his dream comes true, to get a podium with Ferrari is something really special for an F1 driver,” said Arrivabene. “Concerning Kimi, I was going straight away to talk to him. You know, what you need to do with a driver, you need to understand, and you need to keep him up. Otherwise if you want to celebrate with one and ignore the other, it doesn’t work.

“The two guys are working very well together, and my job is to keep the right balance, and to make Kimi confident. I was repeating to him many, many times, look Kimi, you are like a hammer, you are pushing like hell and your timing was super good. This is what I am convinced about, that we two drivers for the constructors’, not one, and Kimi I think he can do his job properly.”

“I went down into the box first of all to calm down them because I don’t want them to panic. Second I was asking to the mechanic what’s happened? He explained it to me and I said to him, Listen, calm down, be focussed, don’t worry. Things like this happen.”

“As I said before our goal was we were looking forward to Williams and Red Bull at the beginning, now we need to start to be a bit more convinced about ourselves and reduce the gap to the Mercedes guys.

“It’s just a question to continue like this with the right methodology, working and respecting the programme without panicking, keeping up the spirit of the team. You know for example today we were working without the engineer in charge of strategy. Yesterday we had a problem in qualifying, because it’s like when you are sailing very, very fast in a fog!

“All the engineers they were reading th data, but not having the guy who’s an expert we were struggling a bit, and in fact we fucked up, as simple as it is! It could happen. Today we were quite convinced that we were quite strong.”

“About the team I was happy. As a tifoso I was happy too, but as a team principal I’m half happy, because I mean one car was stopped on the track and the other car was on the podium, so for me we have done half of the job.”
Izvor
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Što reći; karizmatičan lik!
Isprva sam bio skeptik na ovog Philip Morisovca, ali sa svim potezima dosad izgleda kao pravi čovjek za ovaj posao. Ima ga svugdje i sve ima pod kontrolom.
"my job is to keep the right balance" e upravo to je ono što treba Ferrariju nakon dugog perioda No1 & vodonoša.
Ova ekipa ima potencijala za uspijeh.

Iceman
Formula 1
Formula 1
[ link do slike ]
The perfect combination! Mrak.... <3

http://formula1.ferrari.com/infographic ... ralia2015/
Ovo morate vidjeti. Stvarno nešto drugačije od Ferrarija. Dugo sam priželjkivao jedan moderniji i multimedijski moderniji Ferrari. Želja mi se ispunila. :jupije:

https://krb-sjobs.brassring.com/tgwebho ... bId=758904
Ferrari i Shell traže top class stručnjaka za gorivo. Očigledno da je to pitanje još uvijek otvoreno. :gandalf:

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
JFK je napisao/la:Što reći; karizmatičan lik!
Isprva sam bio skeptik na ovog Philip Morisovca, ali sa svim potezima dosad izgleda kao pravi čovjek za ovaj posao. Ima ga svugdje i sve ima pod kontrolom.
"my job is to keep the right balance" e upravo to je ono što treba Ferrariju nakon dugog perioda No1 & vodonoša.
Ova ekipa ima potencijala za uspijeh.
Potpis na napisano.
Stvari polako sjedaju na svoje mjesto, ali treba još vremena da se sredi nered koji se radio od 2008..

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Iceman je napisao/la:[ link do slike ]
The perfect combination! Mrak.... <3

http://formula1.ferrari.com/infographic ... ralia2015/
Ovo morate vidjeti. Stvarno nešto drugačije od Ferrarija. Dugo sam priželjkivao jedan moderniji i multimedijski moderniji Ferrari. Želja mi se ispunila. :jupije:

https://krb-sjobs.brassring.com/tgwebho ... bId=758904
Ferrari i Shell traže top class stručnjaka za gorivo. Očigledno da je to pitanje još uvijek otvoreno. :gandalf:
Dobra teta :D

Nego, baš mi se sviđa nova stranica Ferrarija, dobro odgovara trenutnoj atmosferi u momčadi. A i službena F1 stranica je redizajnirana, izgleda izvrsno.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Nisam ni sumnjao da ti se neće svidjeti. :P

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Kaze Gazetta, poboljsani motor stize u Spanjolskoj a kasnije i poboljsani PU s preostalim tokenima za drugi dio sezone.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Maurizio Arrivabene :
"Our first target was to look at Williams and Red Bull, Now we need to start to be a bit more convinced about ourselves and to reduce the gap with the Mercedes guys. I think we were, since Barcelona [testing] and after Friday and Saturday [in Australia], quite convinced about what we had in the pocket so we were not really concerned, It's a pity that [Williams's Valtteri] Bottas was not there, because it would have given us a clear benchmark, but I think we need to stop thinking about second. We need to start to think and look forward to first."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118120

Evo da i ja pohvalim novog bossa, fenomenalan je. Potpisujem svaku vas rijec o njemu. Na pocetku sam bio skeptican u vezi njega, na prvi pogled mi je izgledao ko jedan tipican talijanski mafijas :) koji nista posebno nece napravit, al itekako mi se promjenilo misljenje o njemu nakon ova 3 mjeseca. Vec sad je napravio vise nego Dominecali u zadnjih 6 godina. Sad samo treba vidjet kako ce Ferrari izgledat na jednoj pravoj trkacoj stazi kao sto je ova u Maleziji. Uglavnom mogli bi dohvatit te tolko prizeljkivane 2 pobjede, jer su ipak sad oni prvi pratioci Mercedesa i nakon malo veceg kvara, oni bi ovaj put mogli bit ti koji ce uhvatit te mrvice koje je Red Bull ugrabio prosle godine zbog cinjenice da su oni bili ti pratioci tada....

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Iceman
Formula 1
Formula 1
20 minuta Kimijeve (+ nešto malo Vettelove) vožnje sa onboard kamere. Stvarno nevjerojatno dobro ide Ferrari. :thumbs:

http://formulaunonews.altervista.org/in ... -car-20min

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ovu sam sliku jednostavno morao podijelit s vama.. :D

slika

Arrivabene to Kimi during the race in Australia: "Kimi, you are like a hammer, you were pushing like hell and your timing was good"
"We need two drivers scoring constructors' points not one and Kimi can do his job properly. The two guys [Kimi & Seb] are working very well together and my job is to keep the right balance and to make Kimi confident. Seb of course was happy because his dream came true; to get the podium with Ferrari is something that is really special. Kimi pushes like a hammer. In Australia Kimi was running well and I told him: I can't celebrate with Vettel and ignore him."
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡