Znači ipak je bio brake test? Max sam sebi daje za pravo da radi usporenje na mjestu na kojem on hoće i na način na koji on to hoće, sve to na stazi na kojoj se vozi 80% pod punim gasom.
Max je jako oštra sjekira, koje je jako loše nasađena. Razloga za to je vjerovatno više, jedan od njih je JV.
Ono što je "bit funny" je da pojedini korisnici ovaj brake test koji se desio u trkaćim uslovima na ovakvoj stazi porede sa incidentom Ham vs Vet u Baku. A što je malo više od "bit funny" isti ti korisnici su tvrdili da je Hamilton trebao dobiti 10sec stop and go, čak i nakon što sam im predočio telemetriju koja pokazuje da nije bilo brake testa već se vidi usporenje od cca 5 km/h. Verstappen je imao deceleraciju 2.4g (ono kad ga je Hamilton odlučio udariti

)
I onda na kraju "ultra funny" da ti isti korisnici hladno zaključe da se nateže Mercedesu
Najlakše je tako, batu otjerati jer proziva za duple aršine, pa onda lupati ko Max po diviziji
Što se tiče šampionata, Max još uvijek ima prednost i nadam se da Hamilton to neće smetnuti. Ne bi me iznenadilo da je Maxu već prikazana računica šbbkbb dvostruki DNF.
Mene raduje i Bottas koji je jako dobro odvezao ovu utrku i nadam se da ćemo sličnu vožnju gledati i u AbuDhabi.