VN Rusije 24.-26. rujna 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
blown diffuser je napisao/la: 26.09.2021., 17:12
Kriva informacija s pitwalla za Landa da kiša neće padati jače.
Malo sam se ogriješio o Landa.
IMO McLaren nije sebi trebao dozvoliti da pitaju mladog vozača kako se osjeća na gumama na suho. Bezveze su prebacili odluku na njegova pleća. Pogotovo što je kiša pojačavala i što nije istim intenzitetom padala na cijeloj stazi. Oni su to morali znati, a Lando nije mogao znati.

Mercedes je Hamiltonu rekao "box, box there is more rain to come"

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Bilo kako bilo, McLaren nije bio odlučan. Naučit će i oni i Lando iz ovoga.
Lijepi su dani ispred McLarenovih navijača tako da glavu gore.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
senna66 je napisao/la: 26.09.2021., 17:44 Bilo kako bilo, McLaren nije bio odlučan. Naučit će i oni i Lando iz ovoga.
Lijepi su dani ispred McLarenovih navijača tako da glavu gore.
Sjetim se Kine 2007 i sljunka na ulasku u box...
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Razocaran naravno.
Nitko ne tvrdi da Lewis nebi presao Landa i da je takticki sve odlicno odradeno , ali sansa za pobjedu bi bila.
2 pobjede zaredom za McLaren , oba vozaca uzimaju pobjedu jedan za drugim , to bi bio novi level fantazije.

Cak nisam razocaran sta je Lando htio probati na tim gumama , jbg takva je situacija na stazi tada bila.
Ali kada je Lewis usao po gume i znali su koliko vremena skida , tu su trebali odmah reagirati jer je bilo jasno kao dan da ce ga Lewis stici a i tada je kisa bas pocela lijevati.
Tu da su isli po druge gume imali bi postolje , 2 vozaca u top 5 dok je 1 Ferrari odustao. Hrpa bodova , odvajanje na trecem mjesu itd itd.

Ali, naucit ce svi od ovoga nesto. I vozac i ekipa , nadam se.
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Niko ne može pogoditi kad će, i koliko će pasti kiše. Tako da je ovo sve bilo čista lutrija.

Početak na suhom, kao što sam pretpostavljao, Hamilton se nije dobro proveo na startu sa parne strane. Na kraju mu se sve otvorilo, jer su neki pre prerano otišli u boks. Poslije toga je bilo rutinski... Ali Norris bi ga mogao zadržati na suhom, kao što ga je Ricciardo držao u prvom stintu. Čak mu je i najbrži krug uzeo. Max daleko da je imao sreće, osim ove lutrije na kraju... Preran odlazak u boks. Kada se očekivalo da na stazi ostanu ovi na hardu, i da puno produže stint u odnosu na ove sa mediumom, oni ga uvedu ranije nego što su neki na mediumu ušli. Zato ga je kasnije i Alonso ugrožavao. Ništa on nije loše odradio, jednostavno je Red Bull loše odradio posao ovaj vikend. Čak i sa Perezom, koji je trebao biti lagano ispred Sainza, da nije bilo onog presporog boksa. Max je na suhom dijelu utrke mogao imati puno bolju utrku da je tim dobro odreagirao, pogotovo nakon onakvog prvog stinta gdje je došao Hamiltonu na par sekundi. Hamiltonu se otvorilo bruku pozicija, jedna po jedna, neiskustvom ekipa iz F1.5. Prvo Russell pre pre rano odlazi u boks. Onda Stroll. Pa tako i ostali. I sve jedan po jedan otvoriše Hamiltonu stazu da demonstrira Mercedesovu silu... Na kraju mu i McLaren pokloni ovo prvo mjesto. Rekao bih da je ipak Hamilton bio sretniji danas, tokom čitave utrke...

Najsmješniji dio utrke mi je bio kada su Bottasu govorili da se bori za top 5, a u tom trenutku nije bio ni blizu bodova. Na kraju mu kiša baš donese top 5. :mrgreen:
Ono sa promjenom motora, vidim neki su govorili da je logičnije da se brani od Maxa na nekom P5 do P8 mjesta. Ali sa ovim potezom u Mercedesu su se valjda nadali da će ga Bottas držati izvan bodova (da je bilo suho do kraja, i da ga je Bottas uspio držati iza sebe, tako bi i bilo), ali nada je kurva...

Vettel je bio odličan u onom periodu prije kiše, pa i dok je laganija kiša padala. Dosta je napredovao i stizao sve ispred sebe. Ali i njega nisu pozvali na vrijeme. Bio je taman stizao onu ekipu Max, Sainz, Ricciardo. Da je otišao u istom krugu kad i oni, mogao je možda biti ispred Bottasa. Ili možda da još nekog obiđe po kiši. Ali, Lutrija...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Nijedne pohvale za Alonsasa koji je rijesio Maxa, niko ni da spomene.

A u Madjarskoj druga prica :trep:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 26.09.2021., 19:36 Nijedne pohvale za Alonsasa koji je rijesio Maxa, niko ni da spomene.

Eto nisi ni ti bacio pohvalu...

Ja ne znam sta je bilo.. Bio u tunelu i krepo net...
Fino Alla Fine

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Meni je drago da je Lando donio bilo kakvu odluku u odnosu na Mclaren koji nije znao što bi. I nema veze, velika lekcija danas i slika možda i najboljeg mladog vozača.

Lewis i Mercedes u prometu užasni, u čistom zraku najbrži bolid.

Max imao sreće, Red Bull promašio strategiju.

Isto tako sreće imao i Sainz.

Cirkus oko Bottasa i PU je negledljiv, a Mercedes najljigavija momčad ikad.

I to je to. Najgluplja staza u kalendaru, aka crte na parkingu gotova, idemo na jednu od najboljih.
"What a little star." May 26, 2012.

Matek14
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
_bataziv_0809 je napisao/la: 26.09.2021., 19:36 Nijedne pohvale za Alonsasa koji je rijesio Maxa, niko ni da spomene.

Da je upalio ostanak na stazi, bio bi heroj dana uz Landa..
Ja sam zadovoljan utrkom.. odabir harda na pocetku se isplatio i da nije kise bilo vjerojatno bi zavrsio na P5 sto je opet daleko iznad realnih mogucnosti tog bolida .. u trenucima kad je rjesio Pereza za P3 (netko je ranije spomenuo i razliku u voznji na kisnoj Imoli i danas te je to jako dobro primijetio) sam skakao po sobi kao u dobra stara vrrmena. Jbg, nitko ne moze znat koliko kise ce past i rizik se nije isplatio. Realno, jedan krug raniji ulazak i bio bi na postolju..

No vjerujem da bi se do kraja sezone moglo sve poslozit i u njegovu korist.. do sad kad god je moglo, otislo je u korist nekog drugog.. no strpljen, spasen :)

Treba napomenut i da je Fernando u zadnjih 10 utrka, 9 puta bio u bodovima.. bio bi vjerojatno i 10 da se Spa vozila.. od onog pospanog pocetka sezone, stari vuk postaje sve bolji i to veseli
Fernando is faster than all of you :jupije:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Alonsovo današnje pretjecanje Verstappena nije baš usporedivo s Mađarskom i obranom od Hamiltona. Impresivno je s Alpineom u bilo kakvim uvjetima proći ispred Red Bulla za kojim sjedi vozač poput Maxa, ali nije impresivnije od zadržavanja najbržeg/drugog najbržeg bolida za kojim sjedi vozač poput Lewisa s tim istim Alpineom, a treba dodati da je u Mađarskoj Lewis imao svježe gume i dobrih tri sekunde prednosti po krugu, dok je Max danas imao hendikep u odnosu na Alonsa po pitanju guma. A i puno je upečatljivije kad borba traje desetak krugova i jedino je zanimljivo na stazi, danas je Alonso samo zaobišao Maxa, u moru akcije ne znam ni je li prikazan taj trenutak u normalnom prijenosu.

Kad već komentiram Alonsa, definitivno se vidi taj napredak u odnosu na početak sezone kojeg spominje @Matek14, u svakom segmentu se znatno poboljšao, sve češće i redovitije pobjeđuje Ocona, marljivo skuplja bodove i koristi svaku priliku. Također sam s povećim hypeom pratio posljednje trenutke utrke, pogotovo od trenutka kad je prošao Pereza za P3, nadao sam se da će se moći do kraja na slickovima, ali kiša je postajala sve jača, a krugova je bilo previše. Dotad odlična strategija Alpinea, nije prvi put da održavaju dobar tempo u dugačkom stintu na hardu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Sad sam pogleda taj trenutak i slazem se sa @croatic
Fino Alla Fine

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Nijesam gledao trku. Vidim Sainz treća što je odlično za Ferrari. Leclerc je bio isto visoko plasiran do ovog haosa na kraju. Ferrari mu nije mijenjao game na vrijeme? Pretpostavljam!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
CrashOverride je napisao/la: 26.09.2021., 20:59 Sad sam pogleda taj trenutak i slazem se sa @croatic
Ma imate duple aršine..... :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 26.09.2021., 20:33 Alonsovo današnje pretjecanje Verstappena nije baš usporedivo s Mađarskom i obranom od Hamiltona.
Da je Hamiltona prestigao, bilo bi vrijedno pomena, ovako.... ;)

Nisam ni rekao da je impresivnije, pa ni jednako impresivnno kao odbrana u Madjarskoj, nego da niko nije ni spomenuo. A priznat ces, nije bas mala stvar da Alpina prestize Red Bull.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
nelinjo je napisao/la: 26.09.2021., 21:01 Nijesam gledao trku. Vidim Sainz treća što je odlično za Ferrari. Leclerc je bio isto visoko plasiran do ovog haosa na kraju. Ferrari mu nije mijenjao game na vrijeme? Pretpostavljam!
Leclerc nije bio proaktivan i na kraju je bio neodlučan za ući u boks na vrijeme. Zvali su ga u krugu 49 (krug poslije Sainza koji je sam donio odluku) i nije želio ući po gume. Jebiga.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Čitav dan i noć nisam ulazio skoro na internet da ne pokupim kakav spoiler oko utrke i uspije mi. Dođem u 3h kući s puta, ne spava mi se, pa skontam pogledati snimke utrke na EON-u, sve pripremim i neki me vrag natjera da vidim mogu li vecu rezoluciju izabrati i pritisnem dugme koje mi pokaze krajnji poredak utrke :wtf: Ne da mi se, pa ne da :S
Još gore je što sam odmah prepostavio da je kiša bila kad sam vidio zaostatak Maxa na P2 i koliki je zaostatak bio za Lewisom...
Tako da sam preletio snimku utrke...

Nemam šta mnogo da kažem, osim da je McLaren darovao golemi poklon Mercedesu. Prvo Riccijevim boksem, a onda sa prepuštanjem Norrisu da odluči da ostane na stazi, pravo zeleno jbg.
Lewis si je opet startom otežao utrku, ali opet sr poklopilo sve njemu u korist da konačno uzme 100-tu pobjedu. No, i bez kiše mislim da bi prestigao Norrisa do kraja.

Max odličan, maksimalno minimizirao štetu, ma da je situacija sa kišom na kraju i pravovremenom odlukom Red Bulla on još i više profitirao zbog loših odluka drugih.

Drago mi je čak zbog ovakvog završetka, Hamiltonu je pobjeda odlično došla da se psohočki ustabili, Max je uradio što je uraditi mogao i zaostatak za Lewisom je sad minimalan. I šećer na kraju, Sainz na podiju :dance:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Vidim da se potencira, ali Lewis uopste nije imao los start u smislu rekacije i ubrzanja. Prljava strana staze i blokiranje od Norrisa su ucinile svoje.

Zasto se doveo u situaciju da starta sa P4 je pravo pitanje.
slika

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Red Bull
Da malo prokomentiram moje iz RB-a. Totalno izgubljeni bez neke želje da oni naprave potez. Pitaju vozače da naprave odluku umjesto njih.
Dodatan plus u korist Maxu kako je točno procijenio kako gubi vremena i da je sad vrijeme za kišne gume.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ja sam iskreno očekivao Maxa da bude tu negdje pri samom vrhu na kraju utrke. Bio je tik do Hamiltona i imao je solidan pace. Ali prerano su išli u box (i to s harda na medium koji nikad ne bi izdržao do kraja) i zapeli u prometu. Trebali su s njime postupiti kao i sa Perezom. Kiša mu je na kraju olakšala muke istrošenih guma.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Ovi iz McLarena samo da su slušali Mercedesov tim radio pogodili bi taktiku.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡