VN Meksika 5.-7. studeni 2021.

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Har Kl je napisao/la: 07.11.2021., 12:00
Da se odmaknem od trolerskih komentara Sarme i Ferrarija ...
Ja nisam niŔta tvrdio. To je moj impresionizam nakon kvalifikacija. Smatram da sam ti odgovorio na pitanje zaŔto tako mislim :thumbs:
Meni je logicnije objasnjenje da je naisao na neki saobracaj ili nesto tako. Dobar je bio u trecem sektoru cijeli vikend. Ili je jednostavno Bottas bio brzi, nista neobicno, znao je cesto biti brzi u kvalifikacijama. Race pace i ocuvanje guma je ono gdje ga je Lewis dobijao najcesce.

Ali sto bi Ameri rekli, this is far from over, cak i da izadju kao pobjednici na startu. Bit ce Max jako jako brz u inferiornom Red Bullu :zubo:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Sarma je napisao/la: 07.11.2021., 12:07 @Har KI, ne trollam.

SmijeŔno mi je jer si rekao da je odustao od PP.
ZnaŔ i sam sada kako to zvuči, sve 5 - možda si se krivo samo izrazio.

Lewis je poŔteno čestitao Bottasu i rekao da je napravio bolji posao, a isto tako žali i volio bi da je na PP, logika mi kaže da onda sigurno nije ODUSTAO od PP po izjavama Lewisa, nego jednostavno da nije bio na razini Bottasa kao Ŕto je i sam rekao.
Ok. SmijeŔno izgleda. Ti upitao i ja pojasnio. Čak i napisao da je Bottas uradio bolji posao.
I onda stiže trolanje o velikom Sir Lewisu ...
Lewis da je mogao odvesti bolje od Bottasa u prvom pokuÅ”aju, on bi to i uradio. Nećemo nikad saznati da li je mogao to uraditi u drugom pokuÅ”aju. Meni izgleda da je kokoÅ”, tebi jaje ... Sve pet.

Smatram da smo previŔe vremena potroŔili na ovaj detalj :thumbs:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 07.11.2021., 12:26 Nećemo nikad saznati da li je mogao to uraditi u drugom pokuÅ”aju.
Zapravo smo saznali, vozili su obojica i drugi pokuŔaj kao i prvi.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Mogao bi Yuki misteriozno nestati nakon ovog jučer. :mrgreen:
Nije Horneru dugo trebalo za naći krivca. A nije kriv niko drugi nego sama ekipa. Ja sam miÅ”ljenja da je Max mogao imati PP da su odradili sve kako treba. Nadam se uzbudljivoj utrci bez incidenata u prvom krugu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Naspomenuo bih navijače Ferrarija da Verstappen vozi za Red Bull, a ne za njih, ovako slavno se nije branio ni Vettel kada ga je isti ovaj sa početka priče dovodio u neugodne pozicije. šŸ˜‰

Pokažite malo ljubavi prema Mercedesu, ipak su oni ovaj vikend napravili odličan posao, pa uzeli su Red Bull "predupisanih" 1-2 u kvalifikacijama, nije to mala stvar posebno ako znamo da je u RB jedan meksikanac, drugi vanzemaljac.
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Anegdotalno, ali ucini mi se zgodnim za povuci paralelu: upitam ja svog rimskog domacina/prijatelja, vatrenog Laziala, kod kojeg sam bio gost u proljece 2010. godine (u vrijeme raspleta Serie A): da li vise voli Lazio ili vise mrzi Romu?

Povod za moje pitanje je bila napeta zavrsnica prvenstva Serie A (sezona 2009/10) izmedju Rome i Intera, te su navijaci Lazija slavili poraz svog kluba od Intera, zato sto to nije u korist Romi, logicno.

Vise mrzim Romu, ko iz topa ce lik iz uvoda :lolz:

Svaka slicnost sa drugim osobama namjerna :mrgreen:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
AMG je napisao/la: 07.11.2021., 12:38 Pokažite malo ljubavi prema Mercedesu, ipak su oni ovaj vikend napravili odličan posao, pa uzeli su Red Bull "predupisanih" 1-2 u kvalifikacijama, nije to mala stvar posebno ako znamo da je u RB jedan meksikanac, drugi vanzemaljac.
TeŔko da mogu pokazati ljubav prema brendu, ali se može iskazati poŔtovanje. Primjerice, imaju veliki respekt Ŕto su okrenuli formu i nakon Britanije skoro na svakoj stazi imali bolid za pobjedu. Iako ni prije toga nisu imali previŔe crnih vikenda (Austrija/Štajerska kao primjer) - svejedno je impresivno kakve su nadogradnje donijeli.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
avetma je napisao/la: 07.11.2021., 12:30
Har Kl je napisao/la: 07.11.2021., 12:26 Nećemo nikad saznati da li je mogao to uraditi u drugom pokuÅ”aju.
JoÅ” samo da saznamo da li ovaj Maxov performans smatraÅ” kao pucanje pod pritiskom? Za Lewisa već odavno znamo.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Odnosno moze to i krace: i dalje imaju dominantan bolid, ali Lewis previse grijesi i puca pod pritiskom.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 07.11.2021., 12:30
:rofl:

Ovo je odlično. Fantastično.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Ako ćemo realno, ne bih volio da bude prvak RBR, kao ni Mercedes, ako ćemo birati između dva zla, onda je to ono najmanje, a to je RBR.

Sada, ako ce neko ovo smatrati kao hejt, neka ga smatra, ali Mercedesa je puna kapa, kao Ŕto je bila RBR, a isto tako i Ferrarija u ono vrijeme.

Hamilton za svoju 8 titulu, koja će biti najveće dostignuće u F1 mora dobroooo da oznoji dupe, a zadnji puta to je se desilo davne 2008.

Nista lično kolega AMG, ali za ekipu koja je od 2014 pa sve do danas na vrhu, pohvaliti za dobar rezultat u kvalama je komedija živa.
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
NeŔto je trulo sa RB zadnjim krilima. [ link do slike ]

Poslano sa mog YAL-L21 koristeći Tapatalk

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Ibarac00 je napisao/la: 07.11.2021., 15:03 NeŔto je trulo sa RB zadnjim krilima. [ link do slike ]

A i on ispostovo pa svoj razbio u petak.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ibarac00 je napisao/la: 07.11.2021., 15:03 NeŔto je trulo sa RB zadnjim krilima. [ link do slike ]

:facepalm:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade

Yuki je namjerno izaŔao van staze, ovo je za kaznu...
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 07.11.2021., 13:14 JoÅ” samo da saznamo da li ovaj Maxov performans smatraÅ” kao pucanje pod pritiskom? Za Lewisa već odavno znamo.
Znamo i to - pobijedio je timskog kolegu u kvalifikacijama. Jedino možda ako misliÅ” da je i Max htio zavrÅ”it iza svog timskog kolege pa nije uspio u tom naumu... Onda bi se moglo reći da je podbacio.

Ibarac00
GP3
GP3
blown diffuser je napisao/la: 07.11.2021., 16:27
Ako je već pomagao Gasleyu, zasto nije dao gas i pratio Pierra i usao u boks, nego na najbrzem dijelu staze on vozi 30 km/h i onda izlazi sa staze, pred jedan od najbrzih zavoja i plus jos sto je staza prasnjava i ispada kao da je izletio, sto je ujedno i moglo aktivirati zutu zastavu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ma kakva kazna. Imao je namjeru izbjeći promet i jebiga.

Uostalom, kakvu kaznu mu dati kada su jadnika u AT-u već kaznili s činjenicom da starta sa začelja i to na 8 krugova starom Softu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ibarac00
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la: 07.11.2021., 17:12
Ma kakva kazna. Imao je namjeru izbjeći promet i jebiga.

Uostalom, kakvu kaznu mu dati kada su jadnika u AT-u već kaznili s činjenicom da starta sa začelja i to na 8 krugova starom Softu.
Nije za kaznu, ali ovo je krajnje traljavo bilo. Jos sa dva RB iza leđa gdje se znaju koliki su ulozi u ovih zadnjih nekoliko utrka.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Da nema logike ta spora voznja do boksa to je i horner rekao, kad se maknuo gasliju na kraju pravca trebo je lijepo samo za njim i to je to a ne paradirati po stazi.Amaterski ispalo to sve skupa.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔