Nikako, jer očito je da bi se Leclerc, Grosjean i Hamilton pridružili Bianchiju da nije bilo Haloa...CrashOverride je napisao/la: 20.09.2021., 07:54Obzirom da su u F1 3 smrtna slucaja u zadnjih 30 godina, nije bas da si natego pricu previse...Explorer je napisao/la: 20.09.2021., 06:57Ispada tako, pogotovo kad je drama queen izblebetao svoj šablon.Ciki-F1 je napisao/la: 19.09.2021., 22:58 Odjednom ispada da nema HALO-a da bi više njih poginulo u zadnjih 4god nego u zadnjih 30.
Nemam ništa protiv halo iako su mi bolidi prije njega daleko ljepši.
Neka je sigurnost na 1. Mjestu ali se malo previše tu dramatizira.
F1 Vijesti
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Jako dobro napisano.Ferrari je napisao/la: 20.09.2021., 17:59 .............
Zašto se gleda F1? Da bi vidjeli luđake s talentom kako voze 300+ km/h, kotač u kotač s mogućnošću da se svašta dogodi. To prodaje F1 i ovakav tip sporta. To uzbuđenje, opasnosti, vozačke sposobnosti vozača i inženjering koji je potreban da bi bolidi bili tako brzi.
Svi takvi sportovi (adrenalinskog tipa jel) sadrže te elemente. Činjenica da doslovno nitko od nas ne može iskusiti ništa slično tome je glavni "hook" tog sporta.
Možete vi govoriti što želite, ali to je tako. Nitko ne gleda F1 radi toga da bi vidjeli poboljšanje sigurnosti iz godine u godinu. To je svima u podsvijesti. Gleda se zbog čiste ludosti tog sporta i činjenica da ništa nije sigurno niti će 100% biti.
Nigdje nisam rekao "ah, neću gledati ako ne padaju glave" niti je to poanta. Gotovo svi tražimo da se uvedu šljunčane i travnate izletne zone, jel tako? Zašto? Asfaltne su činjenično sigurnije i vjerojatno će izazvati manje problema vozaču kao i smanjiti incidente jer ih možeš zaobići. Nisam rekao "ej skinite HALO jer je sport lošiji" itd...
..........
Ima nešto u čovjeku, što ga vuče krvi, ratovanju,...... nekakvom ( smrtnom ) rubu.
Komparacija nogometa i auto-motosporta je apsolutno promašena.
Tko iole ima strast prema brzini i utrkivanju, zna o čemu govorimo.
Npr. brzina.
Kada se skida svjetski rekord u brzini na slanom jezeru,.... u Utah čini mi se ( ispravite me, ako griješim ), je li vi F1 navijači f1pulsa,.......... je li vi znate koliko je čovjek blizu smrti? I sami znate koliko je to zanimljivo..... a znate i koliko je opasno. I nema te sigurnosti koja će spasiti tog čovjeka u toj raketi na četiri ( ili koliko već ) kotača...... od sigurne smrti. To je - to. Čovjek ide na rub, i to je tako - "dobro".
Uvijek će to biti tako. Uvijek će F1 biti opasna, čak i uz HALO sustav. Slijedeći korak je da F1 slijedi IndyCar; da što više zatvori kokpit.
Ali, u načelu, gledatelji ne žele toliku sigurnost. Ne žele smrt, ali žele vidjeti, to na rubu smrti. Jer, u protivnom više nećemo biti gledatelji MODERNIH gladijatora, nego ćemo se pretvoriti u curice.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Upravo to je poanta ove diskusije, F1 će uvijek biti opasna jer ljudima nije prirodno ići 300 km/h, a za pomagala je i Lauda tvrdio da su učinila bolide prelaganima za vožnju pa se osramotio kad je probao voziti. Tako bi prošli i svi koji tu tvrde da je lako za vožnju ili da nije opasno. Danas su bolidi među najbržima, a vozači dolaze iz najvećeg bazena talenta, doći na radar nekoj ekipi nikad nije bilo lakše, ako si vrhunski. Halo je sporedan faktor."F1 će uvijek biti opasna"
Inače, rečenica "necemo biti gledatelji modernih gladijatora nego ćemo se pretvoriti u curice" je urnebesna.

-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 4 mj
Meni i dalje nije jasna ta teza da se Lauda osramotio kada je pokušao voziti moderni bolid... Čovjek je, takav kakav je već bio, sjeo u taj bolid ne da odveze neki lagani krug iz zezancije, nego da shvati ponašanje na granici i gdje su te granice... Jednostavno ga nije zanimalo tko će što misliti o njegovom izvrtanju, jer u njegovom načinu razmišljanja nikada nioje bilo mjesta za takve trivijalnosti.avetma je napisao/la: 21.09.2021., 08:21Upravo to je poanta ove diskusije, F1 će uvijek biti opasna jer ljudima nije prirodno ići 300 km/h, a za pomagala je i Lauda tvrdio da su učinila bolide prelaganima za vožnju pa se osramotio kad je probao voziti. Tako bi prošli i svi koji tu tvrde da je lako za vožnju ili da nije opasno. Danas su bolidi među najbržima, a vozači dolaze iz najvećeg bazena talenta, doći na radar nekoj ekipi nikad nije bilo lakše, ako si vrhunski. Halo je sporedan faktor."F1 će uvijek biti opasna"
Inače, rečenica "necemo biti gledatelji modernih gladijatora nego ćemo se pretvoriti u curice" je urnebesna.U stilu, ja sam jako opasan tip, odgledao sam preko tisuću MMA borbi, ili, ja sam strašan ljubavnik, čitao sam stotine ljubavnih romana.
![]()
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Zar nije ušao u bolid baš da dokaže kako su bolidi lagani za voziti i da možeš "majnuna posjesti unutra"? Ili mi je potpuno krivo u pamćenju ta anegdota...dmj je napisao/la: 21.09.2021., 14:53 Meni i dalje nije jasna ta teza da se Lauda osramotio kada je pokušao voziti moderni bolid... Čovjek je, takav kakav je već bio, sjeo u taj bolid ne da odveze neki lagani krug iz zezancije, nego da shvati ponašanje na granici i gdje su te granice... Jednostavno ga nije zanimalo tko će što misliti o njegovom izvrtanju, jer u njegovom načinu razmišljanja nikada nioje bilo mjesta za takve trivijalnosti.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Pa dobro ali nista ga nije sprecavalo da odveze jedan kompetitivan krug nakon sto je utvrdio granice bolida.

- Pastor
- Formula 1
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... bMr8N.html
Samo mu ne dajte da vodi ekipu.
Samo mu ne dajte da vodi ekipu.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Nikita i Mick potpisali za 2022

- _bataziv_0809
- Formula 1
Imola ostaje u kalendaru!

- zjurina
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
to je vijest koja bi mi se svidjela.
mmmm....jel je vijest ili samo tvoja (kao i moja) velika želja ???
MOže Link ?

- _bataziv_0809
- Formula 1
Izgleda da sam se opet zaletio kao i za Pereza, mada je to kasnije potvrdjeno...zjurina je napisao/la: 23.09.2021., 22:39to je vijest koja bi mi se svidjela.
mmmm....jel je vijest ili samo tvoja (kao i moja) velika želja ???
MOže Link ?![]()
Objavili gpbalkanci

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
na ovom linku ne pište da je ugovor potpisan.
https://www.gpblog.com/en/news/94716/gp ... ement.html
https://www.gpblog.com/en/news/94716/gp ... ement.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
uf, ta staza nikad nije odgovarala hondi. u motogp-u. 

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- _bataziv_0809
- Formula 1
10to godisnji ugovor od 2023...ne znam sta da mislim. Ne volim Bliski Istok u F1 nikako.
Kakva je staza? Ovi sto prate Moto Gp bi trebali znati.

- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Za Motogp je perfektna, utrke su uvijek zanimljive ali za F1 sumnjam da ce bit dobra, ali valjda grijesim jer jedino mjesto za pretjecanje je startno ciljni pravac a svi znamo kako je tesko pretjecat s ovim bolidima i koliko je zapravo tesko pratit nekog ispred, mislim da je ovaj startni pravac prekratak za bolide F1 sto se tice pretjecanja._bataziv_0809 je napisao/la: 30.09.2021., 12:08 10to godisnji ugovor od 2023...ne znam sta da mislim. Ne volim Bliski Istok u F1 nikako.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Mislio sam da će Portimao biti koma, pa je na kraju stvarno super bomba staza.alonso5 je napisao/la: 30.09.2021., 14:26Za Motogp je perfektna, utrke su uvijek zanimljive ali za F1 sumnjam da ce bit dobra, ali valjda grijesim jer jedino mjesto za pretjecanje je startno ciljni pravac a svi znamo kako je tesko pretjecat s ovim bolidima i koliko je zapravo tesko pratit nekog ispred, mislim da je ovaj startni pravac prekratak za bolide F1 sto se tice pretjecanja._bataziv_0809 je napisao/la: 30.09.2021., 12:08 10to godisnji ugovor od 2023...ne znam sta da mislim. Ne volim Bliski Istok u F1 nikako.
- Pastor
- Formula 1
Ali neće ovi bolidi voziti na njoj od 2023...alonso5 je napisao/la: 30.09.2021., 14:26Za Motogp je perfektna, utrke su uvijek zanimljive ali za F1 sumnjam da ce bit dobra, ali valjda grijesim jer jedino mjesto za pretjecanje je startno ciljni pravac a svi znamo kako je tesko pretjecat s ovim bolidima i koliko je zapravo tesko pratit nekog ispred, mislim da je ovaj startni pravac prekratak za bolide F1 sto se tice pretjecanja._bataziv_0809 je napisao/la: 30.09.2021., 12:08 10to godisnji ugovor od 2023...ne znam sta da mislim. Ne volim Bliski Istok u F1 nikako.