Slažem se sa vama, Hamilton je nedvojbeno top vozač sa vjerojatno najvećom dozom čistog talenta (midliklorijana

) u krvi i kojeg u punom naponu snage i motivacije jedino Vettel i Alonso mogu ugroziti. Vozač koji za razliku od Rosberga kad ga vidiš u kadru budi u tebi veliki respekt i strahopoštovanje, koliko god ti ne bio drag, a vjerujem da to svaki vozač osjeti isto kad ga vidi u retrovizoru.
Iako mi je Rosberg draži vozač (zbog mnogih razloga kojeg njega ne karakterizira samo kao F1 vozača i zbog kojih će mi vozači tipa Vettela, Rosberga ili Buttona biti uvijek draži od vozača tipa Hamiltona ili Alonsa) i za koga sam čitavu 2014. godinu navijao u njegovoj i Hamiltonovoj borbi za tituli, koja je na svu sreću trajala do samog kraja. Mislim da je u toj sezoni Hamilton demonstrirao nadmoć nad Rosbergom, a na VN Mađarske se to najviše moglo vidjeti, kada je Hamilton startao iz boksa i izletio sa staze u prvom krugu i na kraju ipak završio na podiju ispred Rosberga koji je starta prvi i bio vodeći u poretku, smatram da si u takvim okolnostima više od 80% tadašnjeg grida na Rosbergovom mjesto to nebi dopustilo. Bilo kakav navijački žar Rosberg mi je ubio u tom njihovom dvoboju ubio nakon prve 3-4 utrke prošle sezone i njegovih najava pobošanja preko zimske pauze, kad nam je odmah tad dao nagovjestiti da nikakve borbe između njega i Hamiltona neće biti i da Vettel prestavlja veću opasnost njemu nego on Hamiltonu, na kraju se i uspostavilo da će Vettel biti duže u utrci za titulu od njega.
Zbog svega toga viđenog u zadnje 2-3 sezone njihovog momčadskog dvoboja, vrlo sam skeptičan oko šansi da Rosberg pobjedi Hamiltona, ali smatram da Rosberg ima adute kojim bi mogao biti puno jači protivnik Hamiltonu. Ali sve dok pušta Hamiltona da igra svoju igru i ne stavi "točku na i" stvarima poput onog izgurivanja u Austinu mislim da Rosberg neće imati šanse da drži bilo kakav priključak za Hamiltonom, a kamoli da ga pobjedi.
Formu je na zadnje tri utrke poslije Austina popravio i u novu sezonu ulazi s vjetrom u leđima, ali vrlo brzo ćemo kroz par utrka vidjeti koliko je ta njegova forma zavisila od Hamiltonove "neforme". Ja bi kao i vjerojatno svi volio da nam se pokaže kao dostojan protivnik Hamiltonu, jer ovo mu je sigurno zadnja prilika za to, pogotovo ako Mercedes bude ponovo dominantan kao u protekle dvije sezone, ali bi se klonio bilo kakvih prognoza oko njega jer sam vrlo skeptičan. Po svemu sad pokazanom se čini da je on ipak klasu ili dvije ispod Hamiltona...