Što trenutno slušate?
Televizija (film, serije), glazba, mediji...
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Slušalo se 2000 sluša se i 2021!

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Na današnji dan, prije okruglo 30 godina, svjetlo dana je ugledao najprodavaniji metal album ikad. (dakle, ne računamo Floyde, G`n`R, Zeppelin i AC/DC, jer to nisu metal bandovi).
Nezvanično, prodat je u 30+ miliona primjeraka.
Neponovljiva i do, dan danas, nenedmašena produkcija u tom žanru.
Do tada su prvi koraci koji su se učili na gitari bili rifovi iz "Smoke on the water" i "Paranoid", a od tada su to bili "Enter sandman" i "Nothing else matters".

Moja 2 favorita (iako je svih 12 pjesama odlično), studijski i live.
Rekli bi (danas popularan izraz) "2 very underrated songs".
Hint - na početku, kada se naizmjenično uključe gitare, te prije 3. strofe, takođe, kada gitare idu naizmjenično (kao na početku), oni klikovi koji se čuju "ispod" su zapravo Jamesovo repetiranje Winchester-ke, samo što je drugi puta to izraženije (glasnije).
Negdje na 7 minuta i koju sekundu, nezgodan položaj kamere koji je uhvatio jedan detalj kod Kirka, koji se inače ne vidi od gitare.
Nezvanično, prodat je u 30+ miliona primjeraka.
Neponovljiva i do, dan danas, nenedmašena produkcija u tom žanru.
Do tada su prvi koraci koji su se učili na gitari bili rifovi iz "Smoke on the water" i "Paranoid", a od tada su to bili "Enter sandman" i "Nothing else matters".

Moja 2 favorita (iako je svih 12 pjesama odlično), studijski i live.
Rekli bi (danas popularan izraz) "2 very underrated songs".
Hint - na početku, kada se naizmjenično uključe gitare, te prije 3. strofe, takođe, kada gitare idu naizmjenično (kao na početku), oni klikovi koji se čuju "ispod" su zapravo Jamesovo repetiranje Winchester-ke, samo što je drugi puta to izraženije (glasnije).
Negdje na 7 minuta i koju sekundu, nezgodan položaj kamere koji je uhvatio jedan detalj kod Kirka, koji se inače ne vidi od gitare.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
I to svasta gledas @Frantic
Ja cu samo dodat, Moskva, Monsters of Rock 09/1991
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
Ma nisam bolanCrashOverride je napisao/la: 12.08.2021., 12:07 I to svasta gledas @Frantic

Nekad prije godinu pogledao ovaj klip
Naravno, i maloprije, dok sam kopirao link
A vidjeh to u komentarima (komentar od prije 3 mjeseca)
Kaže lik, "7:07 Kirk`s fly is open", a jedan mu odgovara (prije 2 dana) "Excuse my ignorance please... what is Kirk’s fly"

Moskva 1991, 1.600.000 duša, ruska "milicija" sa šapkama (ili je ovo vojska) svako malo ispendreči nekoga
Jedan od najboljih/najenergičnijih/naj, naj.... nastupa
Harwester
A pošto je YT prava riznica komentara, ovaj mi je zapao za oko
Doctor: You have 3 minutes left to live
Me: I want to listen to harvester of sorrow live
Doctor: But that's 6 minutes
God: It's alright
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
@Frantic Nastup je 
Hahaha... Dobar dobar...
Obzirom koliko je bilo ljudi i kakva je bila situacija, glupo reci da je samo 50ak ljudi poginulo...
Hahaha... Dobar dobar...
Obzirom koliko je bilo ljudi i kakva je bila situacija, glupo reci da je samo 50ak ljudi poginulo...
Fino Alla Fine
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Uh, Moskva devedesprve
Seattle 89. Možda i najenergičniji koncert u povijesti benda.
Komentar ispod videa

Seattle 89. Možda i najenergičniji koncert u povijesti benda.
Komentar ispod videa

My mom said she was at this show. It was like 8 or 9 months before I was born she said. This show must of soaked into her ovaries or something. She did have backstage passes and met the band and stayed for like 5 hours after the show, they must of had good food.. My whole life I just do random drums fills in weird places and speak Danish like I have tourettes and I once uninstalled Napster from my friends computer and I have no idea why.

- Frantic
- Formula 1
Što bi rekli na ovom forumu:
Đe's bio devedesetprve?
A konto lika iz komentara.
Da mu Lars nije možda tata?
Onako omalen (i najružniji od njih četvorice), bio je najopakiji igrač kad su u pitanju djevojke/žene
Đe's bio devedesetprve?

A konto lika iz komentara.
Da mu Lars nije možda tata?

Onako omalen (i najružniji od njih četvorice), bio je najopakiji igrač kad su u pitanju djevojke/žene
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
Evo jedna iz vrlo kritiziranog, ali meni dragog albuma. Prvi album koji sam kupio od njih, kažu najgori album, ako je to najgori album, onda je to samo dokaz kakvu blistavu karijeru imaju. St.Anger (album) danas poštuju i slušaju daleko više nego u doba kada je izašao.
Kako bi rekao komentar ispod videa " st anger, he finally gets respect"

Kako bi rekao komentar ispod videa " st anger, he finally gets respect"

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
......šefa.......

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Metalika moj dobar drugarFrantic je napisao/la: 12.08.2021., 12:53Moskva 1991, 1.600.000 duša, ruska "milicija" sa šapkama (ili je ovo vojska) svako malo ispendreči nekogaCrashOverride je napisao/la: 12.08.2021., 12:07 I to svasta gledas @Frantic
Jedan od najboljih/najenergičnijih/naj, naj.... nastupa
Harwester
A pošto je YT prava riznica komentara, ovaj mi je zapao za oko
Doctor: You have 3 minutes left to live
Me: I want to listen to harvester of sorrow live
Doctor: But that's 6 minutes
God: It's alright

Cijelo svoje školovanje sam bio teški Metallica nerd, i dan danas znam odsvirati barem dijelove 50-ak njihovih pjesama. Učio sam praktički cijele albume, solaže su već teže išle, tu treba jako puno vježbe, a meni su bili draži društvo i ljepši spol

Ovaj Harvester je stvarno vrhunska izvedba pjesme, iako za Metallicu nije strano da su dobri uživo (inače volim slušati izvedbe pjesama uživo, imaju mi posebnu notu, pogotovo kad je ekipa na pozornici vrhunska i zna odraditi bolji posao od studijske izvedbe, npr. Dire Straits, The Doors, Phil Collins, George Michael itd.). James je odličan frontmen, cijeli je bend dosta energičan. Live u Seattleu sam preslušao zaista puno puta, skidao audio preko neke stranice Ares prije nekih 15 godina. Live in San Diego iz 1992. je isto odličan, kao i Mexico 1993. To je za ove koji Metallicu vole do black albuma. Meni su dobri i kasnije, Load i Reload su mi odlični i danas bi sigurno njih izabrao da preslušavam umjesto recimo Ride The Lighntinga.
Bio na koncertu u Zagrebu 2010., to je bilo ispunjenje sna

A sad, evo trenutno slušam Kokomo od Beach Boysa #dontjudgeme

sJAyW4sInbs
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- senna66 Verified
- Formula 1
Evo baš sam sa kolegom nedavno odsvirao Harvestera, nisam svirao skoro ništa preko godinu dana. Vraća mi se polako volja.
Btw imate službeni remaster pjesmi sa Seattlea u AJFA remasteru.
Meni su Load i Reload najbolji albumi za slušat u autu
@Explorer
Kako tvoj Fender meksikanac jel drži još?
Meni su Load i Reload najbolji albumi za slušat u autu

@Explorer
Kako tvoj Fender meksikanac jel drži još?

- Frantic
- Formula 1
Load i Reload (Reload pogotovo) imaju nekoliko prilično "underrated" pjesama (Bleeding me, Where the wild things are, The house Jack built, Fixxxer, Carpe diem baby....)senna66 je napisao/la: 17.10.2021., 12:50 Evo baš sam sa kolegom nedavno odsvirao Harvestera, nisam svirao skoro ništa preko godinu dana. Vraća mi se polako volja.
Meni su Load i Reload najbolji albumi za slušat u autu![]()
@Explorer
Kako tvoj Fender meksikanac jel drži još?![]()
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
Load i ReLoad su po meni 2 najhrabrija poteza benda. Iako su već na Black albumu malo skrenuli sa trash metal puta, Load i Reload su bili nešto novo i zanimljivo. Općenito je trash metal u to doba lagano postao "dosadnjikav" pa su isti doveli malo osvježenja. Tu se nekako Metallica podijelila na dvije vrste fanova. Jbg, udovoljili su sebi, ne publici.
Ideje i zamisli su dolazile od Larsa i Krika. Što se više nikada nije ponovilo... uvijek su dirigirali James i Lars. James je pak unio puno osobnih stvari u taj album.
Sve u svemu odlični albumi. Bleeding Me, UNF 2 i Poor Man's Lyrics su mi najdraže iz tog doba.
Ideje i zamisli su dolazile od Larsa i Krika. Što se više nikada nije ponovilo... uvijek su dirigirali James i Lars. James je pak unio puno osobnih stvari u taj album.
Sve u svemu odlični albumi. Bleeding Me, UNF 2 i Poor Man's Lyrics su mi najdraže iz tog doba.

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
To je neki double CD ili? Gdje ima za nabavit?senna66 je napisao/la: 17.10.2021., 12:50 Evo baš sam sa kolegom nedavno odsvirao Harvestera, nisam svirao skoro ništa preko godinu dana. Vraća mi se polako volja.
Meni su Load i Reload najbolji albumi za slušat u autu![]()
@Explorer
Kako tvoj Fender meksikanac jel drži još?![]()
Drži još hehe, ustvari drži štim genijalno u usporedbi s Les Paulom. Ne sviram često, jednostavno ne mogi stići, ali kad sviram, onda je veselje

U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.