Har Kl je napisao/la: 29.08.2021., 19:55 I evo izgleda problema.
Nije kompletiran zadnji krug. https://twitter.com/adamcooperF1/status/1432034908164214796 Masi je zaboravio na crvenu zastavu
https://twitter.com/EliGP/status/1432034388385144834

Har Kl je napisao/la: 29.08.2021., 19:55 I evo izgleda problema.
Nije kompletiran zadnji krug. https://twitter.com/adamcooperF1/status/1432034908164214796 Masi je zaboravio na crvenu zastavu
https://twitter.com/EliGP/status/1432034388385144834
Sad sam pročitao da samo vodeći treba započeti treći krug, što je Max uradio kroz prolaskom kroz Box.croatic f1 je napisao/la: 29.08.2021., 20:07Kako je tijekom one trosatne pauze bila velika zavrzlama oko toga je li utrka krenula ili nije, zabavljao sam se kopajući po sportskom pravilniku i razmišljajući o raznim scenarijima - točno mi je prošlo kroz glavu kako bi u jednom trenutku ova utrka mogla ispasti neregularna, po mogućnosti taman kad Max okrene Lewisovu prednost da se flejmaju teorije zavjereHar Kl je napisao/la: 29.08.2021., 19:55 I evo izgleda problema.
https://twitter.com/EliGP/status/1432034388385144834![]()
Masi & co najveće legende ikad![]()
Članak 51.14 kaže:* Provisional results. Note – half points awarded, as less than 75 percent of the original race distance was completed. Results were calculated in accordance with Article 51.14 of the FIA Formula One Sporting Regulations, namely at the end of lap 1 being the penultimate lap before the lap during which the signal to suspend the race was given. However, for the determination of points, Article 6.5 was applicable, the leader having crossed the Control Line 3 times, therefore complying with the requirement for the leader to have completed more than 2 laps in order for half points to be awarded.
Članak 6.5:If the sprint qualifying session or the race cannot be resumed the results will be taken at the end of the penultimate lap before the lap during which the signal to suspend the sprint qualifying session or the race was given
Jedino što je meni upitno je što se smatra pod "completed lap", ali iz ove napomene s F1.com se da zaključiti da se gleda samo da je vozač odvozio ta dva kruga, a ne da ih ima u službenoj klasifikaciji.If a sprint qualifying session or race is suspended under Article 50 41, and cannot be resumed, no points will be awarded if the leader has completed two laps or less, half points will be awarded if the leader has completed more than two laps but less than 75% of the original sprint qualifying session or race distance and full points will be awarded if the leader has completed 75% or more of the original sprint qualifying session or race distance
...
Izvini Lovro, nisam vidio da si i ti postavio isto citat.f a sprint qualifying session or race is suspended under Article 50 (41), and cannot be resumed,
no points will be awarded if the leader has completed two laps or less, half points will be
awarded if the leader has completed more than two laps but less than 75% of the original sprint
qualifying session or race distance and full points will be awarded if the leader has completed
75% or more of the original sprint qualifying session or race distance
...ali, kompletirati više od dva kruga meni zvuči kao da mora kompletirati tri kruga, a ne dva kruga i par metara.However, for the determination of points, Article 6.5 was applicable, the leader having crossed the Control Line 3 times, therefore complying with the requirement for the leader to have completed more than 2 laps in order for half points to be awarded.
Poprilično sam uvjeren da su bili hrvatski komentatori, kojim ne znam ime._bataziv_0809 je napisao/la: 29.08.2021., 19:37Lapsus mentisVettel-Ferrari je napisao/la: 29.08.2021., 19:32Zar je bila na SK1_bataziv_0809 je napisao/la: 29.08.2021., 19:24 Dobro rece Lewis ili ko vec, pravi heroji danas su ljudi koji su satima stajali na kisi i zimi. I Pavle Zivkovic sa SK1.![]()
![]()
![]()
SK HD, a navodno su pustili za druge operatere na SK4. U BiH barem.
Mozes mijenjati zvuk prenosa. Dakle idu i jedni i drugi istovremeno, a ti biras "jezik" na kojem ces slusati.Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.08.2021., 20:31Poprilično sam uvjeren da su bili hrvatski komentatori, kojim ne znam ime._bataziv_0809 je napisao/la: 29.08.2021., 19:37Lapsus mentis![]()
SK HD, a navodno su pustili za druge operatere na SK4. U BiH barem.
A isključili su se ono jednom na 20-tak minuta, pa zato mi je to s Pavlom na SK1 bilo još uvjerljivije.
BTW Je li na SK-u srpski i hrvatski komentatori prenose paralelno sesije ili su raspoređeni naizmjenično po sesijama? Pošto sam upratio da na istom vikendu pratim npr. treninge s jednim, a kvalifikacije s drugim, a nisam primjetio da se ista sesija prenosi na dva SK kanala (bilo kojim, a imam ih 10-tak u ponudi)![]()
Ross Brawn regularno.Har Kl je napisao/la: 29.08.2021., 20:14Sad sam pročitao da samo vodeći treba započeti treći krug, što je Max uradio kroz prolaskom kroz Box.
Tako da je sve regularno.
_bataziv_0809 je napisao/la: 29.08.2021., 20:57Ross Brawn regularno.Har Kl je napisao/la: 29.08.2021., 20:14Sad sam pročitao da samo vodeći treba započeti treći krug, što je Max uradio kroz prolaskom kroz Box.
Tako da je sve regularno.
Prezalio sam vrlo brzo jer ih je Mika preslusao na kraju sezoneluke flywalker je napisao/la: 29.08.2021., 21:20
![]()
![]()
![]()
![]()
Hoćeš li ikad prežaliti?
Btw, jutros gledo season review ‘98.
I meni isto, najbolje sezone, valjda sto sam tad nekad (cca 97) počeo gledati f1. Ja vikendom spucam po jednu na yt takodjer (btw downloado sam ih da se ima za crnih dana)._bataziv_0809 je napisao/la: 29.08.2021., 23:16Prezalio sam vrlo brzo jer ih je Mika preslusao na kraju sezoneluke flywalker je napisao/la: 29.08.2021., 21:20
![]()
![]()
![]()
![]()
Hoćeš li ikad prežaliti?
Btw, jutros gledo season review ‘98.i nastavio ih skolovati i naredne dvije
![]()
Ali nikad necu zaboraviti![]()
Imas sad ponovo na yt full season review, one od po par sati trajanja. Ja to gledam kao film. 1997,1998,1999 i 2000. mi ne mogu dosaditi. Genijalne sezone, prekrasni bolidi i rika V10 monstruma![]()
Ma žao mi za reći, ali nije danas bilo uvjeta za izvući te bolide na stazu u režimu utrke.senna66 je napisao/la: 29.08.2021., 23:36 Da. Indianapolis je barem imao neke bolide koji su se utrkivali....
Razočaran sam. Ljetna stanka, svi jedva čekamo Spa (pogotovo kišnu) i onda dobijemo 4 sata čekanja, jedno veliko ništa..... i još jedan podsjetnik da u F1 rade ljudi koji su nesposobni.
Možda nije bilo uvjeta, ali ne može se reći da bolidi nisu mogli kružiti 15 krugova pa bi se možda i otvorila nekakva linija za utrkivanje. Ako ne, sve u redu, pokušali smo. Ovako je ispalo kao nekakva formalnost, odradili su 4 kruga iza SC-a, nisu znali da li je utrka službeno počela ili ne, zaustavljaju limit od 3 sata (sada znamo da i to mogu, čudo koliko se toga može očito) da bi na kraju ovaj smijeh ponudio.MSC je napisao/la: 29.08.2021., 23:43Ma žao mi za reći, ali nije danas bilo uvjeta za izvući te bolide na stazu u režimu utrke.senna66 je napisao/la: 29.08.2021., 23:36 Da. Indianapolis je barem imao neke bolide koji su se utrkivali....
Razočaran sam. Ljetna stanka, svi jedva čekamo Spa (pogotovo kišnu) i onda dobijemo 4 sata čekanja, jedno veliko ništa..... i još jedan podsjetnik da u F1 rade ljudi koji su nesposobni.